• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Kuzenim bipolar. Malesef zor hastalik ben ayril derim cunku evlenirsen cocugunda da cikacak genetik bir hastalik. Ilaci kullanan erkek hastalarin cinsel hayati olmuyor pek. Ilaci icmese zaten facia . Kuzenimin kis gunu cirilciplak sokakta gezmisligi var ayrica hiç olmamis seyler uyduruyor ara ara cosup genelde suskundur. Yani hayat gecmez zaten bu hastalara evlilik onermiyorlar yine de hayat senin karar senin
Kim önermiyor bu hastalarla evlenilmesini? Çok merak ettim. Cinsel hayatı olmaması da nereden çıktı?
Bakarsan tüm manyak kocalar bipolar sanırsınız. Genetik olayı doğru ancak tek başına yeterli değil bir hastalığın ortaya çıkmasında. Kuzeninzde varsa büyük ihtimal siz de de yatkınlık olabilir. Kimin geninde hangi hastalık var belli mi? Bipolar olup da mutlu olan bir sürü insan var. Eğer ailenizde alkolik biri varsa, depresif biri varsa sizin de genlerinizde vardır bu durum. Ama sadece genetikte var diye hasta olmuyoruz. Kadın katillerine bakın ya da şiddet eğilimli kişilere bu kişilerin bir çoğunda hastalık bulamazsınız. Bu yüzden her erkektwn kaçalım mı? Allah kuzeninize sabır versin belli ki çevresi onu anlamayan insanlarla dolu..

Arkaşım bipolar. Aynı evde kalmışlığım da var. İlaçlarını düzenli kullandığını söylüyordu. Ben tuhaf bi durumla karşılaşmadım. Sadece bi anda durgunlaşıyor. Mutlu olduğunu düşünürken içini sıkıntı basıyor falan... Birazda istikrarlı olamıyor ama kişilik özelliği mi yoksa hastalığından mı bilmiyorum. Yeni bir arkadaşlık sayılır çünkü...

Mesajım sana değildi tatlım üstüne alınması gereken alınmış cevap vermişte yok hükmünde olduğu için ona cevap vermeye gerek dahi duymadım. Ben sana bu konuda şöyle yap böyle yap diyecek bir hak göremiyorum. İlaç kullanımı çok çok önemli. Atak dönemleri oluyor. Çok sıkıntılı dönemlerde yaşadık. 6 7 yıl hiç atak dahi geçirmediği zamanlarımız oldu. Babam 25 yaşında bu hastalığa yakalanmış. Annemle nişanlıyken annem anlayamamış. Görücü usulü evlenmişler. 87 yılından 95 yılına kadar çok ağır geçirmiş. Sonra yılda belli bir zaman aralığı ataklı geçmiş. 99 yılından 2005 e kadar atak hiç olmadı. 2005 te atak başlama bitişi 6 ay sürdü sonra 2011 e kadar yine atak yok. 2011 den sonra biraz ağır oldu ilk defa hastanede tedavi gördü. On ar gün kadar üç defa kaldı. Şuan yine atağı yok 2 yıl oldu. Babamda kendi ailesine karşı bir şey vardı bu tetikliyordu. Bir uzmana danışın konuşun tartın. Benim babam çok fedakardı ailesine düşkündü. Çok şükür çalıştı atak dönemi idare ediliyordu küçük bir ilçede yaşıyorduk arkadaşları göz yumuyordu. Emekli oldu. Ben öğretmen kardeşim polis oldu. Annem çok yıprandı. Onun için ben size şöyle ya da böyle yapın diyemem.
Cok teşekkür ederim yorumlarınız ıcın cok sagolun

Arkaşım bipolar. Aynı evde kalmışlığım da var. İlaçlarını düzenli kullandığını söylüyordu. Ben tuhaf bi durumla karşılaşmadım. Sadece bi anda durgunlaşıyor. Mutlu olduğunu düşünürken içini sıkıntı basıyor falan... Birazda istikrarlı olamıyor ama kişilik özelliği mi yoksa hastalığından mı bilmiyorum. Yeni bir arkadaşlık sayılır çünkü...
Anladımm evet ılaclarını duzgun kullanmıs buyuk ihtimalle

