• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar sevgili ? Nasıl olur bir bilginiz varsa paylaşın lütfen...

yok öyle bir şey güldürmeyin kendinizi.beyin hastalığı değil duygu durumu hastalığıdır.şizofren apayrı bir şey saçmalamayın.o olmayan şeyler hayal eder,görür,yaşatır.bipolarlar sizin gibi nasıl konuşmasını bilmeyen insanlar yüzünden duygularını yoğun yaşarlar sadece.öyle atak atlamak falan yoktur.en iyi dra sorabilirsiniz.varsa da onlar başka bi boyuta geçmişlerdir.gayette normal insanlardır tedavisi 5 yıldır ve sonra yataktan kalkmış bi bomba gibisinizdir.bunları yaşadıkları için sizlerden daha güçlü olmasını ve diğer insanlara nasıl yaklaşılmasını gerektiğini daha iyi idrak ederler.

Hahaha :D Psikiyatristlere ve gördüklerime mi inanacağım, okuduklarıma mı yoksa sana mı?!! :D:27:

Duygu durum bozukluğu beyindeki bir problemden kaynaklanıyor zaten.:31: Önce bunu bilelim.
Kişilik bozukluğu değil ki bu sonuçta. Yoksa adı borderline olur. Sen onunla karıştıyorsun herhalde.
Borderlinelar çok hassas oluyor. Değişkenlik onlarda da yoğun.
Bipolar başka bir olay borderlinedan. Genetiktir ve beyin hastalığıdır.
İntihar oranı çok yüksektir.
Normal hayatına devam etmekte güçlük çekiliyor ki Catherine Zeta Jones ve Nurseli İdiz gibi ünlülerden buna şahidiz.:31:
Ama bu hastalığı bilmeyen birine anlatacak halim yok. Sen istediğine inan. Ben psikiyatristlerin ve yaşayanların dediklerine inanıyorum.
Ben hem bu hastalığı yaşayanlara şahit oldum, hem de psikiyatristimden dinledim nasıl bir şey olduğunu.
Dr.a sormaya gerek yok zaten internette de bipolarların tecrübelerini okuyabiliyoruz.

Burada da var.
http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/184957-manik-depresifler-yakinlari.html

Bir daha cevap yazmayacağım.
Baybay :D

Son düzenleme:
Hahaha :D Psikiyatristlere ve gördüklerime mi inanacağım, okuduklarıma mı yoksa sana mı?!! :D:27:

Duygu durum bozukluğu beyindeki bir problemden kaynaklanıyor zaten.:31: Önce bunu bilelim.
Kişilik bozukluğu değil ki bu sonuçta. Yoksa adı borderline olur. Sen onunla karıştıyorsun herhalde.
Borderlinelar çok hassas oluyor. Değişkenlik onlarda da yoğun.
Bipolar başka bir olay borderlinedan. Genetiktir ve beyin hastalığıdır.
İntihar oranı çok yüksektir.
Normal hayatına devam etmekte güçlük çekiliyor ki Catherine Zeta Jones ve Nurseli İdiz gibi ünlülerden buna şahidiz.:31:
Ama bu hastalığı bilmeyen birine anlatacak halim yok. Sen istediğine inan. Ben psikiyatristlerin ve yaşayanların dediklerine inanıyorum.
Ben hem bu hastalığı yaşayanlara şahit oldum, hem de psikiyatristimden dinledim nasıl bir şey olduğunu.
Dr.a sormaya gerek yok zaten internette de bipolarların tecrübelerini okuyabiliyoruz.

Burada da var.
http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/184957-manik-depresifler-yakinlari.html

Bir daha cevap yazmayacağım.
Baybay :D

biz senle iyi eğleniyoruz ya :D bilmeyen diyen o aklın var ya ona bi daha bak istersen yazdıklarımın kesinliğini anlayışına göre :D ben bizzat yaşıyorum.benden iyi mi bileceksin.bu beyindeki rahatsızlığı da ortaya çıkaran mutsuzluk,stres gibi çevresel faktörler zaten.bunlar beyindeki bir maddenin oranını düşürüyor ve ve kimyasal dengesizliğe yol açtığı için böyle değişimler oluyor öğren bunları :D bunlar da lityum gibi ilaçlarla takviyesi yapılıyor.her psikatriste inanma güzelim.zaten bütün ruh hastalıklarının beyin ve ruh arasında bağlantısı vardır kişilik bozukluğu da dahil.o internette yazılanların hepsine inansaydık delirirdik heralde insanlar birbibrinden kaçardı.komikleşmeyin.ayrıca hayatına da tedavi bittikten sonra daha çok rahat devam edebilir.bu ilaçlarla kontrol altına alınıyor zaten hasta da olsan.

