- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
yok öyle bir şey güldürmeyin kendinizi.beyin hastalığı değil duygu durumu hastalığıdır.şizofren apayrı bir şey saçmalamayın.o olmayan şeyler hayal eder,görür,yaşatır.bipolarlar sizin gibi nasıl konuşmasını bilmeyen insanlar yüzünden duygularını yoğun yaşarlar sadece.öyle atak atlamak falan yoktur.en iyi dra sorabilirsiniz.varsa da onlar başka bi boyuta geçmişlerdir.gayette normal insanlardır tedavisi 5 yıldır ve sonra yataktan kalkmış bi bomba gibisinizdir.bunları yaşadıkları için sizlerden daha güçlü olmasını ve diğer insanlara nasıl yaklaşılmasını gerektiğini daha iyi idrak ederler.
HahahaPsikiyatristlere ve gördüklerime mi inanacağım, okuduklarıma mı yoksa sana mı?!!
Duygu durum bozukluğu beyindeki bir problemden kaynaklanıyor zaten.Önce bunu bilelim.
Kişilik bozukluğu değil ki bu sonuçta. Yoksa adı borderline olur. Sen onunla karıştıyorsun herhalde.
Borderlinelar çok hassas oluyor. Değişkenlik onlarda da yoğun.
Bipolar başka bir olay borderlinedan. Genetiktir ve beyin hastalığıdır.
İntihar oranı çok yüksektir.
Normal hayatına devam etmekte güçlük çekiliyor ki Catherine Zeta Jones ve Nurseli İdiz gibi ünlülerden buna şahidiz.
Ama bu hastalığı bilmeyen birine anlatacak halim yok. Sen istediğine inan. Ben psikiyatristlerin ve yaşayanların dediklerine inanıyorum.
Ben hem bu hastalığı yaşayanlara şahit oldum, hem de psikiyatristimden dinledim nasıl bir şey olduğunu.
Dr.a sormaya gerek yok zaten internette de bipolarların tecrübelerini okuyabiliyoruz.
Burada da var.
http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/184957-manik-depresifler-yakinlari.html
Bir daha cevap yazmayacağım.
Baybay
yok öyle bir şey güldürmeyin kendinizi.beyin hastalığı değil duygu durumu hastalığıdır.şizofren apayrı bir şey saçmalamayın.o olmayan şeyler hayal eder,görür,yaşatır.bipolarlar sizin gibi nasıl konuşmasını bilmeyen insanlar yüzünden duygularını yoğun yaşarlar sadece.öyle atak atlamak falan yoktur.en iyi dra sorabilirsiniz.varsa da onlar başka bi boyuta geçmişlerdir.gayette normal insanlardır tedavisi 5 yıldır ve sonra yataktan kalkmış bi bomba gibisinizdir.bunları yaşadıkları için sizlerden daha güçlü olmasını ve diğer insanlara nasıl yaklaşılmasını gerektiğini daha iyi idrak ederler.
Arkadaşlar, ben size bir yıl önce yazıp fikirlerinizi sormuştum ve bu ilişkiyi başlamadan bitirme kararı almıştım. Fakat bahsettiğim arkadaşımın ısrarları sonucu bir ilişki yaşadık. Kısaca bahsetmek istiyorum. Belki bu durumda olupta bir okuyan çıkar diye.
Ben yaşadığım ilişkiden çok pişmanım. Etrafımdaki insanlar da, ailem de, burada fikir danıştığım arkadaşlarım da uzak dur demişlerdi. Ama dinlemedim. Öyle sürekli duyguları düşünceleri değişen birisi değildi. Yani genellikle normaldi. Ben onun anormalliğini, o sinirliyken veya çok üzgünken anlıyordum.
Şöyle ki; bana küfür edip beni istemediğini söyleyip, iki dakika sonra seni çok seviyorum gel buraya diyordu. Son zamanlara doğru kendisinden iyice korkmaya başlamıştım.
Bazen benden ayrılmak istediğini söyleyip ,beş dakika olmadan, barışmak istiyordu. Ben artık istemiyorum dediğimdeyse karşımdaki kocaman adam gidip, yerinde zıplayan, ağlayıp sızlanan, beni bırakma diyen on yaşında bir çocuk geliyordu.
Benim ilişkimde en son olarak şiddet de vardı. Öyle büyük bir şey değil tabii ki ama şiddet sonuçta. Kimseden grmediğim muameleyi gördüm. Neymiş, ben kimmişim de onu istemiyormuşum? Tabi sonra tekrar barışmaya çalışmalar... Ama businir dönemlerinde tam bir çocuk oluyordu. Sinirli bir çocuk.
Ondan kelimenin tam manasıyla iğreniyorum.
Burdan muallakta olan arkadaşlara sesleniyorum. Bu ilişkiye hiç başlamayın! Allah onların yardımcısı olsun, asla ayırmak değil niyetim ama sizi de hasta etmelerine izin vermeyin. Onun duygularının değişmelerinden siz de etkileneceksiniz. Sizin de psikolojiniz bozulacak!
Hala korkuyorum insanlardan ki biz ayrılalı 7-8 ay oldu... Yazık etmeyin kendinize. Emin olun şiddet de olur ilişkinizde. Az danışmadım böyle birliktelikleri olan insanlara, farklı şeyler söyleyen olmadı hiç.
Amacım kimseyi kırmak üzmek değil. Ben yaşadıklarımı ve duygularımı yazdım. Herkese sevgiler...
