- 20 Şubat 2010
- 32.895
- 6.243
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
Ya bende 16 yasindayim film izledikten sonra hastaligi arastirdim ve beni korku sardi 1 belirtisini gormem ile pireyi deve yaparlar diyordu bende oyle bir kisiyim kafama kucuk seyleri takarim bu hastalik korkuya dondu bende sizlere saygisizlik etmek istemem ama simdi duygularimdan suphe surekli mani depresif diye dusunuyorum mutlu olsam agliyorum mani yasiyorum diye falan sonra olmasamda belirtileri kafama taka taka olduysam diyorum nolur yardimci olun ailemizde bipolar yok
Kimse size ayrılın ya da devam edin diyemez bu kararı kendiniz vermelisiniz. Ancak evlenip sonra kaldıramayıp ayrılırsanız hastalığı için sanırım pek iyi olmaz. Ben tanışma evresinde anladığım için bırakmıştım. Sizin ilişkiniz varmış bir nebze daha zor karar vermek.Kızlar merhaba. Üç yıllık sevgilime geçen yıl geçirdiği çok ağır bir mani atağı ile bipolar teşhisi konuldu. İki yıldır dengesizlikleri gelgitleri aşırı kıskançlıkları vardı ama ben karakterinden kaynaklanıyor sandım meğer bipolar olduğu içinmiş. Mani atağı geçirdiği gün kendini cinayet işlemiş sanıp polise kendini ihbar etmiş karakola nasıl gittiğimi biliyorum Bir yıldır ilaçlarını düzenli kullanmasına rağmen hala dengesizlikleri bitmedi. Ortada bişey yokken kavga çıkarıyor ağzına geleni söylüyor sonra pişman oluyor aşırı kıskançlıkları da cabası Kızlar çok seviyorum ama onunla baş edemiyorum. İki haftadır ayrıyız ama barışmak istiyor. Napacağımı şaşırdım üç yıldır o kadar yıprandım o kadar üzüldüğüm halde onu bırakamadım. Bipolar tanıdığını olan bana yardım edecek birileri var mıevlilik düşünüyordum sizce nasıl bir Yol izlemeliyim. Çok sevdiğim için devam mı etmeliyim yoksa ayrılmalı mıyım? Kafam Allak bullak dile kolay üç yılımı verdiğim insanı geride bırakmak çok zor ama dayanacak gücüm kalmadı artık sağlıklı düşünemiyorum artık bipolar biriyle ömür geçer mi?
Çok geçmiş olsun . Şifa dilerim biz buradan keşke yapabilsek sizin için birşeyler mutlaka doktora gitmelisiniz lütfen geciktirmeyin çünkü geciktirdikce artan bir hastalıkMerhaba arkadaslar ben bu rahatsizligin bende oldugundan şüpheleniyorum ama doktorada gitmek istemiyorum. Cunku esim ve ailem bilsin istemiyorum.belirtileri yaziyor internette nerdeyse hepsi var bende ama yinede yasayanlar varsa bu hastaligi anlatmalarini istiyorum. Mesela ben aslinda cok neseli biriyim kolay kolay ofke patlamasi yasamam ama senede 3 yada dort kez oluyor.en sonki ofke patlamamda nerdeyse esimi terlikle dovecektim.o esnada aklimda oldurme yada intihar etme var. Gozumun onunune pencereden atladigim geliyor. Resmen sinir krizi geciriyorum diyebilirim.son yasadiklarima kadar kendime bunu kpnduramamistim esim hep soyluyordu dotora git diye gulup geciyordum.ama son yaptiklarim hic normal degildi. Yardimci olun lutfen belki de boyle bir hastalik yok bende ben bos yere supheleniyorumdur insallah. Rahatsizligi yasayanlar yardimci olun lütfen
Kimse size ayrılın ya da devam edin diyemez bu kararı kendiniz vermelisiniz. Ancak evlenip sonra kaldıramayıp ayrılırsanız hastalığı için sanırım pek iyi olmaz. Ben tanışma evresinde anladığım için bırakmıştım. Sizin ilişkiniz varmış bir nebze daha zor karar vermek.
