• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Merhaba arkadaslar hesabı daha once acmıstım ama yenı kullanıyorum buraların yabancısıyım bu hastalık ıcın burdayım bu hastalıga sahıp olanlar veya yakınından tanıdığı olanlar benımle tecrübelerinı paylasabılecek olan var mı? Erkek arkadaşım bıpolar aklımda cok soru var lutfen bekliyorum 🙏🙏
Eşim bipolar. Hastalığın farklı türleri var, herkeste farklı etkiler çıkabiliyor. Eşimde hafif seyrediyor mesela, düzenli olarak ilaç kullanıyor ve doktoruna gidiyor. Erkek arkadaşınız ilaçlarını kullanıyor mu?

Artık herkese bipolar tanısı konuyor çünkü bipolar hastaları ömür boyu suygu düzenleyici ilaçlar kullanmak zorunda. O yüzden birden çok doktora danışın derim. Onun dışında birçok bipolar hastası tanıdım hepsinin hastalığının seyri ayrı. Ancak tedavi ile yaşamlarına çok rahat devam ediyorlar. Bu kötü örnekler ilaç kullanmayan hastalar olabilir veya bipolar diye bilinen kişiler olabilir. Şizofreni ile hiçbir alakası yok bu rahatsızlığın. Zaten psikiyatrik hastalıklar bıçak keskinliğinde ayrılmıyor birbirinden. Depresyon hastaşarı da duygu düzenleyici kullanabiliyorlar ve hatta depresyondan dolayı psikotik belirtiler de yaşabiliyorlar. Bir de rica edeceğim öcü gibi görüp göstermeyin ruhsal hastalıkları. Ruhsal hastalığı olmayan birçok katil, hırsız tecavüzcü var... Hatta sayıları daha fazla. Hapishaneler hastanelerden daha kalabalık.

Benim eltimde bu hastalık. Allah düşmanına vermesin. İlacının saati bile geçince karakteri değişip içinden canavar çıkıyordu. En son basit bir intihar girişiminde bulunup bunu benim yaptığımı iddia etti. Allah'tan eşim de kayınbiraderim de ortamda idi. Zaten o olay kopma noktamız oldu bizim. Bu olaydan birkaç ay sonra da kız Allem etti kallem etti kayınbiraderimi anasına, babasına, kardeşine küstürdü. Şu an hiç birimiz görüşmüyoruz. Bu süreçte yaşadıklarımız gerçekten berbattı. Sürekli olarak 'idare etmek' durumunda kalmak falan çok zor. Kendilerine veya çevrelerine zarar verebiliyorlar. Hem fiziksel, hem duygusal. Mevsim geçişleri falan çok zorlu geçiyor. İstemediği bir durum olduğu zaman ise tahmin bile edemeyeceğiniz olaylar yaşıyorduk. Hatta bir gün neredeyse kayınpederimi dövecekti. Açıkcası hiç kolay değil. Şahsen yaşadıklarından sonra ben bu hastalığa sahip bir insana korkumdan selam dahi veremem.

Bu çok zor bir hastalık Allah hepsinin yardimcisj olsun . Bizim bı tanıdık da var boyle manik döneminde internetten birileriyle tanışıp çok arkadaş olmuslugu var . Bir ara Polat Alemdar la konuşup sevgili olduğunu söylüyordu adamprofil fotosu yapmış onun gibi konuşuyor diye sırf inanmıştı . Sonradan bir kişi daha öldü onun sonrasında evli çocuklu bir adamla konuştu eski bekarligindaki sevgilisiydi. Karısı annesini aradı kızına sahip çık evli çocuklu adamı ayartmaya calisiyor dedi ama anlamadi. Sonra başka biriyle tanisti evine gitti ne dediysek ikna olmadı . En sonunda depresif döneme girdi 3 yıldır yatıyordu bunalımda bitkisel hayatta gibi sad de yemeğe ve tuvalete kalktı kiloluydu şimdi eridi 3 yılın sonunda yeniden uyandı simdi korkuyoruz yine aynı mı iolcak diye .