Benim birkaç gündür konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Kendisi sevgilim olmak istediğini söylüyor ve bipolar hastası. Nasıl olur bilmiyorum arkadaşlar öneriniz tavsiyeniz var mı bana yardımcı olun lütfen.
sen sen ol uzak dur bi tane var benim başımda hayattan soğuttu beni nefret ediyorum ondan yüzüne karşı bıktım senden diye bağırmak istiyorum işin kötüsü kurtulamıyorumda kalsam bi dert gitsem başka dert ne yapıcam bilmiyorum
Benim birkaç gündür konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Kendisi sevgilim olmak istediğini söylüyor ve bipolar hastası. Nasıl olur bilmiyorum arkadaşlar öneriniz tavsiyeniz var mı bana yardımcı olun lütfen.
canım evlimisin bekarmı bipolar çok zor benim eşimde bipolar 1 hastası 10 yıldır bende hayattan soğudum
yok canım evli değilim erkek arkadaşım bipolar onun ruh hali benide çok etkiliyor benide kendine benzetmeye başladı bi seviyorum bi nefret ediyorum ama gerçekten çok yoruldum kendide hastalığının farkında beni üzdüğünü fark ediyor beni üzünce kendide beni üzdüğü için pişman oluyor üzülüyor ağlıyor ayrılsam bensiz olamıycağını söylüyor intihar ederim diyor ayrılmasam böyle yıpranıyorum ne yapacağımı bende şaşırdım açıkçası
MERHABA erkek arkadaşın hastaneye yattımı ben çok yoruldum artık hayattan zevk alamıyorum 24 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı hissediyorum ...artık bende mutlu olmak istiyorum eşim ilaçları kullansa idare edebilirim ama oda yok herşey benim üstümde bende sinirli bi insan oldum artık herşeye bağırıyorum ...eşim hastalığın farkında değil yaptıklarından sonra pişman olmuyor kızım için bu duruma katlanmalımıyım bilmiyorum
hayır çok şükür hastanelik duruma gelmedi benim şanslı olduğum kısım o da hastalığının farkında ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıyor ama yinede arada ruhsal kaymalar oluyor bu dönemlerde beni kendinden uzak tutuyor ve buz gibi davranıyor ve çok kırıcı olabiliyor sonradan yaptığının farkına varıp çok üzülüyor ama yinde kırılmış oluyorum işte açıkçası çok yoruldum ya hep bi tedirginlik var acaba ruh hali nasıl yine kıracakmı vs bıktım artık normal modunda olduğu zamanlarda çok iyi çok romantik vs ama hep bi tedirginlik oluyorçok seviyor ama çokta kırıyor bu beni çok yıpratı açıkçası.
MERHABA erkek arkadaşın hastaneye yattımı ben çok yoruldum artık hayattan zevk alamıyorum 24 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı hissediyorum ...artık bende mutlu olmak istiyorum eşim ilaçları kullansa idare edebilirim ama oda yok herşey benim üstümde bende sinirli bi insan oldum artık herşeye bağırıyorum ...eşim hastalığın farkında değil yaptıklarından sonra pişman olmuyor kızım için bu duruma katlanmalımıyım bilmiyorum
İLAÇları düzenli kullansa bile atak geçirebiliyor ama aşırıya kaçmıyor oduyguyu benden iyi kimse bilemez heran herdakika şimdimi hastaolacak sonramı diye hergece sabahlara kadr dua ettiğimi biliyorum ..eşim çok umursamaz oluyor normalda çok iyi ama çok rahat kendini hiçbirşey için üzmez ...eşim dine aşırı şekilde yöneliyor atak zamanında neler yapıyor
bizim öyle tuhaf ilişkimiz varki kavga etmeyince garip hissediyoruz artık çok seviyoruz ama onun ruhsal değişimleri yüzünden tartıştığımızda oluyor durduk yere değişiyor e bende doğal olarak yine ne olduda değişti diyorum böyle durumlarda ya beni kendinden uzak tutuyor soğuk davranıyor yada kırıcı sözler söylüyor bende sinirleniyorum bu sefer tartışmaya başlıyoruz ve yine onun üzülmesi ile sonuçlanıyor tartışma,bu arada 26 yaşındayım canım :)
bende kızardım şimdi ne olduda değiştin yine diye ...sabah kalkardı çok iyi olurdu öğlen depresyona girerdi 8 yıldır bu hastalığın içindeyim ama halen anlamış değilim ...biz tartışmıyoruz daha çok kendisiyle yani devamlı din le ilgilenmek istiyor ben uzak tutunca da kızıyordu doktor hasta olunca yasaklıyordu takıntısı bu üstüne çok düşerse hastalık ilerler diye ...izin vermediğim içim suçlu ben oluyordum sizde dine yönelme varmı arkadaşın kaç yaşında eşi 31 yaşında
bende anlamadım hala nasıl bi hastalık olduğunu saniyelik değişimler yaşadığı zamanlar dahi oldu ve bu duruma kızıyordum çünkü böyle durumlarda beni kendinden tamamen uzak tutuyor içine kapanıyor bi ara dine yönelme oldu ama şimdi öyle bi eğilimi kalmadı,benimle yaşıt kendisi
eşim gün içinde depresyon atağını hipomani atağını geçirdiğini biliyorum bu hastalık yaş ilerled,ikçe fazlalaşıyor eşim 21 yaşında hastalanmış 27 yaşında manik atak geçirip hastanede yattı ondan sonra çok zor günler geçirdik eşim bipolar 1 hastası yani ağır seyredenden arkadaşınızınki ne tür ...eşimde içine kapanır durgunlaşır sessizleşir 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?