yok öyle bir şey güldürmeyin kendinizi.beyin hastalığı değil duygu durumu hastalığıdır.şizofren apayrı bir şey saçmalamayın.o olmayan şeyler hayal eder,görür,yaşatır.bipolarlar sizin gibi nasıl konuşmasını bilmeyen insanlar yüzünden duygularını yoğun yaşarlar sadece.öyle atak atlamak falan yoktur.en iyi dra sorabilirsiniz.varsa da onlar başka bi boyuta geçmişlerdir.gayette normal insanlardır tedavisi 5 yıldır ve sonra yataktan kalkmış bi bomba gibisinizdir.bunları yaşadıkları için sizlerden daha güçlü olmasını ve diğer insanlara nasıl yaklaşılmasını gerektiğini daha iyi idrak ederler.

Öncelikle, bu hastalık bir beyin hastalığıdır, değil demişsiniz ama öyle. Beynin bir salgıyı eksik salgılamasından kaynaklanır. Burada insanlara yanlış bilgiler vermeyin. Tedavisi de ömür boyu sürer sizin belirleyeceğiniz yıla göre değil. Siz hasta olabilirsiniz, elbette vardır önemli bilgileriniz bu konuyla ilgili fakat bu yazınızda doğruları dile getirmemişsiniz.

Arkadaşlar, ben size bir yıl önce yazıp fikirlerinizi sormuştum ve bu ilişkiyi başlamadan bitirme kararı almıştım. Fakat bahsettiğim arkadaşımın ısrarları sonucu bir ilişki yaşadık. Kısaca bahsetmek istiyorum. Belki bu durumda olupta bir okuyan çıkar diye.

Ben yaşadığım ilişkiden çok pişmanım. Etrafımdaki insanlar da, ailem de, burada fikir danıştığım arkadaşlarım da uzak dur demişlerdi. Ama dinlemedim. Öyle sürekli duyguları düşünceleri değişen birisi değildi. Yani genellikle normaldi. Ben onun anormalliğini, o sinirliyken veya çok üzgünken anlıyordum.

Şöyle ki; bana küfür edip beni istemediğini söyleyip, iki dakika sonra seni çok seviyorum gel buraya diyordu. Son zamanlara doğru kendisinden iyice korkmaya başlamıştım.

Bazen benden ayrılmak istediğini söyleyip ,beş dakika olmadan, barışmak istiyordu. Ben artık istemiyorum dediğimdeyse karşımdaki kocaman adam gidip, yerinde zıplayan, ağlayıp sızlanan, beni bırakma diyen on yaşında bir çocuk geliyordu.

Benim ilişkimde en son olarak şiddet de vardı. Öyle büyük bir şey değil tabii ki ama şiddet sonuçta. Kimseden grmediğim muameleyi gördüm. Neymiş, ben kimmişim de onu istemiyormuşum? Tabi sonra tekrar barışmaya çalışmalar... Ama businir dönemlerinde tam bir çocuk oluyordu. Sinirli bir çocuk.

Ondan kelimenin tam manasıyla iğreniyorum.

Burdan muallakta olan arkadaşlara sesleniyorum. Bu ilişkiye hiç başlamayın! Allah onların yardımcısı olsun, asla ayırmak değil niyetim ama sizi de hasta etmelerine izin vermeyin. Onun duygularının değişmelerinden siz de etkileneceksiniz. Sizin de psikolojiniz bozulacak!

Hala korkuyorum insanlardan ki biz ayrılalı 7-8 ay oldu... Yazık etmeyin kendinize. Emin olun şiddet de olur ilişkinizde. Az danışmadım böyle birliktelikleri olan insanlara, farklı şeyler söyleyen olmadı hiç.

