estafurullhh,,,önemi yok,,,teşekküre değmez fakat tedbirli olun.....manik faza hiç girmeyebilirsiniz de,aniden başlayabilir de,,,belli olmuyor bu kkkkkkkkkkkkkkkk hastalığın halleri.....öte yandan ben geçmişde azılı bir manik-depresif olarak,
,şuan hayatıma 3 yıldır ilaçsız devam ediyorum...böylesi çok daha iyi açıkcası....hastalık üzerinde kontrol kurdum diyebilirm....tabiki bu konuda çok şey bildiğim için, artık nasıl mücadele etmem gerektiğini biliyorum.... 10 sene önce şimdiki aklım olsaydı tek bir ilaç bile yutmazdım,,o kadar söylüyüm.....ilaçlar hiç birşeyi düzenlemiyorlar aslında...sadece akut dönem kurtarıcıları fakat çok çok zararlılar......fayda-maliyet terazisine koyduğumda,,ilaçların zararlarını yararlarından daha fazla buluyorum ben....yanlız bir artısı varsa yaşlanmayı geciktirmek gibi bir yan etkisi var bu ilaçların...bilimsel akademik ciddi tıp dergilerinde(harvard,yale,chicago vs...)araştırmalarım ve taramalarım sonucu buna rastlayamadım ama kendimde gözlemlediğim şey bu benim.....fakat yine de değmez bunun için kullanmak bile....ben antidepresan karşıtıyım arkadaşlar açıkcası.....bunlar hiç masum ilçlar değiller.....uzun vadede yaşlanmayı geciktirseler bile başka türlü zararları var....