• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Benim babamda bu rahatsızlık var. Acaba babasında olsaydı arkasına bakmadan kaçar mıydı???? Çok cahilce bir yorum ancak beğenmedimi tıkladım ban yememek için. Ben evlat olarak seçme şansım yoktu ki babamda bunu kendi seçmedi. Ama annemin vardı ona da bu hakkı ailesi vermedi. Sonuçta iki evlat dünyaya geldi. Çok zor zamanlarda yaşadık ama dünyaya bir kez daha gelsem yine onun kızı olmayı seçerdim 🙏🙏 iki çocuk okuttular kırk kanat çok şükür ilaçlarını içiyor. 59 yaşına geldi evinde torun seviyor.

Onlar kaçsın ya da yaksın; Orta Çağ kafasına 2020yi anlatamazsın, anlatamayız.

Pekı acaba ılaclarını duzenlı sekılde ıcıyorlar mıydı
Benim üniversitede ev(oda) arkadaşım bipolardı, diğer odada kalan bir erkek vardı onu kafaya takmıştı, gece çocuğun yanına gidip uyumalar falan oldu çok ayrıntıya giremeyeceğim ama akla gelmeyecek hayali şeyler yaptı. En son kendisini dövüp beni dövdüler diye polise şikayet etti bizi ama ne dövme tırnaklarıyla yüzünü yırttı gözümün önünde, dişlerini kırdı. Polise ne desek bize inanmadı en son eski nişanlısını bulduk o gelip bizim lehimizde ifade verdi.
Şimdi hatırlayınca gülüp geçiyorum ama o zaman bizim de pisikolojimizi bozmuştu çok değişik bir insandı.
Neyse geçen profiline baktım oldukça iyi bir firmada iyi bir konumda kendisi herhalde tedavi oldu, bizimleyken ilaç kullanmıyordu.

Benim üniversitede ev(oda) arkadaşım bipolardı, diğer odada kalan bir erkek vardı onu kafaya takmıştı, gece çocuğun yanına gidip uyumalar falan oldu çok ayrıntıya giremeyeceğim ama akla gelmeyecek hayali şeyler yaptı. En son kendisini dövüp beni dövdüler diye polise şikayet etti bizi ama ne dövme tırnaklarıyla yüzünü yırttı gözümün önünde, dişlerini kırdı. Polise ne desek bize inanmadı en son eski nişanlısını bulduk o gelip bizim lehimizde ifade verdi.
Şimdi hatırlayınca gülüp geçiyorum ama o zaman bizim de pisikolojimizi bozmuştu çok değişik bir insandı.
Neyse geçen profiline baktım oldukça iyi bir firmada iyi bir konumda kendisi herhalde tedavi oldu, bizimleyken ilaç kullanmıyordu.
Evet buyuk ihtimalle o sıra ılac kullanmıyormus bu hastalıgın tedavısı gecme ıhtımalı yok ılaclarını duzenlı kullanıp doktora duzenlı gıtmıs sanırım sonrasında o yuzden

Kuzenim bipolar. Malesef zor hastalik ben ayril derim cunku evlenirsen cocugunda da cikacak genetik bir hastalik. Ilaci kullanan erkek hastalarin cinsel hayati olmuyor pek. Ilaci icmese zaten facia . Kuzenimin kis gunu cirilciplak sokakta gezmisligi var ayrica hiç olmamis seyler uyduruyor ara ara cosup genelde suskundur. Yani hayat gecmez zaten bu hastalara evlilik onermiyorlar yine de hayat senin karar senin
Kuzenınız ılaclarını duzenlı sekıldr kullanıyor mu acaba? Evet bılıyorum kendı erkek arkadasımda soyledı genetık oldugunu kendım de araştırdım ama bıldıgım kadarıyla benımkınden hıc boyle davranışlar gormedım hanı sogukta cıplak cıkmak gıbı vs hanı zaten su an konusmuyoruz :( bır evlılık olur mu bilmiyorum ama ben asıgım sevıyorum :(

