- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
Daha önceki konunuzu da biliyorum.Hani demişsiniz ya evliler başka bekarlar başka yorum yapıyor.Ben bekarım.Ama önceki konunuz da yengenizi haklı bulmuştum.Tabi tümüyle haklı diyemem elbet onunda hataları vardır.
Yengen bunalmış sanki,gelecek kaygıları oluşmuş.Aslında bir bakıma haklı,siz evlendiğinizde kendi çoluğunuza çocuğunuza karıştığınızda yeğeniniz ikinci planda kalabilir.Yengenin istediklerini veremez misiniz? en azından yuvaları yıkılmamış olur.Demek ki kendini garantiye almak istiyor.
Abim o benim ,sağlığım el verdiği sürece her türlü bakarım, evli olsam da bakarım, buna laf edecek adamla da evli kalmam.. Ki abim iyi şu anda, sadece sol kolunda bir problem var, masabaşı çalışıyor zaten..Annemin babamın bir oğulları var bakmayacaklar mı? Ama bu sıkıntılarını bu şekilde dile getirerek haklı konumda haksız konuma düşürüyor kendini
Abim o benim ,sağlığım el verdiği sürece her türlü bakarım, evli olsam da bakarım, buna laf edecek adamla da evli kalmam.. Ki abim iyi şu anda, sadece sol kolunda bir problem var, masabaşı çalışıyor zaten..Annemin babamın bir oğulları var bakmayacaklar mı? Ama bu sıkıntılarını bu şekilde dile getirerek haklı konumda haksız konuma düşürüyor kendini
Abimi ikna ederse, abim de böyle birşey talep ederse annem babam zaten verirler istediklerini..Ama şu anda yengem abimi de irrite etmiş durumda
Hikayeyi birde ''yeğeninizin annesinden'' dinlemek isterdim.
Ortak bütçe herzaman zordur.
Herkes kendi bütçesini bilmek ister. Belki ifade şekli hoş olmasa da evet abiniz rahatsız ve
''yeğeninizin annesi'' kendini güvende hissetmek, abinizin durumu çalışmaya elvermezse birgün kenarda köşede
bir garantisi olsun istiyor.
Bunda abes bir durum göremedim ben.
Karı koca arasına bu kadar girmek doğru değil bence.
Bırakın abiniz sorunlarını ''yeğeninizin annesiyle'' birebir çözsün.
O zaman bir işin ucundan da kendisi tutsa olmaz mı? Çok mu yanlış düşünüyorum..Dükkanın ön muhasebesini başkasına tutturacaklarına 'yeğenimin annesi' tutsa..Dükkanın yemeğini haftanın iki günü annemin yerine yengem yapsa çok mu yorulur..Şimdi de yapmak zorunda değil diyeceksiniz..
Evli değilim ama evlenirken 'hastalıkta sağlıkta' diye de birşey vardı yanlış mı hatırlıyorum
'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..
Seni anlıyorum ama evlenince öyle olmuyor işte..
Abim o benim her türlü bakarım.
Buna laf etcek adamla da evli kalmam.
Buna laf eden ama çok iyi kadınlar var hemen boşasın adamlar o zaman.
Öyle basit mi?
Evlendiği zaman öncelikli ailesi eşi ve çocuğu olur insanın.
Senin de öyle olacak.
Eşinden de bunu bekleyeceksin.
Ailesi yüzünden seni üzdüğünde ondan nefret edeceksin.
Abim şuan iyi sol kolunda problem var diyorsun.
Bahsettiğin hastalığı biliyorum yakın çevremde var.
Ve ilerlemiş halini biliyorum canım umarım abin hep iyi kalır ama
yengenin endişeleri doğal..
Böyle düşünüyor diye suçlamak yerine anlamaya çalış..
Senin abinse onun da eşi. Onun için çok daha zor hayat arkadaşı,kızının babası..
Korkuyor hem sağlığı kötüye gider mi diye hem kızımın geleceği ne olur diye korkuyor.
Kimsenin eline bakmak istemiyor.
Çok zor değil istediği anladığım kadarıyla varlıklısınız.
Ayırın şu hesapları herkes huzur bulsun bence..
Yengeniz için değil çok sevdiğiniz yeğeniniz için..
Çok varlıklı değiliz ama çok şükür iş yeri benim öğrenci evimle birlikte üç eve bakıyor, seneye bitiyor zaten okulum , masrafları biraz daha azalacak, yengemin istediğini yapmak o zaman daha kolay olur..Ama annem, babam hala hayatta ve çalışıyorken dükkanı abimin üzerine yapın demek ne derece doğru bilemiyorum
canım konularına genelde yorum yapıyorum, yengeni bu konuda haksız ve fazla kırıcı bulmakla birlikte yine de onun gözünden de dinlemek isterdim olanları, lakin senin konunda özel hayatınla ilgili bel altı vuranlarıda asla anlayamıcam ayıp ettiler, zira aklı başında bi kız olduğun aşikar, madem abinde boşanmak istiyo ki bence haklı, ben erkek olsam demek ki iyice hasta olsam kızımıda alıp gidecek diye düşünürdüm, güvence istemesi normal ama yanındaki insanları hiç mi tanımadın diye sorarlar adama
Ona gerek yok bence de..
Ama emin olun aylık 2000 lira istemesi doğal..
Bunu sağlasanız herkes gelirini bilse yengeniz dükkan konusunu tekrar açmaz diye düşünüyorum.
Dükkanı da kendi üzerine istemiyor abinizin üzerine diyor..
Art niyet yok burada.. Endişe ile konuşulmuş diye düşünüyorum..
O zaman bir işin ucundan da kendisi tutsa olmaz mı? Çok mu yanlış düşünüyorum..Dükkanın ön muhasebesini başkasına tutturacaklarına 'yeğenimin annesi' tutsa..Dükkanın yemeğini haftanın iki günü annemin yerine yengem yapsa çok mu yorulur..Şimdi de yapmak zorunda değil diyeceksiniz..
Evli değilim ama evlenirken 'hastalıkta sağlıkta' diye de birşey vardı yanlış mı hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?