Size çok geçmiş olsun, hastaların da Allah yardımcısı olsun. Diyecek bir şey bulamıyorum şu yorumunuza...[/SI
tesekur ederım geçti çok şükür.. O ınsana ben hakkımı helal etmıcem ..
yolunuz açık olsun ınsallah dogru yolda ılerlersınız
Size çok geçmiş olsun, hastaların da Allah yardımcısı olsun. Diyecek bir şey bulamıyorum şu yorumunuza...[/SI
tesekur ederım geçti çok şükür.. O ınsana ben hakkımı helal etmıcem ..
yolunuz açık olsun ınsallah dogru yolda ılerlersınız
Amin hepimizin yolu açık olsun.
Benim birkaç gündür konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Kendisi sevgilim olmak istediğini söylüyor ve bipolar hastası. Nasıl olur bilmiyorum arkadaşlar öneriniz tavsiyeniz var mı bana yardımcı olun lütfen.
merak ettgim bir sey var kizlar. bazilarinizin hayatinda bipolar insanlar olmus. bunlar kendileri mi soyluyorlardi bipolar olduklarini,yoksa siz bi sure sonra bu taniyi mi koydunuz?
belli etmeden usul usul sokulmasinlar:18:
bana en baştan kendisi söylemişti jeliboncum..ama ben de neşeli coşkulu bir insanımdır benim de bipolar olduğumu düşünüp bana yaklaşmış ondan söylemişti anlayacağın
yoksa pek kimseye anlatmam demişti..
merak ettgim bir sey var kizlar. bazilarinizin hayatinda bipolar insanlar olmus. bunlar kendileri mi soyluyorlardi bipolar olduklarini,yoksa siz bi sure sonra bu taniyi mi koydunuz?
belli etmeden usul usul sokulmasinlar:18:
bırbırımızı bıraz daha tanıyalım dıyebılırsın ona mesela ?
ne demek bulaşmayın ya.sanki çok yaşadınız da biliyorsunuz nasıl bir şey olduğunu.sizin başınıza gelseydi böyle bir hastalık size de kimse bulaşmasın deseydik hoşunuza gider miydi böyle dışlanmak.onlar da tedavi sonucu iyileşen bir çeşit depresyon hastalarıdır.diğerhastalıklar gibi.ki hatta onlardan durumları daha iyidir.bipolarlar da normal insanlar gibilerdir.sadece yapıları gereği doğuştan çok hassastırlar bu yüzden duyguları değişkenlik gösterir.arkadaş ortamında gayet eğlencelidirler,sevilirler.onların sorunları hastalıktan değil dış ortam koşullarından doğan ruhundaki değişikleridir.siz de öyle şeyler yaşasanız sizde de başka bi çeşidi ortaya çıkabilir.bu kişiden kişiye değişir.sizinkinin ağır olmayacağı ne malum böyle konuşuyorsunuz?? günün birinde her şey başınıza gelebilir.insanalrı böyle toplumdan dışlayarak kendinizi ergenleştirmeyin!
Dışlanma meselesi tamam da;
Bipolar ciddi bir beyin hastalığıdır.
Bir çeşit depresyon olur mu hiç! Bu kadar basit olabilir mi!
Normal insanlar gibi değillerdir manik ve depresif dönemlerinde.
Forumda da manik-depresif bölümünde bipolar insanların neler yaşadığına dair dehşet verici deneyimleri okuyabilirsiniz.
Şizofreni kadar güç bir rahatsızlıktır bu. Çünkü kendilerini ajan sananlar, uçabileceğini düşünüp camdan atlayanlar falan mevcut.
O açıdan dr.a gidildiğinde şizofren mi bipolar mı, bu ayrımın da yapılmasına dikkat edilir.
Ataklar arttıkça beyince kalıcı hasar bırakır, ve üstüne şizofreniye dönme ihtimali bile vardır.
Bunun dışında düzenli tedavi ile yıllarca ataksız hayat yaşayan da var tabii.
Tedavi için çabalamak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?