- 3 Nisan 2014
- 36.161
- 147.502
- 798
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
-
Şikayetime olduğu gibi anlattım. Ben tekrar mağazaya girdiğimde neden bir şey demediler dedim. Şikayetime bunları da yazın dedim. Götürecekken 1 saat geçmeden arayıp böyle ithamda bulundular ben hırsız mıyım? dedim.
O zaman siz gelip alın, getirmiyorum diye de ilettim dedim. Bu neyin hadsizliği iki kuruş parfüm için benni mağazanızdan son 1 sene içinde 1.5 bin tl alışveriş yapmışım, bu neyin rezilliği, nasıl çalışan seçiyorsunuz, o bahsettiğiniz parfüm benim kullandığım parfümün 4 te 1 ücreti değil, benimle nasıl konuşuyor çalışan dedim. (Gerizekalı çalışan diye de ağzımdan kaçtı ama çok sinirli anlattım ateş püskürüyorduum) şikayetimle alakalı bilgilendirme talep ediyorum gelişmelerle alaklı dedim. Onun dışında olanı biteni anlattım, temsilci kız ise hepsini anlattığım gibi yazıp şikayetimi oluşturduğunı belirtti.
Aynen bekliyorum ama hamile halimle strese girdim. Bir yaptırımı olsun istiyorum ama umarım olur. Yanlarına kalmasın.valla bende olsam götürmem. gelsin alsınlar.
söylenecek herşeyide yazdırmışsın şikayete.
otur bekle. kılını kıpırdatma.
Şikayet var a yazın çok etkili olur o söz konusu kişiye hesabını sorarlarArkadaşlar bugün ben tanındık bir kozmetik mağazasından alışveriş yaptım. Devamlı alışveriş yaptığım mağaza. Kadınlar günü indiriminden dolayı gittim.
Alışverişimi yaptım, cüzdanımı çantama koyarken başka müşteriler geldi, kasiyer kız da ürünleri bana doğru poşetle itti. Diğer müşterilerin ürünlerine yer açmak için. Ben de önüme gelen iki poşeti aldım çıktım.
Çıkışta fişe baktım bir yanlışlık var sanarak geri döndüm girdim baktım yanlışlık yok dediler. Eve giderken poşetlere baktığımda hediye kutusunda bir ürün gördüm. Açtım baktım benim almadığım bir parfüm. Yanında da firmanın katalogu var. Sandım ki kadınlar günü hediyesi. Eve geldim ve telefonla arandım.
-Queen hanım yanlışlıkla bir ürün gitmiş sanırım size, denildi. Evet parfüm mü dedim, ne zaman bırakabilirsiniz dedi, akşam bırakırım dedim, kapattım.
Eşimi bekledim yemeğimizi yedik, çayı içelim bırakalım derken telefon geldi.
Sert bir üslupla
-Parfümü akşam bırakacağınızı söylediniz hala getirmediniz(1 saat olmadı arayalı), parfümü ayırtan adam ikidir geliyor biz sizi bekliyoruz. Ben de akşam getireceğim dedim, getireceğiz dedim. Araba bekliyorum dedim. Hem bu üslup nedir kendi hatanızı bana mı bağladınız dedim. Benim bir hatam yok hanımefendi orda iki poşeti alıp gittiniz, kameradan baktım dedi.
Siz ürünleri bana doğru ittiniz, ben o sırada kendi ürünümle birlikte poşeti alıp çıkmışım, çaldım mı ben ürünü, ayırt edilen ürünün benim ürünlerimin yanında ne işi vardı, kapalı poşeti ben nerden bileceğim tekrar girdiğimde neden istemediniz dedim.
Ne zaman getireceksiniz, parfüm umrumda değil, yedeği olsa üstüne düşmezdim ama yedeği yok parfümü adam bekliyor dedi.
Canım ne zaman isterse o zaman getiririm ya da getirmiyorum gelin alın çok konuşacağınıza parfümü dedim.
Siz aldınız siz getireceksiniz dedi.
Getirmiyorum dedikten sonra sizi genel müdürlüğe bildireceğim diye bana bağırıp kapattı telefonu.
Ben de müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ettim.
Uzun oldu kusura bakmayın ama şu an hırsızlıkla suçlanmış durumda kalıyorum ve canım çok sıkkın. Yapabileceğim hukuki bir durum var mı? Yanlarına da kalsın istemiyorum. Fişim duruyor, iki kez girdiğim kamera kayıtlarında vardır mağazaya. Yardımcı olabilecek arkadaşlar fikir verir misiniz?
