- 7 Kasım 2014
- 6.961
- 10.790
Ancak dalga geçersiniz, olayları farklı tarafa çekip sataşmak için yer arayan birine destek olarak bana haklı olduğunuzu savunamazsınız kusura bakmayınNasil olur peki? Demek boyle yazmak
Gerekiyormus sana ki
Anlayasin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ancak dalga geçersiniz, olayları farklı tarafa çekip sataşmak için yer arayan birine destek olarak bana haklı olduğunuzu savunamazsınız kusura bakmayınNasil olur peki? Demek boyle yazmak
Gerekiyormus sana ki
Anlayasin
Senin çok işin var ama kusura bakma senin gibi meşgul değilim gümüş mü altın mı diye düşünmekten , yorgun düşüyorsunSen ancak olayı evirip çevirip istediğin gibi anlatırsın başka işin yok çünkü
Bak bacim.. senin guttugun koyun kadar benimAncak dalga geçersiniz, olayları farklı tarafa çekip sataşmak için yer arayan birine destek olarak bana haklı olduğunuzu savunamazsınız kusura bakmayın
Boşa kendini yorma. Şimdi linç tayfa diyecekYanlış yaptığını kabul etmek çok güzel bir erdemdir oysa ki.
Eşinden dert yanan mutsuz insanların konusuna benim kocam şöyle yapıyor böyle yapıyor demek, cidden nezaketsizlik.
Normal hayatta eşinden dert yanan arkadaşına kocası över misin ya da biri sana o esnada kocasını övse ne hissedersin?
Kaç kez yaptın, tepki aldın burada, evet gerek yok sürekli koca güzellemesi yapmaya diye düşünüp kabul edince, birşeylerin eksilmez.
Tez yazmak, empati yeteneğini yok ediyor herhalde.
Arya geçen bana gerçek hayatta kocama yapamadıklarımı burda millete yaptırmakla suçlamıştı . Kocasını çok seviyor ve onunla çok ponçik bir ilişkisi var lütfen baklava canınız çekti diye kıza sataşmayınBoşa kendini yorma. Şimdi linç tayfa diyecek
Başka cevabı yok.
Valla böyle kadınları , normal hayatımda da aynen bı şekilde yapıyorum. Ağlayan arkadaşım oldu. Hayatta lafımı çekmem.
Ama arya gibi 4 dilim baklavayla övünen hiç olmadı
Normal hayatta böyle insanların dertlerinin arasında kocasını övüyorsa, çekilecek dert değil cidden. Ben yanımda yöremde istemem böyle birini.Boşa kendini yorma. Şimdi linç tayfa diyecek
Başka cevabı yok.
Valla böyle kadınları , normal hayatımda da aynen bı şekilde yapıyorum. Ağlayan arkadaşım oldu. Hayatta lafımı çekmem.
Ama arya gibi 4 dilim baklavayla övünen hiç olmadı
O neyin ne olduğunu biliyor.
Allahıma bin şükür çalıştım , kazandım ve biriktirdim. Altın da alırım kendime pırlanta da kimseye de saçma sapan trip yapmam gümüş aldında altın almadı diye
Bunlar hep TUZLU SUSArya geçen bana gerçek hayatta kocama yapamadıklarımı burda millete yaptırmakla suçlamıştı . Kocasını çok seviyor ve onunla çok ponçik bir ilişkisi var lütfen baklava canınız çekti diye kıza sataşmayın
Tuzlu su yapsaydın 15 karat gelirdi gzbshshkendin mi aldın ıyy
benim kocam bak övünmek için değil hava atma mı ASLA ama 5 karat pırlanta getirdi, modeli bana sormadığı için geri gönderttim geçenlerde...
yani, kocamı övmek için söylemiyorum ama evimizde asansör yok ve hep yorulmayayım diye beni sırtında taşır.