Amacım kimseyi kırmak üzmek değil. Ben yaşadıklarımı ve duygularımı yazdım. Herkese sevgiler...

Arkadaşlar, ben size bir yıl önce yazıp fikirlerinizi sormuştum ve bu ilişkiyi başlamadan bitirme kararı almıştım. Fakat bahsettiğim arkadaşımın ısrarları sonucu bir ilişki yaşadık. Kısaca bahsetmek istiyorum. Belki bu durumda olupta bir okuyan çıkar diye.

Ben yaşadığım ilişkiden çok pişmanım. Etrafımdaki insanlar da, ailem de, burada fikir danıştığım arkadaşlarım da uzak dur demişlerdi. Ama dinlemedim. Öyle sürekli duyguları düşünceleri değişen birisi değildi. Yani genellikle normaldi. Ben onun anormalliğini, o sinirliyken veya çok üzgünken anlıyordum.

Şöyle ki; bana küfür edip beni istemediğini söyleyip, iki dakika sonra seni çok seviyorum gel buraya diyordu. Son zamanlara doğru kendisinden iyice korkmaya başlamıştım.

Bazen benden ayrılmak istediğini söyleyip ,beş dakika olmadan, barışmak istiyordu. Ben artık istemiyorum dediğimdeyse karşımdaki kocaman adam gidip, yerinde zıplayan, ağlayıp sızlanan, beni bırakma diyen on yaşında bir çocuk geliyordu.

Benim ilişkimde en son olarak şiddet de vardı. Öyle büyük bir şey değil tabii ki ama şiddet sonuçta. Kimseden grmediğim muameleyi gördüm. Neymiş, ben kimmişim de onu istemiyormuşum? Tabi sonra tekrar barışmaya çalışmalar... Ama businir dönemlerinde tam bir çocuk oluyordu. Sinirli bir çocuk.

Ondan kelimenin tam manasıyla iğreniyorum.

Burdan muallakta olan arkadaşlara sesleniyorum. Bu ilişkiye hiç başlamayın! Allah onların yardımcısı olsun, asla ayırmak değil niyetim ama sizi de hasta etmelerine izin vermeyin. Onun duygularının değişmelerinden siz de etkileneceksiniz. Sizin de psikolojiniz bozulacak!

Hala korkuyorum insanlardan ki biz ayrılalı 7-8 ay oldu... Yazık etmeyin kendinize. Emin olun şiddet de olur ilişkinizde. Az danışmadım böyle birliktelikleri olan insanlara, farklı şeyler söyleyen olmadı hiç.

Amacım kimseyi kırmak üzmek değil. Ben yaşadıklarımı ve duygularımı yazdım. Herkese sevgiler...

foruma bu gün kayıt oldum seçenekler kısmında kız ve erkek var fakat en altta erkek üye kesinlikle olmuyor yazıyor nasıl iş analmadım
moderatör sürekli kontrol ediyorsa beni banlayacaktır yada daha mantıklı düşünüp her gün yeni bi hesap açabileceğimi hatta durduk yere kız gibi konuşabileceğimi varsayıp beni yada birini hiç bu devinimlere sokmadan amaaan ne hali varsa görsün tekniğinide uygulayabilir....yaşar görürüz...
gelelim konuya:
ben bir manik depresif erkeğim , ben nasılmıyım ?
aslında kendimi paramparça kelimeler ve cümlelerle tanımlayabilirim fakat insan bunu yaparken belli bir süre sonra kelimelerin büyüsüne kapılıyor ve bitmişilkten bir kişilik oluşturmaya çalışıyor, o yüzden bunu mantıklı görmüyorum vede tavsiye etmiyorum...
acaba benden sevgili olurmu kısmına gelelim...
yaşım 35 ve sevgilim olmadı , o yüzden bu konuya nasıl bir cevap verebilirim bilmiyorum ama muhtemelen durumum bir cevap niteliğindedir
manik olupta hatun yapanları düşünüyorumda kesin onları bi yerden bi şekilde ayakta tutan etkenler olmuştur bu ya paradır
ya mal mülktür ya yanlızlığın verdiği rahatlıktır bişey bişeydir işte....
yoksa bu kadar arızya sahip olup bide hatun taşıyacan yok öle bişey özellikle para açısından durum iyi değilse kız kelimesini unut
annenle babanla yaşıyosan yaş ilerlemiş vede hastalıktan hayata tutunamamış vede onların parasınla eve tıkılıp kalmışsan
bu yüzden hayatı suçluluk duygusuyla yaşıyosan, dışarı çıktığında 2,3 tl ile nerde doyarım hesabını yapıyorsan kız senin neyine
bu kız salakmıda hayatını böyle bir erkeğin eline teslim etsin

