bıktım, yoruldum! evliliğim parmaklarımın ucundan akıp gidiyor=(

toprak39

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
140
1
46
Adana
daha bir kaç gün öncesinde bir konu açmış ve sağolsun yorum yapan arkadaşlar sayesinde hiç birşeyi ailemin içine sokmayacak huzurumuzu kaçırmayacak kararı almıştım. ve 2 gündür herşey çok güzel gidiyordu. takii kayınvalidem annemi ziyarete gidene kadar.. yok onu şu an yaşadığı yerde tutan birşey yokmuş, bizim yanımıza yerleşçekmiş bize yemek falan yapıp yanımızda oturacakmış, yok biz zor durumdaymışız bize toparlanmak için para göndericekmiş - göndereceği para eşimin parası- yok ben ona anne demiyormuşum bunu da etrafta konuşuyorlarmış - ee sen söylemezsen nereden bilecekler-, yok ben çok saygısızmışım falan filan.... yahu sen niye gidip anneme söyleniyorsun! sen kimsin de bizim yanımıza yerleşmeyi planlıyorsun? ben de akşam eşime anlattım annen böyle böyle demiş.. o da annesini aradı.. annesi tabi feryat figan yok ben böyle birşey demedim sen bizi kimlere karıştırdın.. güya o eğer biz çağırırsak gelirim demiş.. hadi ordan! annem yalan mı söylüyor şimdi..
sonra telefonda bir sürü şey söyledi.. yok o olsa annesine saygı göstermeyen karıyla aynı yatakta yazmazmış, yok o benim elimden bir çay içmemiş, yok ben çok saygısızmışım anne demiyormuşun falan filan.. ya bana çektirdiklerini, beni istemediğini, herşeyi unutup nasıl ben sana anne diyeceğim ben nasıl seni seveceğim.. bu baskı bu öfke niye? niye bizim huzurumuzu kaçırıyor? niye ya? bir insan evladının mutluluğu ile mutlu olmak istemez mi? bir insan nasıl bu kadar bencil olup da evladını üzer! bırak herşeyi zamana bi içimdeki kırgınlıklar kızgınlıklar bir dinginleşsin, anne diyceksem o zaman derim. bu zorlama niye? sinirden gastrit oldum ya! yeter ben de insanım. sadece eşim ile mutlu olmak isteyen bir insan... huzur istiyorum ya çok mu şey istiyorum?
eşim de sağ olsun bana destek olmaya çalışıyor ama o da iki arada kaldı. o da ne yapacağını bilmiyor. hem beni hem ailesini bırakıp gitmesinden korkuyorum.
eşimin tek istediği şu huzursuzlukları ailemizin için sokmamak, beni ağlarken ya da üzgün görmemek.. ee ben bunu nasıl yapacağım bunca yaşanılanlardan hele dün akşamdan sonra? çok kötüyüm. eşimi kaybetmeyi göze alamam!
ne olur yardım edin bana! çok kötüyüm.

O halde eşinizi üzmeyeceksiniz.
Dik duracaksınız. Kayınvalidenizin iftira ve yalanlarıyla yıkılmayacaksınız. Eşinize daha bir sıkı sarılacaksınız.
Siz duruşunuzla eşinize güven vereceksiniz. Böylece annesini daha çok çıldıracak ve daha büyük hatalar yapacak.
Eşiniz de öyle bir kadınla birlikte yaşamak zorunda bırakmayacak sizi.

bazen ego anneliğin önüne geçiyo tatlım, eşin madem çok bunaldı sen onu araya sokmadan kayınvalideni al karşına içini dök sen benden ne istiyosun de, anneme dediklerini bana da söyle de, bak şanslıymışsın ki eşin arkanda duruyomuş çoğu erkek direk anneci oluyo

cnm eşin senden yana üzme kendini ailesi yokmuş gibi davranmaya düşünmeye çalış..böyle yaparsan eşinlede arana soğukluk girer onu sevdiğini kimsenin aranıza girmesine izin vermeyeceğin söyle ve sarıl ve bir daha bırakma
cnm inan eşin senin için birşeyler yapmaya çabalıyor belli sende yapmaya çalış ve ailesini düşünmemeye çalış aklına getirmemeye çalış aranıza soğukluk girmesine izin verme inan hiçkimsenin hayatı dörtdörtlük değil mutlaka biryerden birşey çıkıyor mutlaka daha fazlasından sakınsın Yarabbim (

ya ben ne yapayım bunları bende yaşıyorum fakat benim eşimde onların yaptıklarını bile bile onlar haklıymış gibi davranıyor