Orada ürünü alırken "hamile" olduğumu belirttim çalışanlara ve özellikle bitkisel ürünleri araştırdım ki bana yardımcı olan bayan da sürekli bitkisel ürünleri seçerel getirdi sonra ödememi alan kişi bu 1.Uzduler beni hamile halimle diyip duruyorsunuz ama 10 haftalik hamile halinizle hamile oldugunuzu nereden bilsinler de ekstra ihtimam göstersinler? Fazla dramatiklestiriyorsunuz sanki.
Tabii ki cok cirkin seylerle itham edilmissiniz ama sizin durumunuza dusup gercekten o parfumu cebine atan insanlar da var. Burada kargosu baska birinin evine teslim edilmis bir uye konu acmisti. Kadin getirecegim diyip urunu getirmemis ve hatta pasa pasa da kullanmisti. Daha sonra olay ciddilesince o hali ile gidip teslim etmisti. Yani var boyle ornekler. Magaza gorevlisi basinda zebellah gibi hesap sorarak bekleyen musterinin stresiyle sizinle bu sekilde konusmus olabilir. Yaptigi is geregi daha stratejik ve soguk kanli davranmasi gerekse de belki de yasadigi kotu tecrubeler onu boyle davranmaya itmistir. Olabilecek bir sey bence. Ayrica parfumun sahibi olan musterinin maduriyetini bu denli gormezden gelmenize hayret ettim. Belki o gun hediye edecekti? Belki ertesi gun sehir disina cikacak? Magaza gorevlisinden bu denli irite olduysaniz musteriyle direkt muhattap olmak istediginizi belirtebilirdiniz. Yapilabilecek farkli secenekler vardi ama tabii sizi hamile halinizle yormayalim. Umarim musterinin maduriyeti giderilir, sizden de uygun bir sekilde ozur dilenir.
Yazdım canım sabah olsun daha nereleri arayacağım. Uyku tutmuyor.Şikayet var a yazın çok etkili olur o söz konusu kişiye hesabını sorarlar
Ben mağazaya fişte herhangi bir yanlışlık mı var diye döndüm, fişimi kontrol ettirmeye. O sırada çaldıysam neden elimden almadılar, neden farketmediler, ürünün gitmiş olduğunu. Ama ürünü de farketmiştim acaba bana fazla ürün mü yazıldı, fazla ürün mü var diye düşündüm. Kadın da inceledi yok dedi. Ben de o zaman hediye diye geri döndüm gittim.Asla gotürmeyin,eşşek gibi gelip alsınlar.
Arayıp kusura bakmayın biz size yanlışlıkla vermişiz,diyeceklerine kalkıp birde hırsızlık yapmışsınız gibi itham edilmeniz kabul edilemez.
Sadece anlamadığım tek nokta var siz neye göre geri döndünüz mağazaya? Hani fazla poşeti gördünüz de bu nedir ben bunu almadım mı dediniz? Neyi kontrol ettiler de anlamadılar? Burayı anlayamadım.
Aynen, şikayet var sitesinden cevap yazmış mağaza. Bakalım nereye varacak sonuç.Zaten mağazalara giren herkese hırsız muamelesi yapılıyor. O kadar kamera var ama bir an dibimden ayrılmıyor satış danışmanı. Öyle gözümün içine bakıyor çıkana kadar. Artık kozmetik mağazalara sırf bu yüzden giresim gelmiyor.
Size yapılan çok ayıp olmuş. Kendi eliyle verdiği poşeti siz alıp bilerek götürmüşsünüz gibi geri istemişler.
Ben mağazaya fişte herhangi bir yanlışlık mı var diye döndüm, fişimi kontrol ettirmeye. O sırada çaldıysam neden elimden almadılar, neden farketmediler, ürünün gitmiş olduğunu. Ama ürünü de farketmiştim acaba bana fazla ürün mü yazıldı, fazla ürün mü var diye düşündüm. Kadın da inceledi yok dedi. Ben de o zaman hediye diye geri döndüm gittim.
Tam ben yazacaktım sız yazmısınız bencede konu sahıbındede hata var ben her daım posetlerımı kontrol ederım magaza cıkısında ne olur ne olmaz karısıklık her daım olabılır...Çalışanın telefondaki tavrı çok çok yanlış. Ona birşey demiyorum.
