Bir aile meselesi

Abinizin bir şey bilmediğine, anlamadığına emin misiniz?

Abiniz, karısının niyetini taaa gerdekten beri biliyordu..

Tatlı tatlı, gülümseye gülümseye mesafenizi koyun. Merak edip sorsunlar.. O zaman içinizden gelirse sebebini söylersiniz.

Annenize babanıza yem olmayın onlara karşı içinizden geldiği gibi davranın.

Amaaaaannn her ailede var böyle bizde de var aynısı, abinde iş yok cnm , uzak durun kafanız rahat etsin , takmayın bile , oldu ki abiniz hesap sordu iki kelime ile tokatlayıp gönderin gitsin , abiniz herşeyin farkında sadece yüzleşmek işine gelmediği için susuyor, kadınlar kocalarının tavrına göre biseyler yapabiliyor veya yapamıyorlar, abiniz belli ki etliye sütlüye karışmayan aman ağzımın tadı bozulmasın, aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasında, salla gitsin kim neyi, ne kadar hak ediyorsa o kadar değer verin geçin...

Bunu ben yapmıştım Sonuç ne oldu biliyor musun , ne yapayım baş edemiyorum diye ağlamaya başladı abi kişisi O günden beridir ne alınırım ne gücenirim sadece gerekmedikçe görüşmüyorum ve karısını evime almıyorum, yeğenlerimin özel günlerinde hediye gönderiyorum o kadar Başkalarını takmak için fazla kısa bu ömür...

Merhaba, neyazik ki insan aile ve akrabalarini secemiyor. Yengenizin kafasinda ailesi uzakta oldugu icin “ ben hep onlarlayim.Benim ailem uzakta ne yazik onlara ne yazik bana” diye bir savunma var. Dogrumu degil. Sonucta hersey eninde sonunda bizim tercihimiz. O yuzden baskalarini bunun icin goz ardi etmek ve cezalandirmak yanlis. Agabeyinizde her gun esiyle tartismak ve evde huzursuz bir ortamda kalacagina kolayi secip tavrini esinden yana koymus dogrumu tabiki degil ancak buda anlasilir. Ne yazik ki baskalarinin yanlisliklarini duzeltemezsiniz. Bu noktada karsiniza en temel iki yol cikiyor. Bunlardan ilki tamam bu boyle degip kabulenme ve beklenterinizi en asgariye indirip olanlari goz ardi etmek. Yada Yenge ve agabeyinizle pek icinenize isinmayan ancak gorusmek zorunda kaldigimiz disardan biriyle kurdugunuz iliskiyi kurmak. Yani mesafeli ancak saygili bir iliski. Cunku Allah uzun our versin halen Anne ve babaniz var ortada. Iliskinizi istesenizde tamamiyle kesemezsiniz. Ama acik soyluyorum yengeniz bunuda kaldiramayip problem cikaracaktir. Ancak eger ikinci noktaya geldiyseniz bu sizi bir sureden sonra cok etkilemez. Yengenizle ayni ortama girmekten cekinmeyin cunku eninde sonunda ayni ortama gireceksiniz. Size basbasa kaldiginizda kiskirticak seyler soyleye bilir sakin kalmaya calisin once ofkelenen nekadar hakli olursa olsun haksiz olur. Eger onlara karsi bir jestiniz olursa herkesin ozellikle agabeyiniz yaninda onerilerinizi soyleyin.

Bende bir ex yengeyim, esimin ailesine gore soguk, mesafeli, onlar eve gelince suratlarina gulmeyen, tabagi onlerine firlatarak / calarak (kendi deyimleri) koyuyormusum.

Gözlerinin onunde et yemegi pisirip, kendi aileme goturmusum mesela bir seferinde, baska bir zaman kayinvalidemi anneme götürdüğümde eve suruyerek geri getirmişim.

Bir baska seferinde kayivalideme hakaret etmişim.

Onlarin anlatimlarina gore bunlar en basitleri.

Olayin benim yönümden görünen yuzu ise bambaska.

Benim tahminim buradaki abi kisisi denge kurmaktan bir haber, iliski dengesini zamaninda iyi kuramamis dogru yerde dogru kisiye hak verememis ve en sonunda kendi ev huzurunu tercih edip hep esine hak verme yolunu tercih etmis.

Sonuc ise bu, kendi kok ailesinden bireylerin ne hissettigini, yasadigini dahi bilmiyor, anlamiyor.

