Bir anaokulu öğretmeni ilk günden çocuklara düdük çalıp tehdit eder mi :(

ben kızımı 30 aylıkken kreşe verdim,2 ay oldu yani başlayalı.
gelip her şeyi anlatıyor bana.
bazen öğretmenimiz kızıyor falan de diyor ama hiç celallenip okula gitmek gelmedi aklıma.
böyle bir şey söylediği zaman işin aslını anlamaya çalışıyorum,'nasıl kızdı,siz öğretmeninizi üzdünüz mü,belki size sesini duyuramadığı için biraz bağırmıştır vs vs'.genelde de aldığım cevap arkadaşlarım çok şımardı öğretmenimiz de yüksek sesle konuştu
oluyor.
her şeyi korkutmak olarak algılamak doğru değil .yüksek sesle konuşmak da gerekir sınıfta,çocuk bundan korktuysa bu öğretmenin suçu değildir bence.

bir öğretmen olarak ben de bir şeyler yazma gereği duydum. düdükle ilgili bir sıkıntı görmedim ben, sadece başka sınıfa gönderirim diye tehdit etmesi hoş değil. tehditle alakalı öğretmeni gözlemleyebilirsiniz ama düdükle ilgili yazılanların çoğunu abartı buldum.

Bu arada düdük konusuna gelince şahsi fikrim sakıncası olmadığı yönünde . Daha evvel bir arkadaşın yazdığı gibi amacı öncesinde anlatıldıktan sonra problem olacağını sanmıyorum. Evde de zaman zaman düdük benzeri şeylerle oynayabiliyorlar. Her öğretmenin yöntemi farklı çocuğa zarar vermedikten ve başarılı olduktan sonra farklı yöntemler geliştirilebilir.

Lütfen göstermiş oldugunuz yorumumun öncesini okuyun.Okuyun ve burda sadece ögretmenler yazmış hiç mi anne yok yazan arkadaşımıza ithafen bu yorumu yazdığımı,ayrıştırmanın aksine bayanların bulundugu bu platformda her öğretmenin zaten bir anne yada anne adayı oldugunu yazdım.Sinirli oluşunuzdan yorumları tam olarak bile idrak edemiyorsunuz/ etmek istemiyorsunuz.
Korkutulmayı normal mi saymışım ?? Siz bu başlığı baştan aşağı okudugunuza emin misiniz?? Zira benim yorumlarımdan bunu nerden çıkardıgınızı merak ediyorum.Öğrenciyi korkutmak ile ilgili ne yazmışım ben ?? Bu başlığı önce siz bir okuyun baştan sonra sonra yazın yazacaksanız.Yoksa yazdıklarınız cidden havada kalmakla beraber gerçeği yansıtmayan ithamlardan bir adım öteye gidemiyor.

Hanımefendi yaptığım yorum daissy kullanıcısının yazdıklarına iliskin. Yanlış anlama oldu sanırım, ilgili bölümü paylaşıcam. Her yorumu okudum, siz hiç bir ogretmen korkutulsun diyor mu tarzı birsey sordunuz, bende burada olduğunu soyluyorum. Siz yazmamissiniz, ama bunu savunan meslektaşınız var. Demek ki aslinda siz tum yorumlari okumamissiniz yada bu beni sinirlendigi gibi size ayni etkiyi yaratmamis, hatta fark etmemissiniz bile! Sanırım bu meslektaşınızı eğitimcinin halinden eğitimci anlar diyerek savunmazsiniz! İste veli ile egitimciyi boyle farklı görmenize ondan içerliyorum. Bes parmağın besi bir olmadıgı gibi sizinde aranızda sorunlu isimler vardir, bizimde. Ancak sorunlu bir veli sizin sinirizi bozar, sorunlu bir ogretmen ufacık yüreklere korku, tedirginlik, problem salar! Fark bence onemli!

Son düzenleme:
aynen katılıyorum. bende anasınıfı öğremeniyim.

bazı veliler cidden sorunlu. sadece bir çocuk olsa biz de sesimizi yükseltmeyiz, canımlı cicimli konuşuruz bütün gün. ama o sınıfta bir çocuk yok. bir sürü çocuk var. bağırmadan, korkutmadan da hakimiyeti kurmak çook zor. hatta imkansız.

başlığı açana da şunu söylemek istiyorum:
hiç boşuna idareye şikayete gitmeyin. ben müdürün yerinde olsam öğretmenin tarafında olurdum. eğitimcinin halinden eğitimci anlar. öğretmenin haklılığını görmek istiyorsanız, öğretmenden rica edin. bir saat sınıfı yönetmeyi deneyin. bakalım dayanabilecek misiniz?