Birinin rahatsızlığı hakkında konuşmak hoşuma gitmiyor bununla birlikte sizi uyarmak istedim, iyiniyetlisiniz belliki. Benim tanıdığım biri vardı bu hastalığın bir alt durumunu yaşıyordu. Diğer aile üyelerinde, bize genetik bir durum olduğunu söylemişti. Gerçekten iyi yönleri vardı ancak dengesizdi. İlaçlarını alıyor ve doktoruna gidiyordu. Örnek verecek olursam birden çok aşırı para harcayıp sonra bir zaman çok fazla tutumlu hatta cimri olabiliyordu. Varlık içinde yokluk durumu yaşıyordu. Bağımsızlığı pek yoktu belki de kendisini birinin yönlendirmesi gerekiyordu ki dengeli gitsin maddi ve manevi yaşamı. Bence zor bir durum, sizin tahammülünüze bağlı. İntihar riski de var. Evet günümüzde çoğumuzda depresyon, anksiyete vs var ama bu çok başka. Başta size güvenip kendini açması lazım üç sene demişsiniz henüz yeni mi öğreniyorsunuz anlamadım? Dikkat edin bu durumu kullanıyor olmasın yani size böyle bir yalan söylüyor olmasın. Bu hasta olmasından daha kötü bayağı yalancı o zaman. Diğeri de zor yani karar sizin
Evet evet bu hastalıkta da genetıklık durumu var benımkı de ılac kullandıgını soyledı ama duzenlı kullanıyor mu duzenlı doktora gıdıyor mu bilmiyorum 3 aydır konusmuyoruz ayrıyız su an evet 2017den berı 3 senedır hayatımda sureklı bı gel gıt dengesızlıkler yasıyoruz ıste bı ayrıl barıs durumları ama cokta sevıyorum :( aynen yenı hanı en basta soylememıstı ama ben soyledıgınde bana onu sevdıgımı yanında olacagımı soyledım bunları o da bılıyo zaten

Benim babamda bu rahatsızlık var. Acaba babasında olsaydı arkasına bakmadan kaçar mıydı???? Çok cahilce bir yorum ancak beğenmedimi tıkladım ban yememek için. Ben imevlat olarak seçme şansım yoktu ki babamda bunu kendi seçmedi. Ama annemin vardı ona da bu hakkı ailesi vermedi. Sonuçta iki evlat dünyaya geldi. Çok zor zamanlarda yaşadık ama dünyaya bir kez daha gelsem yine onun kızı olmayı seçerdim 🙏🙏 iki çocuk okuttular kırk kanat çok şükür ilaçlarını içiyor. 59 yaşına geldi evinde torun seviyor.
Yok ben asla kactıgımı soylemıyorum ben ona da soyledım onu ne kadar cok sevdıgımı yanında olmak ıstedıgımı su an uzak durmak ısteyen kendısı ben degıl evet annem babam olsaydı onları da asla bırakmazdım sonucta her evlılık bır rısktır bu hastalık sonradan da olabilirdı ben onu anlıyorum ve sevıyorum

Neden pekı napıyor mesela acabılır mısınız acaba bıraz ılaclarını kullanıyor mu?
Hasta olduğunu pek kabul etmez ilaçlarını kullanmaz
Ya çok aşırı enerjiktir ya da tamamen hayattan kopuk
Ve düzelmiyor yıllardır
Çok zor
Ayrıca bu enerjisinin yüksek olduğu dönemlerde çok yanlış maddi kararlar vs verebiliyor çok yanlışlar yapabiliyor
Farkında olmadan değişik bi cesaret geliyor

Benim babamda bu rahatsızlık var. Acaba babasında olsaydı arkasına bakmadan kaçar mıydı???? Çok cahilce bir yorum ancak beğenmedimi tıkladım ban yememek için. Ben imevlat olarak seçme şansım yoktu ki babamda bunu kendi seçmedi. Ama annemin vardı ona da bu hakkı ailesi vermedi. Sonuçta iki evlat dünyaya geldi. Çok zor zamanlarda yaşadık ama dünyaya bir kez daha gelsem yine onun kızı olmayı seçerdim 🙏🙏 iki çocuk okuttular kırk kanat çok şükür ilaçlarını içiyor. 59 yaşına geldi evinde torun seviyor.
Seninki de çok cahilce bi yorum olmuş anca böyle boş muhabbet yapın sataşın millete
Fikrin varsa otur yaz sanane benim yorumumdan
Sayenizde kk nin eski tadı kalmadi.yap yorumunu cik sana mı kaldı analiz etmek

Hasta olduğunu pek kabul etmez ilaçlarını kullanmaz
Ya çok aşırı enerjiktir ya da tamamen hayattan kopuk
Ve düzelmiyor yıllardır
Çok zor
Ayrıca bu enerjisinin yüksek olduğu dönemlerde çok yanlış maddi kararlar vs verebiliyor çok yanlışlar yapabiliyor
Farkında olmadan değişik bi cesaret geliyor
Anladım cok tesekkur ederim yorumunuz ıcın Allah hepımızın yardımcıısı olsun sıze ozelden yazdım

