Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım

Musteri her zaman haklidir diye bosuna demiyorlar kasiyer dikkat edecek baskasinin poseti vermeyecek kendi elemanlarini suclasinlar arayipda cemkirceklerine fena kavga ederdim magazaya gidip ben olsaydim
Valla burada ısrarla kasiyeri ve olanları savunmaya çalışan arkadaşlar var da.
Ben orada çantama cüzdan yerleştiriyorum kafamı bile kaldırmadan, elimde başka poşetler var bir de bardak mısır vardı. Poşetleri itti diğer müşterilerilerin ürünlerini koydu, poşetlerinizi alın dedi, bana itilenleri alıp çıktım.
Hepsini geçtim oraya ayrılan ürünün orta yerde ne işi var. Kendi hatasını bana sen aldın sen getireceksin, iki poşeti de almışsınız diyerekten.
Zaten elimde başka poşetler, çanta, mısır. Bunu söyleyenlerin başına gelse ne yaparlar merak ediyorum. Kaldı ki bazı mağazaların kadınlar günü jestleri de olabiliyor.

Mağaza yan şubelerden olduğu için müdürün de o kafada olduğunu düşünüyorum. Orda çalışanlardan birisi müdür statüsünde bile olabilir. Yoksa benim bilgilerime, kamera kayıtlarına tek başlarına bakamazlar. O yüzden ben götürecektim zaten. Öyle konuşmasaydı. Sonra eşim de sinirlendi gelip alsınlar lan bu ne böyle dedi. Ben de gelin alın madem adresi veriyorum dedim. Ya da adamı yollayın alsın dedim. Sen aldın sen getireceksin diye bağırdı. Yani ne olursa olsun dikkat edecekti. Getirecek insanı da arayıp hırsız gibi konuşmayacaktı.

ya tamam orası da öyle ama şu anda sizde yanlışlıkla ürünü almıs parasını ödememıs konuma düşmüşsünüz. nıyetınız o değil ama onlar tarafından da öyle anlaşılmış.
bu mağaza g...s ya da w...ns mağazası gıbı bıryer mı?

Aynen ikisinden birisi.
Öyle konuma düşmem için ürünün ötmesi lazımdı. Ben nerden bileyim, parasını ödemediğim bir ürün var.
Hediye kutusu gibi magazanın kendi kutusuna sarılmıstı. Ben de benim ürünlerden birisi de olabilir, paket seklinde vermişler diye ya da kadımlar günü hediyesidir diye düşündüm.

Kız beni aradığında inkar edip, direl getirmem deseydim doğru. Ama akşam bırakırım dedim. 1 saat sonra arayıp sert bir üslupla bana konuşup, arkasına da getirmiyorum, adresimi veriyorum siz gelin alın dediğimde sen götürdün sen getireceksin diye konuşması hadsizlik. Bu kadarı ayıba kaçar. Yoksa bana ne iki kuruşluk parfümün derdine mi düşeceğim.

Ustelik aramislar siz getirceginizi soylemissiniz 1 saat sonra sert bir sekilde tekrar telefon etmeleri sikinti yaratan kisim zaten cok onemliyse kendileri dikkat edicek

ben sızı anlıyorum. insanlık halı bır hata yapılmış olabılır.

ama bu sekılde ınada bındırıp götürmediğinizde suçlu konuma şikayet etsenız bıle siz düşersınız.
çünkü o tür mağazalar bu tip özel gunlerde çok kalabalık ve yoğun oluyor. normalde müşteri de kadını sıkıştırmış o da size patlamış olabilir doğru değil yaptığı ama insalık halı ve de çok düşük ücretlere saatlerce calısıyorlar öyle zamanlarda.
bence buyukluk sızde kalsın götürün ve mudurune çıkışın.

Anladım ama dediğim gibi sonuçta siz o ürünün fazladan eklendiğini anladınız, paketli olduğu için ne olduğunu bilememiş olabilirsiniz ama fazlaydı...

Yani fişi kontrol ettirmek yerine direkt olarak o kutuyu çıkarıp, bu hediye mi ya da benim aldığım birşeyi mi paketlediniz diye sorabilirdiniz demek istedim. Fişten anlayamazlar ama paketi görünce anlarlardı yanlış koyduklarını...

