• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yegenimi kaybettik

Başınız sagolsun rabbim ailesine ve sizlere sabırlar versin.

Rabbim sabırlar versin hepinize, geride kalan yegenlerine de sabırlar diliyorum. Çok zor. Allah yüreğinize su serpsin.. Sadece sarılın, onun cümlelerden çok sarılmaya ihtiyaci vardır. Ben karnımdaki bebeğimi kaybettiğinde üzülme yine olur gencsin gibi şeyler söylerlerdi. İyide ben yeni bebeğin derdinde değilim, benim şuan içim yaniyor derdim. Bazen cümleler iyi gelmez.

Başınız saolsun. Aynı durum değil, ama Ekim ayında 14 haftalık bebeğimi düşük yapabilmek için hastaneye yattım. Başta kimseye söylemedim. Çünkü teselli cümlesi duymak istemiyordum. Sonra öğrenildi tabiki arayan herkes bana saçma teselli cümleleri kuruyordu en saçması da 'daha gençsin yeniden olur üzülme'ydi. Yani her duyduğumda göz deviriyordum. O yüzden şu an kardeşimiz ve eşinin teselli cümlelerine ne hissettiğini iyi anlıyorum. Onlara en iyi gelecek şeyin ben yeğenlerinizle ilgilenerek anne babaya toparlanmak için zaman tanımak olduğunu düşünüyorum. Yani ben evde 2 yaş çocuğum olduğu için acımı bile yaşayamamıştım onun derdinden. Teselli cümlesi kurmayın emin olun acısından ötürü o cümleler kulağa çok saçma geliyor. Zaman tanıyın, biraz eşler olarak yalnız kalıp birbirlerine sarılıp ağlayacak alan tanıyın, yanındayken bişey söylemeyin bu konuda kendileri konuşmazsa. Sürekli hatırlatmayın yani. Yapabileceğiniz daha iyi bişey olduğunu sanmıyorum

Size de çok üzüldüm ayrıca. Annenizi, kardeşinizi toplamaya çalışırken kendi üzüntünüzü bastırıyorsunuz. Anne yarısısınız sizinde canınız acıyordur. Bütün aile olarak bolca zamana ihtiyacınız var ne yazık ki ne yapılırsa yapılsın geçmeyecek bu bi anda. Adli işlemler bitip kendi hallerine normal hayatlarına dönünce zamanla toparlayacaklar. Mekanının cennet olduğunu bildiğiniz bi yavru var artık ailenizde. Sabırlar diliyorum

Merhaba hanımlar,
Cuma günü iftara on dk kadar kala annemin evinde, annemin uyuttugu 5 aylık yegenimi malesef hayatını kaybetmiş şekilde annem gördü. Kız kardeşim de evdeydi. Kardeşimin 7 ve 2 buçuk yaşındaki diğer çocuğu da evdeydi. Misafir bekliyorlardı. Gelen misafir de doktordu. Bebeği bulur bulmaz doktor olan kalp masajı vs yapıyor ama zaten hayatini kaybetmisti yavrucum. Ev içinde büyük bir travma yaşanmış oldu 😔 o geceyi hepimiz bebek nefessiz mi kaldi diye kahrolarak geçirdik. Otopsi yapılması gerekiyordu, öyle vefat eden bebeklerde sartmis. Otopsi ön sonuçta şükür ki öyle bir vefat çıkmadı. Çırpınarak vefat ettiği düşüncesi bizi mahvetmisti. Hele de annemi.

Zaten donen, başını kaldiran bir bebekti. İhtimal düşününce de düşük geliyor. On otopside de muhtemelen ciğerlerinde bir sıkıntı olduğu şeklinde çıkmış. Patalojiye gönderildi. Adli tıp uzmanı da yüzde doksan gizli zatürre gibi dedi.

