• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım

Aslında geri dönmüşken sormalıydınız ben bunu almadım bu nedir? Hediye mi diye?
Poşetlere bakıp paketi görüp,fişle karşılaştırmalarına rağmen onlar demediyse bu fazla,sizin değil diye,onlarda hatalı tabi.
Aranızda iletişim problemi kaynaklı bir durum olmuş başta siz net şekilde sormadığınız için,mağazaya geri dönüp kontrol ettirdiğinizde onlar da baştan savma iş yaptıkları için olaylar bu noktaya gelmiş.
Ha bu sizi arayıp kaba saba konuşmalarını gerektirmez. Kibar bir şekilde kusura bakmayın yanlışlık olmuş vs şeklinde konuşsaydı zaten bu noktaya gelmezdi.
Üniversite zamanı bir arkadaşım markette çalışırken,ürün iadesi için gelen adamın sadece 1 ürününü iade almasi gerekirken fişteki 5 ürünün iadesini almıştı,diğer 4 ürün adamdaydı yani iade edilmeyecekti,adam gidince farketti tabi,adamı aradılar dedi ki" banane işini düzgün yapsaydın,gelemem ben,parayı da veremem"
Cidden gelmedi,o zamanın parasıyla tanesi elli küsür liraydı radyatör almıştı adam,kızın maaşından ikiyüz küsür lira kesilmişti.
Yani herkes koşa koşa gitmiyor bu tip durumlarda,sizi tenzih ederim ama böyle insanlar da var,adamın umurunda dahi olmadı,arkadaşım o parayı getirmem diyen adama bile böyle kaba davranmadı. Kaldı ki siz getiricem demişsiniz.
Böyle konuşamaz kesinlikle.
Aslında ben kız öyle konuşmasa acele bile ediyordum, ürünü götürmek için. Eşime hadi diyordum. 1 saat geçmemişti yani.

Ama ürünü diğer müşteriye yer açmak için bana doğru iten kendisiydi. Ayrılan ürünün kasanın altına falan konması lazım. O an dikkat etmedim ama bir kere de postiş aldığım mağazada ek poşet vermişlerdi bir şey demeden, eve geldim açtım cüzdan çıkmıştı, hediye. O tarz bir durum sandım valla ama oladabilir. Yüksek bir mebla da alışveriş yapınca hediye sandım. Ama asıl o kutunun orda benim ürünlerimin yanında olması hata. Ben kontrol etmeden direk eve de gidebilirdim gitsem yine hediye sanardım :-)

Hayır işte konu sahibi sadece fişi göstermiş. Paketi değil...

Fişten de anlaşılabilecek bir durum değil bu...

ben mi yanlış okudum o zaman?

geri dönüp fazladan bir parfüm var acaba karıştı mı dememiş mi?

böyle okuduğumu sanıyorum ama bir kaç üstteki anne ile ilgili bir konudan dolayı beynim yandı belki de karıştırmış olabilirim

ama yine de hediye sanmış olabilir üslup çok berbat değil mi

Arkadaşlar her ne olursa olsun, doğru ya da yanlış. Hata ya da değil.
Bu tarz bir mağaza müşterilerini bu kadar kolay itham edemez, bu kadar kolay hırsızlıkşa suçlayamaz. Hele de ortada kendi hatalarının başlattığı bir yanlışlık varsa.

ben mi yanlış okudum o zaman?

geri dönüp fazladan bir parfüm var acaba karıştı mı dememiş mi?

böyle okuduğumu sanıyorum ama bir kaç üstteki anne ile ilgili bir konudan dolayı beynim yandı belki de karıştırmış olabilirim

Hayır, parfüm hediye paketindeymiş. Konu sahibi fişi kontrol ettirmiş fazla ya da eksik para mı alındı diye. Ama paketi çıkarıp da bu nedir dememiş, hediye sanmış

Hayır, parfüm hediye paketindeymiş. Konu sahibi fişi kontrol ettirmiş fazla ya da eksik para mı alındı diye. Ama paketi çıkarıp da bu nedir dememiş, hediye sanmış

evet olabilir demek ki bazen mağazalar hediye verebiliyor yine öyle sanmış olabilir ama kasiyerin tavrı çok yanlış ve bence şu anda hatalı olan o demek istediğim buydu

siz de hukuki boyutunu söylüyorsunuz haklısınız

Hukuki sürece göre, paketi alıp bana doğru itip, diğer müşteriye yer açmak için. Sonra müşteri de önüne konulan paketi alıp çıkınca suç müşteride mi oluyor, kasiyerde mi? Böyle tanındık bir firma hatalı olsa bile müşterileri hemen hırsızlıkla itham edip, ağır laflar söylendiğinde ne konuma düşer?