İste bu yorum !

O zaman lutfen yorumları tekrar okuyun!! 50 kişilik sınıfta ders anlatan arkadasınız sınıf hakimiyetinin korkutmadan nerdeyse imkansız oldugundan bahsediyor. Ben bunun tamamen öğretmenin yeteneğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. ( yada yeteneksizligi) herhangi bir konuda yaşadığım sakinliğimi hiç koruyamayacagim burada. Zira siz ogretmen ve veliyi bile iki zıt kutup, iki düşman gibi algilayip haklı/haksız derdindesiniz. Oysa soz konusu cocuklar ve onların mutluluğu. Ailenin yaklaşımına göre küçücük cocuğa yapacagı davranışı şekillendiren öğretmene yazıklar olsun!!!

50 kişilik sınıft ders anlatan benim, hadi alıntılayın hangi mesajımda korkutulmalı demişim?

haddinizi aşmayın

50 kişilik sınıft ders anlatan benim, hadi alıntılayın hangi mesajımda korkutulmalı demişim?

haddinizi aşmayın

Bir üstte alintiladim zaten! Korkutmadan imkansız demişsiniz. Haddimi siz mı bildireceksiniz??? 50 kişiye Allah rızası için mı eğitim veriyorsunuz? Her mesleğin zor tarafları var, beğenmiyorsanız kimsenin psikolojisini bozmaya hakkınız yok. Kimse size bu mesleği zorla yaptırmıyor. Bence siz haddinizi coktan asmissiniz eğer yazdığınız gibi davranıyorsanız!

Bir üstte alintiladim zaten! Korkutmadan imkansız demişsiniz. Haddimi siz mı bildireceksiniz??? 50 kişiye Allah rızası için mı eğitim veriyorsunuz? Her mesleğin zor tarafları var, beğenmiyorsanız kimsenin psikolojisini bozmaya hakkınız yok. Kimse size bu mesleği zorla yaptırmıyor. Bence siz haddinizi coktan asmissiniz eğer yazdığınız gibi davranıyorsanız!

ben değilim o arkadaşım, haddinizi bu yaşa kadar öğrenemediyseniz benim öğretmem de pek mümkün görünmüyor

Ne yazık. Kendinizi savunamadiginiz bir durumda, yorumunuz yukarıda dediğim bir anda, bir umutla yanlış anlamisimdir diyerek beklerken siz tam sizden beklenen hareketi yaparak, tek bir cümleyi cimbizla çekip lafı oturttunuz, tatmin oldunuz, öyle mı? Yazık siz ülkemize evlat yetiştireceksiniz:KK43:(( cok acı gercekten sizin gibi eğitimci, hele ki anaokulu öğretmeni olmaz olsun!!!

Ne yazık. Kendinizi savunamadiginiz bir durumda, yorumunuz yukarıda dediğim bir anda, bir umutla yanlış anlamisimdir diyerek beklerken siz tam sizden beklenen hareketi yaparak, tek bir cümleyi cimbizla çekip lafı oturttunuz, tatmin oldunuz, öyle mı? Yazık siz ülkemize evlat yetiştireceksiniz:KK43:(( cok acı gercekten sizin gibi eğitimci, hele ki anaokulu öğretmeni olmaz olsun!!!

anlatamıyo muyum diye tekrar baktım yazdıklarıma

50 mevcutlu sınıfta derse giren arkadaşınız çocukları korkutuyormuş dediniz. YANLIŞ, BAŞKA BİR ARKADAŞ YAZMIŞ SİZ BANA SÖYLEMİŞSİNİZ. bu 50 kişilik sınıflara giren öğretmene( bu ben oluyorum ) yeteneksiz demişsiniz. o konuda haddinizi bilmenizi söyledim.

o benim yorumum değil yani, anlatabildim mi?

