• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıpolar hastalıgı veya yakınları

Benim iki ayrı kişilik bozukluğum var. Defalarca hastaneye yattım. Yıllardır tedavi görüyorum. Hatta 2. Üniversite sınavıma hastaneden izin alıp girdim ve yüksek bir puan aldım. Evliliğim güzel gidiyor. Bu önyargılar çok saçma. Tıp okuyan şizofreni hastası da gördüm psikiloji okuyan bipolar da. Hatta depresyon tedavisi gören cerrahla hastanede kaldım. Hatta o cerrah bana örgü örmesini öğretmişti. Bu forumda dert yanılan kişilerin çoğu "normal". Bu yüzden abartmayınız.
Ben de hic psikolojik rahatsizligi olan birini yakından tanımadım bir kere yolda karşılaşmıştım görünüşü falan cok normaldi sonra anladim psikolojik rahatsizligi olduğunu sizofreni veya bipolardı sanirim çünkü kendi kendine konuşma şeklinde değil yanında biri varmıs sohbet ediyormuş gibiydi. Biraz ürkütücüydü. Ama ben bipolarım /psikolojik rahatsizligim var diyenlerin %70 i uyduruyor. Googledan bakıp bu belirtiler ben de var diyor. Ya da bahsnelerin arkasına sığınıyor ben cift karakterliyim demiyor da bipolarım diyor. Gerçekten ilaclarını kullanan veya hafif seyreden birinin filmlerdeki gibi olduğunu sanmıyorum. Cookk eskiden bir erkek arkadaşım vsrdı babasi sizofreniydi günlük hayatta gayet normal biriydi. Yaşı gencken belirti vermemis yaslanınca belirti vermus ilac kullanmadigi için sonra bir ay hastanede yatıp ilac kullanarak günlük hayatina devam etmiş. Cok abartiyorlar

Benim kocam bipolardi çok amacok sabırlı olmalısıniz bir anı bir anını tutmaz aklinizla oynar mani donemleri ki bu dönemler Nisan Mayıs aylarinda olur Ya çok durgun olur ya çok hareketli anlık karar verip saçma sapan şeyler yapabilir eğer hastalık nirvanaysa sacmasapan para Harcar
Ana onun dışında dünya iyisidir merhametli koruyucu kollayici evden işe giden ailesine değer veren bir insandı artıları eksilerinden fazlaydı

Nasıl yorumlar bunlar ya ?
çok kötü hastalık, ona aşık olur buna şunu yapar.
etiketlemek bu.
Bu bir psikiyatrik rahatsızlık arkadaşım. İlaçlarını yan etkilerinden yakınmadan, bana bir şey olmaz, ben iyileştim demeden kullanırsa, DÜZENLİ OLARAK psikiyatristine kontrole giderse hiçbir şeycik olmaz.
yüzlerce bipolar danışanım var. Şunu söyleyebilirim; psikiyatrik hastalıklarda en az hasar alan grup olarak varsayabiliriz bile.
Yaaaa yorumunuz benı o kadar rahatlattı o kadar mutlu ettı kı sonunda bu hastalık hakkında ıyı bır sey duyabıldımm sanırım psıkolagsunuz ben degılım ama ben de oyle dusunuyorum ılaclarını duzgun alırsa duzenlı kontrole gıderse bır sey olmaz degıl mı? Kı erkek arkadasım cok duzenlı sorumluluk sahibi calıskan (lıseyı ve unı dereceyle bıtırdı) bırı bana her seyı net anlatmadı ama ılac ıctıgını doktora gıttıgını soyledı telefonda bence duzenlıdır eger olmasa bunca zamandır fark ederdım zaten edemediğime gore kullanıyor demek kı cok ıyı pamuk gibi bırı tek sorun bu yasadıgımız gel gıtler ve kararsızlıklar su an ayrıyız umarım gerı gelır ve daha acık sekılde konusabılırız. Bana hastalıgını ılk soylerken dedı kı her yerı kırıp dokebılırım sana bıle vurabilirım...ben de dedım bırlıkte savasırız yanında olurum sen kabul etsen bıle ben edemem boyle bı seyı dedı kıyamıyor bana ben de ona :(