asla konu sahibini üzmek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Asla hava atmak için de söylemiyorum peki neden söylüyorum ben bunları yaa bi dakka
Ben güzelce uyarmıştım ama nasıl yazacağımı size soracak değiliz demiştiniz. İnsanı aşağılamayı yapan sizsiniz farkında mısınız? Başka bir üyeye bile sen yememişsindir yüz liralık baklava cimrisin yazmışsınız, yazdıklarınızdan ego akıyor. Keşke bir oturup düşünseydiniz, haklı olabilirler mi diye. Yada kendinizi o üyenin yerine koysaydınız. Ayrıca bu sadece size olan tavır değil. Burası dert platformu burda dertler yazılıyor kalkıp da benim kocam böyle iyi demenin konu sahibini üzmekten başka neye yaradığını bir düşünün. Bakın hala güzellikle anlatıyorum. Sizin çok istediğiniz bir şey olmasa, yanınızdaki kişide tam da ona sahipse ve ballandıra ballandıra bir paragraf düzse ne hissedersiniz ?Ben o kısımla ilgili dalga geçecek tek bir kelime dahi yazmadım, öyle güzel algı yaratmaya çalışıyorsunuz ki...
Burada rahatsız olduğunuz bir konu varsa güzelce uyarıp geçersiniz. Ama yok illa sataşacak dalga geçeceksiniz. Gerçekten çok sıkıldım bu gereksiz, insanı aşağılamaya çalışan yorumlarınızdan. Daha fazla yazmayacağım
eğitim kişinin kendisini geliştirmesidir boş tenekeden çok ses çıkar misali, içinin dolup sesinin azalması ama konuştuğu kelimenin ederinin, bir değerinin olmasıdır. Eğitiminizle bari övünmeyin ya. Ben de yüksek lisans mezunuyum sayayım mı bende belge doküman akademik başarılarımı altta kalırsınız ama üzülmenizi aşağılık kompleksine girmenizi istemem. Birinin sizi eleştirmesi için üst düzey okul okumuş olması gerekmiyor, ilkokul mezunu birisi de yeri geldiğinde ders verir, onu alıp değer verene ne mutlu.Ben böyle bir hava atmadım sadece zor şartlarda bile eşlerimizin bizler için fedakarlıklar yaptığını anlatmak istedim. Senin gibiler ne anlar, kıymet görmediğin okadar belli ki otur ağla
Ayrıca bunların yanında farklı 2 bölüm daha okuyorum, biri sosyal bilgiler öğretmenliği biri de çocuk gelişimi ve eğitimi ( Lisans)
Tam donanımlı ilerlemek nedir sen bilmezsin, bilemeyeceğin konulara da yorum yapma
Özele gelirsen sana e devlet üzerinden aldığım belge görüntülerini de atarım
Tam bir buldumcuk sendromu yaşıyorsunuz. Aileden ya da kendiniz çalışarak değil de kocadan görmüşsünüz parayı sanırım. Çalışmıyorsunuz herhâlde ki ailenizin dar zamanında her şey istediğiniz gibi olacak diye kocanızın onca borca girmesine içiniz el vermiş, paranın nasıl kazanıldığını bilen kadınlar buna izin vermezler;kendi ailesini de eşini de zora sokmazlar, kendileri de çalışıp kazandığı parayla eşiyle beraber yuvalarını kurarlar.Ben böyle bir hava atmadım sadece zor şartlarda bile eşlerimizin bizler için fedakarlıklar yaptığını anlatmak istedim. Senin gibiler ne anlar, kıymet görmediğin okadar belli ki otur ağla
Ayrıca bunların yanında farklı 2 bölüm daha okuyorum, biri sosyal bilgiler öğretmenliği biri de çocuk gelişimi ve eğitimi ( Lisans)
Tam donanımlı ilerlemek nedir sen bilmezsin, bilemeyeceğin konulara da yorum yapma
Sizden sakladığı bişey olabilirmiBende hep bir düzelir diye kabul ettim, ama olmuyor hala düzelmiyor kendimiz kimsemiz yok gibi davranıyorum artık
Boşanmak istiyosanız boşanın sizin de mutlu olmak hakkınız mutlu edin kendiniziArkadaşlar merhaba,
Daha önce hiç bu kadar dolmamistim, biktigimi hissediyorum artık. Önceden uzuluyordum fakat şimdi sadece sinirleniyorum.