Ya ALLAH aşkına, ne olursa olsun hırsızlıkla suçlayamaz. Bütün bunları başlatan kendisi. Kenaraz kasa ın altına falan koyması gereken ürünü tutup benim ürünlerimin yanına koymuş. Ötesi yok. Yanlışlık olabilir. Burada hırsızlıkla bir ALLAH ın kulu da beni suclayamaz.

evet olabilir demek ki bazen mağazalar hediye verebiliyor yine öyle sanmış olabilir ama kasiyerin tavrı çok yanlış ve bence şu anda hatalı olan o demek istediğim buydu

siz de hukuki boyutunu söylüyorsunuz haklısınız

Evet kasiyerin tavrı çok kötü, kesinlikle burnunu sürtsün.

Ama dava falan açmasın.

Son sözüm budur.

Evet kasiyerin tavrı çok kötü, kesinlikle burnunu sürtsün.

Ama dava falan açmasın.

Son sözüm budur.
Şu an için dava düşünmüyorum ama bu tavırları devam ederse de ben de girerim hukuki sürece. İnsanları bu kadar kolay yaftalamanın da bir yaptırımı olmalı en azından. Hırsızlıkla suclayamaz, kurumsal bir firma. Ayrıca kendi kasiyerlerinden doğan bir sorun yüzüne, müşteri hırsız olamaz.

Aslında ben kız öyle konuşmasa acele bile ediyordum, ürünü götürmek için. Eşime hadi diyordum. 1 saat geçmemişti yani.

Ama ürünü diğer müşteriye yer açmak için bana doğru iten kendisiydi. Ayrılan ürünün kasanın altına falan konması lazım. O an dikkat etmedim ama bir kere de postiş aldığım mağazada ek poşet vermişlerdi bir şey demeden, eve geldim açtım cüzdan çıkmıştı, hediye. O tarz bir durum sandım valla ama oladabilir. Yüksek bir mebla da alışveriş yapınca hediye sandım. Ama asıl o kutunun orda benim ürünlerimin yanında olması hata. Ben kontrol etmeden direk eve de gidebilirdim gitsem yine hediye sanardım :-)
Ya bakın onda mutabıkız zaten.
Oradaki elemanın hatası. Sizi bunun icin azarlayamaz,kaba saba konuşamaz. Getirmiyorum işini düzgün yapsaydın dahi diyebilirsiniz ama insani olarak bunu zaten yapmamak gerek. Sonuçta kul hakkıdır.
Siz hediye sanmışsınız olabilir ama ben kendi adıma hediye mi bu nedir? Ben böyle birşey almadım diye sorardım muhakkak.
Yani hiç poşetime hediye konulmadı bugüne kadar öyle rastgele.
İhtimal vermezdim yani hediye olduğuna.
Bir ara Beymen'de çanta hediye ediliyordu belli bir miktar alişveriş yapılınca. Magazanın her yerinde bununla ilgili afişler vardı,görmemek imkansızdı.
Hediyeyi verirken de özellikle 2-3 model canta gösterip bu hediyemiz,hangisini istersiniz diye sordular. Rastgele poşetime konulmadı yani.
Size verilmiş/veriliyor olabilir ama ben denk gelmedim hic böyle rastgele poşete hediye konulmasına bu sebeple kesinlikle sorardım farkettiğim an. Evde farketsem arar söylerdim böyle bir paket var bu nedir diye.

Ya bakın onda mutabıkız zaten.
Oradaki elemanın hatası. Sizi bunun icin azarlayamaz,kaba saba konuşamaz. Getirmiyorum işini düzgün yapsaydın dahi diyebilirsiniz ama insani olarak bunu zaten yapmamak gerek. Sonuçta kul hakkıdır.
Siz hediye sanmışsınız olabilir ama ben kendi adıma hediye mi bu nedir? Ben böyle birşey almadım diye sorardım muhakkak.
Yani hiç poşetime hediye konulmadı bugüne kadar öyle rastgele.
İhtimal vermezdim yani hediye olduğuna.
Bir ara Beymen'de çanta hediye ediliyordu belli bir miktar alişveriş yapılınca. Magazanın her yerinde bununla ilgili afişler vardı,görmemek imkansızdı.
Hediyeyi verirken de özellikle 2-3 model canta gösterip bu hediyemiz,hangisini istersiniz diye sordular. Rastgele poşetime konulmadı yani.
Size verilmiş/veriliyor olabilir ama ben denk gelmedim hic böyle rastgele poşete hediye konulmasına bu sebeple kesinlikle sorardım farkettiğim an. Evde farketsem arar söylerdim böyle bir paket var bu nedir diye.
Ya tabi ki olabilir ben de o an direkt olarak hediyeye odaklanmış olabilirim. Zaten burayı takmıyorum, getiririm diye belirttim.

Ama işini düzgün yapmayıp hırsızlıkla suçlamak apayrı bir boyut. Bir de müşteriyim yani. Kurumsal bir mağaza. İnsan gözüyle görse de hırsız yaftasını koymadan önce elli kere düşünüyor. Canımı sıkan bu zaten.
Özür mesajı iletilmiş bakalım ne olacak.

iyide onlara soruncaya kadar sizin okuma yazmanız mı yok?
sizde bakıp görebilir anlayabilirdiniz
olaya her daim kendini haklı gösteren taraftan bakmak yerine empati kurunuz
bende sizi hırsızlık ile suçlardım sizi
tekrar girmeniz sizi aklamaz
fişinizde yazmıyor sonuçta ve mağaza kurumsal bir mağaza beleş ürünleride fişe yazılıyor sonuçta ve bunu her alışveriş yapan bilir

fişinizde yazmıyor sonuçta ve mağaza kurumsal bir mağaza beleş ürünleride fişe yazılıyor sonuçta ve bunu her alışveriş yapan bilir
Aaa öyle mi suçlar mıydınız?
Empatiden ne güzel bahsediyorsunuz valla, empati kuramadan.

