• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin; ne yapabiliriz?

ALLAH yardımcısı olsun o kızın..
Babasınada akıl fikir versin

Okula sosyal hizmetlerden görevliler gelecek dendi bekliyoruz. Gerçi bı hafta pek gidemedim okula rahatsızdım bşlemiyorum geldiler mi gelmediler mi konu aklımda yazıcam mutlaka gelişmeler oldukça
Çabanız sunuçsuz kalmasın. Merak içinde bekliyoruz. Bir çok kişi yardımda bulunmuş anlaşılan bir yakınım bir lisede rehber öğretmen. İhtiyaç duyarsanız mesaj atmanız yeterli

sosyal hizmet görevlileri gelmiş dosya açılmış çocukla pedagog eşliğinde konuşulmuş. mışlı konuşuyorum çünkü ben öğleciyim çocuk sabahçı. sabah oluyor bunlar ben de arkadaşlardan öğreniyorum. bir de hamileliğim dolayısıyla rapor çok aldım bu ara o yüzden tam vakıf değilim son olanlara ama takipteyiz bakalım ne çıkacak. süreci hızlandırmak için okul idaresi de ifade verecekmiş.

Okul olarak bu ise el atmaniz cok sevindirici, umarim cabalar bir sonuca ulasir ve siz de gencecik bir kizin hayatini bir nebze kolaylastirabilirsiniz.
Haber aldikca yaz bize de

umarım buradan bir sonuç çıkar.Aile ve SPB'na okuldan resmi bir yazı gönderilebilse. Akim'e Bimer'e olanları mail ile bildirseniz.Size 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.Maalesef bazen şikayet gelmedikçe iş doğru düzgün yapılmıyor.Bu arada siz küçük bir yerde misiniz? O yavrucağa yardımcı olursak ne mutlu

umarım buradan bir sonuç çıkar.Aile ve SPB'na okuldan resmi bir yazı gönderilebilse. Akim'e Bimer'e olanları mail ile bildirseniz.Size 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.Maalesef bazen şikayet gelmedikçe iş doğru düzgün yapılmıyor.Bu arada siz küçük bir yerde misiniz? O yavrucağa yardımcı olursak ne mutlu
bimere yazmanız bir anlam ifade etmez kamu görevlilerinden kaynaklanan bir sorun yok emniyet ve spb de şu durumda pek bişey yapamaz görünüyor burda tek çare kızın kendini güvende hissettiği bir kişiye kendisini ve yaşadıklarını anlatması o bişey söylemeden polis ne yapabilirki eğerki açılırsa öğretmenine itiraf ederse bişeyler o zman gidip şikayetçi olurlar babasından kurtulur

Bir de babasının yıkaması, birlikte yatmaları bunu size öğrenci mi söyledi ?Bu demek ki ileride diğer yaşadıklarını da sizle paylaşabilir anlamına gelebilir.Üzücü bür durum sizden gelecek haberleri bekleyeceğiz.İyi haberler verirsiniz inş.

Lise öğrencisi ve babası yıkıyor!Bu bile doğru değil.Canım babamı çok severim ama yanında otururken belim açılsa utanırdım.Ne olur peşini bırakmayın bence bunun altında korkunç bir şey var yoksa babası neden dövsün?

iyi geceler bayanlar,

az sonra anlatacağım konu kafama o kadar takılıyor ki iki gündür doğru düzgün uyuyamıyorum. artık yazıp hiç değilse paylaşmak istedim. eminim bize yardımcı olabilecek arkadaşlar da vardır içinizde.

ben bir lisede öğretmenim. konu da bir kız öğrenciyle ilgili. çocuk zihinsel ve psikolojik olarak çok zor durumda. tam teşhis nedir bilmiyoruz çünkü babası kızın bu durumunu reddettiği için doktora götürmüyor.

kızın annesi kız henüz 2 yaşındayken karnında bebeği ile evlerinde intihar etmiş. kız baba ile yaşıyor. baba inanılmaz despot ve ruh sağlığı yerinde olmayan bir adam. şöyle ki 11. sınıfa giden kızını hala kendisi yıkıyor ve beraber yatıyorlar. cinsel istismar var mı bilmiyoruz çünkü kız babasından inanılmaz korkuyor, onunla ilgili kötü hiç bir şey söylemiyor. ayrıca dayak yediğini biliyoruz, bunu güvendiği bir öğretmenine sadece bir kez açmış. fakat kız her gün bir yeri mor geliyor -morluklar sırt kol gibi görünmeyen yerlerde- sorulduğunda düştüm diyor.