Bu çok zor bir hastalık Allah hepsinin yardimcisj olsun . Bizim bı tanıdık da var boyle manik döneminde internetten birileriyle tanışıp çok arkadaş olmuslugu var . Bir ara Polat Alemdar la konuşup sevgili olduğunu söylüyordu adamprofil fotosu yapmış onun gibi konuşuyor diye sırf inanmıştı . Sonradan bir kişi daha öldü onun sonrasında evli çocuklu bir adamla konuştu eski bekarligindaki sevgilisiydi. Karısı annesini aradı kızına sahip çık evli çocuklu adamı ayartmaya calisiyor dedi ama anlamadi. Sonra başka biriyle tanisti evine gitti ne dediysek ikna olmadı . En sonunda depresif döneme girdi 3 yıldır yatıyordu bunalımda bitkisel hayatta gibi sad de yemeğe ve tuvalete kalktı kiloluydu şimdi eridi 3 yılın sonunda yeniden uyandı simdi korkuyoruz yine aynı mı iolcak diye .
Of ya umarım yıne olmaz pekı duzenlı doktora gidip duzenlı ılac ıcıyor mu?

Benim eltimde bu hastalık. Allah düşmanına vermesin. İlacının saati bile geçince karakteri değişip içinden canavar çıkıyordu. En son basit bir intihar girişiminde bulunup bunu benim yaptığımı iddia etti. Allah'tan eşim de kayınbiraderim de ortamda idi. Zaten o olay kopma noktamız oldu bizim. Bu olaydan birkaç ay sonra da kız Allem etti kallem etti kayınbiraderimi anasına, babasına, kardeşine küstürdü. Şu an hiç birimiz görüşmüyoruz. Bu süreçte yaşadıklarımız gerçekten berbattı. Sürekli olarak 'idare etmek' durumunda kalmak falan çok zor. Kendilerine veya çevrelerine zarar verebiliyorlar. Hem fiziksel, hem duygusal. Mevsim geçişleri falan çok zorlu geçiyor. İstemediği bir durum olduğu zaman ise tahmin bile edemeyeceğiniz olaylar yaşıyorduk. Hatta bir gün neredeyse kayınpederimi dövecekti. Açıkcası hiç kolay değil. Şahsen yaşadıklarından sonra ben bu hastalığa sahip bir insana korkumdan selam dahi veremem.
Ayy yasananlar cok uzucu :( sıze ozelden yazdım

Of ya umarım yıne olmaz pekı duzenlı doktora gidip duzenlı ılac ıcıyor mu?
İlaç içiyordu ama annesi galiba daha az anlatıyordu olanları . Evli adamla görüştüğünü bildi ilişkisi kesildi ama bu yaptıklarını anlatmadı . manik dönemde asla eve girmiyordu her gün bir yere gidiyordu sahiller avmler . .Kuzeniyle kavga etti sinir krizi geçirip çığlıklar atıp saçını başını yoldu . Sokakta yattı ulasamadilar 1 gece boyunca . Ama bence ilacını doğru dozda kullanmadığı dan bu kadar ağır seyretti . Annesinin suçu olduğunu düşünüyorum doktora her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatsaydi ona göre ağır bir ilaç veirrdi gerekrise yatirirdi hastaneye . Tabi herejste farklı seyreder bu hastalık

Merhaba arkadaslar hesabı daha once acmıstım ama yenı kullanıyorum buraların yabancısıyım bu hastalık ıcın burdayım bu hastalıga sahıp olanlar veya yakınından tanıdığı olanlar benımle tecrübelerinı paylasabılecek olan var mı? Erkek arkadaşım bıpolar aklımda cok soru var lutfen bekliyorum 🙏🙏

Erkek arkadaşınız nasıl baş ediyor, ne yapıyor? Onun, sizin ne kadar bilginiz var hastalık üzerine bunlar önemli.
Bu hastalığın türleri var, tip 1, tip 2, şizoaffektif bozukluk ile beraber yaşananı vb. Madem böyle, anca beraber kanca beraber yoluna gireceksiniz, erkek arkadaşınız ile birlikte bir doktor görüşmesine gidiyor ve durumu, tedavide aldığı yol, türü vb. üzerine doğru bilgi alarak başlıyorsunuz. Sizi kendinden uzaklaştırmasın, bir şeyleri gizli yaşama yoluna gitmesin. Mümkün mertebe şeffaflık, samimiyet, gayret ve bilgi isteyen bir yol.

Hastalıkta içgörü edinebilmesi için, hastalığı öncelikle çok iyi bilmeli, nedir necidir bu uğraştığı durum bunu araştırsın.
Türünü öğrensin, ilaçlarını düzenli kullanmasının yanı sıra, zevklerinden bir müddet ödün versin ki kendini anlayabilsin, dengeli yaşarsa, uykusuna dikkat eder planlı bir hayatı olursa, içgörü geliştirebilecek bilgiyi edinebilir, tecrübelerini gelişim için kullanırsa, çok güzel yerlere gelir, kontrol sağlayabilir. Buna istek, azim ve kabullenme de şahsi olacağı için, esasen "Şöyle şu ilacı alır hoop şahane olur" filan gibi bir şey denilemez. Ümitvar olacak mümkün mertebe, kabul edecek, kabulle kendini aşacak.

