• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Üslubumdan ötürü kırılmayın nolur.. Kötü düşünmek istemiyorum ama acaba adam sizden ayrılmak, kaba tabirle kurtulmak için bu bahaneyi kullanıyor olabilir mi?
Yok eğer gerçekten böyle bir durumu varsa öncelikle geçmiş olsun ama neden detay paylaşmıyor sizinle
Kafamda deli sorular :KK42:
Evet bunu ben de dusundum ama yenı olan bı sey degil yanı soyle söyleyeyim bu kızı 3 senedır 2017den berı hayatımda davranışlarından hep bı sey sezıyordum surekli bı dalgalanmalar yasıyorduk 1 ay ıyıysek dıger ay kotu gıbı bu 3 sene ıcerısınde cok ayrılmalarımız oldu aynı su anda da oldugu gıbı ayrıyız bu ayrılıkların hepsınde de gerı donup ozur dıleyen benı sevdıgını ozledıgını gerı konusmak barısmak ıstedıgını soyleyen oydu ben hıcbır sey yapmıyordum kendı gelıyordu ve hastalıgını soyledıgı zaman cok profesyonel anlattı yasamayan bırı ya da nette arastırmayan bırı bu kadar bılmıs sekılde anlatamaz bu hastalıgı... benım de kafamde delı sorular :(

Evet bunu ben de dusundum ama yenı olan bı sey degil yanı soyle söyleyeyim bu kızı 3 senedır 2017den berı hayatımda davranışlarından hep bı sey sezıyordum surekli bı dalgalanmalar yasıyorduk 1 ay ıyıysek dıger ay kotu gıbı bu 3 sene ıcerısınde cok ayrılmalarımız oldu aynı su anda da oldugu gıbı ayrıyız bu ayrılıkların hepsınde de gerı donup ozur dıleyen benı sevdıgını ozledıgını gerı konusmak barısmak ıstedıgını soyleyen oydu ben hıcbır sey yapmıyordum kendı gelıyordu ve hastalıgını soyledıgı zaman cok profesyonel anlattı yasamayan bırı ya da nette arastırmayan bırı bu kadar bılmıs sekılde anlatamaz bu hastalıgı... benım de kafamde delı sorular :KK43:
Bu kişi dıyecektım pardon bu kızı degıl erkek kendısı

Evet bunu ben de dusundum ama yenı olan bı sey degil yanı soyle söyleyeyim bu kızı 3 senedır 2017den berı hayatımda davranışlarından hep bı sey sezıyordum surekli bı dalgalanmalar yasıyorduk 1 ay ıyıysek dıger ay kotu gıbı bu 3 sene ıcerısınde cok ayrılmalarımız oldu aynı su anda da oldugu gıbı ayrıyız bu ayrılıkların hepsınde de gerı donup ozur dıleyen benı sevdıgını ozledıgını gerı konusmak barısmak ıstedıgını soyleyen oydu ben hıcbır sey yapmıyordum kendı gelıyordu ve hastalıgını soyledıgı zaman cok profesyonel anlattı yasamayan bırı ya da nette arastırmayan bırı bu kadar bılmıs sekılde anlatamaz bu hastalıgı... benım de kafamde delı sorular :KK43:

Bu gelgitli davranışları bir çok insan sergiliyor, özellikle de erkekler. Adamlar piyasayı turlayıp dişlerine göre bir şey bulamadığında ya eskileri yokluyorlar ya da iyi niyetini suistimal edebileceklerini... Bir de olaya burdan mı baksak :eek:

Normal bir süreç ama, muhtemelen teşhisin ilk 2 senelik kısmında, ilk alışma-kabullenme-sorgulama evrelerinde. Uzak tutmaya çalışması da gayet normal, çünkü kendinden emin olamıyor. Çok da genç. Tecrübe ve bilgi kazandıkça kendine yahut çevreye zarar verme huyunu engelleyebilir, bunun için gerektiğinde psikoterapi desteği de görmesi gerekiyor, kendi öfke kontrol yöntemlerini keşfetmesi ve "Kelimelere takılmayacağı bir anlayışı/içgörüyü" edinmesi de gerekiyor. Bu grup hastalara yoga gibi nefes egzersizleri de önerilir. Sıkıcı gelebilir ama denemekte fayda bulan kişilerin sayısı oldukça fazla.

