Bilgisi Olan Arkadaşlar Yardım

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.460
88
32
Arkadaşlar bugün ben tanındık bir kozmetik mağazasından alışveriş yaptım. Devamlı alışveriş yaptığım mağaza. Kadınlar günü indiriminden dolayı gittim.
Alışverişimi yaptım, cüzdanımı çantama koyarken başka müşteriler geldi, kasiyer kız da ürünleri bana doğru poşetle itti. Diğer müşterilerin ürünlerine yer açmak için. Ben de önüme gelen iki poşeti aldım çıktım.

Çıkışta fişe baktım bir yanlışlık var sanarak geri döndüm girdim baktım yanlışlık yok dediler. Eve giderken poşetlere baktığımda hediye kutusunda bir ürün gördüm. Açtım baktım benim almadığım bir parfüm. Yanında da firmanın katalogu var. Sandım ki kadınlar günü hediyesi. Eve geldim ve telefonla arandım.
-Queen hanım yanlışlıkla bir ürün gitmiş sanırım size, denildi. Evet parfüm mü dedim, ne zaman bırakabilirsiniz dedi, akşam bırakırım dedim, kapattım.
Eşimi bekledim yemeğimizi yedik, çayı içelim bırakalım derken telefon geldi.
Sert bir üslupla
-Parfümü akşam bırakacağınızı söylediniz hala getirmediniz(1 saat olmadı arayalı), parfümü ayırtan adam ikidir geliyor biz sizi bekliyoruz. Ben de akşam getireceğim dedim, getireceğiz dedim. Araba bekliyorum dedim. Hem bu üslup nedir kendi hatanızı bana mı bağladınız dedim. Benim bir hatam yok hanımefendi orda iki poşeti alıp gittiniz, kameradan baktım dedi.
Siz ürünleri bana doğru ittiniz, ben o sırada kendi ürünümle birlikte poşeti alıp çıkmışım, çaldım mı ben ürünü, ayırt edilen ürünün benim ürünlerimin yanında ne işi vardı, kapalı poşeti ben nerden bileceğim tekrar girdiğimde neden istemediniz dedim.
Ne zaman getireceksiniz, parfüm umrumda değil, yedeği olsa üstüne düşmezdim ama yedeği yok parfümü adam bekliyor dedi.
Canım ne zaman isterse o zaman getiririm ya da getirmiyorum gelin alın çok konuşacağınıza parfümü dedim.
Siz aldınız siz getireceksiniz dedi.
Getirmiyorum dedikten sonra sizi genel müdürlüğe bildireceğim diye bana bağırıp kapattı telefonu.
Ben de müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ettim.

Uzun oldu kusura bakmayın ama şu an hırsızlıkla suçlanmış durumda kalıyorum ve canım çok sıkkın. Yapabileceğim hukuki bir durum var mı? Yanlarına da kalsın istemiyorum. Fişim duruyor, iki kez girdiğim kamera kayıtlarında vardır mağazaya. Yardımcı olabilecek arkadaşlar fikir verir misiniz?

Hem kendi hataları hem arayıp ters konuşuyorlar ne ayıp şey ya.
Yollasınlar birini, gelsin alsın
Onların hatası yüzünden bir de sizin üstünüze geliyorlar ilk defa duydum böyle bir şeyi
Siz geri dönmeseniz bir derece anlardım ama geri dönüp sormuşsunuz
Şikayetvar’a yazabilirsiniz
Hızlı dönüş olur

Evet müşteri hizmetlerine de şikayetimi bildirdim sonrasında da şikayet var' a da yazdım ama çok canım sıkıldı. Hırsız nuamelesi gördüm resmen.

Musterilere tek tek yardimci olunur.. ogrenememisler demek :) bence iyi etmissin .. en fazla ne olabilirki yani? Muebbet verecek halleri yok ya :)
Aslında tutumlarından o kadar rahatsız oldum ki onlar vermese de ben onlara hukuki olarak bir yaptırımda bulunmak istiyorum, canımı çok sıktılar.

Sizi genel müdürlüğe bildirip ne diyecekler ki? Hırsızlık yaptığınızı mı?
Kendi suçunu kapatmaya çalışmış.
Hiç bir şey yapamazlar.
Müşteri hizmetleri kaydediyor mu konuşmayı?
Aradıkları numara kendi bayilerinin numarası. Ama ben müşteri hizmetlerini aradım orada şikayetimi oluşturdular.

Bilmiyorum ki. Yarım saate bırakacaktık aramasaydı. Hiç de kötü düşünmemiştim, yanlışlık oldu diye. Hatta eşim bile dedi yazık maaşından falan keserler bırakalım diye. Ama yazıklar olsun diyorum. Sen aldın sen getireceksin diyor. Sanki çaldık.

İnsan üzülüyor tabii.
Maaşlarından kesiliyor, zaten ne kadar alıyorlar diye düşünüyor.

Çalacak olsan oraya telini, adını mı bırakacaksın hem.

