- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
Bu düşkünlüğünüzü aileden dışlanan ablanız için de gösterseydiniz keşke, abinizin evliliğinin tam içindesiniz, annenize babanıza bu konuda rahatça akıl verebiliyorsunuz ama babanıza "ablama böyle davranma" diyemiyorsunuz. "Anne neden ablam bize geldi mi ona soğuk davranılıyor, bu yanlış" diyemiyorsunuz. "Baba bana araba alınana dek yeğenlerimin ihtiyaçlarını gidersemiz gerekir, ben bu arabayı kabul edemem, bu arabada ablamın da hakkı var" diyemiyorsunuz.
nerden biliyorsunuz söylemediğimi? ben yaptığı yanlışı babama her zaman söylüyorum, ablamın da her zaman yanındayım, her derdimde o da benim yanımda.. kendi maaşım olsun maddi anlamda da destek olur, babamın açığını kapatmaya çalışrım
Parkonum abiye başka alternatif sunulmamış ki, cocuk büyüyünce işlerin başına gecmiş. Yani baba mesleği, evet farklı bir sekilde de devam edebilirdi ama var olan düzende de huzurla calısabilirdi.
Diğer konularınızda öyle demiştiniz çünkü, babam ablamın lafını evde ettirmez demiştiniz. Evimize çekine çekine gelir, gelme diyemeyiz ama geldiğinde de hepimizi soğuk davranırız demiştiniz. Bu hiç de öyle evlatlarının üzerine titreyen, asla evlat ayrımı yapmayan, torunlarının geleceği için herşeyi yapacak bir babanın davranışı değil. Yengeniz de bu gerçeği görmüş demek ki.
Yok artık.. Bence siz hazır hastanedesiniz(!) de bir psikiyatriste uğrayın derim..
yengemi tanıyorum çünkü tek derdinin maddiyat olduğunu iyi biliyorum
Tatlım var olan düzende çalışmayı seçtiyse ve gelinde bunu bilerek evlendi ise ortak hesaba razılar demektir.
Şimdi bende size şunu soruyorum,ortada bir elti daha var diyelim ve geldi buraya konu açtı ''kayınpederim kaynıma hem iş verdi,hem ev ,hemde eltim huysuzluk çıkartıyor ,bizimde hakkımız olan paradan kendine güvence istiyormuş,bizim suçumuz eşimin başka iş seçmesimi ''dese burda yengeyi savunan 30 kişinin 23 ü bu sefer o gelini haklı bulur,çünkü kk da hep gelinler haklıdır.
size ısrarla cevap vermememe rağmen inatla dünden beri sataşmaya devam ediyorsunuz, size uymayacağım
çocukluğumdan bahsediyordum orada şu anki durumdan değil..ablam evlendiğinde 8 yaşındaydım ve babama akıl verecek, hatasını söyleyecek durumda değildim..şimdi 23 yaşındayım, babama yaptığı hataları söylüyorum..
ailem , kardeşlerim benim herşeyim..sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak
:) tek derdi maddiyatsa siz de ona bunun yanlış olduğunu gösterin, tabii altınları alıp koşa koşa önüne atarak değil.
Gelinler hep haklı değiller canım, yengenin haksız olduğunu yerlerde var fakat bu aile göründüğü kadar samimi değil.
çocukluğumdan bahsediyordum orada şu anki durumdan değil..ablam evlendiğinde 8 yaşındaydım ve babama akıl verecek, hatasını söyleyecek durumda değildim..şimdi 23 yaşındayım, babama yaptığı hataları söylüyorum..
ailem , kardeşlerim benim herşeyim..sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak
tanışıyor muyuz elmayra?
=ailemi tanımadan nasıl böyle ahkam kesersin elmayra?
yengene neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? sorusuna cevaben ...'siz eşlerinizin aile ilişkilerine, kardeş ilişkilerine, maddi yatırımlarına karşma hakkını nereden buluyorsunuz?'
netice de abim benim kardeşim, evlilik biter kardeşlik bitmez, kendim evlensem de durum değişmez.. onun derdi benim derdim, onun hastalığı benim hastalığım
Sorduğum soruya cevap aldım..kendince haklısın tabiki..
Ama bu durumları bir gün evlenip, yeni, yabancı aile fertlerinle tanıştığın da, yaşamak ve bişeyler paylaşmak zorunda olduğunda bişeyleri anlayablirsin sadece..
Umarım sen aynı durumlarla karşılaşmazsın..
"sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak"
Evli olmadığın için bunu kabullenmen zordur elbette..ama benden sana tavsiye büyük konuşmamalısın..
Özellikle herşeyiniz çocuklar olmuş demek ne büyük bir hata ileride anlaşılır..
evet var mı böyle bir hakkın? aileme samimiyetsiz demeye bir hakkın var mı?
evlenmeyi hiç düşünmüyorum, bu yüzden bu kadar net konuştum
yengene neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? sorusuna cevaben ...'siz eşlerinizin aile ilişkilerine, kardeş ilişkilerine, maddi yatırımlarına karşma hakkını nereden buluyorsunuz?'
netice de abim benim kardeşim, evlilik biter kardeşlik bitmez, kendim evlensem de durum değişmez.. onun derdi benim derdim, onun hastalığı benim hastalığım
Allah askına dürüst ol soruma dogru cevap ver; halan babanın maddi yatırımlarına karışacak olsa sinir olmaz mısın? Peki annen babanın maddi yatırımlarına karışsa garip karşılar mısın? Açıkcası benim halam babamin on lirasını bile nasıl değerlendireceğiyle ilgili agzini acsa hadsizligi yüzünden sinir krizi geçiririm ama annem pekala babamin kurusuna bile karisabilir. Bankalar bile adam kefil olucakken KARISININ imzasını istiyo kardeşinin degil. Devlet bile adamın karısını taniyo kaale aliyo cunku adamın ailesi öncelikle KARISIDIR. Boyle bi konuda kariyla kardeş kıyaslanmaz bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?