• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biliyorum sıktı bu yengemin konusu ama...

siyahgelinlik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
285
0
46
Ankara
Merhabalar..

Bu konu da kapanmaktan kurtulamaz yada ben ceza alırım yine ama yazmak istiyorum...Çünkü gördüm ki evli insanların kafası ile bekarların kafası çok farklı çalışıyor..Benim sinirden deliye döndüğüm konu belki sizler tarafından haklı görülür yine, ben de biraz rahatlarım..

Belki hatırlayanlar olur kapatılan iki konum vardı, yengemle ilgili..Babamın bana araba almasından sonra önce geri verilmeyen altınlar yüzünden kavga çıkaran, sonra da evden altın almadan evi terk eden bir yengem vardı. Artık yengem değil 'yeğenimin annesi' diye bahsetmek istiyorum çünkü inanılmaz kırdı beni.

Cuma akşamı annem, babam, annem o bahsi geçen altınları alıp yeğenimin annesini ailesinin yanından almaya gitmişler, zaten akıllarında vardı ama ben de çok istedim gitmelerini..O güne kadar telefonlarımı yine açmadı. Neyse abime dediği şey şuymuş..

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..'

Abim hastalığını zaten kabul etmek istemiyor, üstelik biz ona hiç hasta gibi davranmıyoruz..Zaten durumu da iyi, çalışamayacağı bir durum yok şimdilik..Onu hastalıktan vurunca abim çok üzülmüş , duyunca ben de çok üzüldüm. Ben yeğenime kendi çocuğum gibi bakarım, nasıl seviyorum onu, adını bile ben koydum..Annem, babam ölüyorlar torunları için..Taa temmuz ayında açtığım konu da bile yazmışım abim için yaşamam lazım diye..'Ben iyiyim, hep çalışırım, çalışamazsam da kardeşim var, annem var, babam var hepsi de bize bakar saçmalamıyor musun?' demiş abim de..Buna cevap şu olmuş ..'Kardeşin evlense, kendi çocuğu olsa, bizim kızımızı gözü görür mü, neden kızımız için para harcasın?'..Kendi kardeşi hasta olsa yeğenine bakmayacak demek ki..neyse

Yine de bu sözleri mantıklı bulanlar olur belki..Ama hasta bir adama bunlar söylenmez, söylenecekse de bu şekilde söylenmemeli ..

Sonuç ne oldu derseniz abim bu evliliği devam ettirmek istemiyor, hasta olduğu için eşinin bahaneler ürettiğini ,sürekli bunu kullanacağını düşünüyor.. olan küçük yeğenime olacak..Biz de birazdan yuva yıkan görümce, kayınvalide, ve kayınpeder olarak kadınlar kulübü sayfalarına gömüleceğiz.

Bu kez yengeni ben de haksız buldum ama haklı bulduğum cümleleri de var..
Tek tek açıklayacağım..
İnsan hasta eşine böyle konuşmamalı.. Üzüleceğini düşünmeli elbette.

Ama geleceğimizi düşün, birikimimiz olsun ailenden ayrı ekonomimiz olsun demesi doğal.
Şu bir gerçek kardeş bile olsa kimseye güvenemezsiniz.
Bir gün herkes evlenir çocuk sahibi olur. Kendine,eşine,evladına ancak yeter.
Evlenmeyeceğim deme lütfen bir gün seveceksin sen de yuva kuracaksın.
Eşin benzer sebeplerle ailesine,yeğenine yengesine sürekli para verse, bakacağım diye
konuşsa senin de hoşuna gitmez. Aynı şekilde eşinin de gitmeyecektir.
Herkesin ihtiyaçları var,hayalleri var sahip olmak istedikleri var.
Yeğenine hediye almalarla,giydirmelerle,gezdirmelerle olmaz bu. Yetmez..

Yengenin telaşını anlayabiliyorum..
Kızını düşünüyor, sizin elinize bakmak istemiyor.
Eşinin eline bakmak bile zorken eşinin ailesinden beklemek kolay mı?
Lütfen gerçekçi olalım hepimiz bugün sağlıklı olsak da hasta adayıyız.
Allah korusun herkes hayatını çocuğunun geleceğini düşünür, garantilemek ister.