bu baba karnesinde zayıf olduğu için zamanında saçlarını da kazıtmıştı çocuğun. babanın maddi durumu çok çok iyi. yalnız sanmayın ki bu parayı harcıyor.

kız her daim leş gibi, çünkü evlerinde çamaşır yıkama günü varmış artık ayda kaç gün bilemiyoruz çünkü kıyafetleri ise sürülmüş gibi, kendi de sanırım 15 gün ya da ayda bir yıkanıyor. su parası çok gelirmiş.

detayları veriyorum ki adamın nasıl bir manyak olduğunu anlayın diye. ha bir de kızı sömestrda okula getiriyor sabahtan akşam gelip alıyor. kızın cebine 1 lira harçlık vermiyor. bu okula bırakma mevzusunu da şöyle açıklayayım: bir gün müdür yardımcısı çocuk için "yazık bırakmayın buraya tatilde."demiş, adam ertesi gün getirmemiş diğer gün ise okula getirip "sizin yüzünüzden dün 5 liramdan oldum bu çocuk burda kalacak" demiş. yazları da kütüphaneye götürüp bırakıyor sabahtan akşama.

işte aklıma gelenler bunlar. sınav haftasıydı iki haftadır kızın gene krizleri tuttu her gün ağlıyor. biz anlıyoruz ki evde psikolojik ya da fiziksel şiddet gördüğünden okulda bu halde. zayıf almaktan korkuyor. kekemeliği arttı. biz bu durumu defalarca sosyal hizmetlere bildirdik. iki de uzman geldi sonuç yok. sonra arkadaş aramış tekrar "babanın maddi durumu iyi alamayız" diyip kapatmışlar telefonu.

inanın hepimize dert oldu nolacak bu kızın hali? napabiliriz? polise mi gidelim? ama kız babam bi şey yaptı demez çok korkuyor. daha önce böyle bir şey yaşayan öğretmen arkadaşlardan ya da varsa sosyal hizmetlerde emniyette çalışanlardan akıl ve yardım istiyoruz. bu çocuğun sonu da annesi gibi olmasın.

nedensa bana cinsel istismar ediliyormuş gibi geldi,,,, ne yazık ki bu türkiyede çok fazla ensest ilişkiler ama hep hasır altı ediliyor,,,
bilemiyorum ki ne yapılabilinir,,,
ben sizin yerinizde olsam olabildiğince vakit geçirmeye çalışırdım bu kızcağızla,, telkin etmeye çalışırdım,,, zamanla da babasını şikayet edebileceğini söylerdim,,,

Doğru diyosun..ama ne biliyim hani anne tarafından bi akrabası varsa dayı olur teyze olur..babanin ailesinden kız belki çekinir ama..anne tarafindan biri ona destek olsa evine almak istemese bile en azindan kıza güven verip babasi hakkinda suç duyurusu yapmasini sağlasa olmaz mı ki..öğretmene arkadaşa belki güvenmekten korkuyodur kız ama bi yakını olsa durum değişirmi acaba diye düşündüm
hiçbir şey olmuyor tatlım,,,
benim teyzemin kiracısının komşusu kadının kızı kocaya kaçtı 17 yaşında meğersen kızın babası rahatsız edermiş,,, kızın kaçtığı adam, adamı hastanelik etti birde kaçırdığı kızı geri gönderdi,,, kızcağız liseye gidiyordu başarılıydı,, başka bir şehre kendinden biyik biri ile evlendirdiler,,,
adam mı duruyor hala,,, şaka gibi değil mi?????
benşm bir arkadaşım psikolog türkiyede bu ensest ilişkiler çok fazla der hep bende bir yerde okumuştum,, ,,, ama hep hasırlatı ediliyor işte böyle,,,,ensest den kastım sadece baba,kardeş değil,, kuzenlerde,,, şimid hatırladım benim bir arkadaşıma amcasının oğlu tecavüz etmiş kız 10-11 yaşındayken,,, ama hasır altı edilmiş işte kız çocuğu diye,,,,

Televizyona verin..tvler bu durumla gercekten yakindan ilgileniyor..Ve tv ye dusunce Poliste sosyal hizmetlerde ayaklanir...Ha bide kadina siddete hayir hatyi var ya onu arayin...Ama televizyinculardan biriyle gorusmeniz en hayirlisi..Muge Anli olabilir..Bi fikir verir yani..