Sadece ilaç ile yol kat edilemez bu hastalıkta, eklediğim videoda olduğu gibi, sosyalleşmek, bilgi edinmek, planlı yaşamak da gerekiyor. Ve siz, ancak bir yere kadar etkinsiniz; iş erkek arkadaşınızın kendisinde bitiyor. Onunla konuşun ve dilerseniz buradaki yorumları okutun. Benim başka başlıklarda daha aleni yazdıklarım da var; nickimle birlikte bipolar kelimesini aratabilir, bakabilirsiniz.

Elbette sevgililik gereği destek olacaksınız ama bu uyarı boynumun borcudur, kendinizden fazlaca ödün verir ve kendiniz psikolojik olarak tükeneceğiniz bir yola girdiğinizi hissederseniz çekilip ilişkinizi gözden geçirmekten de kaçınmayın. Dediğim gibi, sizin etkiniz bir yere kadar, iş kendisinde bitiyor, gayret ederse de üstesinden gelemeyeceği bir şey değil, muhtemelen yeni olduğu için hali, ümitsizliğe kapıldığı süreçleri bol yaşadığı bir dönemde. Anlayacaktır, bilgi edinmeye, doktoruyla takım olmaya ve kendini sosyal çevrelerden uzak tutmamaya, kendine kapanmamaya baksın, bunu söyleyin.
Evet haklısınız her sey kendı elinde kendısı cok calıskan cokta sorumluluk sahibi bırı emınım bunları oda bılıyordur ben elımden geldıgınce yanında olacağımı onu bırakmayacagımı soyledım zaten ama uzak durmak ısteyen o depresıf ataklar yasadıgını soyledı 3 aydır falan konusmuyoruz kendı gıttı bana zarat verıcegını dusunuyo

Bu gelgitli davranışları bir çok insan sergiliyor, özellikle de erkekler. Adamlar piyasayı turlayıp dişlerine göre bir şey bulamadığında ya eskileri yokluyorlar ya da iyi niyetini suistimal edebileceklerini... Bir de olaya burdan mı baksak :eek:
Pekı madem oyle bu hastalıgı nasıl bu kadar derın ayrıntılı bılıp bana anlatabıldı? :(

Bipolar arkadaşım vardı. Aynı şekilde her önüne aşık oluyodu. Dediğiniz gibi hepsiyle beraber olup sonra terk edilince ağlıyodu. Yaptığı şeyleri hastalığına bağlıyordu sürekli artık onun bahanesi olmuştu. En son eşime de bişeyler hissetmeye başladığını farkettim. Sonra çıkarttım hayatımdan zaten. Kendini benim yerime filan koymaya çalışıyordu. Bence şizofreni de vardı onda çünkü olmayan şeyleri var gibi anlatıyodu bipolarda var mı bunlar bilmiyorum. Konu Sahibi bu bahsettiğim kişi ilaçlarını kullanıyordu bu arada. Allah düşmanımın başına vermesin bu kız gibisini. Herkes böyle değildir muhtemelen ama başka örnek verenler çıkacaktır
Evet bu bıpolar hastalıgının yanında sızofrenı anksıyete gıbı hastalıklarda goruluyo dıye duydum bende

Google amca her konuda bilgi sahibi.. Çevresinden birinde de var olabilir. En basiti burada bir konu açıldığında onlarca kişiden yaşanmışlık örnekleri geliyor..
evet oyle ama bızım kavgamız cok anıden oldu her sey guzel gıdıyordu gece bırden tartısmaya basladık sonrasında soyledı zaten o an arastırmaya vakti yoktu baska zamanda bu hastalıj olmadıgı surece arastıracagını zannetmiyorum oyle bırı degıl hanı yıne de umarım benı kandırmıstırda onda bu haztalık yoktur :(

Bir arkadaşım vardı
Çok hızlı konuşur ne dediğini anlayamazdık
Bazen aşırı alktif baxende depresyondaydı
Eşiyle problemler yaşardı
Boşandılar
3 senedir görmüyorum kendisini

evet oyle ama bızım kavgamız cok anıden oldu her sey guzel gıdıyordu gece bırden tartısmaya basladık sonrasında soyledı zaten o an arastırmaya vakti yoktu baska zamanda bu hastalıj olmadıgı surece arastıracagını zannetmiyorum oyle bırı degıl hanı yıne de umarım benı kandırmıstırda onda bu haztalık yoktur :KK43:

Emin olmak için enabız ya da mhrs den ilaç/doktor geçmişine bakman gerekebilir. Nasıl bir bahane kullanarak bakarsın orasını bilemem tabi :eek:

