- 4 Ekim 2016
- 200
- 1.190
- 41
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
Takıntılı mısınızdır?aynen bende manik depresifim
Psikiyatrise gittiğinizde şikayetinize göre ilaçlar verilir tahliller yapılır kan değerleriniz ve filimleriniz çekilir. Verilen ilaçlar şikayete göre değişir ve şikayet geçmez depresyon sanılan durum manik olduğu anlaşılır ve genellikle lityum karbonat verilir.manik depresif olduğumuz teşhisi nasıl konur arkadaşlar bana yardımcı olun ne olur
Çok geçmiş olsun antidepresan kullanmıyor musun doktora gittin mi?Merhabalar ,Kasım 2016 da eşimin 1,5 yıldır beni aldattığını öğrendim, bunuda aldattığı bayan itiraf etti.eşim sevdiğim ve güvendiğimi çok iyi bildiği için benide onuda idare etmiş . Anlatışına göre ona acımış yardımcı olucam derken , ilişkileri başlamış , kopamamış ,batınca batağa birden çıkamıyorsun diye bir bir anlattı , çok özür diledi. Ondan zar zor ayrılmış . Ayrılma acısıyla kadın bana herşeyi itiraf etti. Hazmedemedi bu dul bayan.
Eşim hep tevbe ediyor , pişmanım nasıl yaptım böyle bişey deyip duruyor . Hiç ummadığım biri varsa oda eşimdi. Bana çok fazla değer veriyor affetmem için çok çaba harcıyor , çok belli ediyor pişmanlığını .
Ama ben depresyondan çıkamıyorum . Çok şok oldum öğrenince ummadığım iki kişinin bana bunu yapmaları canevimden vurdu beni .
Benim size danışmak istediğim sürekli tek başınayken ağlama krizine giriyorum, nefes sıkıntısı yaşıyorum , inancım olmasa intiharı bile göze alıcak durumdayım.
Sevgim azaldı eşime ,ama onada 3 çocuğumada kıyamıyorum .
Cesaret edemiyorum boşanmaya
Bu depresyon beni mahvediyor işimdende çıktım,
Dewam edemedim bu durumda
Dışarıya birşey yokmuş gibi davranıp evinde matem yaşıyorum.
Ne yapayım çok mutsuzum , cok canim yaniyorr
oncelikle çok zor bi durumum içindesiniz beklemediğiniz biri be buda esinizin sizi aldattığıni ogreniyorsunuz aklınıza kötü şeyler getirmeyin güçlü olmaya çalışın önce kendiniz için sonra çocuğunuz için kendiniz işin içinden Cikamiyorsunuz anladigim kadariyla bence profosyonel birinden yardım alın inşallah en yakın zAmanda atlatirsiniz bu günleriMerhabalar ,Kasım 2016 da eşimin 1,5 yıldır beni aldattığını öğrendim, bunuda aldattığı bayan itiraf etti.eşim sevdiğim ve güvendiğimi çok iyi bildiği için benide onuda idare etmiş . Anlatışına göre ona acımış yardımcı olucam derken , ilişkileri başlamış , kopamamış ,batınca batağa birden çıkamıyorsun diye bir bir anlattı , çok özür diledi. Ondan zar zor ayrılmış . Ayrılma acısıyla kadın bana herşeyi itiraf etti. Hazmedemedi bu dul bayan.
Eşim hep tevbe ediyor , pişmanım nasıl yaptım böyle bişey deyip duruyor . Hiç ummadığım biri varsa oda eşimdi. Bana çok fazla değer veriyor affetmem için çok çaba harcıyor , çok belli ediyor pişmanlığını .
Ama ben depresyondan çıkamıyorum . Çok şok oldum öğrenince ummadığım iki kişinin bana bunu yapmaları canevimden vurdu beni .
Benim size danışmak istediğim sürekli tek başınayken ağlama krizine giriyorum, nefes sıkıntısı yaşıyorum , inancım olmasa intiharı bile göze alıcak durumdayım.
Sevgim azaldı eşime ,ama onada 3 çocuğumada kıyamıyorum .
Cesaret edemiyorum boşanmaya
Bu depresyon beni mahvediyor işimdende çıktım,
Dewam edemedim bu durumda
Dışarıya birşey yokmuş gibi davranıp evinde matem yaşıyorum.
Ne yapayım çok mutsuzum , cok canim yaniyorr
canım yorumların tamamını okuma sabrını gösteremedim ama bende bipolar hastasıyım ve 5 yıldır tedavi görüyorum. Soruların veya sıkıntıların olursa dinleyebilirim..kızlar cevap yazdığınız için tşkler.
benim eşim rahatsız.bizde 2 yıl önce tanıştık bu hastalıkla.
ilk önce depresyonla başladı aynı senin gibi 3-4 ay sonra mani atağı geldi. benim eşimde bu dönemde iş konusunda taşkınlıklar yapıyodu bide illa birilerine yardım yapıcam diyodu tabi zamanla daha da ağırlaşıyo.neyse atağı atlattıktan sonra 6 ay falan ilaç kullandık ve büyük bir hata yaparak tedaviyi ve ilaçları kestik.
ve mani daha da ağır bir şekilde geri geldi.bu sefer hastaneye yatırdık.çok şükürki geçti şimdi ilaçlarımızı hiç aksatmıyoruz.daha iyi inşallah bi daha atak yaşamaz.
bizimde o zamanlar çok canımız yandı ama şimdi o günlerden espri çıkararak utanmasını önlemeye çalışıyoruz.
çok zor bi hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun sana da geçmiş olsun canım.
aslında başlığı bipolar bozukluk tanısı konan varmı diye açmıştım ama pek cevap yazılmadı.
Geçmiş olsun uyku uyuyabiliyor musun?Hiç iyi değilim, çıldıracak gibiyim. Ankarada herhangi bir devlet hastanesinde iyi bir psikolog bilen var mı?
teşekkür ederim,ilacımı içersem uyuyabiliyorum içmediğimde uyuyamıyorum.Geçmiş olsun uyku uyuyabiliyor musun?
Kızlar çok zorlanıyorum dayanamıyorum
Sakin ol canım... İlk bir kaç sayfadaki yorumlara bak orada nerede hangi hastaneden yardım alınabilir Dr. İsimlerine kadar var.isine yarar biri mutlaka.