ben kız olsam kendimle çıkmazdım , özgüvenin ö sü yok şu bahsettiklerime maruz kalan bir insanda bide bu insan hasta....
yaşadığım depresyonu size anlatmicam çünkü konuda bahsedilmiş zaten hemen hemen hep aynısıdır
sonuçta Allah bir hastalık tasarlamıştı ve kızları benden uzak tutmuştu kimine böbrek vermiyordu yada göz banada kız

bu insan sevgili olsa gerçekten kendinden iğrendirebilir onu söyliyeyim

bazı arkdaşlar hani olayın anormalliğini ortaya koymak için bi an şöyle oluyorlar sora böyle , çocuk gibi ağlıyorlar vs, aklındakini gerrçek yerine koyabilir vs hallerden bahsetmiş ya , benim hayatım öyle geçti ve dedimki okurken ne yani hayat zaten böyle değilmi siz de nasılki....

bi gün belki biri olcak ama uzun vadede gözükmüyor çünkü kızlarla aynı ortamda bulununca bile bir kaç hafta sonra onları taşımak şöyle dursun satranç tahtasında hangi taşı nereye koyucağını bilmeden saçma sapan dama gibi oynayan kendince yeniyorum falan sanıp resmen karşındakini sinir kendini rezil eden ve sonunda olayın farkına varıp hayatttan kopan ve kızlardan illalah diyen biri oluyorum

Allah bir hayat yaratmış ve bir düzeni var ama belki kör olanda kız bulamıyor buda düşünülmesi grekn bir şey

sizler uzun vadede sevgi yayabilen insanlarsınız , bunu nasıl yapıyorsunuz gerçekten merak ediyorum
içinizde hep bir hayata bağlılık hep olayları iyi tarafından görebilme, amaan canım kafaya taklcak şey değil dediğinizde konunun kendiliğinden kafaya takılır olmaktan vazgeçmesi, yanlış anlaşılsanız bile anında geçiştirebilme yada herkes tarafından sevildiğinizi yada sevilebileceğiniz hissinin olması bizim durumda olan insanlar için meleklerle kontakta olan birisini çağrıştırır ancak
bu kadar pozitif halin arkasındaki sebep ne peki hiç bu açıdan baktınızmı hayata
herşey yolunda gidiyor, lise , ünvte, iş tecrübesi, artan çevre, komuşuluklar ona git buna gelmeler sinemalar kafeler evlenme
doğru erkeği bulma el üstünde tutulma baksana hayatına bu ne yaaa
anormallik demişken bu kadar anormallikte görmemiştim dicem ama etrafımda herkes evlendi çoluk çocuk sahibi oldu araba aldı ev aldı
ve yüzlerine bakıyorumda , bir gülümseme acaba daha ne kadar mükemmel olabilir durumu...

neden herşeyin iyi gitmesi bu kadar üst üste geliyor hayatınız da gözüm yok gitsinde zaten sadece bi düşünün istedim....

35 yıl kız olmadan yaşadım vede kopuk biri değilim asla kerhaneye falanda gitmem evde oturur sabahlara kadar ağlarım sesim duyulmasın diye yastığı yorganı üstüme çekerim hatta duyulmasın diye ağlamaktan bile vazgeçerim ama yinede yoldan çıkmam

ya bi düşün diyenide hayatımdan anında silerim....

içim acıyormu diye merak ediyorsunuz belki aslında bunun cevabını okuyun vede duymazdan gelin unutun ama öldüğüm anın huzurunu hep içimde tutarak yaşıyorum

siz varın gelin böyle bir erkekle çıkın siz bilirsiniz , bol şans ....

