- 11 Mayıs 2012
- 1.986
- 1.002
Ozaman da içimde patlıyor. Ne bileyim.Hii yani rakamlar farkli diye anlamazlarmi? Cok detayli konular açiyorsun. Ki madem tanidiklar var, açmak zorunda değilsin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ozaman da içimde patlıyor. Ne bileyim.Hii yani rakamlar farkli diye anlamazlarmi? Cok detayli konular açiyorsun. Ki madem tanidiklar var, açmak zorunda değilsin.
Sen yine boşanmazsınArkadaşlar merhaba,
Daha önce hiç bu kadar dolmamistim, biktigimi hissediyorum artık. Önceden uzuluyordum fakat şimdi sadece sinirleniyorum.
14. Yıla girdik evlilikte, sürekli bir geçim sıkıntısı hali. Senelerdir çalışıyorum gebeligimin 37.haftasina kadar da çalıştım. Neyse şuan okullar açıldı okul saati kısıtlı o yuzden evdeyim, eski işyerimden tazminat aldım küçük bir miktar ve işsizlik alıyorum bir süre idare eder.
Eşim yıllardır bir baltaya sap olmak için uğraşıyor, neyse şimdi kendine göre bir işi var geliri guzel fakat kredi çok. 2 yıl kaldı bitmesine.
İşi yorucu, sürekli eve suratsız ve gergin geliyor, sessizliği de cabası. (evliligimizin başından beri hep bir geçim derdi olduğu için gerginligini buna bağlıyor, para olsa mutlu olurmusuz)
Yani haliyle yeni yasadigimiz bir durum değil suratsızligi sessizliği. Maddi konularda benim ailem hep destek oldu. Hastanede doğum Parama kadar ailem desteklemiştir, lohusayken cebime ailem para koymuştur.
Fakat beyfendi hep bir gergin olduğu için biz sürekli kavga halindeyiz. Kadın olarak bir giderim yok öyle alistirmisim. Aslında sade bir insanım öyle saç vs de boyatmiyorum, bir kaç sene önce alyanslari sattık durumlardan ötürü. Onu bile al denemedim.
Geçen haftalarda konusamadigimiz için mesaj attım kendisine uzun bir mesaj yazdım hiç bir zaman maddi anlamda zorlamadim hani ne istiyorsun diye, cevap gelmedi bende Allah aşkına eve gelme kapıyı acmayacagim dedim arkadaşında kalmış. Sonra geldi özür diledi duzelecegim dedi bilmem ne vs vs.
Dün akşam kıyamet koptu, oglumda bir şişlik farkettim vucudunda ctesi olduğu için dedim yarın pazar aklımda bir şey kalmasın ctesi günü akşam 10 a kadar çoğu bölüm açık bizim burdaki hastanelerde. Neyse panik oldum eski sağlık çalışanı olduğum için az buçuk bir şeyler tahmin ettim bir yandan da oğlana belli etmemeye çalışıyorum.
Neyse eşimi aradım dediki 1.5 saate gelirim dedim ben çıkayım sen hastaneye gelirsin. Neyse geldi surat beş karış. O ara muayene olduk tetkikler vs.sorun yok kemikte bir sorun var ama ne bilmiyoruz ortopedi görmesi lazım dedi dr. Normalde oğluyla ilgilidir, ama burnumdan getirdi. Ben çok evhamliymisimda ne gerek varmış ta boşuna getirmiştim de. Hastanede döndü sırtını oturuyor konuşmuyor ne oldu diyorum bakmıyor yüzüme içinden bir şeyler söyleniyor vs.
Neyse eve geldik diyorum hala neden tavır yapiyorsun ilk başta bagirarak yok dedi sonra evet yapıyorum dedi(sanki yok dese belli olmuyor tavırlı olduğu ya) işte evhamlisin bilmem ne. Bir sürü şey söyledi bana. Bende baya laf söyledim. Arada bir sürü şey konuşuldu.
(Eşimde eski hastane çalışanı sulalesindeki herkesi gotururdu hastaneye) pimpiriksem pimpirigim oğlumu götürdüm yani ne oldu sukredecegin yerde bir şey cikmadigina huzursuzluk ediyorsun diye. Tabi bahane bu. Yine maddi sıkıntısı varya beyfendinin neyse Ordan girdik burdan çıktık.