Kim önermiyor bu hastalarla evlenilmesini? Çok merak ettim. Cinsel hayatı olmaması da nereden çıktı?
Bakarsan tüm manyak kocalar bipolar sanırsınız. Genetik olayı doğru ancak tek başına yeterli değil bir hastalığın ortaya çıkmasında. Kuzeninzde varsa büyük ihtimal siz de de yatkınlık olabilir. Kimin geninde hangi hastalık var belli mi? Bipolar olup da mutlu olan bir sürü insan var. Eğer ailenizde alkolik biri varsa, depresif biri varsa sizin de genlerinizde vardır bu durum. Ama sadece genetikte var diye hasta olmuyoruz. Kadın katillerine bakın ya da şiddet eğilimli kişilere bu kişilerin bir çoğunda hastalık bulamazsınız. Bu yüzden her erkektwn kaçalım mı? Allah kuzeninize sabır versin belli ki çevresi onu anlamayan insanlarla dolu..
Bende ve kardeşim de çıkmadı hastalık. Babamın kuzeninde varmış. Babamda var ve halamın oğlunda çıktı. Ne boyutta semptomların olacağı bilinmeyen bir kutu. Babam ile kuzenim mesela aynı şekilde değiller. Kuzenimde babamın gençliği gibi durumlar yok. Konu sahibi uzmandan yardım almalı. Anneme sorsanız asla evlenmezdi. Bana sorarsanız yeniden dünyaya gelsem yine onu baba olarak seçerdim. Ben evladım o eş olacak.

Evet bu bıpolar hastalıgının yanında sızofrenı anksıyete gıbı hastalıklarda goruluyo dıye duydum bende
Ben tam Bilgi sahibi değilim hastalık hakkında. Sadece dediğim gibi bu arkadaşımla samimi olduğumuz zamanlarda bipolar olduğunu söylemişti. Bazen günlerce uyumadığını,seks konusunda asla doyuma ulaşmadığını filan söylemişti. Dışardan gayet neşeli duran bi kızdı aslında. Ama içimize girdikçe farklı şeyleri çıkmaya başladı. En yakın benimle olduğu için benim hayatımı kendine çevirmeye çalıştı. Bunu açık açık kendisi söyledi. Başkalarına da farklı şeyler anlatmış kendi hayatıyla ilgili aslında hiç olmayan şeyler. Bu yaptıkları hastalıkla mı alakalıydı başka bi sebep mi vardı bilmiyorum. Benim şizofreniden şüphelendiğim durum bazı varlıkları gördüğünü,onlarla arkadaşlık yaptığını,sohbet ettiğini,belli dönemlerini hatırlamadığını filan söylüyordu. Bipolarda var mı bu tarz şeyler yoksa başka bi sebep mi daha detaylı Bilgi veren biri çıkar illaki. İlaçlarını düzenli kullandığını söylüyordu bu arada ama emin olamam. Alkol kullanıyordu çünkü. Belki içmiyordur ilaçlarını öyle düşününce. Bana fiziken herhangi bi zararı olmadı. Psikolojik zararları oldu o ayrı.

Evet buyuk ihtimalle o sıra ılac kullanmıyormus bu hastalıgın tedavısı gecme ıhtımalı yok ılaclarını duzenlı kullanıp doktora duzenlı gıtmıs sanırım sonrasında o yuzden
Ben o kızda ki değişiklikten sonra inanıyorum ki ilaç kullanarak kontrol altına alınabilir bu durum. Ki bahsettiğim kişinin çok ağır atağı oldu bizimleyken. Anlattığım olay çok küçük bir kısmı yaşadıklarımızın. Daha hafif yaşayan birisinin normalleşme süresi kısadır ya da ilaçlarını da düzenli alıyorsa zaten normaldir.
Sadece ataklar çok sorunlu bunu bilin.