Tabi ki hatalılar, hem dikkatsiz davrandıkları için hem de telefonda pis bir üslupla konuştukları için...

Ama siz hukuki yola başvurmak istiyorsunuz ya, orada karşı tarafın avukatı olsam bahsettiğim durumdan ötürü size yüklenirdim.

Paketleri hiç kontrol etmemiş olsanız sorun yok. Ama fazla ürünü gördüğünüz halde çıkarıp göstermemek ihmal olur. Hatta avukat ihmal değil kasıt var dahi diyebilir. Hırsızlıkla suçlayamaz sizi tabi ki. Ama siz onlardan davacı olduğunuzda sizin de kusurunuz olmuş olacak bu durum...

Fişi göstermeniz birşey ifade etmiyor burada.

Aslında geri dönmüşken sormalıydınız ben bunu almadım bu nedir? Hediye mi diye?
Poşetlere bakıp paketi görüp,fişle karşılaştırmalarına rağmen onlar demediyse bu fazla,sizin değil diye,onlarda hatalı tabi.
Aranızda iletişim problemi kaynaklı bir durum olmuş başta siz net şekilde sormadığınız için,mağazaya geri dönüp kontrol ettirdiğinizde onlar da baştan savma iş yaptıkları için olaylar bu noktaya gelmiş.
Ha bu sizi arayıp kaba saba konuşmalarını gerektirmez. Kibar bir şekilde kusura bakmayın yanlışlık olmuş vs şeklinde konuşsaydı zaten bu noktaya gelmezdi.
Üniversite zamanı bir arkadaşım markette çalışırken,ürün iadesi için gelen adamın sadece 1 ürününü iade almasi gerekirken fişteki 5 ürünün iadesini almıştı,diğer 4 ürün adamdaydı yani iade edilmeyecekti,adam gidince farketti tabi,adamı aradılar dedi ki" banane işini düzgün yapsaydın,gelemem ben,parayı da veremem"
Cidden gelmedi,o zamanın parasıyla tanesi elli küsür liraydı radyatör almıştı adam,kızın maaşından ikiyüz küsür lira kesilmişti.
Yani herkes koşa koşa gitmiyor bu tip durumlarda,sizi tenzih ederim ama böyle insanlar da var,adamın umurunda dahi olmadı,arkadaşım o parayı getirmem diyen adama bile böyle kaba davranmadı. Kaldı ki siz getiricem demişsiniz.
Böyle konuşamaz kesinlikle.

Beni kastediyorsanız eğer mağazayı ya da çalışanı savunmuyorum.

Siz hukuki olarak bir girişimde bulunmayı düşünüyorsunuz ama hukuki olarak tamamen kusursuz değilsiniz onu anlatmaya çalışıyorum.

Evet sizin öyle bir düşünceniz olmayabilir ama bir insanın fazladan ürünü farkedip de bu nedir diye sormaması hırsızlığa girmese de kötüniyetli bir yaklaşımdır normalde. Aradıklarında evet parfüm değil mi demenizin önemi yok. Karşı taraf olsam derim ki, farkedilmese üstüne yatacaktı ama farkedilince tamam gelin alın dedi.

çok merak ediyorum bu konuda dahi üslup sorunu yaşayan,asıl hatalı kendisi olan kasiyeri nasıl savunup hak veriyorsunuz sevgili hanımefendiler

bazen sırf muhalefet olmak için yazıyorsunuz değil mi

konu sahibi ben olsam bu terbiyesizliklerinden sonra asla kendim götürmem

Valla ben bir çok mağazada eve geldiğimde hediyelerini gördüm. Müşteriye söyleme gereksinimi olmadan, standart şekilde alıp atıyorlar pakete.
Tabi ki bu konuda yüklenebilir ama orda öyle düşünmüş olabilirim.