Hani anlaşmak neden bu kadar zor, ki şu zamanda millet anlayışlı öyle her şeye masraf ettirmeyen halden anlayan insan arıyor, bizimki buldu bunuyor. Cidden azla yetinenden herşey esirgeniyor.
Okadar yildim ki sessizliginden sürekli stresliliginden. Bütün enerjimi alıyor ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum artık 19 yaşında tanıştım boşlukta gibiyim artık.
Annemle konuştuk kızım, yani aç değilsiniz açıkta degilsiniz bu cocugun derdi ne. (ilkokula kadar annem bakti oğluma) hep bir destekledi bizi. Bende artık beyfendiyi memnun edemediğimiz için ki kendi ailesi başka bir mevzudan yıllardır gorusmuyorlardi bizimle o yüzden daha da annemin bakmasını istemedim. Madem yaranilmiyor kendi başının çaresine baksın.
Sürekli beni suçluyor yıllardır kendimde aradım durdum hatayı, ne yapayım ben.
Boşanın ya da boşanmayın diyemem . Onun kararını verecek olan sizsiniz.Aslında bir aksilik gidiyor bizde. Mesela araba alıyoruz oto sanayide bir sürü tanıdik var her türlü yerden geçiyor araba hiç bir sorun yok biz kullanıyoruz bum. Yani denk mi geliyor nedir ama ben eşime kızıyorum çok gerginsin nerde sorun varsa cekiyorsun, adamlar diyor abi araba çok iyi nasıl böyle bir şey olabilir diye. Yani bunun gibi. Ev aldık orda da patladık mesela hep bir aksilik oluyor.
Ozaman altın yukselisteydi hatta ozaman Cumhurbaşkanı bile söylemişti altına yatırım yapın diye herkes altın almıştı bilin bakalım kim dinlemedi beni :) biraz para ve bir araba aldık. Yani çok bir para kalmadı çünkü evin geri ödemesi ve elden alınan borçlar vardı. Ama altına yatırım yapsaydık baya karlı oluyorduk ama beyfendi amaaan ne kadar yukselebilir ki dedi.Boşanın ya da boşanmayın diyemem . Onun kararını verecek olan sizsiniz.
Benim anladığım siz paranızın yönetimini yapamıyorsunuz. Mesela dediniz ya ev aldık , sattık. Sattığınızda elinizde bir miktar para kalmıştır illa ki. Küçük de olsa birikim yapmadınız mı ?
Benim ondan maddi bir beklentim yok, hep söyledim ama onun hirsi var. Benim zaten sade bir yasantim var. Çocuğumuz olduğu zamanlarda ev kredisi vs vardı karşılıklı olarak stresimiz olduğu için hep buna yordum ama değilmiş. Sonuçta net şekilde bunu söylüyorum bir erkek olarak daha ne istiyor ben anlamıyorumpara olsa mutlu oluruz lafına inanmayın. mutluluk sonuç değil süreçtir.
madem bu kadar mutsuzsunuz neden bunca yıl devam ettiniz ve çocuk yaptınız? bu çocuk böyle ortamda büyümeyi hakediyor mu?
