- Konu Sahibi hanxixmsultan
kimsenin gitmelisin ya da kalmalısın yorumları etik olmaz diye düşünüyorum. Buna karar vericek kişi sizsiniz. Bence eşinizle birlikte terapi görmeniz durumu düzeltebilir diye düşünüyorum. Ben bipolar hastasıyım ve şuan birlikte olduğum kişiyle evlenmeyi düşünüyorum fakat gerçekten çok zor bir karar olduğunun farkındyaım acaba eşim benim ruh değişikliklerimin altından kalkabilecek mi diye...
aslında hastalığın boyutu da önemli.Ne derecede olduğu, iyileşip iyileşemeyeceği,beraberken hangi durumda olduğu gibi...ben hasta eşi olarak evliliği sürdürmekte çok zorlanıyorum.Kimi zaman da tehlikeli boyutlara ulaştı doktorlar yatış kararı aldı ama 3 sene boyunca sular durulmadı yazıkki.Benim durumum maalesef bu! Sanıyorum siz bu kadar değilsinizdir.Evlilik normal insan üzerinde bile biraz adaptasyon zorluğu oluşturabilir,inişler çıkışlar normal karşılanmalı fakat biz öyle bir uçurumdan düşüyoruz ki sonumuzu göremiyorum.Bu sadece bana değil hastaya da eziyet! Bazen sanki evliliğimiz bitince sorumluluktan kurtulursa iyileşir gibi geliyor. Size kötü bir örnek olmak istemem umarım aldığınız kararla mutlu olabilirsiniz.herkes bizim gibi olacak değil tabi.