Bir kaç yıllık geline bak, dün geldi neler de bekliyor diye düşünmüştünüz bir kaç gün evvel
İnsanoğlu böyle işte..
Bir kaç yıl sonra şuna da bak utanmadan bizden para bekliyor demeyeceğiniz ne malum..
Öz kardeşe güvenilemezken size sonsuz güven duymasını beklemeyin.

Ama tekrarlıyorum, abinizi üzmeden konuşmalıydı..
Hastasın üzgünüm,korkuyorum kimsenin eline bakmak istemiyorum.
Birikimimiz olsun dese doğru olurdu..

Daha önceki konunuzu da biliyorum.Hani demişsiniz ya evliler başka bekarlar başka yorum yapıyor.Ben bekarım.Ama önceki konunuz da yengenizi haklı bulmuştum.Tabi tümüyle haklı diyemem elbet onunda hataları vardır.

Yengen bunalmış sanki,gelecek kaygıları oluşmuş.Aslında bir bakıma haklı,siz evlendiğinizde kendi çoluğunuza çocuğunuza karıştığınızda yeğeniniz ikinci planda kalabilir.Yengenin istediklerini veremez misiniz? en azından yuvaları yıkılmamış olur.Demek ki kendini garantiye almak istiyor.

Abim o benim ,sağlığım el verdiği sürece her türlü bakarım, evli olsam da bakarım, buna laf edecek adamla da evli kalmam.. Ki abim iyi şu anda, sadece sol kolunda bir problem var, masabaşı çalışıyor zaten..Annemin babamın bir oğulları var bakmayacaklar mı? Ama bu sıkıntılarını bu şekilde dile getirerek haklı konumda haksız konuma düşürüyor kendini

Hikayeyi birde ''yeğeninizin annesinden'' dinlemek isterdim.
Ortak bütçe herzaman zordur.
Herkes kendi bütçesini bilmek ister. Belki ifade şekli hoş olmasa da evet abiniz rahatsız ve
''yeğeninizin annesi'' kendini güvende hissetmek, abinizin durumu çalışmaya elvermezse birgün kenarda köşede
bir garantisi olsun istiyor.
Bunda abes bir durum göremedim ben.
Karı koca arasına bu kadar girmek doğru değil bence.
Bırakın abiniz sorunlarını ''yeğeninizin annesiyle'' birebir çözsün.

Daha önceki konunuzu da biliyorum.Hani demişsiniz ya evliler başka bekarlar başka yorum yapıyor.Ben bekarım.Ama önceki konunuz da yengenizi haklı bulmuştum.Tabi tümüyle haklı diyemem elbet onunda hataları vardır.

Yengen bunalmış sanki,gelecek kaygıları oluşmuş.Aslında bir bakıma haklı,siz evlendiğinizde kendi çoluğunuza çocuğunuza karıştığınızda yeğeniniz ikinci planda kalabilir.Yengenin istediklerini veremez misiniz? en azından yuvaları yıkılmamış olur.Demek ki kendini garantiye almak istiyor.

Abimi ikna ederse, abim de böyle birşey talep ederse annem babam zaten verirler istediklerini..Ama şu anda yengem abimi de irrite etmiş durumda

Merhaba canım, önceki konularını biliyorum. Bence sizin yengenizden daha çok çekeceğiniz var. Annen ve babanın sana yaptığı harcamalar, seni abinden kayırmadıkları sürece onu hiç ilgilendirmez. Kaldı ki abin de çalışıyormuş, zaten çocuklar çalışmaya başladıktan sonra anne - babanın yardımı da bir yere kadar olur. Yengen bana kalırsa para derdinde, bu kendini garantiye almak falan değil. Kendini garantiye almaksa, madem insan kendini bu kadar düşünüp garantiye alma peşinde, çalışsın. Oturduğu yerden kardeşine şunu aldılar, bize yıllık şu kadar para versinler demek çok çirkin. Yengenin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum; çalışmıyor da böyle taleplerde bulunuyorsa saçmalıyor. Çalışıyorsa da iki maaşla zaten rahat geçinilebilir. Abin için de üzüldüm açıkçası. Ne desem bilemiyorum. Bu kadar maddiyat, çıkar peşinde olan; yok ona bunu almışlar ben de istiyorum, altınlarımı verin terhanesi tutturan biriyle abinin de evliliğinin uzun süreceğini sanmıyorum.