Benim kocam bipolardi çok amacok sabırlı olmalısıniz bir anı bir anını tutmaz aklinizla oynar mani donemleri ki bu dönemler Nisan Mayıs aylarinda olur Ya çok durgun olur ya çok hareketli anlık karar verip saçma sapan şeyler yapabilir eğer hastalık nirvanaysa sacmasapan para Harcar
Ana onun dışında dünya iyisidir merhametli koruyucu kollayici evden işe giden ailesine değer veren bir insandı artıları eksilerinden fazlaydı
Merhaba esınız ılaclarını duzenlı kullanıyor mu acaba? Bı hanı demıssınız ya nısan mayıs gıbı her hastada boyle mıdır acaba bu? ılaclarını duzgun alırsa duzenlı kontrole gıderse bır sey olmaz degıl mı? Kı erkek arkadasım cok duzenlı sorumluluk sahibi calıskan (lıseyı ve unı dereceyle bıtırdı) bırı bana her seyı net anlatmadı ama ılac ıctıgını doktora gıttıgını soyledı telefonda bence duzenlıdır eger olmasa bunca zamandır fark ederdım zaten edemediğime gore kullanıyor demek kı cok ıyı pamuk gibi bırı tek sorun bu yasadıgımız gel gıtler ve kararsızlıklar ve anlık aldıgı kararlar ayrılmak istiyor mesela 1 ay sonra pısmanım deyıp gerı geliyor su anda da ayrıyız umarım gerı gelır ve daha acık sekılde konusabılırız. Bana hastalıgını ılk soylerken dedı kı her yerı kırıp dokebılırım sana bıle vurabilirım...ben de dedım bırlıkte savasırız yanında olurum sen kabul etsen bıle ben edemem boyle bı seyı dedı kıyamıyor bana ben de ona :(

Size ozelden yazabilir mıyım acaba🙏

Ben de hic psikolojik rahatsizligi olan birini yakından tanımadım bir kere yolda karşılaşmıştım görünüşü falan cok normaldi sonra anladim psikolojik rahatsizligi olduğunu sizofreni veya bipolardı sanirim çünkü kendi kendine konuşma şeklinde değil yanında biri varmıs sohbet ediyormuş gibiydi. Biraz ürkütücüydü. Ama ben bipolarım /psikolojik rahatsizligim var diyenlerin %70 i uyduruyor. Googledan bakıp bu belirtiler ben de var diyor. Ya da bahsnelerin arkasına sığınıyor ben cift karakterliyim demiyor da bipolarım diyor. Gerçekten ilaclarını kullanan veya hafif seyreden birinin filmlerdeki gibi olduğunu sanmıyorum. Cookk eskiden bir erkek arkadaşım vsrdı babasi sizofreniydi günlük hayatta gayet normal biriydi. Yaşı gencken belirti vermemis yaslanınca belirti vermus ilac kullanmadigi için sonra bir ay hastanede yatıp ilac kullanarak günlük hayatina devam etmiş. Cok abartiyorlar
Evet ılac kullanmayınca hastaneye yatırıp ıcırıyorlar sonrasında ıyı olunca cıkıyorlar duzenlı kullanınca ılacları cokta sıkıntı olmuyo dıye bılıyorum ben de ama cok kotu yazanlarda var😣🙏

Merhaba esınız ılaclarını duzenlı kullanıyor mu acaba? Bı hanı demıssınız ya nısan mayıs gıbı her hastada boyle mıdır acaba bu? ılaclarını duzgun alırsa duzenlı kontrole gıderse bır sey olmaz degıl mı? Kı erkek arkadasım cok duzenlı sorumluluk sahibi calıskan (lıseyı ve unı dereceyle bıtırdı) bırı bana her seyı net anlatmadı ama ılac ıctıgını doktora gıttıgını soyledı telefonda bence duzenlıdır eger olmasa bunca zamandır fark ederdım zaten edemediğime gore kullanıyor demek kı cok ıyı pamuk gibi bırı tek sorun bu yasadıgımız gel gıtler ve kararsızlıklar ve anlık aldıgı kararlar ayrılmak istiyor mesela 1 ay sonra pısmanım deyıp gerı geliyor su anda da ayrıyız umarım gerı gelır ve daha acık sekılde konusabılırız. Bana hastalıgını ılk soylerken dedı kı her yerı kırıp dokebılırım sana bıle vurabilirım...ben de dedım bırlıkte savasırız yanında olurum sen kabul etsen bıle ben edemem boyle bı seyı dedı kıyamıyor bana ben de ona :KK43:
Evet. Size doğruyu söylemiş kırıp dokebilir vurabilir sonrasında çok pişman olur benim esimnbana vurmayacagina söz verdi ve sözünü tuttu ilaçlarını alınca sorun olmuyor ama hasta bir insanla birlikte olacağınızi unutmayın bunun çocuğu var ev görevleri var asla normal insan gibi düşünmeyin çok fazla yukunuz olacak ama o sevgi varya onun sevgisi herşeye değiyor