biraz önce eşim ile konuştum. sizin bu aranızdaki yaşanılanlar beni çok yordu. artık bir çözüm bulun. sizin bu gururunuz yüzünden huzurum kalmadı diyor. anneme yapmacık olsa da iyi davran, hoş tut diyor. sonra sen böyle mutlu olcaksan yapıyım diyorum, o da senin acı çektiğini bile bile nasıl mutlu olayım diyor. bilmiyorum ama eşimin sanırım kafası çok karışık bir halde. beni çok seviyor, annesini de tanıyor. sanırım sadece annesinin dır dırından kurtulabilmek adına benden yapmacıkta olsa hoş tutmamı istiyor. bende hiç öyle bir insan değilim. yapamam. şu an için tek düşünebildiğim eşimi kaybetmemek. ama huzur, hele dün yaşanılanlardan sonra nasıl olacak? daha 6 aylık evliğim.. ilerde nasıl olacak? kayınvalidem hep böyle huzur mu kaçıracak ya da ben aklım mı kaçıracağım =(

sana verdiği taktikleri annesine de veriyosa sorun yok karşılıklı gölge oyunu oynarsınız yapmacıkta olursunuz sorun çözülecekse ama her halükarda tek taraflı olmaz

arkadaşım biraz sabırlı olman gerek..dur bismillah daha yeni evlisin kocana oyle kayınvaliden ilgili çok şey soyleme zor olacak ama kocanın dedigin uygula sorun olursa dersin ki bak bunuda denedim aam olmadı en azından sana dahda hak verrir zaten veriyormuş ama eşinin canını bunu sıkma biraz sonra oda sıkılacak ve seni haksız görecek çünkü, dedigini yap kocanın,oyle gelecem demeyle gelinmez meraketme canında sıkma güçlü ol ..Rabbim yardımcın olsun..

şimdi doğru yol yapmacık davranmak, eşimin istediği gibi biri mi olmak? ya bu sefer kayınvalidem fazla yüz bulup burnunu herşeye daha çok sokar, bizi daha çok rahatsız ederse?
bilmiyorum ya kafam çok karışık. bana yaşattıklarını içimde batırıp nasıl ona karşı politik davranacağım, yüzüne güleceğim bilmiyorum. içimdeki öfke o kadar büyük ki onun sesini telefonda duyunca bile tüylerim diken diken oluyor ve üşümeye başlıyorum. bilmiyorum çok zor bir hal içindeyim. sanki önümde büyük bir çıkmaz var ve ben gerçekten nasıl davranmam ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

cnm bende diğer arkadaşlara katılıyorum. biraz sabır göstermen gerekecek, 6 ay çok uzun bir zaman değil evliliğin tadını çıkartmanız gereken zamanlar, böyle şeylere çok fazla kafa yorup eşinide kendinide üzme.. idare et kayınvalideni de, eşinle aran gerçekten iyi olsun, k.validenle de iyiymiş gibi olsun.. en önemli şey huzur ve onu kazanmak için biraz çaba fedakarlık gerekiyor....Rabbim yardımcınız olsun...

Sakin olmalısın madem eşini kaybetmek istemiyorsun kör ve sağırı oynayacaksın
Annene de kayınvalidene de söyle sana da laf taşımasınlar boşuna kafaya takmazsın böylece
Sen dinginliğini koruduğun müddetçe eşinle arana kimse giremez
Allah kolaylık versin canım

başlığı görünce çok olaylar var zannettim.eşin yanında evliliğin nasıl kayıyor parmaklarından.ama anneni sevmiyorum diğye eşine söyleyip durursan korktuğun başına gelebilir

canım oncelıkle ıyı nıyetlı ol bırak karsındakı kotu sıret olsun kayınvalıden anne olmasın sana sen ona evlat ol emın ol kı sen kazanırsın kalp kırıklarını bır yana koy sana kotusun demıyorum sana kotuluk mu yaptı sen ona ıylık yap benden sana tek tavsıyem bu

başlığı görünce çok olaylar var zannettim.eşin yanında evliliğin nasıl kayıyor parmaklarından.ama anneni sevmiyorum diğye eşine söyleyip durursan korktuğun başına gelebilir

eşimin şu an yüz ifadesini ve bana bakışlarını görmek lazım bunu hissedip anlayabilmek için. benim yanımda olmayı istiyor, ancak çok sevdiği beni bu kadar üzgün ve mutsuz görmeye tahammül edemiyor. çünkü o da biliyor benim kabahatim yok ben bunca yaşanılanları boşuna çektiğimi.. bu da onu kötü etkiliyor. bu sefer senin ile evlendim ama seni mutlu edemiyorum bu yüzden pişmanım da diyor. onun da kafası çok karışık. buraya yazmadığım çok fazla yaşanmışlıklar var ve bizim aramız şimdiye kadar olmadığı kadar soğuk halde..