Yok ben asla kactıgımı soylemıyorum ben ona da soyledım onu ne kadar cok sevdıgımı yanında olmak ıstedıgımı su an uzak durmak ısteyen kendısı ben degıl evet annem babam olsaydı onları da asla bırakmazdım sonucta her evlılık bır rısktır bu hastalık sonradan da olabilirdı ben onu anlıyorum ve sevıyorum
Mesajım sana değildi tatlım üstüne alınması gereken alınmış cevap vermişte yok hükmünde olduğu için ona cevap vermeye gerek dahi duymadım. Ben sana bu konuda şöyle yap böyle yap diyecek bir hak göremiyorum. İlaç kullanımı çok çok önemli. Atak dönemleri oluyor. Çok sıkıntılı dönemlerde yaşadık. 6 7 yıl hiç atak dahi geçirmediği zamanlarımız oldu. Babam 25 yaşında bu hastalığa yakalanmış. Annemle nişanlıyken annem anlayamamış. Görücü usulü evlenmişler. 87 yılından 95 yılına kadar çok ağır geçirmiş. Sonra yılda belli bir zaman aralığı ataklı geçmiş. 99 yılından 2005 e kadar atak hiç olmadı. 2005 te atak başlama bitişi 6 ay sürdü sonra 2011 e kadar yine atak yok. 2011 den sonra biraz ağır oldu ilk defa hastanede tedavi gördü. On ar gün kadar üç defa kaldı. Şuan yine atağı yok 2 yıl oldu. Babamda kendi ailesine karşı bir şey vardı bu tetikliyordu. Bir uzmana danışın konuşun tartın. Benim babam çok fedakardı ailesine düşkündü. Çok şükür çalıştı atak dönemi idare ediliyordu küçük bir ilçede yaşıyorduk arkadaşları göz yumuyordu. Emekli oldu. Ben öğretmen kardeşim polis oldu. Annem çok yıprandı. Onun için ben size şöyle ya da böyle yapın diyemem.

Mesajım sana değildi tatlım üstüne alınması gereken alınmış cevap vermişte yok hükmünde olduğu için ona cevap vermeye gerek dahi duymadım. Ben sana bu konuda şöyle yap böyle yap diyecek bir hak göremiyorum. İlaç kullanımı çok çok önemli. Atak dönemleri oluyor. Çok sıkıntılı dönemlerde yaşadık. 6 7 yıl hiç atak dahi geçirmediği zamanlarımız oldu. Babam 25 yaşında bu hastalığa yakalanmış. Annemle nişanlıyken annem anlayamamış. Görücü usulü evlenmişler. 87 yılından 95 yılına kadar çok ağır geçirmiş. Sonra yılda belli bir zaman aralığı ataklı geçmiş. 99 yılından 2005 e kadar atak hiç olmadı. 2005 te atak başlama bitişi 6 ay sürdü sonra 2011 e kadar yine atak yok. 2011 den sonra biraz ağır oldu ilk defa hastanede tedavi gördü. On ar gün kadar üç defa kaldı. Şuan yine atağı yok 2 yıl oldu. Babamda kendi ailesine karşı bir şey vardı bu tetikliyordu. Bir uzmana danışın konuşun tartın. Benim babam çok fedakardı ailesine düşkündü. Çok şükür çalıştı atak dönemi idare ediliyordu küçük bir ilçede yaşıyorduk arkadaşları göz yumuyordu. Emekli oldu. Ben öğretmen kardeşim polis oldu. Annem çok yıprandı. Onun için ben size şöyle ya da böyle yapın diyemem.
Yok hükmünde olduğum için sürekli benden bahsediyosun heralde :)

Tamam böyle devam
Böyle kişi ismi vermeden sataşınca banlanmazsin da :))))))

Sıkıntı çektiğimiz noktalarda şunlardı. Atak dönemin de üç ay çok hızlı üç ay çok yavaş olurdu. Ağlardı, alkol kullanmaz normalde o dönem alırdı. Fırına gidip duş alırdı. İki üç gün hiç uyumadan durabilirdi. Bu dediklerim ilk gençlik yıllarında yaptıkları yaşlandıkça hareketleri tepkisi değişti. 2011 e kadar olan süreçte bu dediklerimi yapıyordu. Ağlama, uyku yok, bir defa olacak şekilde alkol, para harcama da artış, bisiklet ile ilçeden ile gitmiş gelmiş. Küfürlü konuşma, kavgacı tavırlar. Ama işte biz küçük bir ilçedeydik babam normalde karıncayı incitmez çok sevilir o dönemde herkes kendi abisi kardeşi gibi yok sayardı yaptıklarını. 2011 den sonra daha ağırlaştı şehir değiştik büyükşehire taşındık. Kimse anlamasın istiyordu. Onun için dikkat ediyordu. 2011 den sonra davranışları değilde bakışları falan gitti daha farklı oldu.

Back