Benim erkek arkadaşım bipolar 5 yıldır birlikteyiz 1 kere olsun sinirlenip bağırmadı.Şiddet falan hiç yok tabiki.Tek sorun 2-3 ayda bir aşırı üzgün ve depresyonda oluyor.Yemek yemiyor, konuşmuyor sadece ağlıyor.Yaklaşık 3 gün sonra da normale dönüyor.Hastalıktan kurtuldu sayılır.Doktor artık ilaç vermiyor.Hatta eski enerjisini özlüyorum bazen.

Son düzenleme:
Benim birkaç gündür konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Kendisi sevgilim olmak istediğini söylüyor ve bipolar hastası. Nasıl olur bilmiyorum arkadaşlar öneriniz tavsiyeniz var mı bana yardımcı olun lütfen.

arkadaşım çok zor, tabi hastalıgın ne kadar ilerlemiş olduguna da baglı başlangıc duzeyındeyse duzenlı bır hayat alkol ve uyusturucudan uzak yaşamak, stresten uzak düzenli uyku ve düzenli bir hayat telafi edebiliyor ama yok ilerlemişse mutlaka ilac tedavisi yanında psikolojik destekte alması gerekıyor.

yalnız bu hastalıgın kişinin kendisinden cok yakınındakilere manevi ve fiziksel olarak zarar verme olasılıgı çok daha yuksek.

bence biraz uzak ddurup gözlemleyin, yoksa sizide saplantı haline getirme eğilimine girebilir, ve dönüsü daha da zor olabilir sizin icin.

bi cocuk vardı bipolar ve bana aşıktı, kendisini reddettim diye uyusturucu kullanmış sonra bulundugum kafeye gelmiş elini cama geçirmişti, ne büyük cılgınlık.

tedbirli olun derim

sen sen ol uzak dur bi tane var benim başımda hayattan soğuttu beni nefret ediyorum ondan yüzüne karşı bıktım senden diye bağırmak istiyorum işin kötüsü kurtulamıyorumda kalsam bi dert gitsem başka dert ne yapıcam bilmiyorum :(

sen sen ol uzak dur bi tane var benim başımda hayattan soğuttu beni nefret ediyorum ondan yüzüne karşı bıktım senden diye bağırmak istiyorum işin kötüsü kurtulamıyorumda kalsam bi dert gitsem başka dert ne yapıcam bilmiyorum :(

canım evlimisin bekarmı bipolar çok zor benim eşimde bipolar 1 hastası 10 yıldır bende hayattan soğudum

Benim birkaç gündür konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Kendisi sevgilim olmak istediğini söylüyor ve bipolar hastası. Nasıl olur bilmiyorum arkadaşlar öneriniz tavsiyeniz var mı bana yardımcı olun lütfen.

canım bıpolar bozuklugu olanlar kısaca sana anlatmaya calısım sevgın ve ofken ıkı kucuk ornekle acıklıyım kararı sen ver sevdıgın br ınsan ıcın kendını senı sevmedı dıye ldururu musun yada bu durumun dunyanın sonu oldugunu dusunur musn bıpolar bozukluk dusunur kucuk bır alay etme yada saka bıle bızlere ofke nobetı gectrmezken onlara gecrtebılır ve yapılan sakada sen ne kadar kotusun dıye bır saka olsun yapan kısıye ofkelerı artar fakat ıcten ıcede kendılerını gercekten kotuyum dıye kemırmeye baslar zıhnını bu dusnce kısacaası boyle ha ama sunuda unutmayalım bıpolar bozukluk kent hayatında cok yaygın olmakta en onemlısı anlayıslı ınsanlarla beraber cok rahat normal hayat suebılırler ızın bızım gıbı sızofren degıllerdır sadece duygularını en uclarda yasarlar.

canım evlimisin bekarmı bipolar çok zor benim eşimde bipolar 1 hastası 10 yıldır bende hayattan soğudum

yok canım evli değilim erkek arkadaşım bipolar onun ruh hali benide çok etkiliyor benide kendine benzetmeye başladı bi seviyorum bi nefret ediyorum ama gerçekten çok yoruldum kendide hastalığının farkında beni üzdüğünü fark ediyor beni üzünce kendide beni üzdüğü için pişman oluyor üzülüyor ağlıyor ayrılsam bensiz olamıycağını söylüyor intihar ederim diyor ayrılmasam böyle yıpranıyorum ne yapacağımı bende şaşırdım açıkçası

