-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
kimsenin gitmelisin ya da kalmalısın yorumları etik olmaz diye düşünüyorum. Buna karar vericek kişi sizsiniz. Bence eşinizle birlikte terapi görmeniz durumu düzeltebilir diye düşünüyorum. Ben bipolar hastasıyım ve şuan birlikte olduğum kişiyle evlenmeyi düşünüyorum fakat gerçekten çok zor bir karar olduğunun farkındyaım acaba eşim benim ruh değişikliklerimin altından kalkabilecek mi diye...
merhabalar benim eşim bipolar depresif.evleneli 3 seneye yakın oldu fakat her ay yeni bir ruh halinde.zaten evlenirken de söylemedi kimse hasta olduğunu.sadece evlenmesin diye binbir türlü bahane buldular hatta beni beğenmediler.büyük aşk (!)ımız yendi herkesi.düğünden sonra bir daha göremedim evlendiğim kişiyi.her zaman başka bir insan gibi.ekt ve ilaç tedavisi kullandı olmadı hastaneye yattı,işinden oldu.şuan mini mini oğlunu bile görmeye tahammülü yok.bu hastalık evlilik kaldırmıyor sanırım bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.aklım karışık gitmeli miyim kalmalı mı??
merhaba ınanın aynı durumu ben de yasıyorum bebek beklıyoruz ama ben emin değilım çocugu dogurmalı mıyım yoksa çekıp gıtmelı mıyım
Daha önce tavsiye edildi mi bilmiyorum ama "Durulmayan Bir Kafa "bipolar bozuklukla ilgili olarak okunabilecek, bir psikiyatrın kendi hastalığının güncesi olan güzel bir kitap.
Arka kapak:Bu tür deliliğin çok kendine özel bir iç sızısı, çoşkunluğu, yapayalnızlığı, dehşeti var. Uçtuğunuz zaman harikasınız. Düşünceler olsun, duygular olsun müthiş bir hızla, yoğunlukla üst üste geliyor, aynı kayan yıldızlar gibi siz bu yıldızların peşine düşüp her an daha iyisini daha parlağını buluyorsunuz. Çekingenlik diye bir şey kalmıyor, aradığınız sözcükleri, jestleri tak diye buluyorsunuz, başkalarını büyülediğinizin kesinlikle bilincindesiniz. Tekdüze insanlarda ilginç yanlar keşfediyorsunuz. Gövdenizin her yanını müthiş bir duyarlık sarıyor, baştan çıkarmak, baştan çıkarılmak karşı konulmaz bir istek heline geliyor. Her şey çok kolay, siz çok güçlüsünüz, parasal açıdan da her şeyi yapabilecek durumdasınız, üst düzey bir keyif, coşku, mutluluk iliklerinize kadar dolmuş. Ama bir noktadan sonra bütün bunlar değişiyor. Kafanıza üşüşen fikirler çok fazla, çok hızlı; biraz önce açık seçik gördüğünüz şeyler birbirine onulmaz biçimde karışıyor. Bellek yok oluyor . Arkadaşlarınızın yüzündeki ilgi ve keyif yerini endişe ve korkuya bırakıyor. Önceleri düzgün bir akış içinde ola her şey birden tersine dönüyor , sinir, öfke , korku birbirini izliyor, denetimi bütünüyleelinizden kaçırıyorsunuz,kafanızın en karanlık mağralarına dalıyorsunuz . O mağraların orada olduklarını bilmiyorsunuz o ana dek. Bunun sonu hiç gelmeyecek , çünkü delilik kendi gerçekliğini yaratıyor.
arkadaşlar benim de babam bi atak dönemi geçirdi. ÖNcesinde özel hastaneye yatırdık. hastaneden çıktıktan sonra devlet hastanesine gittik. Özel hastane bunama teşhisi koydu, devlet hastanesi ise manik atak geçirdiğini söyledi. Şu an tedavi olarak basit bi antidepresan verdiler:S eğer manik atak geçirdiyse (bipolarsa) lithium vermeleri gerekmiyor muydu?
hep soylemisimdir bilincli doktor,dogru tedavi diye. ben kendimi bildigim halde bazen ben bile aa ben cok ozel biriyim sanirim bu ruyayla Allah bana secilmis oldugumu gosteriyo falan felan.. boyle duygularimi engellemeye calisiyorum.bipolar bozuklukta lityum çok önemli bir tdavi.Eşime de yanlış teşhis konduğunda yanlış ilaçlarla zaman kaybı yaşadık hastalık tekrar ediyor ayrıca sanırım bunama ve bipolar bozukluk arasında farklar ayırt edici olması gerek.Bakırköyde doğru teşhis konuldu.Biz de özel hastanelerde çok uğraştık boş yere.Yine de düzelmiş değil ama en azından kendini peygamber sanmıyor.