Çok zor bir durumun içindeyiz. Bebeğimizin yokluğu çok zor. Kardeşim eşi perisan. Şükür toparlamaya çalışıyorlar. Hep yanlarindayiz. Ama sonrasinda nasıl olacak bilemiyorum. Annemin de bir sekilde acısını azaltmaya çalışıyorum. Nasıl yapacağımı bilmiyorum 😔

Şükür inançlı insanlarız. Cennetin çocuklarından oldu inşallah. Anne babasına cennet vesilesi olsun inşallah diyoruz. Ama ilerisi için kardeşimin, eşinin, annemin yanında nasıl durmaliyim bilmiyorum. Bebeğin kardesleri de haliyle çok etkilendi hepsini toparlamam lazım. Dua edin bize 😔
Basınız sağolsun çok üzücü 😓😓 Allâh sabır versın annesıne babasına.

Merhaba hanımlar,
Cuma günü iftara on dk kadar kala annemin evinde, annemin uyuttugu 5 aylık yegenimi malesef hayatını kaybetmiş şekilde annem gördü. Kız kardeşim de evdeydi. Kardeşimin 7 ve 2 buçuk yaşındaki diğer çocuğu da evdeydi. Misafir bekliyorlardı. Gelen misafir de doktordu. Bebeği bulur bulmaz doktor olan kalp masajı vs yapıyor ama zaten hayatini kaybetmisti yavrucum. Ev içinde büyük bir travma yaşanmış oldu 😔 o geceyi hepimiz bebek nefessiz mi kaldi diye kahrolarak geçirdik. Otopsi yapılması gerekiyordu, öyle vefat eden bebeklerde sartmis. Otopsi ön sonuçta şükür ki öyle bir vefat çıkmadı. Çırpınarak vefat ettiği düşüncesi bizi mahvetmisti. Hele de annemi.

Zaten donen, başını kaldiran bir bebekti. İhtimal düşününce de düşük geliyor. On otopside de muhtemelen ciğerlerinde bir sıkıntı olduğu şeklinde çıkmış. Patalojiye gönderildi. Adli tıp uzmanı da yüzde doksan gizli zatürre gibi dedi.

Çok zor bir durumun içindeyiz. Bebeğimizin yokluğu çok zor. Kardeşim eşi perisan. Şükür toparlamaya çalışıyorlar. Hep yanlarindayiz. Ama sonrasinda nasıl olacak bilemiyorum. Annemin de bir sekilde acısını azaltmaya çalışıyorum. Nasıl yapacağımı bilmiyorum 😔

Şükür inançlı insanlarız. Cennetin çocuklarından oldu inşallah. Anne babasına cennet vesilesi olsun inşallah diyoruz. Ama ilerisi için kardeşimin, eşinin, annemin yanında nasıl durmaliyim bilmiyorum. Bebeğin kardesleri de haliyle çok etkilendi hepsini toparlamam lazım. Dua edin bize 😔
Başınız sağ olsun

Soylenilebilecek, teselli edilecek bir cümle yoktur sanırım bu acının karşısında. Rabbim sabırlar versin kardesinize

Çok teşekkür ediyorum hepinize inşallah atlatacaklar zamanla herşey Rabbimden... Duanız da yer verin inşallah

Başınız sağ olsun. Allah sabır versin hepinize. Sanırım kardesinizin 2 cocugu daha var. Siz o çocuklarla ilgilenin derim onlar için çok zor bir süreç. böyle durumlar hayatta olan kardeşler için çok büyük travma oluyor, anne babaları çok büyük bir acı içinde olduğu için ilgisiz kalıyorlar.

Çok çok acı, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Rabbim anne babasına sabır versin, cennetinde kavuştursun inşallah. Sizede metanet diliyorum, umarım birbirinize destek olarak bu süreci en sağlıklı şekilde atlatırsınız..

Allah sabırlar versin, dayanılacak gibi değil ama elbet zaman biraz olsun saracaktır bu yarayı.
Cennet kuşu yavru şefaatçiniz olacak inşallah. Kalbinize ferahlıklar diliyorum 🤲🏼

Back
X