Eşinin istediği gibi bir ol. K.validene saygıda kusur etme. Onu sevmek zorunda değilsin, saygı duymak zorunda da değilsin ama evliliğinin mutlu sürmesini istiyorsan saygı göstermek zorundasın.
Herşeye burnunu sokmaması da senin elinde. Dediği şeyleri duyma. "Şunu şöyle yapın" mı diyor duymayın, ısrarla söylemeye devam ederse "yok ben öyle sevmiyorum, bööyle daha iyi" diyin.

uzun bir süre konuşmamak, telefonla görüşmemek gibi şeyleri yapabilirsiniz?

kusura bakmayın ama uslubunuzu hiç beğenmedim..belki sevmeyebilirsiniz aranızda sorunlar olabilir .ama en azından saygılı olmayı deneyin...ne demek sen kimsin..farkındaysanız eğer o sen kimsin dediğin kişi eşinin annesi 9 ay karnında taşımış yedirmiş içirmiş hastalanmış uyku uyumamıştır..nasıl böyle bi haksızlık yapıyosunuz.sen nasıl rahatsızlıklarını burda dile getiriyosan oda annene açılmış..eşşeğin hatırı yoksa sahibinin hatrı denilmiş hiç olmazsa eşiniz için biraz saygılı olun evinizin huzuru içinenazından...

Vallaha al bendende okadar benimde 2 aylik bir oglum var o kadar zor buyuyorki bende kaynanamla sorunlar yasadim gormedim duymadim kadin remsne bana ben ogluma bir suru kiz beyendim o istemedi (mmur olmadigim icin) bana lafta soktu ama agzimi acmadim daha 6 aylik evlisin ve bu kadar feryat figan beni yanlis anlama ama evlilik budur o adam ikinizin arasinda kafayi yer bazi seyleri soyleme kaynanan her seyi cevap vermek zorunda degilsin ayrica sana sunu diyim eger tek ogluysa ve ilerde yanlizsa kusura bakma ama snein yaninda yasamak zorunda snein annen sana nasilsa onunkide ona oyle tabiki sunu diyebilirisn anne sorunlarin varsa bana soyle annemle bunlair paylasma o kadin uzuluyor diye benim bir arkadsim 4 senelik evli kayinvaldeisni 3 kere gormus kadini evine koymuyor ve ben o kdaaini tesadufen gordum nasil agliyor 3 oglum olacagina 1 kizim olsaydi diye insan evladinida ozlermi diye bence yanlis yoldasin 6 ayda bu kadar yol 1 seneye kalmaz o adam cagiz kafayi yer arayi bul.ayrica evlenmeden once kaynana yien bir syeler sokmutur sana laf olarak hic dusunmedinmi bu kadin neyse evlenince ayni olur diye evliklik fedakarilik ister kaynanala arayi bulmazsan inana sonun iyi degil o yuzden yazik yeni evlisin kocana bahsetme bile uc maymunu oyna bunu yapmak zok zor degil bu artik yapi meselsini gecmis yapman gerek ya bu deveyi guducen ya bu diyardan gidicen.lutfen zolerimi seni suclar sanma eger bir cocugun olursa analik nedir anlarsin.Allah insallaha sanada esinede huzur veriri ...

kişide benlik duygusu anneliğinden ön plana çıkıyorsa kendini tatmin etmek için herşeyi deneyecektir. sabırlı olmak şart.( eşini seviyorsan ki eminim öyle.) annenin bu konuya dahil edilmesini engellemelisin. sonradan daha büyük sorunlar çıkabilir. şimdilik hoşgörü sahibi olan eşin sonradan anneni bütün bunların merkezine de alabilir. öte taraftan, k.validene olan önyargılarını kırmalısın. onun güzel taraflarını görmeyi dene. önce sen iyi ol. sonrasında karşı taraftan gelene göre hareket et. 6 aylık evlilik kısa bir süre. bu güzel zamanlarınızı, o onu demiş bu bunu demişle geçirmemeni tavsiye ederim. duyduysan duyma, gördüysen görme, birşeyler yerine oturana kadar. inan ki bir süre sonra herkes olması gereken yerde oluyor. eşlerimiz için hanımları değerli ama onları doğuran, büyüten aneleri de değerli. bunu unutmamak gerek. yaşanmışlıklara istinaden yazdım. inş. herşey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…