doktor cok onemli uyguladigi tedavi,verdigi guven.ben doktorumun istanbula tayini ciktigini ogrendim okadar uzuldum agladimki eminim onun tedavisi ile iyilesecegim. yani iyilesme derken onleme.tabi doktorumun tayini ayni ilde devam ediyor bunada sukrediyorum. benim esimde anlayissiz huysuz ve gecimsiz. saolsun benmi cekiyoruum omu belli degil.boyle durumlarda eslerde dayanisma herseyden onemligerçekten benim gibiyseniz üzüldümşunu biliyorum oğlum olmasa tereddüt bile etmeyeceğim.Ama bu türlü değişken bir babayla da ne kadar sağlıklı büyüyebilir bilmiyorum. Genetik olduğundan çocuğumuzda olma riski de taşıyor hangisine üzüleyim bilemedim.hemşire bir yakınımız 2. çocuğu sakın yapmayın diye tembihledi eşimin bu halini görünce.Böylelikle tekrar anne olmayı rafa kaldırmak zorundayım.çocuğu olunca düzelir mantığı yok kesinlikle bu hastalığın.Zira eşim oğlumuzu masraf olarak görüyor ve bu bana acı veriyor.Gercekten düzelme şansı var mı artık bilmiyorum.Bu hastalıktan kurtulan var mı tamamen? Hasta olanlar için de zor tabiki ama neticede onlar yaptıklarını unutuyor fakat, yakınlar için daha zor diye düşünüyorum.Allah sabır versin hepimize
arkadaşlar benim de babam bi atak dönemi geçirdi. ÖNcesinde özel hastaneye yatırdık. hastaneden çıktıktan sonra devlet hastanesine gittik. Özel hastane bunama teşhisi koydu, de hastanesi ise manik atak geçirdiğini söyledi. Şu an tedavi olarak basit bi antidepresan verdiler:S eğer manik atak geçirdiyse (bipolarsa) lithium vermeleri gerekmiyor muydu?
Çook sağol. Ben İzmir'de yaşıyorum ama aslında Aydınlıyım canım. 8 yıl içinde hep depresyon ilaçları içtim çünkü hastalığımı tam olarak teşhis edememişiz; hep çökkün dönemlerimde doktora gittim çünkü.Mani döneminde iyileştim zannediyordum, süper hissettiğim için. Umutlan tabi, eski günlere dönmek hatta daha da iyi hissetmek imkansız değil. İnanmana bile gerek yok, kendini zorlama. Hissettiğin gibi davran ama doktor ve ilacı kesme.Teşhis Haziran'da kondu, Aydınlı doktor özel muayaneye sahip evet. Ama şiddetle tavsiye ederim gitmek istersen. Aminn, Allaha çok şükür ki her derdin dermanını da vermiş. Bir tek ölüme çare yok bu hayatta, için içini yemesin. İyi olacaksın.
selam arkadaslar...ben siteden henuz yeniyim..ve acıkcası bi polar bozukluk tanısı icin uye oldum diyebilirim...sizlerden biraz daha vahim bir farkım var sanırım..benim esimde manik depresif ama sorun bu da diil,cunku 5yasımda ki kızıma da 2senedir bu teshis yakıstırılıyodu..buyumesi beklendi,emin olmak istemedi dr lar( ki cok dr degistirdik) ama suan cok acık...ve mecburen bu yasında ciddi ilaclara basladık...bu ozellikle yetiskin rahatsızlıgı oldugundan, cocuklarda gorulmesi olagan diil...arastırmalara gore dunyada 5 yasında sadece amerikalı 1kız cocuguna bu teshis resmen konmus..ancak 2. sanssız cocuk benim kızım maalesef...anne baba olarak cok cırpınıyor, bilincli olmak adına 2 senedir surekli okuyor arastırıyoruz....cunku kızımın kullandıgı ilaclar degistirme bile yapıldıgı halde hic tesir etmiyor..bu durumda toplum icinde ciddi sorunlar yasıyoruz ve gelisimimiz de cok geride..egitimimizde gecikmeden deva arıyoruz...fikir yorum ve onerilerinize acıgım...simdiden tesekkurler..