Son düzenleme:
yok canım evli değilim erkek arkadaşım bipolar onun ruh hali benide çok etkiliyor benide kendine benzetmeye başladı bi seviyorum bi nefret ediyorum ama gerçekten çok yoruldum kendide hastalığının farkında beni üzdüğünü fark ediyor beni üzünce kendide beni üzdüğü için pişman oluyor üzülüyor ağlıyor ayrılsam bensiz olamıycağını söylüyor intihar ederim diyor ayrılmasam böyle yıpranıyorum ne yapacağımı bende şaşırdım açıkçası

MERHABA erkek arkadaşın hastaneye yattımı ben çok yoruldum artık hayattan zevk alamıyorum 24 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı hissediyorum ...artık bende mutlu olmak istiyorum eşim ilaçları kullansa idare edebilirim ama oda yok herşey benim üstümde bende sinirli bi insan oldum artık herşeye bağırıyorum ...eşim hastalığın farkında değil yaptıklarından sonra pişman olmuyor kızım için bu duruma katlanmalımıyım bilmiyorum

MERHABA erkek arkadaşın hastaneye yattımı ben çok yoruldum artık hayattan zevk alamıyorum 24 yaşındayım ama kendimi çok yaşlı hissediyorum ...artık bende mutlu olmak istiyorum eşim ilaçları kullansa idare edebilirim ama oda yok herşey benim üstümde bende sinirli bi insan oldum artık herşeye bağırıyorum ...eşim hastalığın farkında değil yaptıklarından sonra pişman olmuyor kızım için bu duruma katlanmalımıyım bilmiyorum

hayır çok şükür hastanelik duruma gelmedi benim şanslı olduğum kısım o da hastalığının farkında ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıyor ama yinede arada ruhsal kaymalar oluyor bu dönemlerde beni kendinden uzak tutuyor ve buz gibi davranıyor ve çok kırıcı olabiliyor sonradan yaptığının farkına varıp çok üzülüyor ama yinde kırılmış oluyorum işte açıkçası çok yoruldum ya hep bi tedirginlik var acaba ruh hali nasıl yine kıracakmı vs bıktım artık normal modunda olduğu zamanlarda çok iyi çok romantik vs ama hep bi tedirginlik oluyor :17: çok seviyor ama çokta kırıyor bu beni çok yıpratı açıkçası.

hayır çok şükür hastanelik duruma gelmedi benim şanslı olduğum kısım o da hastalığının farkında ve ilaçlarını düzenli olarak kullanıyor ama yinede arada ruhsal kaymalar oluyor bu dönemlerde beni kendinden uzak tutuyor ve buz gibi davranıyor ve çok kırıcı olabiliyor sonradan yaptığının farkına varıp çok üzülüyor ama yinde kırılmış oluyorum işte açıkçası çok yoruldum ya hep bi tedirginlik var acaba ruh hali nasıl yine kıracakmı vs bıktım artık normal modunda olduğu zamanlarda çok iyi çok romantik vs ama hep bi tedirginlik oluyor :17: çok seviyor ama çokta kırıyor bu beni çok yıpratı açıkçası.

İLAÇları düzenli kullansa bile atak geçirebiliyor ama aşırıya kaçmıyor oduyguyu benden iyi kimse bilemez heran herdakika şimdimi hastaolacak sonramı diye hergece sabahlara kadr dua ettiğimi biliyorum ..eşim çok umursamaz oluyor normalda çok iyi ama çok rahat kendini hiçbirşey için üzmez ...eşim dine aşırı şekilde yöneliyor atak zamanında neler yapıyor

canım kaç yaşındasın

İLAÇları düzenli kullansa bile atak geçirebiliyor ama aşırıya kaçmıyor oduyguyu benden iyi kimse bilemez heran herdakika şimdimi hastaolacak sonramı diye hergece sabahlara kadr dua ettiğimi biliyorum ..eşim çok umursamaz oluyor normalda çok iyi ama çok rahat kendini hiçbirşey için üzmez ...eşim dine aşırı şekilde yöneliyor atak zamanında neler yapıyor

