• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

Bu düşkünlüğünüzü aileden dışlanan ablanız için de gösterseydiniz keşke, abinizin evliliğinin tam içindesiniz, annenize babanıza bu konuda rahatça akıl verebiliyorsunuz ama babanıza "ablama böyle davranma" diyemiyorsunuz. "Anne neden ablam bize geldi mi ona soğuk davranılıyor, bu yanlış" diyemiyorsunuz. "Baba bana araba alınana dek yeğenlerimin ihtiyaçlarını gidersemiz gerekir, ben bu arabayı kabul edemem, bu arabada ablamın da hakkı var" diyemiyorsunuz.

nerden biliyorsunuz söylemediğimi? ben yaptığı yanlışı babama her zaman söylüyorum, ablamın da her zaman yanındayım, her derdimde o da benim yanımda.. kendi maaşım olsun maddi anlamda da destek olur, babamın açığını kapatmaya çalışrım

nerden biliyorsunuz söylemediğimi? ben yaptığı yanlışı babama her zaman söylüyorum, ablamın da her zaman yanındayım, her derdimde o da benim yanımda.. kendi maaşım olsun maddi anlamda da destek olur, babamın açığını kapatmaya çalışrım

Diğer konularınızda öyle demiştiniz çünkü, babam ablamın lafını evde ettirmez demiştiniz. Evimize çekine çekine gelir, gelme diyemeyiz ama geldiğinde de hepimizi soğuk davranırız demiştiniz. Bu hiç de öyle evlatlarının üzerine titreyen, asla evlat ayrımı yapmayan, torunlarının geleceği için herşeyi yapacak bir babanın davranışı değil. Yengeniz de bu gerçeği görmüş demek ki.

Parkonum abiye başka alternatif sunulmamış ki, cocuk büyüyünce işlerin başına gecmiş. Yani baba mesleği, evet farklı bir sekilde de devam edebilirdi ama var olan düzende de huzurla calısabilirdi.

Tatlım var olan düzende çalışmayı seçtiyse ve gelinde bunu bilerek evlendi ise ortak hesaba razılar demektir.

Şimdi bende size şunu soruyorum,ortada bir elti daha var diyelim ve geldi buraya konu açtı ''kayınpederim kaynıma hem iş verdi,hem ev ,hemde eltim huysuzluk çıkartıyor ,bizimde hakkımız olan paradan kendine güvence istiyormuş,bizim suçumuz eşimin başka iş seçmesimi ''dese burda yengeyi savunan 30 kişinin 23 ü bu sefer o gelini haklı bulur,çünkü kk da hep gelinler haklıdır.

Diğer konularınızda öyle demiştiniz çünkü, babam ablamın lafını evde ettirmez demiştiniz. Evimize çekine çekine gelir, gelme diyemeyiz ama geldiğinde de hepimizi soğuk davranırız demiştiniz. Bu hiç de öyle evlatlarının üzerine titreyen, asla evlat ayrımı yapmayan, torunlarının geleceği için herşeyi yapacak bir babanın davranışı değil. Yengeniz de bu gerçeği görmüş demek ki.

çocukluğumdan bahsediyordum orada şu anki durumdan değil..ablam evlendiğinde 8 yaşındaydım ve babama akıl verecek, hatasını söyleyecek durumda değildim..şimdi 23 yaşındayım, babama yaptığı hataları söylüyorum..

ailem , kardeşlerim benim herşeyim..sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak

yengemi tanıyorum çünkü tek derdinin maddiyat olduğunu iyi biliyorum

:) tek derdi maddiyatsa siz de ona bunun yanlış olduğunu gösterin, tabii altınları alıp koşa koşa önüne atarak değil.

Tatlım var olan düzende çalışmayı seçtiyse ve gelinde bunu bilerek evlendi ise ortak hesaba razılar demektir.

Şimdi bende size şunu soruyorum,ortada bir elti daha var diyelim ve geldi buraya konu açtı ''kayınpederim kaynıma hem iş verdi,hem ev ,hemde eltim huysuzluk çıkartıyor ,bizimde hakkımız olan paradan kendine güvence istiyormuş,bizim suçumuz eşimin başka iş seçmesimi ''dese burda yengeyi savunan 30 kişinin 23 ü bu sefer o gelini haklı bulur,çünkü kk da hep gelinler haklıdır.

