- 1 Ocak 2022
- 1.267
- 1.586
- 53
- 49
- Konu Sahibi esracaheleyan
O konulara çok, yqbamcı olduğunuz için siz, korkutuyo olabilir ancak benim, bildiğim sizin endişe ettiğiniz gibi ciddi sorunlar olmuyor kaldı, kş ilaç, kullanıyormuş.Kızlar merhaba,
Bir arkadaşımla yaz için tatil planı yapmıştık.
Geçen gün görüştüğümüzde tatil konusundan bağımsız birşey hakkında konuşuyorduk ve bana 8 senedir antidepresan kullandığını söyledi. Ben ilaç aldığını biliyordum ancak bu kadar uzun süredir kullandığından haberim yoktu. Bazı yaşadığı şeyler oldu geçmişte; arkadasım çocukken annesi intihar girişiminde bulunmuştu ve babası ile arası iyi değil. Bazı ilişkilerinde de aldatıldı. İlacı tam bıraktığında tekrar tetiklendiğini fark ediyor ve bırakamıyormuş, uzun süre kullanma nedeni buymuş. Psikiyatrı ile görüşüp dozu düşürerek normal hayatına geçiş yapmaya calıstıgını söyledi.
psikiyatrın koyduğu teşhisler ise Bipolar, anksiyete, OKB ve depresyon muş. (Bu teşhisler geçtiğimiz 8 yıl içerisinde konulmuş.)
Açıkçası birlikte 4-5 günlük de olsa tatil yapacağımız için bu teşhisler biraz bana fazla geldi ve o duygu durumunu koruyamaz, ben de güzel bir tatil geçiremezsem diye endişeliyim.. Bunu ona söyleyip üzmek istemiyorum. Çevremde ise hiç böyle biri yok. O yuzden buraya yazmak istedim yakınları olan var mı, aynı evde davranısları değişebilir mi. Açıkçası ben korktum.
İşin garip tarafı ben insanların tavırlarına çok dikkat ederim ancak arkadasım dısarıdan bakıldığında aşırı normal biri. Hiç benim yanımda farklı bir hareketi davranışı olmadı. Bu teşhisler konulan biri ilaç aldığı sürece hep normal mi olur?
Bu arada belirteyim arkadasımla hep dısarda görüşürüz birlikte bir geziye gidip uzun süreli vakıt geçirmedik; cafede bulusup birkaç saat oturur, bazen yemek yer evlerimize döneriz. Çok hoşsohbettir ve kafalarımız da uyuşur.