Abim o benim ,sağlığım el verdiği sürece her türlü bakarım, evli olsam da bakarım, buna laf edecek adamla da evli kalmam.. Ki abim iyi şu anda, sadece sol kolunda bir problem var, masabaşı çalışıyor zaten..Annemin babamın bir oğulları var bakmayacaklar mı? Ama bu sıkıntılarını bu şekilde dile getirerek haklı konumda haksız konuma düşürüyor kendini

Seni anlıyorum ama evlenince öyle olmuyor işte..
Abim o benim her türlü bakarım.
Buna laf etcek adamla da evli kalmam.
Buna laf eden ama çok iyi kadınlar var hemen boşasın adamlar o zaman.
Öyle basit mi?
Evlendiği zaman öncelikli ailesi eşi ve çocuğu olur insanın.
Senin de öyle olacak.
Eşinden de bunu bekleyeceksin.
Ailesi yüzünden seni üzdüğünde ondan nefret edeceksin.

Abim şuan iyi sol kolunda problem var diyorsun.
Bahsettiğin hastalığı biliyorum yakın çevremde var.
Ve ilerlemiş halini biliyorum canım umarım abin hep iyi kalır ama
yengenin endişeleri doğal..

Böyle düşünüyor diye suçlamak yerine anlamaya çalış..
Senin abinse onun da eşi. Onun için çok daha zor hayat arkadaşı,kızının babası..
Korkuyor hem sağlığı kötüye gider mi diye hem kızımın geleceği ne olur diye korkuyor.
Kimsenin eline bakmak istemiyor.
Çok zor değil istediği anladığım kadarıyla varlıklısınız.
Ayırın şu hesapları herkes huzur bulsun bence..
Yengeniz için değil çok sevdiğiniz yeğeniniz için..

Öyle olmuyor evlenince,kocana dersinde çoluk çocuğuna nasıl diyeceksin seni evlatlıktan red ediyorum mu.Değil arkadaşım kendi hayatına karıştığında çnceliğin eşin bile değil çocukların oalcaktır.Onların hastalığı yemesi içmesi şusu busu derken günler geçecek.İllaki abinede yardım edeceksin ama bu eşi kadar olamaz 24 saatini onla geçiremezsin.

Abimi ikna ederse, abim de böyle birşey talep ederse annem babam zaten verirler istediklerini..Ama şu anda yengem abimi de irrite etmiş durumda

Tamam o zaman sorun kalkıyor ortadan.Bütçelerinizi ayırın o ekmeğini bilsin siz ekmeğinizi.Bir olmazdı olması hataydı zaten.

Hikayeyi birde ''yeğeninizin annesinden'' dinlemek isterdim.
Ortak bütçe herzaman zordur.
Herkes kendi bütçesini bilmek ister. Belki ifade şekli hoş olmasa da evet abiniz rahatsız ve
''yeğeninizin annesi'' kendini güvende hissetmek, abinizin durumu çalışmaya elvermezse birgün kenarda köşede
bir garantisi olsun istiyor.
Bunda abes bir durum göremedim ben.
Karı koca arasına bu kadar girmek doğru değil bence.
Bırakın abiniz sorunlarını ''yeğeninizin annesiyle'' birebir çözsün.

O zaman bir işin ucundan da kendisi tutsa olmaz mı? Çok mu yanlış düşünüyorum..Dükkanın ön muhasebesini başkasına tutturacaklarına 'yeğenimin annesi' tutsa..Dükkanın yemeğini haftanın iki günü annemin yerine yengem yapsa çok mu yorulur..Şimdi de yapmak zorunda değil diyeceksiniz..

Evli değilim ama evlenirken 'hastalıkta sağlıkta' diye de birşey vardı yanlış mı hatırlıyorum

O zaman bir işin ucundan da kendisi tutsa olmaz mı? Çok mu yanlış düşünüyorum..Dükkanın ön muhasebesini başkasına tutturacaklarına 'yeğenimin annesi' tutsa..Dükkanın yemeğini haftanın iki günü annemin yerine yengem yapsa çok mu yorulur..Şimdi de yapmak zorunda değil diyeceksiniz..