Kardeşim diyorum ki size, ben orada nüşteriyim. Başkasına ayrılan ürünün benim poşetimin yanında, dibinde ne işi var. Bir ürün ayrılınca o ürün saklanır, başka yere konulur. Kız ürünleri bana doğru itti, yer açmak için. Sen ürünü müşterinin önüne koy, dikkatsiz ol sonra müşteriyi suçla oldu canım oldu. Hiç kontrol etmeden eve de gelebilirim. Kendisine emanet edilen ürünü orta yere bırak sonra hırsızlıkla itham et ne güzel mantık ya.

Hırsızlıkla itham etmek böylesine kolay bir durum olamaz, böyle bir firma için. Kaldı ki iki kuruşluk parfümün derdine düşemem. Neden çalayım, kapalı kutuda, kapalı poşette ne olduğu belirsiz bir ürünü.

Ayrıca konumda da belirttiğim gibi kim haklı, kim haksız şu bu kargaşasına girmiyorum. Ben haklıyım bu durumu biliyorum. Ne yapabilirim, yapabileceğim bir şey var mı diye soruyorum.

Valla bu konuyla alakasız yorumlar yüzüne konu da açamayacağız. Artık burası yardımlaşma platformundan çok ne olursa olsun konu sahibini haksız çıkarma uğraşına dönmüş.

Ne kadar kolay yaftalanıyor, ne kadar kolay suçlanıyor insanlar. Çok zor değildi işini düzgün yapsaydın benim poşetinin yanına niye koyuyorsun ürünü demek. Ama demedim. Kaldı ki uzaktaki, bir yerdeki ürünü almadım. Küçücük kasa. O kadar ürün almışım, önüme konulan poşetleri aldım. Gidip uzaktaki bir ürünü almadım.
Böyle bir durumda hırsızlıkla suçlanan bayanlar hepiniz sanırım karşıdaki kasiyere hak vereceksiniz. Şaka gibi.

Şurda okuyorum da tek tek alıntı yapmak istemedim... amma uzatıp üzerine gittiniz Üyenin...
Zaten kötü niyetli olsa bunu kafasına takıp buraya yazmaz
Önüne itilen poşetler orda içini mi kontrol edecekti
Veya Eve gelmesiyle aranmış getirecem demiş , saygısız bi üslupla satış elemanının konuşması hatasını bastırarak hoş mu değil
Zaten oyle yerlerde satış elemanı paketler
Eksikte koyabilir fazlada insanız hata yapabiliriz
Sonuç olarak müşterisine yapılan bir saygısızlık var.

Hukuki olarak siz de bilmemmm ne kaba tabirle üye cebe atmamış , poşeti alıp çıkmış
Poşeti almış
Nasıl suçlu burda

Israrla hala suçlusunuz suçlusunuz yok onu demiyorum ama suçlusunuz demenize gerek Yok ... suçlu olsa buraya zaten yazmaz
Hırsız insan gamsız olur kafasına boyle takmaz

Hanımlar amma burda konu açılsa da yüklensek diye bakıyorsunuz

Empati birazcık empati ....

Neyi okuyacaktı ?

Şurda okuyorum da tek tek alıntı yapmak istemedim... amma uzatıp üzerine gittiniz Üyenin...
Zaten kötü niyetli olsa bunu kafasına takıp buraya yazmaz
Önüne itilen poşetler orda içini mi kontrol edecekti
Veya Eve gelmesiyle aranmış getirecem demiş , saygısız bi üslupla satış elemanının konuşması hatasını bastırarak hoş mu değil
Zaten oyle yerlerde satış elemanı paketler
Eksikte koyabilir fazlada insanız hata yapabiliriz
Sonuç olarak müşterisine yapılan bir saygısızlık var.

Hukuki olarak siz de bilmemmm ne kaba tabirle üye cebe atmamış , poşeti alıp çıkmış
Poşeti almış
Nasıl suçlu burda

Israrla hala suçlusunuz suçlusunuz yok onu demiyorum ama suçlusunuz demenize gerek Yok ... suçlu olsa buraya zaten yazmaz
Hırsız insan gamsız olur kafasına boyle takmaz

Hanımlar amma cok burda konu açılsa da yüklensek diye bakıyorsunuz

Empati birazcık empati ....
Sanırım hırsızlıkla suçlanmak bazı insanlara göre çok basit ve hırsızlıkla suçlamak da bu kadar basit ki. Kendi hatası yüzüne hırsızlıkla suçlayan birini savunabiliyorlar.

Back