Aynen böyleyim ben de; sebepsiz durgunlaşma falan, içimi aniden sıkıntı basıyor mutluyken ama valla ben de bilmiyorum, öyle miyim diil miyim. Çok zor bu işler...

Kesin dağlar var eminim ben de
Ne demeye çalıştığınızı anlamadım? Mesajınızdan iki hastalığı da detaylı bilmediğinizi düşünüyorum. Birinin romatizması vardır, başka birinin bacağı ağrıyordur. Evet, ikisi de bacakla ilgili bir hastalıktır. Ama İkisinde de bacak ağrıyor diye, kesin ikisi de aynı hastalık diyemezsiniz. Aynı şekilde tedavi etmeye de çalışmazsınız.

bipolar ve şizofreni iki kronik psikiyatrik hastalık. Bazı semptomlar benzemesi bir şey değiştirmez, çünkü ikisi arasında genel semptomlarından tutun, hastanın normal hayata devam edebilmesine kadar dağlar kadar fark var.

yani sizin emin olup olmamanız gerçeği değiştirmez. O sizin yanlış düşünceniz olur yalnızca.

Son düzenleme:
Aynen böyleyim ben de; sebepsiz durgunlaşma falan, içimi aniden sıkıntı basıyor mutluyken ama valla ben de bilmiyorum, öyle miyim diil miyim. Çok zor bu işler...
Bipolar tanısı öyle kolay konmuyor. Zorlu bir süreci olmuş arkadaşımın. Tabii tanı konulana kadar ciddi psikolojik sorunlar varmış. Bu söylediğim ilaçlarını düzenli kullanırken oluşan duygu halleri. Çoğumuzda oluyordur bence bi anda içimiz sıkılır vs. hemen evham yapmayın😊

Ne demeye çalıştığınızı anlamadım? Mesajınızdan iki hastalığı da detaylı bilmediğinizi düşünüyorum. Birinin romatizması vardır, başka birinin bacağı ağrıyordur. Evet, ikisi de bacakla ilgili bir hastalıktır. Ama İkisinde de bacak ağrıyor diye, kesin ikisi de aynı hastalık diyemezsiniz. Aynı şekilde tedavi etmeye de çalışmazsınız.

bipolar ve şizofreni iki kronik psikiyatrik hastalık. Bazı semptomlar benzemesi bir şey değiştirmez, çünkü ikisi arasında genel semptomlarından tutun, hastanın normal hayata devam edebilmesine kadar dağlar kadar fark var.

yani sizin emin olup olmamanız gerçeği değiştirmez. O sizin yanlış düşünceniz olur yalnızca.
Teşekkürler

Bipolar tanısı öyle kolay konmuyor. Zorlu bir süreci olmuş arkadaşımın. Tabii tanı konulana kadar ciddi psikolojik sorunlar varmış. Bu söylediğim ilaçlarını düzenli kullanırken oluşan duygu halleri. Çoğumuzda oluyordur bence bi anda içimiz sıkılır vs. hemen evham yapmayın😊
Teşekkür ederim aynen öyle ;)

Evet cok cok farklı bır olay oyle ben mutsuzum mutluyum gıbı degıl

Kesinlikle sızofrenı ve bıpolar cok cok farklı

Evet evet bı anda durgublasma ıce cekılme oluyor ve ıstıkrarsız haller cok oluyo Allah yardımcıları olsun

Nasıl yorumlar bunlar ya ?
çok kötü hastalık, ona aşık olur buna şunu yapar.
etiketlemek bu.
Bu bir psikiyatrik rahatsızlık arkadaşım. İlaçlarını yan etkilerinden yakınmadan, bana bir şey olmaz, ben iyileştim demeden kullanırsa, DÜZENLİ OLARAK psikiyatristine kontrole giderse hiçbir şeycik olmaz.
yüzlerce bipolar danışanım var. Şunu söyleyebilirim; psikiyatrik hastalıklarda en az hasar alan grup olarak varsayabiliriz bile.

Back