14. Yıla girdik evlilikte, sürekli bir geçim sıkıntısı hali. Senelerdir çalışıyorum gebeligimin 37.haftasina kadar da çalıştım. Neyse şuan okullar açıldı okul saati kısıtlı o yuzden evdeyim, eski işyerimden tazminat aldım küçük bir miktar ve işsizlik alıyorum bir süre idare eder.
Eşim yıllardır bir baltaya sap olmak için uğraşıyor, neyse şimdi kendine göre bir işi var geliri guzel fakat kredi çok. 2 yıl kaldı bitmesine.
İşi yorucu, sürekli eve suratsız ve gergin geliyor, sessizliği de cabası. (evliligimizin başından beri hep bir geçim derdi olduğu için gerginligini buna bağlıyor, para olsa mutlu olurmusuz)
Yani haliyle yeni yasadigimiz bir durum değil suratsızligi sessizliği. Maddi konularda benim ailem hep destek oldu. Hastanede doğum Parama kadar ailem desteklemiştir, lohusayken cebime ailem para koymuştur.
Fakat beyfendi hep bir gergin olduğu için biz sürekli kavga halindeyiz. Kadın olarak bir giderim yok öyle alistirmisim. Aslında sade bir insanım öyle saç vs de boyatmiyorum, bir kaç sene önce alyanslari sattık durumlardan ötürü. Onu bile al denemedim.
Geçen haftalarda konusamadigimiz için mesaj attım kendisine uzun bir mesaj yazdım hiç bir zaman maddi anlamda zorlamadim hani ne istiyorsun diye, cevap gelmedi bende Allah aşkına eve gelme kapıyı acmayacagim dedim arkadaşında kalmış. Sonra geldi özür diledi duzelecegim dedi bilmem ne vs vs.
Dün akşam kıyamet koptu, oglumda bir şişlik farkettim vucudunda ctesi olduğu için dedim yarın pazar aklımda bir şey kalmasın ctesi günü akşam 10 a kadar çoğu bölüm açık bizim burdaki hastanelerde. Neyse panik oldum eski sağlık çalışanı olduğum için az buçuk bir şeyler tahmin ettim bir yandan da oğlana belli etmemeye çalışıyorum.
Neyse eşimi aradım dediki 1.5 saate gelirim dedim ben çıkayım sen hastaneye gelirsin. Neyse geldi surat beş karış. O ara muayene olduk tetkikler vs.sorun yok kemikte bir sorun var ama ne bilmiyoruz ortopedi görmesi lazım dedi dr. Normalde oğluyla ilgilidir, ama burnumdan getirdi. Ben çok evhamliymisimda ne gerek varmış ta boşuna getirmiştim de. Hastanede döndü sırtını oturuyor konuşmuyor ne oldu diyorum bakmıyor yüzüme içinden bir şeyler söyleniyor vs.
Neyse eve geldik diyorum hala neden tavır yapiyorsun ilk başta bagirarak yok dedi sonra evet yapıyorum dedi(sanki yok dese belli olmuyor tavırlı olduğu ya) işte evhamlisin bilmem ne. Bir sürü şey söyledi bana. Bende baya laf söyledim. Arada bir sürü şey konuşuldu.
(Eşimde eski hastane çalışanı sulalesindeki herkesi gotururdu hastaneye) pimpiriksem pimpirigim oğlumu götürdüm yani ne oldu sukredecegin yerde bir şey cikmadigina huzursuzluk ediyorsun diye. Tabi bahane bu. Yine maddi sıkıntısı varya beyfendinin neyse Ordan girdik burdan çıktık.
Hani anlaşmak neden bu kadar zor, ki şu zamanda millet anlayışlı öyle her şeye masraf ettirmeyen halden anlayan insan arıyor, bizimki buldu bunuyor. Cidden azla yetinenden herşey esirgeniyor.