Televizyona verin..tvler bu durumla gercekten yakindan ilgileniyor..Ve tv ye dusunce Poliste sosyal hizmetlerde ayaklanir...Ha bide kadina siddete hayir hatyi var ya onu arayin...Ama televizyinculardan biriyle gorusmeniz en hayirlisi..Muge Anli olabilir..Bi fikir verir yani..
ya onlarda yam yam gibi ,,,
şok şok yapıp,, reytingleri alıp sonrada ne hali varsa görsün diyorlar,,,, unutuyorlar,,,
ama müge anlı ya email atılabilinir,, o kadın bana cabbar geliyor belki hiç tv çıkarmaz ,, bir yol yordam söyler,,,
ama kız babasından şikayetçi olmadıkça hiç bir şey olmaz,,,

ya onlarda yam yam gibi ,,,
şok şok yapıp,, reytingleri alıp sonrada ne hali varsa görsün diyorlar,,,, unutuyorlar,,,
ama müge anlı ya email atılabilinir,, o kadın bana cabbar geliyor belki hiç tv çıkarmaz ,, bir yol yordam söyler,,,
ama kız babasından şikayetçi olmadıkça hiç bir şey olmaz,,,
Bencede topluca tweet atmak daha iyi.muge anli anlatir..kizin akli dengesi yerinde degilse gerek yok sikayete diye biliyorum..boyle bi olayi muge anlida izlemistim

hiçbir şey olmuyor tatlım,,,
benim teyzemin kiracısının komşusu kadının kızı kocaya kaçtı 17 yaşında meğersen kızın babası rahatsız edermiş,,, kızın kaçtığı adam, adamı hastanelik etti birde kaçırdığı kızı geri gönderdi,,, kızcağız liseye gidiyordu başarılıydı,, başka bir şehre kendinden biyik biri ile evlendirdiler,,,
adam mı duruyor hala,,, şaka gibi değil mi?????
benşm bir arkadaşım psikolog türkiyede bu ensest ilişkiler çok fazla der hep bende bir yerde okumuştum,, ,,, ama hep hasırlatı ediliyor işte böyle,,,,ensest den kastım sadece baba,kardeş değil,, kuzenlerde,,, şimid hatırladım benim bir arkadaşıma amcasının oğlu tecavüz etmiş kız 10-11 yaşındayken,,, ama hasır altı edilmiş işte kız çocuğu diye,,,,
Hadi ya:KK57: Allah bildiği gibi yapsın inşallah böyle insanları...

olay su anda ne durumda.tüm sayfaları okuymadım.sizin branş ne?okul rehber öğretmeni yok mu?cinsel istismar yok denilemez bu durumda çünkü lisedeki kızın babasını yıkması bir istismardır.ve morluklar var diyosunuz bu da fiziksel istismardır.bakımdan mahrum bıraklıyor bu da duygusal istismardır.yani her türlü çocuk istismara uğruyor.
tck madde 96
•Madde 96- (1) Bir kimsenin eziyet çekmesine yol açacak davranışları gerçekleştiren kişi hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
•(2) Yukarıdaki fıkra kapsamına giren fiillerin;
•a) Çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye ya da gebe kadına karşı,
•b) Üstsoy veya altsoya, babalık veya analığa ya da eşe karşı,
•İşlenmesi halinde, kişi hakkında üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

ve ayrıca
Her vatandaş çocuğa karşı işlenmekte olan istismar suçunu bildirmekle yükümlüdür.

ve de
•Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı : ALO 183 arayabilirsiniz ya da emniyet,baro,sosyal hizmetleri aramanız lazım.ilinizdeki rehberlik araştırma merkezinden de yardım isteyebilirsizniz.

Back