ayrıca istediğiniz miktar paranız olsa da mutlu olamazsınız
Sebep herhangi birşey olabilir , korku , hırs, kendini ispatlama,........ ama sonuç olarak mutsuzsunuz.Benim ondan maddi bir beklentim yok, hep söyledim ama onun hirsi var. Benim zaten sade bir yasantim var. Çocuğumuz olduğu zamanlarda ev kredisi vs vardı karşılıklı olarak stresimiz olduğu için hep buna yordum ama değilmiş. Sonuçta net şekilde bunu söylüyorum bir erkek olarak daha ne istiyor ben anlamıyorum
Başka konu peşinde, yorum atmış bir üyeye sen hayatında yememişsindir 120 liralık baklava diye, burda da belirtmiş yA kocişi almış dilim ne görgüsüz insanlar var yaBide begenmedim
Atmis
kuzum daha yeni evli hevesli anlatsin bakalim.. yani bana bunlar zaten olmasi gereken gibi geliyor oturupta herseyi detayina kadar anlatmisBaşka konu peşinde, yorum atmış bir üyeye sen hayatında yememişsindir 120 liralık baklava diye, burda da belirtmiş yA kocişi almış dilim ne görgüsüz insanlar var ya
Ya hadi arkadaşlar arasında mevzu açılır eşlerden, herkes iyi bir şeyini söyler, sende bir iki laf edersin anladık da, konu sahibi burda kocasından dertli bir güler yüz görmüyor oda burada ay canım şöyle benim ki baklava alır özel hastaneye götürür (özel) ne diyim yani övündüğümüz şeyleri kaybedilmesi hep daha kolay geliyor bana.kuzum daha yeni evli hevesli anlatsin bakalim.. yani bana bunlar zaten olmasi gereken gibi geliyor oturupta herseyi detayina kadar anlatmis
Kiyamam
Ben sasirmiyorum artik bunlaraturk kadinin vazifesi kocisini ovmek her alanda digerine nispet yapmakYa hadi arkadaşlar arasında mevzu açılır eşlerden, herkes iyi bir şeyini söyler, sende bir iki laf edersin anladık da, konu sahibi burda kocasından dertli bir güler yüz görmüyor oda burada ay canım şöyle benim ki baklava alır özel hastaneye götürür (özel) ne diyim yani övündüğümüz şeyleri kaybedilmesi hep daha kolay geliyor bana.
Eşiniz, disi için , aylarca agri cekecegine neden devlet hastanesine gitmemiş onu anlamadimCanım maddi sıkıntılar elbette ki insanı sıkıntıya sokuyor ama bu kadar da olmaz ya...
Biz 2 yıldır evliyiz, benim ailemin durumu pek iyi değildi o dönemde ve eşim önemli değil biz yaparız herşeyi dedi ve evlendik. Alışveriş sürecinde eşim sırf gönlüm olsun diye herşeyi benim içime sinecek şekilde yaptı, haliyle borçlandık. Tabi eşim de borç stresi yaşıyor ama bizi mutlu etmek için de elinden geleni yapıyor.
Düşün kilosu 100 TL olan Antep fıstıklı tatlıdan sen seversin diyerek 4-5 dilim alarak gelmişti. Yani elinde olmasa da, sırf ben mutlu olayım diye az da olsa düşünüp alıp getirmişti. Aylarca dişi ağrımasına rağmen doktora gitmeyip, benim sırf başım ağrıyor diye beni hemen özel hastaneye götürüp serum taktırmıştı.(kronik migrenim var) Yüzünü hiç asmadı, ne kadar stresli sıkıntılı olduğunu görsem de benden güleryüzünü hiç eksik etmedi. Sıkıldım diye gel bi dışarı çıkalım sana dondurma veya yemek ısmarliyim dedi hep.Geçen gün çalıştığı firma yemeğe götürmüş orada cağ kebabı yedirmişler, dönüşte ben evde yemek yediğim halde kendi parasıyla bana da paket yaptırıp getirmişti. Tabi bunları hep kısıtlı bütçemizle yapıyor.
Şimdi bunları aaa benim kocam süper, iyi ötesi demek için yazmadım. Sadece seninkinin farklı bir sorunu olduğunu vurgulamak için yazdım. İnsan ne kadar borç öderse ödesin, hiçbir şey yapamasa bile güler yüzünü, ilgisini sevgisini eksik etmez. Sırf borç yüzünden bu kadar ilgisiz, vurdum duymaz olması çok garip geldi açıkçası...
Allah yardımcın olsun.
Gecen gün niye altın Hediye almadı da bana, gümüş aldı diye sinir basiyordu sizi, noldu..Canım maddi sıkıntılar elbette ki insanı sıkıntıya sokuyor ama bu kadar da olmaz ya...
Biz 2 yıldır evliyiz, benim ailemin durumu pek iyi değildi o dönemde ve eşim önemli değil biz yaparız herşeyi dedi ve evlendik. Alışveriş sürecinde eşim sırf gönlüm olsun diye herşeyi benim içime sinecek şekilde yaptı, haliyle borçlandık. Tabi eşim de borç stresi yaşıyor ama bizi mutlu etmek için de elinden geleni yapıyor.
