- 13 Şubat 2014
- 596
- 67
- 34
- Konu Sahibi hanxixmsultan
Manikdepresif şizofren öncesi midir?
ilerlerse şizofrene çevirir diye okumuştum bi yerde ama uzun zamandır izlenen bipolar şizofreni olma ihtimali çok düşükmüş bipolar yakının mı var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Manikdepresif şizofren öncesi midir?
ilerlerse şizofrene çevirir diye okumuştum bi yerde ama uzun zamandır izlenen bipolar şizofreni olma ihtimali çok düşükmüş bipolar yakının mı var
Muhtemelen doktorun bana koyduğu teshis .. Ancak emin değilim. Kriz durumlarim benziyor
Yatacaktim ancak yer yoktu.. Ben aydinlaniyordum. Muhteşemdir kargaya donustum mesela bu dünyadaki nazi boyutları gördüm daha sonra hizlica herkese anlattim.. Ama kimse inanmadi artik bende neye inanacagimi bilmiyorum.. İçim bosaliyor hiçbirşey bilmiyorum ve umrum degil
EŞİM ATAK ZAMANINDA BİZLER ŞEYTAN OLARAK GÖRÜYORMUŞ ben allahın sevgili kuluyum diyor sizi kurtarmaya geldim diyor kuran okuyor namz kılıyor dine aşırı derecede yöneliyor 2 kere yattı hastaneye senin gördüğün şeylerdemi böyle
çiğlik atiyorum bi kaac ay öncede kam olduğumu düşünüyordum. Eşiniz kendisini sizden ustun görmüyor yani bende ustun gormuyordum doğuştan gelen bir yeti sadece.. Simdi evdeyim birşey görmedim .sadece bu dünyada işaretler var ama artik ilgilenmiyorum.. Herkes birşey söylüyor.. Bence eşiniz hastalandiginda kafasini tutun ve gözlerinin içine bakin.. Eğer özel bi insanda bile size yardim edemez. Bu şekilde kam olmak çok zor bir iştir.. Gözlerinin içine bakin o iyi geliyor ve konusmayin çok fazla çok sinir bozucu oluyor. çünkü bilinci acik sadece herşeyi sizden iyi algiliyor ışık mesela.. Sarı isik kullanmayın evinizde. Mor rengi hayatına çok fazla sokmayın boyut değiştirir çünkü mor renk güneşin kontrastı ve herkes algılayamaz. Eşiniz için üzüldüm.. Geçmiş olsun
EŞİM ATAK ZAMANINDA BİZLER ŞEYTAN OLARAK GÖRÜYORMUŞ ben allahın sevgili kuluyum diyor sizi kurtarmaya geldim diyor kuran okuyor namz kılıyor dine aşırı derecede yöneliyor 2 kere yattı hastaneye senin gördüğün şeylerdemi böyle
Merhaba benimde erkek arkadaşım bikaç yıl önce bipolar teşhisi konmuş ve tedavisine devam etmekteydi yalnız artık yaptıklarına anlam veremiorm paikolojimi alt üst etti bir gün benden hır çıkarrak ayrılıyor ertesi gün hiçbirşey yokmuş gibi
davranıp aşkımdan ölüyor en son yaptığına ise artık şoklardayım benden ayrıldı ve çok geçmeden biriyle sözlendiğini duydum nasıl oluyorda daha çok kısa zaman önce bana aşık olduğunu söyleyen insan bunu yapıyor
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim Babam senelerdir bu hastalıkla savaşıyor. Biz de artık bitmiş ddurumdayız. Özellikle mani bitip depresyon döneminde perişan oluyoruz. Benim bir sorum olcak sizlere. Babamın hastalığı ki birçok kişide de aynısı oluyor mevsim değişikliklerinde daha çok kendini gösteriyor. Şu an da hafif bir hastalık seziyoruz. Belki de bize öyle geliyor ama ilaçlarını kullanıyor ( lityum) acaba ilaç kullandığı halde atak geçirebilir mi?
ilaçların amacı hastalığı kontrol altına almak değilmi?evet mevsim geçişleri sıkıntılı olur ama sizce kullandığı ilaç hastalığını kontrol altına alıyormu bi değerlendirin ve doktor kontrollerini asla ihmal etmeyin derim ben.allah şifa versinbabanada sizede sabır versin
Benim Babam senelerdir bu hastalıkla savaşıyor. Biz de artık bitmiş ddurumdayız. Özellikle mani bitip depresyon döneminde perişan oluyoruz. Benim bir sorum olcak sizlere. Babamın hastalığı ki birçok kişide de aynısı oluyor mevsim değişikliklerinde daha çok kendini gösteriyor. Şu an da hafif bir hastalık seziyoruz. Belki de bize öyle geliyor ama ilaçlarını kullanıyor ( lityum) acaba ilaç kullandığı halde atak geçirebilir mi?
ben bir bipolarım.tam 7 sene önce kondu bu teşhiş.sıradan bir panik atak hastasıydım ilaç terapi derken iyileştim hayat normal güzel derken birgün yine atak geçiriyorum sanarak başlayan bir kabus ve tam 1.5 yıl sürdü.ben depresif tarafındaydım çok acı çekiyordum intihar düşünceleri hergün gözyaşı nezaman iyileşeceğim iyileşekmiyim.................diğer taraftanda mükemmeliyetçilik okb de vardı..
doktorum çok iyiydi ama verdiği hiç bir ilaç fayda etmiyordu ben gün geçtikçe kötüleşiyordum.başka doktorlarada götürdü ailem beni.ama oda olmadı fayda yok ,tekrar kendi doktoruma götürdüler tekrar yeni ilaçlar olmuyordu olmuyordu olmuyordu.
en sonunda ekt yaptılar iyileşmeye başladım.tam 7 yıl oldu ve 7 yıldırda ilaç kullanıyorum hiç ara vermeden bırakmadan.hiç bir zaman iyi oldum ben artık ilaç içmemeliyim demedim.doktorum içeceksin dedi ve halen içiyorum.
bu böyle ne kadar devam eder bilmiyorum ama bu hastalığın 2 ucuda çok kötü.yaşayanlara allah şifa ve sabır versin
bu hastalık yaşayanada yanındakilerede çok zor.hasta kişi bide farkında değilse dahada zor oluyor.şok tedaviside kişiye göre aslında.doktor karar veriyor kaç seans olacak ne ilaç kullanacak her seans faydalı oluyormu hasta iyi alabiliyormu yani derin uzun bi hastalık bu.ekt sonrasıda önemli ben 1 yıl terapi gördüm düzenli, ilaçları hiç bırakmadım.iyi doktor olmalı hasta güvenmeli yakınları güvenmeli.ufak bir değişiklik hissettiğimde kendimde yada ailem bende hissederse vakit kaybetmeden doktordayım ben.ilaç ayarlamaları yada ek ilaç gerekebilir.hastanın yanındada eşi annesi v.s kimle yaşıyorsa oda doktora beraber girmeli hastaylaki gördüğü değişiklikleri anlatabilsin.bu hastalıkta 3 ayak var bana göre.aile-doktor ve ilaçlar.ben hiç ilaca ara vermedim.sizde en kısa sürede tekrar doktorunuza gitmelisiniz fazla doktor değişmemekte gerek.Allah yardımcınız olsun
bu tür hastaların evli olması,hasta biriyle evli olmakta zor anlıyorum.sanırım iyi olunca bırakıyor ilaçları sonrada hastalanıyor farkında değil.ömür hastalıkla geçiyor kimbilir neler kaçırıyoruz hasta iken.