Ben almanyada yasiyorum burda oyle bir ogretmeni sikayet ettigin zaman isinden atiliyor sizin sikayet etme hakkiniz yokmu yada baska bir okula verme imkaniniz yokmu eger bir kac kisi sikayette bulunsa belki yerine baska ogretmen verirler

Kindar arkadasım yanlis anlasildi özür dilerim. Maksadım size söylemek degildi zaten. Korkuyla hakimiyet kurulmalı diyen arkadaşı kastetmiştim. Eli opulesi eğitimciler vardır yazmıştım zaten, umarım bunlardan birisinizdir. Ailem ve arkadaslarım arasında cok eğitimci var, sıkıntılarınızı biliyorum ama kabul edersiniz ki sizin mesleğinizi sevmeyen, yorulan, bunalan yapmamalı. Çünkü insan kendi basına gelen herseye katlaniyor da, soz konusu yavrusu olunca canavar kesiliyor:KK43: - oglum hastalandı cevap geç yazdım, size yeteneksiz demekte istemedim, tekrar belirtmek isterim, ne demek sizi tanımadan yargılamak tabi ki haddim degil, ama oğlumu pedagoglara taşıyorum sırf dengesiz bir öğretmen yüzünden sizde beni anlayın, hoscakalin.

bakın size bir yazı paylaşayım.

"Japon okullarındaki çocuklar ÖĞRETMENLERİ ile birlikte yarım saat hergün TUVALET temizliyorlar HEM MÜTEVAZİLİK hemde TEMİZLİK için... BAYILDIM ... Bakalım başka ne yapıyorlarmış ... Japon öğrenciler 1 ci sınıftan - 6 cı sınıfa kadar İNSANLARLA komünikasyon ve ahlaki kurallar ve etik hakkında ders görmek zorundalar .... HARİKA !... Japonlarki en zengin memleketlerden biri evlerinde ÇALIŞAN kullanmıyorlar ... ANNE ve BABA ev SORUMLUSU ..... VAY CANINA !.... BU EN HARİKASI ... ve EN İLGİNCİ .... 1 ci sınftan 3 cü sınıfa kadar SINAV/TEST yok ... Çünkü asıl amaç bu yaşta KARAKTERi hazırlamak , konsept öğretmek ... Beyin yıkamak DEĞİL ... Okul çocuklarına BOL yemek zamanı veriliyor ki HAZIM zamanı olsun... Neden diye sorulduğunda "BU ÇOCUKLAR JAPONYA NIN GELECEĞİ" diye cevap veriliyor .... Bizim çocuklar Amerika'da okullarında TEMİZLİK yaparlardı ve Cezalandırma sistemi OKUL temizliği vs.. idi VE müthişti... Ben bir gün burada okul veli toplantısına katıldım ve hocaların çocuklardan sıkıntısı vardı .. Bende elimi kaldırıp neden ceza sistemi yok ve neden mesela temizlik vs olmasın... Aman Allahım veliler bir kızdı ... "Ay ben çocuğuma evde yaptırmıyorum okulda mı pis şeylere dokunacak " filan denildi .. AĞZIM AÇIK KALDI .... Bu sebepten artık çocuklar terbiyesiz , saygısız, büyüklere karşı berbat , ve alçakgnüllük , mütevazilik yok ..." Alıntı..

Konunuzu takip ediyorum ve kayıtsız kalamadım.
Öğretmenliğin de bir meslek oldugunu ve bu konuda eğitim aldıklarını unutuyoruz sanırım.Öğretmenlikle ilgili bilgileri alan, tecrübeli olan kısacası işi bilen o.Herhangi bir memura işini yanlış yapıyor ya da bana söyle davrandı diye hiç konu açan görmedim bugüne kadar. Ayda bir yok öğretmen kızıma söyle demiş,yok söyle ders anlatmış,derste şöyle davranmış konuları açılıyor ama.Şunu unutmayalım lutfen her öğretmen farklı ve her öğretmen farklı ders anlatım yöntemleri,ödüller cezalar kullanır.Bunu kimsenin sorgulamaya hakkı yok diye düşünüyorum.Ayrıca o kadar rahatsız olduysanız müdürden önce öğretmenle konuşmanız gerekir.Hiç doktor bana şöyle davrandı,verdiği ilaç alerji yaptı diye başhekime çıktınız mı?Böyle bir davranış öğretmenin şevkini kırıcak ve kendini küçük düşürülmüş hissettirecektir.
(Bir okul müdürü olarak görüşümü paylaşmak istedim)

İçimden geçenleri anlatmış resmen SİTEL.