En başta, ürünlerinizi alın diye bana ittiği poşetlerin ikisi birlikteydi. Kamera kayıtlarına bakılır ve diğer müşterilere yer açmak için ürünleri bana itmiş kadın. Kim olsa alır cıkar o durumda, zaten çol alışveriş yapmıştım. Ayrıca baskasına ayrılan ürünün kasanın orta yerinde, benim ürünlerimin yanında işi ne? Kendi kasiyerlerinin ihmalkarlığı. Hiç farketmeden gidedebilirdim, farkedip kadınlar günü indiriminden dolayı jest te sanabilirdim. Zaten her yerde cicek, anahtarlık, kücük biblolalar verildiği için bu durum normal geldi.
Diğer türlü getireceğimi de iletmezdim.

Ben de hayretler içerisindeyim birazdan kasiyer haklı ben hırsız olacağım

Ben konuda kimsenin kasiyeri savunduğunu görmedim. Herkes kasiyerin üslubunun çok çirkin olduğu ve işi yönünden dikkatsiz/hatalı davrandığı konusunda hemfikir bence...

Konu sahibi yasal yola başvurmayı düşündüğü için, kendisinin suçlanabileceği durumu yazmaya çalışıyorum ben. Çünkü hukuki olarak bu şekilde. Konu sahibi tamamen kusursuz değil...

Siz olsanız poşette fazladan bir ürün(hediye paketinde dahi olsa) gördüğünüzde, çıkarıp demez misiniz bu nedir, hediye mi diye? Yoksa hediyedir diye mi düşünürsünüz?

Sizi kastetmedim ama neyse cevap vereyim. Üstüne neden yatayım, hediye verilemez mi?
Kaldı ki ben ordan kapalı bir kutudaki ürünü neden alayım, içeriğini bilmeden etmeden. Belki de içinden farkşı bir şey çıkar ne bileceğim ki?

Kasiyer hanım ürünü bana doğru itti, ürünlerinizi alın dedi. Ben çantamı yerleştirirken, orada diğer müşteri ürünlerine yee açmak için. Ayırılan ürünün ne işi vardı kasanın orta yerine? Bir ürün ayırt edilince kasanın altına falan koyarlar? Orta yere diğer müşterinin eşyalarının yanına değil. Üstelik o üslupla konusamaz sen aldın sen getireceksin diye. Haklı olsalardı özür mesajı yollamazlardı sanırım.

Evet buna katılıyorum.
Geri döndüğünüzde açık açık sormalıydınız bu ne ? Hediye mi? Ben almadım böyle birşey diye bu noktaya gelmezdi.
Ha siz açıkça sorduğunuz halde bakmayıp yada üstünkörü bakıp yanlışlık yok deselerdi yüzde yüz kusurlu olurlardı.
Size yapılan yanlış.
Öyle konuşamazlar.
Adres vermeyi bile teklif etmişken,yada 1 saat sonra getiririm demişken kabalaşmanın alemi yokmuş.
Diyebilirdiniz sizde "banane ya işini düzgün yapsaydın" yada uzaktan gelmiş ha deyince oraya gidemeyecek durumda da olabilirdiniz.

ben daha önce hiç hediye veren bir mağaza görmedim elbette gider sorarım hatta hırsızlık yapmışım gibi algılayacaklar diye çok korkarım tedirgin olurum zaten konu sahibi de geri dönmüş poşetler mi karıştı vs diye yanlış mı okudum? yani gidip sormuş değil mi?

Israrla söylüyorum. Kötüniyetlisiniz demiyorum...

Ama hukuki açıdan kusursuz değilsiniz. Bahsettiğim şey ile sizi suçladıklarında “ama hediye sandım” açıklaması sizi kusursuz yapmaz hakim karşısında.

Avukatım ve siz dava açmayı düşündüğünüz için belirtme gereği duydum.

Hayır işte konu sahibi sadece fişi göstermiş. Paketi değil...

Fişten de anlaşılabilecek bir durum değil bu...

Ayrıca dediğiniz gibi hediye verilme durumu pek rastlanan bir durum değil. Konu sahibi aksini iddia ediyor, her yerde hediye verilir diyor. Ama kalkıp dava açsa, hakime de “hediye sandım” dese inandırıcı olmayacak.

Kasiyeri dava edeceğim derken kendisi daha kötü duruma düşecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…