Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Kafasi koparilmis kusu balkonumun onune koymak...olmamis seyler icin yalan yere GULEREK yemin etmek...iftira attigi icin tepine tepine GULEREK bunu buyuk bir basari gibi anlatmak...benim ne midem ne de aklim almıyor...benim rahatsizligim uyku ve stres bozukluğunda tetikliyor...ama bunlarin ki biri 40 i geckin iflahi zor bir durum...aciyorum sadece...ve ilahi adaletin tecellisini bekliyorum! Dunyada ya da ahirette! Umarim dunyadayken de gorurum!

Eğer yakınınızda bipolar varsa ve çevresindekilerde yaşadıkları sıkıntılardan dolayı utanıyorlarsa uyarın onları. Gerekirse sert bir şekilde. Evet bipolar zor bir hastalık ama hastaya zarar vermeye kimsenin hakkı yok

manik depresif olduğumuz teşhisi nasıl konur arkadaşlar bana yardımcı olun ne olur
Psikiyatrise gittiğinizde şikayetinize göre ilaçlar verilir tahliller yapılır kan değerleriniz ve filimleriniz çekilir. Verilen ilaçlar şikayete göre değişir ve şikayet geçmez depresyon sanılan durum manik olduğu anlaşılır ve genellikle lityum karbonat verilir.

ben de bipolarım ve şunu söylemek isterim ki etrafımda o kadar çok psikolojik rahatsızlığı olan insan var ki sadece psikiyatriste gitmedikleri için kendilerini normal sanıyorlar. ben hastalığımı kabullendim ve 10 yıldır tedavi oluyorum. inanın bana biz çok duygusal insanlarız ve yakınlarımızı üzdük mü en çok biz yıpranıyoruz. bize sevgiyle ve anlayışla yaklaşmanız bazı şeyleri kolay atlatmamıza yardımcı oluyor. lityum bende çok sivilce yaptı, depakin de çok kilo aldırdı. lamictal kullanıyorum gerçekten iyi bir ilaç ve yan etkisi çok az. ilacından memnun olmayanlara öneririm.

bipolar zor bi hastalık yakınlarında olan insanların çok desteğine ihtiyaç var manik döneminde hiç bişeyi bilerek yapmazlar ellerinde olmaDigi için sizi kirabilirler duygusallik on plandadır insanlar bu hastalığı bilmedikleri için saçma sapan konuşuyorlar bu hayatta kimsenin garantisi yoktur Allahim herkeze sifa versin

Merhabalar ,Kasım 2016 da eşimin 1,5 yıldır beni aldattığını öğrendim, bunuda aldattığı bayan itiraf etti.eşim sevdiğim ve güvendiğimi çok iyi bildiği için benide onuda idare etmiş . Anlatışına göre ona acımış yardımcı olucam derken , ilişkileri başlamış , kopamamış ,batınca batağa birden çıkamıyorsun diye bir bir anlattı , çok özür diledi. Ondan zar zor ayrılmış . Ayrılma acısıyla kadın bana herşeyi itiraf etti. Hazmedemedi bu dul bayan.
Eşim hep tevbe ediyor , pişmanım nasıl yaptım böyle bişey deyip duruyor . Hiç ummadığım biri varsa oda eşimdi. Bana çok fazla değer veriyor affetmem için çok çaba harcıyor , çok belli ediyor pişmanlığını .

Ama ben depresyondan çıkamıyorum . Çok şok oldum öğrenince ummadığım iki kişinin bana bunu yapmaları canevimden vurdu beni .
Benim size danışmak istediğim sürekli tek başınayken ağlama krizine giriyorum, nefes sıkıntısı yaşıyorum , inancım olmasa intiharı bile göze alıcak durumdayım.
Sevgim azaldı eşime ,ama onada 3 çocuğumada kıyamıyorum .
Cesaret edemiyorum boşanmaya

Bu depresyon beni mahvediyor işimdende çıktım,
Dewam edemedim bu durumda
Dışarıya birşey yokmuş gibi davranıp evinde matem yaşıyorum.

Ne yapayım çok mutsuzum , cok canim yaniyorr

Merhabalar ,Kasım 2016 da eşimin 1,5 yıldır beni aldattığını öğrendim, bunuda aldattığı bayan itiraf etti.eşim sevdiğim ve güvendiğimi çok iyi bildiği için benide onuda idare etmiş . Anlatışına göre ona acımış yardımcı olucam derken , ilişkileri başlamış , kopamamış ,batınca batağa birden çıkamıyorsun diye bir bir anlattı , çok özür diledi. Ondan zar zor ayrılmış . Ayrılma acısıyla kadın bana herşeyi itiraf etti. Hazmedemedi bu dul bayan.
Eşim hep tevbe ediyor , pişmanım nasıl yaptım böyle bişey deyip duruyor . Hiç ummadığım biri varsa oda eşimdi. Bana çok fazla değer veriyor affetmem için çok çaba harcıyor , çok belli ediyor pişmanlığını .