bizim öyle tuhaf ilişkimiz varki kavga etmeyince garip hissediyoruz artık çok seviyoruz ama onun ruhsal değişimleri yüzünden tartıştığımızda oluyor durduk yere değişiyor e bende doğal olarak yine ne olduda değişti diyorum böyle durumlarda ya beni kendinden uzak tutuyor soğuk davranıyor yada kırıcı sözler söylüyor bende sinirleniyorum bu sefer tartışmaya başlıyoruz ve yine onun üzülmesi ile sonuçlanıyor tartışma,bu arada 26 yaşındayım canım :)

bizim öyle tuhaf ilişkimiz varki kavga etmeyince garip hissediyoruz artık çok seviyoruz ama onun ruhsal değişimleri yüzünden tartıştığımızda oluyor durduk yere değişiyor e bende doğal olarak yine ne olduda değişti diyorum böyle durumlarda ya beni kendinden uzak tutuyor soğuk davranıyor yada kırıcı sözler söylüyor bende sinirleniyorum bu sefer tartışmaya başlıyoruz ve yine onun üzülmesi ile sonuçlanıyor tartışma,bu arada 26 yaşındayım canım :)

bende kızardım şimdi ne olduda değiştin yine diye ...sabah kalkardı çok iyi olurdu öğlen depresyona girerdi 8 yıldır bu hastalığın içindeyim ama halen anlamış değilim ...biz tartışmıyoruz daha çok kendisiyle yani devamlı din le ilgilenmek istiyor ben uzak tutunca da kızıyordu doktor hasta olunca yasaklıyordu takıntısı bu üstüne çok düşerse hastalık ilerler diye ...izin vermediğim içim suçlu ben oluyordum sizde dine yönelme varmı arkadaşın kaç yaşında eşi 31 yaşında

bende kızardım şimdi ne olduda değiştin yine diye ...sabah kalkardı çok iyi olurdu öğlen depresyona girerdi 8 yıldır bu hastalığın içindeyim ama halen anlamış değilim ...biz tartışmıyoruz daha çok kendisiyle yani devamlı din le ilgilenmek istiyor ben uzak tutunca da kızıyordu doktor hasta olunca yasaklıyordu takıntısı bu üstüne çok düşerse hastalık ilerler diye ...izin vermediğim içim suçlu ben oluyordum sizde dine yönelme varmı arkadaşın kaç yaşında eşi 31 yaşında

bende anlamadım hala nasıl bi hastalık olduğunu saniyelik değişimler yaşadığı zamanlar dahi oldu ve bu duruma kızıyordum çünkü böyle durumlarda beni kendinden tamamen uzak tutuyor içine kapanıyor bi ara dine yönelme oldu ama şimdi öyle bi eğilimi kalmadı,benimle yaşıt kendisi

bende anlamadım hala nasıl bi hastalık olduğunu saniyelik değişimler yaşadığı zamanlar dahi oldu ve bu duruma kızıyordum çünkü böyle durumlarda beni kendinden tamamen uzak tutuyor içine kapanıyor bi ara dine yönelme oldu ama şimdi öyle bi eğilimi kalmadı,benimle yaşıt kendisi

eşim gün içinde depresyon atağını hipomani atağını geçirdiğini biliyorum bu hastalık yaş ilerled,ikçe fazlalaşıyor eşim 21 yaşında hastalanmış 27 yaşında manik atak geçirip hastanede yattı ondan sonra çok zor günler geçirdik eşim bipolar 1 hastası yani ağır seyredenden arkadaşınızınki ne tür ...eşimde içine kapanır durgunlaşır sessizleşir 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim

eşim gün içinde depresyon atağını hipomani atağını geçirdiğini biliyorum bu hastalık yaş ilerled,ikçe fazlalaşıyor eşim 21 yaşında hastalanmış 27 yaşında manik atak geçirip hastanede yattı ondan sonra çok zor günler geçirdik eşim bipolar 1 hastası yani ağır seyredenden arkadaşınızınki ne tür ...eşimde içine kapanır durgunlaşır sessizleşir 6 ay depresyondan çıksın diye bekledim

erkek arkadaşımınkide o yaşlarda başlamış arkadaşımın hastalığı bipolar 2

Back