Gelinler hep haklı değiller canım, yengenin haksız olduğunu yerlerde var fakat bu aile göründüğü kadar samimi değil.

çocukluğumdan bahsediyordum orada şu anki durumdan değil..ablam evlendiğinde 8 yaşındaydım ve babama akıl verecek, hatasını söyleyecek durumda değildim..şimdi 23 yaşındayım, babama yaptığı hataları söylüyorum..

ailem , kardeşlerim benim herşeyim..sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak

Emin olun evlendiğiniz zaman ev kredi, çocuğun okul taksidi, 2. çocuğun kreş parası derken yeğenlerinizi bayramdan bayrama zor görürsünüz. Kaldı ki annesine bu kadar kötü davranan bir halaya o yeğen büyüdüğünde ne kadar sıcak olur, onu bilemem.

canım benim ailene olan düşkünlüğüne kimsenin bişey dediği yok zaten,sorun abinin evlilik hayatının çok içerisinde olman,yengenin söylediği her laf sana taşınmış belliki, zira harfi harfine hepsinden haberin var,bende hem gelin hemde görümceyim abimide inan senin bağlı olduğun kadar bağlıyım ve çok severim fakat sırf kardeşiyim diye hayatlarına, bütçelerine müdahale etme hakkım yok.herkes geleceğini teminat altına almayı ister,yengen dükkanı üzerine yap demesi hata evet, ama işler ortaksa düşünüyorumda bunu bi anlık kızgınlıkla demiş olabilir benim eşimde tek çocuk 3 de görümcem var desem ki bu ev bizim üzerimize olsun hepsi eminim ayaklanır,özetle; sen abinin hayatına biraz uzak kal kardeşsin tamam düşünüyorsun üzülüyorsun haklısında,bu yengen cephesinden bakıldığında hiçte hoş değil..orta yolu bulmalısın bence...:34:

yengene neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? sorusuna cevaben ...'siz eşlerinizin aile ilişkilerine, kardeş ilişkilerine, maddi yatırımlarına karşma hakkını nereden buluyorsunuz?'

netice de abim benim kardeşim, evlilik biter kardeşlik bitmez, kendim evlensem de durum değişmez.. onun derdi benim derdim, onun hastalığı benim hastalığım

Sorduğum soruya cevap aldım..kendince haklısın tabiki..
Ama bu durumları bir gün evlenip, yeni, yabancı aile fertlerinle tanıştığın da, yaşamak ve bişeyler paylaşmak zorunda olduğunda bişeyleri anlayablirsin sadece..

Umarım sen aynı durumlarla karşılaşmazsın..

"sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak"
Evli olmadığın için bunu kabullenmen zordur elbette..ama benden sana tavsiye büyük konuşmamalısın..

Özellikle herşeyiniz çocuklar olmuş demek ne büyük bir hata ileride anlaşılır.. :50:

Sorduğum soruya cevap aldım..kendince haklısın tabiki..
Ama bu durumları bir gün evlenip, yeni, yabancı aile fertlerinle tanıştığın da, yaşamak ve bişeyler paylaşmak zorunda olduğunda bişeyleri anlayablirsin sadece..

Umarım sen aynı durumlarla karşılaşmazsın..

"sanırım sizlerin herşeyi eşiniz ve çocuklarınız olmuş, benim asla böyle olmayacak"
Evli olmadığın için bunu kabullenmen zordur elbette..ama benden sana tavsiye büyük konuşmamalısın..