Evli değilim ama evlenirken 'hastalıkta sağlıkta' diye de birşey vardı yanlış mı hatırlıyorum

Tabi ki yapabilir.. Evet zorunda değil ama yapsa güzel olur..
Karşılıklı mutlu olur herkes..
Siz hesapları ayırsanız çoğu şey düzelir bence..
Mutlu bir kadın mutlu eder..
Mutsuz,endişeli bir kadından böyle ince düşünceler beklemeyin.

canım konularına genelde yorum yapıyorum, yengeni bu konuda haksız ve fazla kırıcı bulmakla birlikte yine de onun gözünden de dinlemek isterdim olanları, lakin senin konunda özel hayatınla ilgili bel altı vuranlarıda asla anlayamıcam ayıp ettiler, zira aklı başında bi kız olduğun aşikar, madem abinde boşanmak istiyo ki bence haklı, ben erkek olsam demek ki iyice hasta olsam kızımıda alıp gidecek diye düşünürdüm, güvence istemesi normal ama yanındaki insanları hiç mi tanımadın diye sorarlar adama

'Sen hastasın, ilerde çalışamayacaksın, çocuğumuzu hiç düşünmüyorsun, kardeşine araba alınıyor sesini çıkarmıyorsun, ilerde belki sana bakarlar ama kızımıza, bana bakmazlar..ailene baskı yap dükkanı senin üzerine geçirsinler, yada ikimizin üzerine ayda 2000 lira para yatırsınlar bununla birikim yaparız ..

yengenin gelecek ile kaygıları olabilir ama bu kadar da paracı olunmaz
neden dükkanı abinin üstüne yapacaksınız ne hakla
evet dünya hali ya boşanırlarsa gelinden önce ki yapılan mal varlığı neden 2 ye bölünsün

herşey insanlar için bende eşime söyleyim o zaman hamileyim evimiz yok kiradayız
yarın öbür sana birşey olursa ne yaparım babana söyle de evin tapusunu benim üstüme yapsınlar
olacak şey mi

en sinir olduğum insan tipidir çabalamadan etmeden hazıra konmak
haa ortak iş yapmak istemeyebilir kazanılan parayı bölüşmek istemeyebilir hakkıdır
diğer konu da yazdım çık babanın yanından başka iş bul bende girer bi işe çalışırım kendi yağımızda kavruluruz denir
ama denmez kolay değil çünkü hayat

ve arabayı da baban kendi birikiminden almıştı ortak gelirden değil
o yüzden kimse karışamaz

Seni anlıyorum ama evlenince öyle olmuyor işte..
Abim o benim her türlü bakarım.
Buna laf etcek adamla da evli kalmam.
Buna laf eden ama çok iyi kadınlar var hemen boşasın adamlar o zaman.
Öyle basit mi?
Evlendiği zaman öncelikli ailesi eşi ve çocuğu olur insanın.
Senin de öyle olacak.
Eşinden de bunu bekleyeceksin.
Ailesi yüzünden seni üzdüğünde ondan nefret edeceksin.

Abim şuan iyi sol kolunda problem var diyorsun.
Bahsettiğin hastalığı biliyorum yakın çevremde var.
Ve ilerlemiş halini biliyorum canım umarım abin hep iyi kalır ama
yengenin endişeleri doğal..

Böyle düşünüyor diye suçlamak yerine anlamaya çalış..
Senin abinse onun da eşi. Onun için çok daha zor hayat arkadaşı,kızının babası..
Korkuyor hem sağlığı kötüye gider mi diye hem kızımın geleceği ne olur diye korkuyor.
Kimsenin eline bakmak istemiyor.
Çok zor değil istediği anladığım kadarıyla varlıklısınız.
Ayırın şu hesapları herkes huzur bulsun bence..
Yengeniz için değil çok sevdiğiniz yeğeniniz için..