Ama ben depresyondan çıkamıyorum . Çok şok oldum öğrenince ummadığım iki kişinin bana bunu yapmaları canevimden vurdu beni .
Benim size danışmak istediğim sürekli tek başınayken ağlama krizine giriyorum, nefes sıkıntısı yaşıyorum , inancım olmasa intiharı bile göze alıcak durumdayım.

Çok geçmiş olsun antidepresan kullanmıyor musun doktora gittin mi?

oncelikle çok zor bi durumum içindesiniz beklemediğiniz biri be buda esinizin sizi aldattığıni ogreniyorsunuz aklınıza kötü şeyler getirmeyin güçlü olmaya çalışın önce kendiniz için sonra çocuğunuz için kendiniz işin içinden Cikamiyorsunuz anladigim kadariyla bence profosyonel birinden yardım alın inşallah en yakın zAmanda atlatirsiniz bu günleri

kızlar cevap yazdığınız için tşkler.
benim eşim rahatsız.bizde 2 yıl önce tanıştık bu hastalıkla.
ilk önce depresyonla başladı aynı senin gibi 3-4 ay sonra mani atağı geldi. benim eşimde bu dönemde iş konusunda taşkınlıklar yapıyodu bide illa birilerine yardım yapıcam diyodu tabi zamanla daha da ağırlaşıyo.neyse atağı atlattıktan sonra 6 ay falan ilaç kullandık ve büyük bir hata yaparak tedaviyi ve ilaçları kestik.
ve mani daha da ağır bir şekilde geri geldi.bu sefer hastaneye yatırdık.çok şükürki geçti şimdi ilaçlarımızı hiç aksatmıyoruz.daha iyi inşallah bi daha atak yaşamaz.
bizimde o zamanlar çok canımız yandı ama şimdi o günlerden espri çıkararak utanmasını önlemeye çalışıyoruz.
çok zor bi hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun sana da geçmiş olsun canım.
aslında başlığı bipolar bozukluk tanısı konan varmı diye açmıştım ama pek cevap yazılmadı.
canım yorumların tamamını okuma sabrını gösteremedim ama bende bipolar hastasıyım ve 5 yıldır tedavi görüyorum. Soruların veya sıkıntıların olursa dinleyebilirim..

Çok sevdiğim bi arkadaşım duygusal bir kopukluk ve bir miktar maddi zararı aynı anda yaşayınca bunalıma girdi günlerce uyudu dışarı çıkmadı. (Bu hastalığın ilk evresi donuk depresyon)
Birde bunun ikincisi var çok hareketli ve aktif olan kismi "mani" dönemi. Burda kişi on kişinin düşünme kapasitesi enerjisi potansiyeli bir kişide toplanıyor!
Aşırı konuşma,
Özgüven patlaması,
Hiperactivite,
Herkese guvenme eğilimi,
Amacını gerçekleştirecek taleplere aşırı eğilim,
Çok fazla para harcama,
İkna yeteneginde müthiş artış ve son olarak seks düşkünlüğü!

Bu arkadaş in rahatsızlığı oncesinde en belirgin özelliği aşırı kıskanç olması maddi yada manevi şeylere karşı olan aşırı zaafları vardı.

Bu tip duygu durumla yaşamak zorunda olan arkadaşlara tavsiyem nasıl bir migrenli migreniyle yaşamak durumdaysa kabul edip öyle yaşamalı.
Ayrıca yapacakları en son şey hiçbirşey yapmamak olur mutlaka sorumluluk alanları ve mesguliyetleri olması gerekiyor çünkü oldukça yetenekli ve yaratıcı sahsiyetlerdir hareketsiz kalmasinlar.
Sevgiler

Doktora gitmedim henüz önce çözümü nasıl bulabiliriz diye zaman tanıyorum evliliğimize

Çok teşekkür ediyorum cevabladığınız için
Benim durumumda olanlar ne yapardı acaba.
Ben hiçkimselere birşey belli etmeye çalışmaktan üzüntümü bastırmaktan geberiyorum deyim yerindeyse.Eşim kesinlikle boşanmayalım diyor
Ben uzlaşalım güzelce anlaşarak çocukları incitmeden bu ayrılmayı gerçekleştirelim diyorum.
Bir uzmanada görünemiyorum
Hallederiz kendimizce diye beklemekteyim

Teşekkürler tekrar

Sakin ol canım... İlk bir kaç sayfadaki yorumlara bak orada nerede hangi hastaneden yardım alınabilir Dr. İsimlerine kadar var.isine yarar biri mutlaka.

Bu konunun ikinci yorum sayfasında yemiş canım baktım tekrar. Orada yazılmış Dr. Hastane isimleri.

Ya bende 16 yasindayim film izledikten sonra hastaligi arastirdim ve beni korku sardi 1 belirtisini gormem ile pireyi deve yaparlar diyordu bende oyle bir kisiyim kafama kucuk seyleri takarim bu hastalik korkuya dondu bende sizlere saygisizlik etmek istemem ama simdi duygularimdan suphe surekli mani depresif diye dusunuyorum mutlu olsam agliyorum mani yasiyorum diye falan sonra olmasamda belirtileri kafama taka taka olduysam diyorum nolur yardimci olun ailemizde bipolar yok

X