Bi de şu öcü gibi gösterme, damgalama ve negatif dil halinden vazgeçse millet, bipolarlar da rahat etse daha güzel olacak; yine "Korkarım"lar başlamış. Isırıyorlar sanki. Cahillik yüzünden ilacı alıp eve oturtuluyor çoğu, sonra vay delirdi, korkunçlu kadın-adam oldu. Psikoterapi alıyor mu? Sosyalleştiriliyor mu? Haklarından faydalandırılıyor mu? Yok.. Ay benim bipolar kaynım vardı bana kaydı hikayeleri. :)) Hasbinallah sanki 3. tür bir mahlukattan bahsediliyor.

Damgalamayın, ötekileştirmeyin. Sizin bu yaptığınız daha korkunç!

Benim iki ayrı kişilik bozukluğum var. Defalarca hastaneye yattım. Yıllardır tedavi görüyorum. Hatta 2. Üniversite sınavıma hastaneden izin alıp girdim ve yüksek bir puan aldım. Evliliğim güzel gidiyor. Bu önyargılar çok saçma. Tıp okuyan şizofreni hastası da gördüm psikiloji okuyan bipolar da. Hatta depresyon tedavisi gören cerrahla hastanede kaldım. Hatta o cerrah bana örgü örmesini öğretmişti. Bu forumda dert yanılan kişilerin çoğu "normal". Bu yüzden abartmayınız.

Erkek kardeşim. Bipolar bozukluk tanısı var. Gerçekten kişi için de çevresi için de çok zor bir hastalık ama tabi zorluğun yanında öcü gibi görülmesi daha da zor. İnsanlar çok ön yargılı.Ne gibi tecrübe merak ediyorsunuz acaba?

Benim iki ayrı kişilik bozukluğum var. Defalarca hastaneye yattım. Yıllardır tedavi görüyorum. Hatta 2. Üniversite sınavıma hastaneden izin alıp girdim ve yüksek bir puan aldım. Evliliğim güzel gidiyor. Bu önyargılar çok saçma. Tıp okuyan şizofreni hastası da gördüm psikiloji okuyan bipolar da. Hatta depresyon tedavisi gören cerrahla hastanede kaldım. Hatta o cerrah bana örgü örmesini öğretmişti. Bu forumda dert yanılan kişilerin çoğu "normal". Bu yüzden abartmayınız.
Yok tabııkı herkes her seyı yapabılır basarabılır benım erkek arkadasımda cok zekı bırı lıseyı unı dereceyle bıtırmıs ınsan tum hocalarının gozdesı ben onu cok seviyorum asıgım cozum onerı arıyorım ıste yoksq normalım deyıp o kadar psıkopat ınsan var kı🙏

Erkek kardeşim. Bipolar bozukluk tanısı var. Gerçekten kişi için de çevresi için de çok zor bir hastalık ama tabi zorluğun yanında öcü gibi görülmesi daha da zor. İnsanlar çok ön yargılı.Ne gibi tecrübe merak ediyorsunuz acaba?
Yok aslaa öcü gıbı gormuyorum cok seviyorum cok asıgım ona kendısı cokta zekı calıskan sorumluluk sahıbı bırı ama kendısı bu yuzden uzak duruyo benden ben asla bırakmak istemiyorum ama senın hayatını karartırım cevremdekılerı kırıp dokup sana da vurabılırım ılerıde evlenırsek mesela sıyo bu dogru mu bana zorar verır mı kı kardesınız nasıl ozelden de yazdım sıze

Bi de şu öcü gibi gösterme, damgalama ve negatif dil halinden vazgeçse millet, bipolarlar da rahat etse daha güzel olacak; yine "Korkarım"lar başlamış. Isırıyorlar sanki. Cahillik yüzünden ilacı alıp eve oturtuluyor çoğu, sonra vay delirdi, korkunçlu kadın-adam oldu. Psikoterapi alıyor mu? Sosyalleştiriliyor mu? Haklarından faydalandırılıyor mu? Yok.. Ay benim bipolar kaynım vardı bana kaydı hikayeleri. :)) Hasbinallah sanki 3. tür bir mahlukattan bahsediliyor.

Damgalamayın, ötekileştirmeyin. Sizin bu yaptığınız daha korkunç!