Özellikle herşeyiniz çocuklar olmuş demek ne büyük bir hata ileride anlaşılır.. :50:

evlenmeyi hiç düşünmüyorum, bu yüzden bu kadar net konuştum

siyahgelinlik yengesini aradi yengesi cevap vermedi
altinlar yerine geldi
bu sefer dukkanin tapusu isteniyor
gelecek kaygilari tasiyabilir bir insan fakat bu kadar kabaca degil
iyi gunde kotu gunde derlerdi hani ne oldu?
suclu konu sahibesimi oldu?
herseyi omu dusunmesi lazim
dert etmis konu acmis anormal bir durummu var
kendiside diyor zaten bekar ve evlilerin mantigi degisik calisiyor diye
ayretten o yenge de meslek sahibi olacak (okuyor)
cocugu var
kocasini seven insan sen yarin elden ayaktan duseceksin biz ne yapacaz!!!
sana bakarlar bana bakmazlar!!!
bu nasil soz ya ?
kendine guveni olmayan hep hazirdan yemeye calisan birisi anladigim kadariyla
ve evet gorumcesini kiskaniyor
altinlar konusunda hakli ama gorumceye alinan hersey onada alinacak diye bir kural olamaz

konu sahibi hesaplarini ayirsinlar maas gibi bir para yatsin bence abine

evet var mı böyle bir hakkın? aileme samimiyetsiz demeye bir hakkın var mı?

Hak mı arıyoruz siyahgelinlik? Siz yazıyorsunuz ben de yorum yapıyorum. Yazdıklarınız ve asıl yapılmak istenen bana samimi gelmedi. Samimi gelmedi daha kibar değil mi?

evlenmeyi hiç düşünmüyorum, bu yüzden bu kadar net konuştum

Bende düşünmüyordum biliyor musun..
Şuan evliyim ve çok şükür diyorum..
Yaşadığın hayal kırıklıklarından dolayı böyle düşünüyorsundur,

Çok keskin ve büyük konuşuyorsun, şuan düşünmesen de gelecek sana ne getirir hiç bilemezsin..
Neyse bekleyip görmen gerek..
İyi günler..

yengene neden bu kadar müdahale ediyorsunuz? sorusuna cevaben ...'siz eşlerinizin aile ilişkilerine, kardeş ilişkilerine, maddi yatırımlarına karşma hakkını nereden buluyorsunuz?'

netice de abim benim kardeşim, evlilik biter kardeşlik bitmez, kendim evlensem de durum değişmez.. onun derdi benim derdim, onun hastalığı benim hastalığım

Allah askına dürüst ol soruma dogru cevap ver; halan babanın maddi yatırımlarına karışacak olsa sinir olmaz mısın? Peki annen babanın maddi yatırımlarına karışsa garip karşılar mısın? Açıkcası benim halam babamin on lirasını bile nasıl değerlendireceğiyle ilgili agzini acsa hadsizligi yüzünden sinir krizi geçiririm ama annem pekala babamin kurusuna bile karisabilir. Bankalar bile adam kefil olucakken KARISININ imzasını istiyo kardeşinin degil. Devlet bile adamın karısını taniyo kaale aliyo cunku adamın ailesi öncelikle KARISIDIR. Boyle bi konuda kariyla kardeş kıyaslanmaz bile

Ayrıca sana bir abla tavsiyesi, geçmişin yaşadığın ve hata olarak nitelendirdiğin şeyleri gözünde ve kafanda çok büyütme. Mesela bana göre bu bir hata değil, hayatın olağan akışında yaşanabilecek birşeydir. Eğer evlenmeme kararın buna dayanıyorsa da merak etme karşına senin ruhunu ve aklını sevecek, seni bir eşya gibi görüp değerlendirmeyecek çok kişi çıkacak. Bu kadar karamsar olma.

Allah askına dürüst ol soruma dogru cevap ver; halan babanın maddi yatırımlarına karışacak olsa sinir olmaz mısın? Peki annen babanın maddi yatırımlarına karışsa garip karşılar mısın? Açıkcası benim halam babamin on lirasını bile nasıl değerlendireceğiyle ilgili agzini acsa hadsizligi yüzünden sinir krizi geçiririm ama annem pekala babamin kurusuna bile karisabilir. Bankalar bile adam kefil olucakken KARISININ imzasını istiyo kardeşinin degil. Devlet bile adamın karısını taniyo kaale aliyo cunku adamın ailesi öncelikle KARISIDIR. Boyle bi konuda kariyla kardeş kıyaslanmaz bile

emir kepi kullanmasaydınız cevap verirdim

Back
X