Bankada vs birbiriyle konuşup keyfi sohbetleriyle bizleri bekleten memurlardan şikayetleneni görmedim. Yüklenilenler ancak öğretmenler. Ne kadar benciliz. Annelik farklıdır, duygusal yaklaşıyoruz. Ama o bölüme senelerini veriyor o insanlar. Mesleğini sizin tahmin ettiğiniz gibi değil de severek yapıyor belki de buna siz karar veremez, onu yargılayamazsınız. Sizin için demiyorum ama kusura bakmayında bir çocukla uğraşamayıp sabredemeyip anaokuluna gönderen soranlara da bunu eğitim için(külli yalan) yaptığını diyen az mı anne baba var? Öz çocuğuna veremediği sevgiyi ve ilgiyi orada o öğretmen veriyor EMANET diye, ÇOCUK diye. Tek bir çocuğa veremediği ilgiyi 20 çocuğa aynı anda vermesini bekleyen insanlar var, yazık.

siz duygusal yaklaşırsınız o sizin çocuğunuz. Ama onun mesleğini tecrübesini yaklaşamazsınız, kusura bakmayında öyle bir hakkınız yok. Doktor hastasını ne kadar seviyor, gittiğiniz marketteki kişi sizin gelmenizi 4 gözle mi bekliyor? Öğretmenden neden böyle bekliyorsunuz? Şunu kabul edin ki eninde sonunda bu bir MESLEK. Ha sırf maddi karşılık için de yapılacak bir iş değil. Anne baba kendi öz çocuklarına sabredemiyor bazen yolluyor parka dışarı; o öğretmen 3 kuruş için 20 çocuğa aynı anda sabretmez.

O öğretmenler(hepsi içn tabiki de demiyorum) o küçük çocukları kırmak, ezmek için düdük çalmıyor ya da ses yükseltmiyor. Düdük ya bu düdük ne yapabilir çocuğa? Marakasla dikkat toplamaya çalışsa ona bile tepki göstereceksiniz "marakas sesinden çocuğum çok ürküyor" diyerek. Allah aşkına önce kendinizi ve kendi mesleğinizi inceleyin. Ne derece kendi mesleğinizi yapıyorsunuz, insanlarla çalışıyorsanız onlara karşı ne derece güler yüzlüsünüz, iyisiniz, anlayışlısınız? Kimsenin mesleğine de kara leke sürmeyin. Bir öğretmenin kişiliği, onurunu yerle bir etmeyin saçma sapan düşüncesizliklerle ve o alanda bilginiz olmayışıyla.

İyi geceler....

Sevgili konuyu açan arkadasım bence biz ne dersek diyelim at gözlüğüyle bakan arkadaslar bizi anlayamayacak. Tek dileğim Allah icinde merhamet olanlara denk getirsin herkesin yavrusunu. Yorum okudukça irkiliyorum, eğitim herseye yetmiyor onu bir kez daha anlıyorum. Sırf tatili var, calışma saatleri iyi, parası (ek derslerle vs) iyi, puani ona yetiyor veya "bir bayana göre en ideal meslek" olduğu için öğretmenliği seçen degil, bu ise gönül vermiş eğitimcilere rastlamak dileğiyle..

bakın size bir yazı paylaşayım.

"Japon okullarındaki çocuklar ÖĞRETMENLERİ ile birlikte yarım saat hergün TUVALET temizliyorlar HEM MÜTEVAZİLİK hemde TEMİZLİK için... BAYILDIM ... Bakalım başka ne yapıyorlarmış ... Japon öğrenciler 1 ci sınıftan - 6 cı sınıfa kadar İNSANLARLA komünikasyon ve ahlaki kurallar ve etik hakkında ders görmek zorundalar .... HARİKA !... Japonlarki en zengin memleketlerden biri evlerinde ÇALIŞAN kullanmıyorlar ... ANNE ve BABA ev SORUMLUSU ..... VAY CANINA !.... BU EN HARİKASI ... ve EN İLGİNCİ .... 1 ci sınftan 3 cü sınıfa kadar SINAV/TEST yok ... Çünkü asıl amaç bu yaşta KARAKTERi hazırlamak , konsept öğretmek ... Beyin yıkamak DEĞİL ... Okul çocuklarına BOL yemek zamanı veriliyor ki HAZIM zamanı olsun... Neden diye sorulduğunda "BU ÇOCUKLAR JAPONYA NIN GELECEĞİ" diye cevap veriliyor .... Bizim çocuklar Amerika'da okullarında TEMİZLİK yaparlardı ve Cezalandırma sistemi OKUL temizliği vs.. idi VE müthişti... Ben bir gün burada okul veli toplantısına katıldım ve hocaların çocuklardan sıkıntısı vardı .. Bende elimi kaldırıp neden ceza sistemi yok ve neden mesela temizlik vs olmasın... Aman Allahım veliler bir kızdı ... "Ay ben çocuğuma evde yaptırmıyorum okulda mı pis şeylere dokunacak " filan denildi .. AĞZIM AÇIK KALDI .... Bu sebepten artık çocuklar terbiyesiz , saygısız, büyüklere karşı berbat , ve alçakgnüllük , mütevazilik yok ..." Alıntı..