İlaçları düzenli kullanılırsa çoğu psikiyatrik hastalık aşılmaz değildir( bazı hastalıklarda ilaçtan verim alınmaz psikoterapiyle götürülmeye çalışılır adım ileriye, ondan ‘çoğu’ ifadesini kullandım). Ama şunu belirtmek isterim ki bipolar, şizofreni vs türü hastalıkların genetik geçişi söz konusu olabiliyor.

Yakın bir arkadaşım bipolar. kendisi 1 psikiyatrist 2 psikologa gidiyor sürekli ilaçları değişiyor vs ama genel olarak ruh hali sürekli değişken bir günü diger gününü tutmuyor bazen çok durgun çok içine kapanık bazen anlam veremediğimiz kadar çok mutlu aşırı heyecanli bazen hiç bir sebep yokken aşırı sinirli olurdu. Heyecanlandiginda aşırı stres yapar çok hızlı konuşur herşey biranda olsun bitsin isterdi, biraz takintiliydi mesela telefonuyla ilgili bir sorun oldu yaptırdık oturduk cafede yaklaşık 2 saat asla yüzüme bakmadan telefonuyla ilgilendi sohbet ediyor ama asla gözünü ayırmadan telefonunun ayarlarini yapmaya çalışıyor filan. Zor bir rahatsızlık gercekten sabır gerekli

Tesadüfen denk geldim. Bir Arkadaşım aklıma geldi hic olmadık bir şeye kızar kırıp döker ağır konuşur sonra da pişman olur o kelimeler nasıl ağzımdan çıktı derdi gerçekten de iyi candan bir kız di hala öyle.. Şakacı hareketli lafzan zeki bana göre :) lafi gediğine koyar benim 3 gun sonra aklıma gelir...:KK70: sinav okul stresi derdik tutumua.. küs kalmaya dayanamaz bazen durduk yere moreli yerlerde olurdu.bir gun zeyna..adet doemine baglardim...cok konustum bak böyle olmaz gibisinden tutamıyorum kendini hatta ya karşımdakinin ya kendimi bir kaşık suda boğasım geliyor derdi..ama dikkat ettim bunu sadece en yakınlarına yapıyor..2.derecede yakınları bile bilmiyor (kuzenleri gibi) Aynı evde yaşayıp çok yakın olanları sorunu anlıyor..o benim ailemle ben onun ailesiyle tanışmıştim o zmaan anladim

Ve çok yakın bir akrabası da şizofreni ilaçları alıyor bu arada ama evde onun da hareketlerini bir garip..Ben psikologa git diyemedim ne bileyim aşabilir diye düşünüyorum kişilik karakteridir acaba çitlatsam mi

Kadin veya erkek biri bipolar ise, iliskileri veya evlilikleri de bipolar oluyor...Yani dengesiz, bol kavgali, aglamali sizlamali, terketmeli, geri donmeli.
Maalesef ilaclarini duzenli almadiklari donemler cok fazla oluyor.
Surekli koruyup kollayan, idare eden, sosyal iliskileri yonlendiren, aslinda yonlendiremeyen ve dolayisiyla giderek yalnizlasan biri haline gelebilirsiniz.
Hic kolay degil, hakkinizda hayirlisini dilerim.

Kadin veya erkek biri bipolar ise, iliskileri veya evlilikleri de bipolar oluyor...Yani dengesiz, bol kavgali, aglamali sizlamali, terketmeli, geri donmeli.
Maalesef ilaclarini duzenli almadiklari donemler cok fazla oluyor.
Surekli koruyup kollayan, idare eden, sosyal iliskileri yonlendiren, aslinda yonlendiremeyen ve dolayisiyla giderek yalnizlasan biri haline gelebilirsiniz.
Hic kolay degil, hakkinizda hayirlisini dilerim.
O kadar dogru bır yorum yapmıssınız kı evet onu cok seviyorum cokta ıyı bırı ama bu 3 yıllık ılıskı gecmısımızde 3 mılyon kez ayrıl barıs yaptık aglamalı sızlamalı ayrıl barıs ayrıl barıs sureklı boyle gectı evet cok yoruldum mesela su an yıne ayrıyız ocak ayından berı ıletısım yok ama yıne gelse yıne affederim :( ılaclarını duzenlı kullanıyor mu napıyo hıc bilmiyorum keske tam olarak acsa kendını bana... sızın de var mı bır yakınınız?