Düşün kilosu 100 TL olan Antep fıstıklı tatlıdan sen seversin diyerek 4-5 dilim alarak gelmişti. Yani elinde olmasa da, sırf ben mutlu olayım diye az da olsa düşünüp alıp getirmişti. Aylarca dişi ağrımasına rağmen doktora gitmeyip, benim sırf başım ağrıyor diye beni hemen özel hastaneye götürüp serum taktırmıştı.(kronik migrenim var) Yüzünü hiç asmadı, ne kadar stresli sıkıntılı olduğunu görsem de benden güleryüzünü hiç eksik etmedi. Sıkıldım diye gel bi dışarı çıkalım sana dondurma veya yemek ısmarliyim dedi hep.Geçen gün çalıştığı firma yemeğe götürmüş orada cağ kebabı yedirmişler, dönüşte ben evde yemek yediğim halde kendi parasıyla bana da paket yaptırıp getirmişti. Tabi bunları hep kısıtlı bütçemizle yapıyor.
Şimdi bunları aaa benim kocam süper, iyi ötesi demek için yazmadım. Sadece seninkinin farklı bir sorunu olduğunu vurgulamak için yazdım. İnsan ne kadar borç öderse ödesin, hiçbir şey yapamasa bile güler yüzünü, ilgisini sevgisini eksik etmez. Sırf borç yüzünden bu kadar ilgisiz, vurdum duymaz olması çok garip geldi açıkçası...
Allah yardımcın olsun.
Eşiniz tam bir kan emici siz de ailece neden bu kadar vericisiniz biraz talepkâr olun ...Arkadaşlar merhaba,
Daha önce hiç bu kadar dolmamistim, biktigimi hissediyorum artık. Önceden uzuluyordum fakat şimdi sadece sinirleniyorum.
14. Yıla girdik evlilikte, sürekli bir geçim sıkıntısı hali. Senelerdir çalışıyorum gebeligimin 37.haftasina kadar da çalıştım. Neyse şuan okullar açıldı okul saati kısıtlı o yuzden evdeyim, eski işyerimden tazminat aldım küçük bir miktar ve işsizlik alıyorum bir süre idare eder.
Eşim yıllardır bir baltaya sap olmak için uğraşıyor, neyse şimdi kendine göre bir işi var geliri guzel fakat kredi çok. 2 yıl kaldı bitmesine.
İşi yorucu, sürekli eve suratsız ve gergin geliyor, sessizliği de cabası. (evliligimizin başından beri hep bir geçim derdi olduğu için gerginligini buna bağlıyor, para olsa mutlu olurmusuz)
Yani haliyle yeni yasadigimiz bir durum değil suratsızligi sessizliği. Maddi konularda benim ailem hep destek oldu. Hastanede doğum Parama kadar ailem desteklemiştir, lohusayken cebime ailem para koymuştur.
Fakat beyfendi hep bir gergin olduğu için biz sürekli kavga halindeyiz. Kadın olarak bir giderim yok öyle alistirmisim. Aslında sade bir insanım öyle saç vs de boyatmiyorum, bir kaç sene önce alyanslari sattık durumlardan ötürü. Onu bile al denemedim.
Geçen haftalarda konusamadigimiz için mesaj attım kendisine uzun bir mesaj yazdım hiç bir zaman maddi anlamda zorlamadim hani ne istiyorsun diye, cevap gelmedi bende Allah aşkına eve gelme kapıyı acmayacagim dedim arkadaşında kalmış. Sonra geldi özür diledi duzelecegim dedi bilmem ne vs vs.
Dün akşam kıyamet koptu, oglumda bir şişlik farkettim vucudunda ctesi olduğu için dedim yarın pazar aklımda bir şey kalmasın ctesi günü akşam 10 a kadar çoğu bölüm açık bizim burdaki hastanelerde. Neyse panik oldum eski sağlık çalışanı olduğum için az buçuk bir şeyler tahmin ettim bir yandan da oğlana belli etmemeye çalışıyorum.