Bu yazıyı iki gün önce okudum bende ve hemen ister istemez mukayese ederken buldum kendimi.
Belki sıkıntı birazda bundan kaynaklı.Bizim toplumda çocuk el bebek gül bebek büyütülüyor.Bir dediği iki edilmiyor.Sınırsız bir hoşgörü görüyor.Anne baba üzerinde aile üzerinde gizli bir kraliyet kuruyor.Okula gelince çocuk evde gördüğünü istiyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor.Aynı şekilde anne babaların hepsi de ne kadar yok öyle birşey dese de kendi çocuguna karşı daha bir ilgi alaka yada yaptığı şımarıklığa,yanlış bir davranışa,kural uymamasına kendi gösterdiği gibi fazla tolerans/hoşgörü bekliyor.Bunu göremeyince de sorun çıkıyor.Şu bir gerçek ki ''Ama benim çocugum farklı çok hassas'' diye düşünüp yakınan anne baba baştan hata yapıyor.Onlara göre tabikide öyle ama sınıfa girince iş değişiyor çünkü 30 tane hiçbirinin birbirinden değer açısından eksik olmadığı gözle bakan bir öğretmen çıkıyor karşılarına.Hiçbirinin birbirinden farkı yok.Kural tanımamayı,yanlış bir davranışı ya da şımarıklığı anne baba hoşgörüp görmezden gelebiliyor ama o eğitim yuvasında öğretmen ebeveynle aynı tepkiyi vermiyor;vermesi de beklenemez.Ters düşmelerin sebebi de biraz bu yüzden.He bazı durumlar var ki insanı meslekdaşından soğutan tipler...Dayak,hor görme,küçük düşürme,tehdit..Bunlar katiyen kabul edilemez..

@ landemiyoladiyola

Şu 10 sayfaya bakıyorum sizden başka hiç kimse bir başkasına ne hakaret etmiş ne tenkit etmiş.Ettiğiniz laflar yenilir yutulur cinsten değil.Unutmayın ki siz de çocugunuzun önce annesi sonra ilk öğretmenisiniz.Bir öğretmenin öğrencisine nasıl örnek olması gerektiğini yorumlarınızdan anladığımız kadarıyla iyi etüt etmişsiniz.
Yorumlarınızda saygı sınırını geçmezseniz iyi olur.

Maalesef öğretmenlik gibi gelecek nesillere en az aileler kadar emeği geçen insanlara , sadece para karşılığı yapılan meslek nihayetinde gözüyle bakıp , çalışan öğretmenlerimiz , okul müdürlerimiz varmış. Özel bir meslek olduğu ve muhataplarının çocuk olduğunun farkında olmayanlar var demek ki diğer meslek gruplarıyla kıyaslandığına göre .
Ben hiç öğretmenliği başka mesleklerle kıyaslamadım bu güne kadar .Hangimiz öğretmenlerimizle kurduğumuz bağı , doktorumuzla , bankacıyla , tesisatçıyla kuruyoruz .
Biz mi gözümüze çok büyütüyoruz , kutsallaştırıyoruz bu durumda .

Öğrencisine fidan gözüyle bakıp , sağlam kişiliğinin oluşmasına destek olan , yararlı bilgilerini sevgi ve şefkatle aktaran,gerektiğinde yaşına , gelişimine uygun ceza veren , sadece para karşılığı yaptığı meslek gözüyle bakmayıp ülkenin geleceğinde nasıl büyük bir rolü olduğunun farkında , bilincinde olan güzel öğretmenlerimizin artması dileğiyle.
Bütün yüreği güzel öğretmenlere saygılar , sevgiler. Öğretmenliğin özel ve saygın yerinin hiç kaybolmaması dileğiyle.

Son düzenleme:
X