Birinin rahatsızlığı hakkında konuşmak hoşuma gitmiyor bununla birlikte sizi uyarmak istedim, iyiniyetlisiniz belliki. Benim tanıdığım biri vardı bu hastalığın bir alt durumunu yaşıyordu. Diğer aile üyelerinde, bize genetik bir durum olduğunu söylemişti. Gerçekten iyi yönleri vardı ancak dengesizdi. İlaçlarını alıyor ve doktoruna gidiyordu. Örnek verecek olursam birden çok aşırı para harcayıp sonra bir zaman çok fazla tutumlu hatta cimri olabiliyordu. Varlık içinde yokluk durumu yaşıyordu. Bağımsızlığı pek yoktu belki de kendisini birinin yönlendirmesi gerekiyordu ki dengeli gitsin maddi ve manevi yaşamı. Bence zor bir durum, sizin tahammülünüze bağlı. İntihar riski de var. Evet günümüzde çoğumuzda depresyon, anksiyete vs var ama bu çok başka. Başta size güvenip kendini açması lazım üç sene demişsiniz henüz yeni mi öğreniyorsunuz anlamadım? Dikkat edin bu durumu kullanıyor olmasın yani size böyle bir yalan söylüyor olmasın. Bu hasta olmasından daha kötü bayağı yalancı o zaman. Diğeri de zor yani karar sizin

Kuzenim bipolar. Malesef zor hastalik ben ayril derim cunku evlenirsen cocugunda da cikacak genetik bir hastalik. Ilaci kullanan erkek hastalarin cinsel hayati olmuyor pek. Ilaci icmese zaten facia . Kuzenimin kis gunu cirilciplak sokakta gezmisligi var ayrica hiç olmamis seyler uyduruyor ara ara cosup genelde suskundur. Yani hayat gecmez zaten bu hastalara evlilik onermiyorlar yine de hayat senin karar senin

Yok tabııkı herkes her seyı yapabılır basarabılır benım erkek arkadasımda cok zekı bırı lıseyı unı dereceyle bıtırmıs ınsan tum hocalarının gozdesı ben onu cok seviyorum asıgım cozum onerı arıyorım ıste yoksq normalım deyıp o kadar psıkopat ınsan var kı🙏
Ben sizin için demedim.. Yorumlar için dedim. İnsanlar ruhsal rahatsızlığı olan insanlara öcü gibi bakıyor. Bunun için bu yorumu yaptım. 😊

Hala geliyor damgalayıcı, ötekileştiren cahil yorumlar.
İnsanı böyle bir hastalıkla baş etmekten daha çok zorlayan bir şey varsa, işte bu yarım yamalak, bilip bilmeden cahilce konuşan tiplerin ta kendisi.

Hastalığın tedavisi var da işte, bu cahilliğin tedavisi yok maalesef.
Sinema izler gibi dışarıdan izliyor, üç beş bir yerden okuyup "-Dır -dir" kalıbı ile kesin bilgiymiş gibi yazıyor, kendi cahilliklerini milleti yanlış yönlendirip korkutarak da bulaştırıyorlar. Bipolardan(!) daha tehlikeli(!) yaptıkları şey, haberleri yok.

Hala geliyor damgalayıcı, ötekileştiren cahil yorumlar.
İnsanı böyle bir hastalıkla baş etmekten daha çok zorlayan bir şey varsa, işte bu yarım yamalak, bilip bilmeden cahilce konuşan tiplerin ta kendisi.

Hastalığın tedavisi var da işte, bu cahilliğin tedavisi yok maalesef.
Sinema izler gibi dışarıdan izliyor, üç beş bir yerden okuyup "-Dır -dir" kalıbı ile kesin bilgiymiş gibi yazıyor, kendi cahilliklerini milleti yanlış yönlendirip korkutarak da bulaştırıyorlar. Bipolardan(!) daha tehlikeli(!) yaptıkları şey, haberleri yok.
Benim babamda bu rahatsızlık var. Acaba babasında olsaydı arkasına bakmadan kaçar mıydı???? Çok cahilce bir yorum ancak beğenmedimi tıkladım ban yememek için. Ben imevlat olarak seçme şansım yoktu ki babamda bunu kendi seçmedi. Ama annemin vardı ona da bu hakkı ailesi vermedi. Sonuçta iki evlat dünyaya geldi. Çok zor zamanlarda yaşadık ama dünyaya bir kez daha gelsem yine onun kızı olmayı seçerdim 🙏🙏 iki çocuk okuttular kırk kanat çok şükür ilaçlarını içiyor. 59 yaşına geldi evinde torun seviyor.

Back