İnsan üzülüyor tabii.
Maaşlarından kesiliyor, zaten ne kadar alıyorlar diye düşünüyor.

Çalacak olsan oraya telini, adını mı bırakacaksın hem.
Çalsam neden oraya tekrar gireyim. Sizde ürün kalmış dediklerinde parfüm mü diyerek akşam bırakırım da demem. Hamile halimle beni bu kadar üzdüler, yarın tüketici haklarını arayıp soracağım.

ben senin yerinde olsam bir avukat ile dava sürecie girerim davayı kazandıktan sonra avukatlık ödememi yapar oradan çıkıp mağazaya gidip o parfümü satın alırım .. buda bir ders olur

ben senin yerinde olsam bir avukat ile dava sürecie girerim davayı kazandıktan sonra avukatlık ödememi yapar oradan çıkıp mağazaya gidip o parfümü satın alırım .. buda bir ders olur
Aslında düşünüyorum ama kazanır mıyım ? Bu konuda bilgisi olan birinden de cevap bekliyorum aslında dava etsem sonuç ne olur?

Queencim, direkt kendimi yerine koyarak cevap vereceğim, ne dava ne avukat, ne bir şey.
İlk işim hemen yarın mağaza açılışında/Hala açıksa bugün o mağazaya gitmek ve çalışanların yanına giderek "Bana sizden sorumlu müdürü çağırın, çabuk!" diyerek müdür gelene kadar orada beklemek ve durumu anlatarak bu "Nasıl rezilliktir, kesinlikle böyle bir çalışanınızın bünyenizde barınması utanç verici, ne ile itham ediliyorum, ne hakla azarlanıyorum, azar, itham ve tehdidin üzerine bir de şu halde ayağınıza kadar geliyorum, siz ne yapıyorsunuz, bu nedir nasıl bir rezilliktir?!" diye rezilliği çıkarıp, direkt firmaya şikayet ettiğinizi ve şikayetinizi daha ileri taşımakta ısrarcı olduğunu da ilave ederek köpek gibi özür diletmek olurdu o kızdan kuzum.

Bu işler böyle çözülür, evde oturup bekleme.

Kuzum kenar şubesi olduğu için müdür olur mu? Hiç laftan anlayacak bir tipe benzemiyorlar ki. Kameradan baktık diyor poşetin birini almışsınız sonra diğerini almışsınız diyor o kargaşada önüme koyarsan alırım ne bileyim dedim. Valla sinirden öleceğim. Perişan etmek istiyorum yani resmen, sen aldın sen getireceksin diyor, getirmiyorum diyorum gelin alın o zman diyorum, genel nüdürlüğe bildiriyorum sizi diyor.

sen arayıp şikayet ettiğinde götürmeyeceğim gelip evimden alınmasını talep ediyorum dedin mi?

Hmm, o zaman şikayetini takip edecek ve tanıdık avukat varsa sorup uğraşmak için araştıracaksın. Yüz yüze, arkadaşlarından-akrabalardan avukat olanları biraz darla sor. Bir şey çıkmasa da gözleri korksun. Sen de stres neyim yapma, bırak şimdi Karpe diem, o an bitti geçti, şimdi başka bir andasın, eşinle evinde tv keyfinin gözüne vur, hamileliğin sana vermiş olduğu yetkiye dayanarak tatlı matlı, meyve filan artık ne varsa azcık bi kemir ucundan takılı kalma. Yarın daha sakin düşünür bakarsın.

sen arayıp şikayet ettiğinde götürmeyeceğim gelip evimden alınmasını talep ediyorum dedin mi?
Şikayetime olduğu gibi anlattım. Ben tekrar mağazaya girdiğimde neden bir şey demediler dedim. Şikayetime bunları da yazın dedim. Götürecekken 1 saat geçmeden arayıp böyle ithamda bulundular ben hırsız mıyım? dedim.
O zaman siz gelip alın, getirmiyorum diye de ilettim dedim. Bu neyin hadsizliği iki kuruş parfüm için benni mağazanızdan son 1 sene içinde 1.5 bin tl alışveriş yapmışım, bu neyin rezilliği, nasıl çalışan seçiyorsunuz, o bahsettiğiniz parfüm benim kullandığım parfümün 4 te 1 ücreti değil, benimle nasıl konuşuyor çalışan dedim. (Gerizekalı çalışan diye de ağzımdan kaçtı ama çok sinirli anlattım ateş püskürüyorduum) şikayetimle alakalı bilgilendirme talep ediyorum gelişmelerle alaklı dedim. Onun dışında olanı biteni anlattım, temsilci kız ise hepsini anlattığım gibi yazıp şikayetimi oluşturduğunı belirtti.

Aynen öyle yapıyorum da bir yandan da buraya yazıyorum, internette araştırıyorum. Yarın avukata da soracağım, tüketici haklarını da arayacağım. Sen aldın sen getireceksin lafından sonra zaten çok kötü oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…