Merhaba arkadaslar hesabı daha once acmıstım ama yenı kullanıyorum buraların yabancısıyım bu hastalık ıcın burdayım bu hastalıga sahıp olanlar veya yakınından tanıdığı olanlar benımle tecrübelerinı paylasabılecek olan var mı? Erkek arkadaşım bıpolar aklımda cok soru var lutfen bekliyorum
Erkek arkadaşınız nasıl baş ediyor, ne yapıyor? Onun, sizin ne kadar bilginiz var hastalık üzerine bunlar önemli.
Bu hastalığın türleri var, tip 1, tip 2, şizoaffektif bozukluk ile beraber yaşananı vb. Madem böyle, anca beraber kanca beraber yoluna gireceksiniz, erkek arkadaşınız ile birlikte bir doktor görüşmesine gidiyor ve durumu, tedavide aldığı yol, türü vb. üzerine doğru bilgi alarak başlıyorsunuz. Sizi kendinden uzaklaştırmasın, bir şeyleri gizli yaşama yoluna gitmesin. Mümkün mertebe şeffaflık, samimiyet, gayret ve bilgi isteyen bir yol.
Hastalıkta içgörü edinebilmesi için, hastalığı öncelikle çok iyi bilmeli, nedir necidir bu uğraştığı durum bunu araştırsın.
Türünü öğrensin, ilaçlarını düzenli kullanmasının yanı sıra, zevklerinden bir müddet ödün versin ki kendini anlayabilsin, dengeli yaşarsa, uykusuna dikkat eder planlı bir hayatı olursa, içgörü geliştirebilecek bilgiyi edinebilir, tecrübelerini gelişim için kullanırsa, çok güzel yerlere gelir, kontrol sağlayabilir. Buna istek, azim ve kabullenme de şahsi olacağı için, esasen "Şöyle şu ilacı alır hoop şahane olur" filan gibi bir şey denilemez. Ümitvar olacak mümkün mertebe, kabul edecek, kabulle kendini aşacak.