Neyse eşimi aradım dediki 1.5 saate gelirim dedim ben çıkayım sen hastaneye gelirsin. Neyse geldi surat beş karış. O ara muayene olduk tetkikler vs.sorun yok kemikte bir sorun var ama ne bilmiyoruz ortopedi görmesi lazım dedi dr. Normalde oğluyla ilgilidir, ama burnumdan getirdi. Ben çok evhamliymisimda ne gerek varmış ta boşuna getirmiştim de. Hastanede döndü sırtını oturuyor konuşmuyor ne oldu diyorum bakmıyor yüzüme içinden bir şeyler söyleniyor vs.
Neyse eve geldik diyorum hala neden tavır yapiyorsun ilk başta bagirarak yok dedi sonra evet yapıyorum dedi(sanki yok dese belli olmuyor tavırlı olduğu ya) işte evhamlisin bilmem ne. Bir sürü şey söyledi bana. Bende baya laf söyledim. Arada bir sürü şey konuşuldu.
(Eşimde eski hastane çalışanı sulalesindeki herkesi gotururdu hastaneye) pimpiriksem pimpirigim oğlumu götürdüm yani ne oldu sukredecegin yerde bir şey cikmadigina huzursuzluk ediyorsun diye. Tabi bahane bu. Yine maddi sıkıntısı varya beyfendinin neyse Ordan girdik burdan çıktık.
Hani anlaşmak neden bu kadar zor, ki şu zamanda millet anlayışlı öyle her şeye masraf ettirmeyen halden anlayan insan arıyor, bizimki buldu bunuyor. Cidden azla yetinenden herşey esirgeniyor.
Okadar yildim ki sessizliginden sürekli stresliliginden. Bütün enerjimi alıyor ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum artık 19 yaşında tanıştım boşlukta gibiyim artık.
Annemle konuştuk kızım, yani aç değilsiniz açıkta degilsiniz bu cocugun derdi ne. (ilkokula kadar annem bakti oğluma) hep bir destekledi bizi. Bende artık beyfendiyi memnun edemediğimiz için ki kendi ailesi başka bir mevzudan yıllardır gorusmuyorlardi bizimle o yüzden daha da annemin bakmasını istemedim. Madem yaranilmiyor kendi başının çaresine baksın.
Sürekli beni suçluyor yıllardır kendimde aradım durdum hatayı, ne yapayım ben.
Esiniz aşırı derece de negatif enerji yüklü, ve her olumsuzluğu üzerine çekiyor, düzelmesi lazım..Aslında bir aksilik gidiyor bizde. Mesela araba alıyoruz oto sanayide bir sürü tanıdik var her türlü yerden geçiyor araba hiç bir sorun yok biz kullanıyoruz bum. Yani denk mi geliyor nedir ama ben eşime kızıyorum çok gerginsin nerde sorun varsa cekiyorsun, adamlar diyor abi araba çok iyi nasıl böyle bir şey olabilir diye. Yani bunun gibi. Ev aldık orda da patladık mesela hep bir aksilik oluyor.
ARYA cidden bazen sana anlam veremiyorum. Bu bunu kaçıncı yapışın sayamadım. Neden kocasından dert yanan insanların konusuna gidip , kocam şöyledir böyledir diyorsun.Canım maddi sıkıntılar elbette ki insanı sıkıntıya sokuyor ama bu kadar da olmaz ya...
Allah yardımcın olsun.
Ben yorumculari takip edemiyorum hele ki rumuz hafızam hiç yok :) eğer ki öyle dediyse birisine üzücü, benim için dediğinde ben kötü dusunmemistimBaşka konu peşinde, yorum atmış bir üyeye sen hayatında yememişsindir 120 liralık baklava diye, burda da belirtmiş yA kocişi almış dilim ne görgüsüz insanlar var ya
Bu ilk yapışı da değil. Daha evvelde ben tepkş vermiştim.Üsttekileri yazdıktan sonra alttaki paragrafınız hiç bi anlam ifade etmiyor. Derdi olan bir insana yazdığınız şeyler aaaa demek öyle sorun varmış gerçekten dedirtmiyor, sorun olduğunun farkında zaten konu sahibi, lütfen kocalarınızın iyi hallerini kocasından sıkıntı yaşayan konu sahiplerinin konularının altına yazmayın bide ballandıra ballandıra anlatmışsınız, kısaaca benim eşimin de borcu var ama böyle değil Güler yüzünü gösterir deyip geçebilirdiniz.