En temizi benim de etrafımda bu yengelerden bol bol var ama Allah'tan benim abim yok . Olsa bende muhattap olmazdım herhalde

Yani yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla gözümde gerçekten tam bir salon kadınısınız naziksiniz üslubunuz çok tatlı ve güzel ben bile inanmadım

Aslinda saygisizlik anne babaniza yapiliyor onlarin sesi cikmiyorsa razilarsa siz kimsenin adina sivrilmeyin ilerde anne babaniz bile sizi suclayabilir. Diger husus ailesiz yasamak isteyen biri varsa zorlamayin dislanmis hayatiyla mutlu olsun

Ya bazı erkekler çok salak o zaman ya da bazı kadınlar çok gaddar. En basitinden eşin de olsa hayat arkadaşında olsa ağaç kovuğundan çıkmadı yani
ikisi birden
genelde böyle hikayelerde erkek ultra salak kadın da ultra gaddar oluyor
ikisi birden olmasa o kadar sürede birinden biri fark eder. durur bir yerde.

Biz de sizi Salon Kadini zannederdik, megerse ardında bir eli maşalı varmış.

Yani yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla gözümde gerçekten tam bir salon kadınısınız naziksiniz üslubunuz çok tatlı ve güzel ben bile inanmadım
Cok tesekkur ederim, bi an asiri mutlu hissettim
Biz de sizi Salon Kadini zannederdik, megerse ardında bir eli maşalı varmış.
seyi söylemeyi unutmusum, bi seferindede o bayilmis ben bilerek tutmamisim, kafasini vurup olmesini arzulamisim.

Ben bu gılgamış destanını okuyacak kadar genç değilim sorry

senin için chatGPT'ye sordum ve özetledi.
Olayın özeti şöyledir:
Yazar, abisinin eşinin yıllardır aile içinde özellikle kendi ailesine öncelik tanıyarak yazarın ailesini bilinçli şekilde dışladığını, sürekli örtülü imalarda bulunduğunu ve önemli etkinliklerde (kına, düğün, sünnet vb.) kendi ailesine özel yerler ayırırken yazarın ailesini hep geri plana ittiğini ifade ediyor. Düğünde, abisinin eşi yine kendi akrabalarını ön plana çıkarıp yazarın ailesine bilinçli olarak yer ayırmadığı gibi, yazar ve ailesini de kandırmış. Yazar bu tavrın artık açıkça bilinçli ve art niyetli olduğunu düşünüyor. Bu durumlar karşısında sessiz kalmalarına rağmen, abisi hep eşini savunup ailesini suçlamış ve kendini dışlanmış hissettiğini dile getirmiş. Yazar en son bu durum karşısında sessizliğini bozmuş ve açıkça yengesine düğündeki haksızlığı söylemiş, sonrasında da ilişkileri mesafeli tutmaya başlamış. Şu anda ailesiyle arasına mesafe koymuş ve abisinin evine gitmek istemiyor. Abisi ise, yazarın tavrından dolayı yine onu suçluyor.
Yazar, ilişkiyi zorla sürdürmek istemese de tamamen koparmanın doğru olup olmadığını sorguluyor ve tavsiye istiyor.

Cok tesekkur ederim, bi an asiri mutlu hissettim

seyi söylemeyi unutmusum, bi seferindede o bayilmis ben bilerek tutmamisim, kafasini vurup olmesini arzulamisim.
Ya akşam akşam kahkaha attım, ilahi Salon hanım. Gerçekten aklı başında, zeki, nahif ve zarif bir insan olduğunuz belli, o yüzden bu söylenenlerin sacmaligi biz on kat yabancılara bile gülünç geliyor.

Bu tipleri iyi bilirim ...benim elimde büyüyen kardeşimin eşi evlendiginden beri küçük Ali Cengiz oyunlariyla kardeşimi bizden soğuttu...başından beri...yaklaşık 7 yıldır evliler...yılda bir davet ederlerse gideriz ondada tavırlı tavırlı hareketler saçma sapan surat asmalar...masaya doğru dürüst yiyecek koymaz (yemeğe cagirdigi halde)balkonda sigara içsek ofleyip poflemeler..bende son birkaç yıldır gitmiyorum cagirsada kardeşim, oda ben gitmiyorum diye tavır yapıp bana gelmiyor...umurumda mi değil...salak gelin alsın kocasının hayrını görsün modundayim şimdilik...muhatap olmayida pek düşünmüyorum kardeşime soylesem ne olacak sanki karısına lafmi söyleyebilecek hayır...ne gerek var ugrasayim diyorum ..ama tersime denk gelirse fena carpicam haberi yok...at koşturuyor kendini çok akıllı saniyor ...sansin bakalım bu devran döner elbet...tek bildikleri şey maddiyata sıkıştıkları da anne babamı sömürmek...işleri bitince onlarada aynı tavırlar..gereksiz bir bencillik var bazı insanlarda anlayamıyorum inanın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…