O kadar dogru bır yorum yapmıssınız kı evet onu cok seviyorum cokta ıyı bırı ama bu 3 yıllık ılıskı gecmısımızde 3 mılyon kez ayrıl barıs yaptık aglamalı sızlamalı ayrıl barıs ayrıl barıs sureklı boyle gectı evet cok yoruldum mesela su an yıne ayrıyız ocak ayından berı ıletısım yok ama yıne gelse yıne affederim :( ılaclarını duzenlı kullanıyor mu napıyo hıc bilmiyorum keske tam olarak acsa kendını bana... sızın de var mı bır yakınınız?
Evet var. Yakindan goren biri olarak, kendini yakma derim...

Benim abim bipolar canim.genetik bi hastalik genel olarak.ve hastaligi ilk ciktiginda uzun yillar fark edememis annemler.ben de o zamanlar kucuk oldugum icin neyin ne oldugunu bilmiyordum.o yuzden hastaligi tedaviye kismen yanit veriyor.ilaclarina cok dikkat etmesi lazim tam saatinde almasi lazim stresten sikintidan kesinlikle uzak durmasi gerekli.surekli motive edici konusmak gerek.benim abimin hastaligi tedavilere yanit vermedigi icin sık sık atak geciriyo malesef.hatta şu bi kac gundur hal ve hareketleri cok tuhaflasti galiba yine atak gecirecek :( stresten basima agrilar girdi resmen.yarin hastaneye yatirmak istiyoruz ama kabul etmiyor zorla polis esliginde goturecez galiba yine.atak donemlerinde ömrunden ömur gider.mesela su an ona zarar verecegimizi dusunuyor halisunasyonlar goruyo.kesinlikle ruhu baska bi dunyada oluyor herseyo farkli algiliyor.su an butun dunyanin ona zarar vermek öldurmek amacli birlik oldugunu dusunuyor etrafindaki butun olaylaru boyle yorumluyor su an.anlayacagin su an cok zor durumdayim.allah bu hastaligi yasayanlarin hasta yakinlarinin yardimcisi olsun

Benim abim bipolar canim.genetik bi hastalik genel olarak.ve hastaligi ilk ciktiginda uzun yillar fark edememis annemler.ben de o zamanlar kucuk oldugum icin neyin ne oldugunu bilmiyordum.o yuzden hastaligi tedaviye kismen yanit veriyor.ilaclarina cok dikkat etmesi lazim tam saatinde almasi lazim stresten sikintidan kesinlikle uzak durmasi gerekli.surekli motive edici konusmak gerek.benim abimin hastaligi tedavilere yanit vermedigi icin sık sık atak geciriyo malesef.hatta şu bi kac gundur hal ve hareketleri cok tuhaflasti galiba yine atak gecirecek :KK43: stresten basima agrilar girdi resmen.yarin hastaneye yatirmak istiyoruz ama kabul etmiyor zorla polis esliginde goturecez galiba yine.atak donemlerinde ömrunden ömur gider.mesela su an ona zarar verecegimizi dusunuyor halisunasyonlar goruyo.kesinlikle ruhu baska bi dunyada oluyor herseyo farkli algiliyor.su an butun dunyanin ona zarar vermek öldurmek amacli birlik oldugunu dusunuyor etrafindaki butun olaylaru boyle yorumluyor su an.anlayacagin su an cok zor durumdayim.allah bu hastaligi yasayanlarin hasta yakinlarinin yardimcisi olsun
Canım merhaba oncelıkle yorumun ıcın bılgılendırdıgın ıcın cook teşekkür ederim evet sanırım bu donemlerde yanı bahar yaz donemlerınde daha cok manıkler yasanıyor yanı ben oyle duydum o yuzden abınızde manık atak gecırıyo olabilir ama ılacların ıse yaramamasına cook uzuldum ya farklı doktorlara da danıstınız mı pekı belkı baska bır ılaca gecerse daha cok ısıne yarayabilir boyle hastaneye yatması hem ona zor hem sıze :( sıze ozelden yazdım bana ordakı yazdıgımdan ulasırsanız cook mutlu olurum❤🙏

Back