Çok varlıklı değiliz ama çok şükür iş yeri benim öğrenci evimle birlikte üç eve bakıyor, seneye bitiyor zaten okulum , masrafları biraz daha azalacak, yengemin istediğini yapmak o zaman daha kolay olur..Ama annem, babam hala hayatta ve çalışıyorken dükkanı abimin üzerine yapın demek ne derece doğru bilemiyorum

Çok varlıklı değiliz ama çok şükür iş yeri benim öğrenci evimle birlikte üç eve bakıyor, seneye bitiyor zaten okulum , masrafları biraz daha azalacak, yengemin istediğini yapmak o zaman daha kolay olur..Ama annem, babam hala hayatta ve çalışıyorken dükkanı abimin üzerine yapın demek ne derece doğru bilemiyorum

Ona gerek yok bence de..
Ama emin olun aylık 2000 lira istemesi doğal..
Bunu sağlasanız herkes gelirini bilse yengeniz dükkan konusunu tekrar açmaz diye düşünüyorum.
Dükkanı da kendi üzerine istemiyor abinizin üzerine diyor..
Art niyet yok burada.. Endişe ile konuşulmuş diye düşünüyorum..

canım konularına genelde yorum yapıyorum, yengeni bu konuda haksız ve fazla kırıcı bulmakla birlikte yine de onun gözünden de dinlemek isterdim olanları, lakin senin konunda özel hayatınla ilgili bel altı vuranlarıda asla anlayamıcam ayıp ettiler, zira aklı başında bi kız olduğun aşikar, madem abinde boşanmak istiyo ki bence haklı, ben erkek olsam demek ki iyice hasta olsam kızımıda alıp gidecek diye düşünürdüm, güvence istemesi normal ama yanındaki insanları hiç mi tanımadın diye sorarlar adama

Teşekkür ederim ,özel hayatımın alakasız bir konuda gündeme gelmesi benim de canımı sıktı ama insanlar böyle ..iyi ki sanalda, beni tanımayan insanlar bunu yaptı ya tanıdıklarım yapsaydı..üzüldüm ama 'iyi ki dedim kimselere söylememişim yaşadıklarımı'..bu da bana ders oldu

Abim boşansa yeğenimi küçük olduğu için annesine verecekler , yengemin annesi şehirdışında yaşıyor, muhtemelen onların yanına döner, abim için yine herşey problem..Yeğenim bir buçuk yaşında :(

Ne yapılır bilmiyorum, hepimiz için hayırlısı olur inş

Ona gerek yok bence de..
Ama emin olun aylık 2000 lira istemesi doğal..
Bunu sağlasanız herkes gelirini bilse yengeniz dükkan konusunu tekrar açmaz diye düşünüyorum.
Dükkanı da kendi üzerine istemiyor abinizin üzerine diyor..
Art niyet yok burada.. Endişe ile konuşulmuş diye düşünüyorum..

Harcamaları haricinde birikim yapmak için 2000 lira istiyor, benim okulum bitene kadar bunu karşılayamaz ki ailem

Hayır bunların hepsini yapabilir bence.
Mesele bağcıyı dövmek değil.
Evli insanlar olarak bazı şeyleri yaşayarak anlayacağını söylüyoruz ama bunlar gayet mantıklı.
Ama şunu unutma bazı şeyler karı koca arasındadır.
Kararları, olaylara bakışları çift olarak nedir bilemeyiz, bilemezsiniz.
Madem bu kadar abinize düşkünsünüz, yuvasının yıkılmaması için destek olun.
Eğer boşanma olursa yeğeniniz abinizin rahatsızlığından dolayı annede kalır unutmayın.
Hastalık korkusuyla, gelecek kaygısıyla yaşamak zordur.
Abiniz talep etmeden ayırın bazı şeyleri.
Belki yeğeninizin annesi dükkanı sahiplenmediği için bunları yapmıyordur.
Olamaz mı?

Son düzenleme:
bence yengen çok çirkin kalpli bi insan.

dükkanı üzerimize yapsınlar lafına gelecek kaygısı demem.

burada aynı konuyu yengen açsa, dükkanı üzerimize yapsınlar dese büyük tepki alırdı.

onların ev harcamaları nasıl oluyor? her ay belli bir miktar alınıyor mu abin tarafından? yoksa lazım oldukça mı alınıyor? ve de rahat rahat harcayabiliyorlar mı?

Back
X