Eşi bipolar olan bir yakınım var, ilaçları düzenli aldığı için kriz geçirmiyor şu an bir sıkıntıları yok
Hemde çok zor. Etrafımda tanıdığım gözlemleyeceğim birileri olmadığı için akıl almak yaşayan bilen birileri varsa öğrenmek için geldim. Yakınınızın evliliğinden biraz bahsedebilir misiniz? Düzenli bir hayatları var mı benim erkek arkadaşımda ilaçlarını düzenli kullanıyor. Gözlemlediğinize göre nasıl olağan bir yaşantıları var mıKimse size ayrılın ya da devam edin diyemez bu kararı kendiniz vermelisiniz. Ancak evlenip sonra kaldıramayıp ayrılırsanız hastalığı için sanırım pek iyi olmaz. Ben tanışma evresinde anladığım için bırakmıştım. Sizin ilişkiniz varmış bir nebze daha zor karar vermek.
Eşi bipolar olan bir yakınım var, ilaçları düzenli aldığı için kriz geçirmiyor şu an bir sıkıntıları yok
Benim tanıdığım çok anaç bir insandır . Ilk yılı eşi krizler geçirdi ve sürekli zor zamanları oldu ancak sonra ilaclrini duzenli alinca bir sorun olmadi. Söylemediği şeyler varsa bilemiyorumHemde çok zor. Etrafımda tanıdığım gözlemleyeceğim birileri olmadığı için akıl almak yaşayan bilen birileri varsa öğrenmek için geldim. Yakınınızın evliliğinden biraz bahsedebilir misiniz? Düzenli bir hayatları var mı benim erkek arkadaşımda ilaçlarını düzenli kullanıyor. Gözlemlediğinize göre nasıl olağan bir yaşantıları var mı
Bipolar bozukluğun yoksa neden tetiklesin. İçebilirsin ilacınıArkadaşlar merhaba,obsesif kompulsif bozukluk ve sosyal fobi için antidepresan almam gerekiyor doktorda verdi ama kendisinin hipomaniyi tetikleme olasiligi korkusundan icemiyorum nasıl anlayabilirim ben de tetikler mi tetiklemez mi bipolar bozuklugum yok ailemde de yok
İlk depresyonla başlarmış ve ilaç ilk manik atagi tetikleyebilirmiş mod değişikligi yapıpBipolar bozukluğun yoksa neden tetiklesin. İçebilirsin ilacını
merhaba. bu hastalıktan ötürü engelli raporunuz var mı?Bipolar affektif teşhisi konuldu bana yıllar önce. İlaçlarımı içtim. Ancak bu ilaçlar çok uyku yapıyor. Bu bozukluk yüzünden çok sıkıntılar yaşadım.
Ben bipolar mıyım diye soruyorsan bence bipolar olma ihtimalin düşük canım. Benim ailemde birçok kişide var kendim dahil. Çok fazla internetten hastalıklara bakıyoruz ve hep en kötüsü bizdeymiş gibi davranıyoruz. Muhtemelen etkilenmişsindir. Ama demir değerine iyi baktır derim ben. Oda bu şekilde yapıyor. Stres falan da keza aynı belirtileri gösterir.Ben birşey sormak istiyorum arkadaşımın annesi uzun yıllardır bu hastalığı yaşıyor mesela bazı bir kaç ay çok enerjik 2 saat uykuyla duruyor sürekli birşeyler alıyor. Ve daha sonra kötü bir haberle hemen ruh hali değişiyormuş yani sürekli uyku ilgisizlik falan.
Çok zor bir hastalık Allah herkese yardımcı olsun ben birşey sormak istiyorum bizim ailede bu hastalığı yaşayan yok ve bende okudukça yorumları kendimden korkuyorum yada kuruntu yapıyorum
bende yaklaşık 3 4 haftadır bir uyku sorunu var ilk başlarda içim çok huzursuzdu ağlayasım geliyordu. Daha sonra bir gece uyuyamadım ve uyuyamama korkusu haline dönüştü şu sıralar 2 3 haftadırda kaçta uyursam uyuyayım sabah 6da zınk uykum bölünüyor ve uykum olduğu halde uykuya dalamıyorum. Ben bipolar değilimdir deme