Okadar yildim ki sessizliginden sürekli stresliliginden. Bütün enerjimi alıyor ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum artık 19 yaşında tanıştım boşlukta gibiyim artık.
Annemle konuştuk kızım, yani aç değilsiniz açıkta degilsiniz bu cocugun derdi ne. (ilkokula kadar annem bakti oğluma) hep bir destekledi bizi. Bende artık beyfendiyi memnun edemediğimiz için ki kendi ailesi başka bir mevzudan yıllardır gorusmuyorlardi bizimle o yüzden daha da annemin bakmasını istemedim. Madem yaranilmiyor kendi başının çaresine baksın.
Sürekli beni suçluyor yıllardır kendimde aradım durdum hatayı, ne yapayım ben.
Dün konuştuk takıntı haline getirdim dedi. Ev konusunu ne kadar takmasa da sanki yine aynı şeyler olacak diye endişeleniyor. Yas 40 a gelince de birşeyler yapamadım diye düşünüyor. Napalim dedim elimizden geleni yapıp gerisi Allah a kalmış neticede herşey kısmet biz elimizden geleni yapalım da. Sonrası tevekkül.Bilemedim şu durumda insanların suratsiz ,mutsuz olması bana normal geliyor. Hayat o kadar pahalı ve zor ki.
Ama aile içinde bu kadar,herkesi mutsuz edecek kadarda değildir ya.
Sonucta siz bir ailesiniz. Sıkıntıyı da beraber yukleniyorsunuz,feraha çıktığınızda da keyfini beraber sürmelisiniz.
Eşinizin genel hali buysa sorun bence. Gelip geçici inişler cıkışlar hepimizin hayatında var ama şükredecek birşeyler bulunuyor. Ne bileyim insan sağlığım yerinde der şükreder,çocugum sağlıklı der şükreder. Hep mutsuz, hep şükürsüz olunmaz. Çok yorucu.
Yok gerçekten yok. Sadece bu kadar yıla rağmen çalışıp bir şeyler yapamamis olmak onu geriyormus hincini tabi benden alıyor.Sizden sakladığı bişey olabilirmi
Senelerdir bir baltaya sap olamamış zaten belki sizden sakladığı farklı borçlar vardır onun gerginliğidir
İyi de bu sizin mi suçunuz ? Gitsin kendi kendine deşarj olsun, bu şekilde hem parasız hem de yalnız kalacak sonunda.Yok gerçekten yok. Sadece bu kadar yıla rağmen çalışıp bir şeyler yapamamis olmak onu geriyormus hincini tabi benden alıyor.
Ben anlamıyorum bu insanları, derdini anlatıyorsun gelip kocasını, kaynanasını, hayatını övüyor.Üsttekileri yazdıktan sonra alttaki paragrafınız hiç bi anlam ifade etmiyor. Derdi olan bir insana yazdığınız şeyler aaaa demek öyle sorun varmış gerçekten dedirtmiyor, sorun olduğunun farkında zaten konu sahibi, lütfen kocalarınızın iyi hallerini kocasından sıkıntı yaşayan konu sahiplerinin konularının altına yazmayın bide ballandıra ballandıra anlatmışsınız, kısaaca benim eşimin de borcu var ama böyle değil Güler yüzünü gösterir deyip geçebilirdiniz.
Okumussun ama bir işe yaramamış galiba :) ben ortaokul mezunuyum, sadece kitap okuyarak, evde dil öğrenmeye çalışarak ve başka şeyler yaparak kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama senin gibi görgüsüzlük yapmıyorum, senin yaptığın zor şartlarda eşlerimizin böyle şöyle olmasını örnek vermek değil, bildiğin hava atmak olmuş.Ben böyle bir hava atmadım sadece zor şartlarda bile eşlerimizin bizler için fedakarlıklar yaptığını anlatmak istedim. Senin gibiler ne anlar, kıymet görmediğin okadar belli ki otur ağla