Evet evet bılıyorum bu vıdeoyu ızledım arastırdım hep ben asla dıslamıyorum ben onu ıstemesem bu siteye uye olup boyle arastırmam zaten cok asıgımm cok seviyorum ama o uzak duruyo acmıyo kendını bana hayatını karartırım modunda :(

Evet evet bılıyorum bu vıdeoyu ızledım arastırdım hep ben asla dıslamıyorum ben onu ıstemesem bu siteye uye olup boyle arastırmam zaten cok asıgımm cok seviyorum ama o uzak duruyo acmıyo kendını bana hayatını karartırım modunda :KK43:

Lafım size değil, üzerine alınması gerekenler alınsın.
Kaç yaşında erkek arkadaşınız, teşhis ne zaman getirilmiş?

Lafım size değil, üzerine alınması gerekenler alınsın.
Kaç yaşında erkek arkadaşınız, teşhis ne zaman getirilmiş?
Evetevet anladım ben zaten sızı acımasız yorumlar cok. Kasım 97 doğumlu 22 yanı ıste ne zaman koyuldu teshıs bılmıyorum ama doktora gıttıgını ılac ıctıgını soyledı konusmuyoruz su an uzak duran o ben degıl :(

Evetevet anladım ben zaten sızı acımasız yorumlar cok. Kasım 97 doğumlu 22 yanı ıste ne zaman koyuldu teshıs bılmıyorum ama doktora gıttıgını ılac ıctıgını soyledı konusmuyoruz su an uzak duran o ben degıl :KK43:

Normal bir süreç ama, muhtemelen teşhisin ilk 2 senelik kısmında, ilk alışma-kabullenme-sorgulama evrelerinde. Uzak tutmaya çalışması da gayet normal, çünkü kendinden emin olamıyor. Çok da genç. Tecrübe ve bilgi kazandıkça kendine yahut çevreye zarar verme huyunu engelleyebilir, bunun için gerektiğinde psikoterapi desteği de görmesi gerekiyor, kendi öfke kontrol yöntemlerini keşfetmesi ve "Kelimelere takılmayacağı bir anlayışı/içgörüyü" edinmesi de gerekiyor. Bu grup hastalara yoga gibi nefes egzersizleri de önerilir. Sıkıcı gelebilir ama denemekte fayda bulan kişilerin sayısı oldukça fazla.

Sadece ilaç ile yol kat edilemez bu hastalıkta, eklediğim videoda olduğu gibi, sosyalleşmek, bilgi edinmek, planlı yaşamak da gerekiyor. Ve siz, ancak bir yere kadar etkinsiniz; iş erkek arkadaşınızın kendisinde bitiyor. Onunla konuşun ve dilerseniz buradaki yorumları okutun. Benim başka başlıklarda daha aleni yazdıklarım da var; nickimle birlikte bipolar kelimesini aratabilir, bakabilirsiniz.

Elbette sevgililik gereği destek olacaksınız ama bu uyarı boynumun borcudur, kendinizden fazlaca ödün verir ve kendiniz psikolojik olarak tükeneceğiniz bir yola girdiğinizi hissederseniz çekilip ilişkinizi gözden geçirmekten de kaçınmayın. Dediğim gibi, sizin etkiniz bir yere kadar, iş kendisinde bitiyor, gayret ederse de üstesinden gelemeyeceği bir şey değil, muhtemelen yeni olduğu için hali, ümitsizliğe kapıldığı süreçleri bol yaşadığı bir dönemde. Anlayacaktır, bilgi edinmeye, doktoruyla takım olmaya ve kendini sosyal çevrelerden uzak tutmamaya, kendine kapanmamaya baksın, bunu söyleyin.

Yok aslaa öcü gıbı gormuyorum cok seviyorum cok asıgım ona kendısı cokta zekı calıskan sorumluluk sahıbı bırı ama kendısı bu yuzden uzak duruyo benden ben asla bırakmak istemiyorum ama senın hayatını karartırım cevremdekılerı kırıp dokup sana da vurabılırım ılerıde evlenırsek mesela sıyo bu dogru mu bana zorar verır mı kı kardesınız nasıl ozelden de yazdım sıze

Üslubumdan ötürü kırılmayın nolur.. Kötü düşünmek istemiyorum ama acaba adam sizden ayrılmak, kaba tabirle kurtulmak için bu bahaneyi kullanıyor olabilir mi?
Yok eğer gerçekten böyle bir durumu varsa öncelikle geçmiş olsun ama neden detay paylaşmıyor sizinle
Kafamda deli sorular :KK42:

Back