Ama sizin de bu anlattığınız durumda ihmaliniz var. Parfümün fazla olduğunu farketmişsiniz ama dönüp fişi gösterdim diyorsunuz. E parfüm zaten fişte geçmemiş, fişi gösterdiğinizde nasıl anlayabilirler ki?
Ortada bir netlik olmadığı halde “hediye diye düşünüp gittim” diyorsunuz. Siz söylediniz mi poşette bir parfüm var ama fişte yazmıyor diye? Ya da parfümü çıkarıp gösterdiniz mi bu hediye mi ben böyle birşey almamıştım diye?
Tam ben yazacaktım sız yazmısınız bencede konu sahıbındede hata var ben her daım posetlerımı kontrol ederım magaza cıkısında ne olur ne olmaz karısıklık her daım olabılır...
Hayır parfüm olduğu belli değildi. Hediye kutusuna sarılmıstı ve yanında da mağazanın katalogu vardı. Hediye kutusuna sarılmıştı. Ben fişi kontrol ettirip yanlışlık olmadığını anlayınca, kadınlar günü hediyesi sanıp açtım baktım. Ürüne açıp baksaydım önceden sorardım, zaten çok ürün aldığım için kendi ürünlerimden birini de sarmış olabileceğini düşündüm, paket şeklinde mi verdi diye, geri döndüm sordum.Çalışanın telefondaki tavrı çok çok yanlış. Ona birşey demiyorum.
Ama sizin de bu anlattığınız durumda ihmaliniz var. Parfümün fazla olduğunu farketmişsiniz ama dönüp fişi gösterdim diyorsunuz. E parfüm zaten fişte geçmemiş, fişi gösterdiğinizde nasıl anlayabilirler ki?
Ortada bir netlik olmadığı halde “hediye diye düşünüp gittim” diyorsunuz. Siz söylediniz mi poşette bir parfüm var ama fişte yazmıyor diye? Ya da parfümü çıkarıp gösterdiniz mi bu hediye mi ben böyle birşey almamıştım diye?
Hayır, fişteki ürünlerde bir yanlışlık mı var diye de sordum geri dönüp. Çünkü ürün pakette olduğu için açmamıştım.Konu sahibinin geri dönüşü, bu parfüm fazladan mı koyuldu diye değil de fişte fazladan mı para ödedim diye olmuş sanki.
Ben poşetlere baktım ama ürün hediye kutusuna sarılmıştı ve mağazanın kataloğu vardı. Ben ilk arandığımda kız bana parfüm demedi, yanlış ürün gitmiş mi diye sordu ben direk parfüm mü dedim? Bende gelmiş akşam getiririm dedim ki art niyetsiz götürecektim de. 1 saat geçmeden kendi hatasını sen aldın sen getireceksin, genel müdürlüğe bildiriyorum şu bu şeklinde konuşulmaz. Akşam diye belirttim size diyorum ki hani akşam oldu yoksunuz diyor. Böyle itham olmaz.sizde biraz fevri davranmıssınız.
ve ayrıca çıkarken keşke poşetlere baksaydınız ya da parfumu gördüğünüzde sorsaydınız dönüp ya da telefon açıp.
kendısı de uste çıkmaya calısmıs.Ben poşetlere baktım ama ürün hediye kutusuna sarılmıştı ve mağazanın kataloğu vardı. Ben ilk arandığımda kız bana parfüm demedi, yanlış ürün gitmiş mi diye sordu ben direk parfüm mü dedim? Bende gelmiş akşam getiririm dedim ki art niyetsiz götürecektim de. 1 saat geçmeden kendi hatasını sen aldın sen getireceksin, genel müdürlüğe bildiriyorum şu bu şeklinde konuşulmaz. Akşam diye belirttim size diyorum ki hani akşam oldu yoksunuz diyor. Böyle itham olmaz.
Zaten olacağı varmış ki olmuş diyorum. İnsanlık hali. O oraya koymuş ben de kendi poşetlerimin arasında alıp çıkmışım. Ayrılan ürünü diğer müşterilere yer açmak için benim poşetlerimden yana itip, poşetlerinizi alın demişti. Dikkatsizlik yaptım kusura bakmayın demesi yeterliyken, hırsız giib muamele edilmez ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?