- 14 Eylül 2009
- 52
- 1
-
- Konu Sahibi kahkahayim
eşini psikoloğa yada evlilik terapistine götür demem çünkü erkeklerin çoğu kabul etmez böyle şeyleri.belli ki çok öfkeLİ biri ve bu öfke zamanla senin psikolojini daha da kötü yapacak onun için el alem ne der diye hiç düşünme ilk önce kendin ne hissediyosun ne düşünüyosun kafanda ölç tart ONA GÖRE HAREKET ET.ama bana kalırsa sana şiddet uygulaması,en ufak şeylere küsmesi,sensiz bayram ziyaretlerine gitmesi evliliğnizin kötü ve sürdürülmesi zor bi evlilik olduğunu gösteriyor bunlara rağmen sürdürmek istiyosan içinde ona karşı sevgin varsa adam akıllı konuş düzelmeye niyetliyse sende çabala sende sakin ol ama niyetli değilse bitir bu işi.tıpkı anlattığın gibi bi evlliğe sahip bi halam var 25 küslük kavgayla geçti çocuklarıda bıktı onlardan daha yeni duruldular yani arkadaşım iyi düşün burdaki arkadaşlarada kızma bence hekes kendince yorum yapıyor
canım merhaba..
sende çoğumuz gibi evliliğe adapte olma sorunlarıyla karşı karşıyasın...
tabi bu eşin içinde geçerli...
sanmaki bizlerde kedi köpek gibi evde kavgalar tartışmalar yaşamıyoruz...inatlaşmalar bitincede tam dengesizler gibide aşk yaşıyor,bu dünyaya sanki birbirimiz için gelmişiz gibi sarılıp sevişiyoruz..
yokmudur bunun bi ayarı?ya kavga ya aşk!
ikisini bir denge içinde yaşamak ,mümkün değilmi??sana iyi haberlerim var:)
evliliğin ilk yılları için neredeyse bu imkansız:)yani senin yaşadıkların sadece sana özel şeyler değil...ve geçici şeyler..yani zamanla düzelmesi mümkün şeyler...sadece sağlığı kaybedersen onu geri getiremezsin,onun dışında herşeyin telafisi var...tabi aradaki saygı bağlarını çok fazla koparmamak şartıyla...
öncelikle sorun kendinize...onu seviyormusunuz?
sonra onun sizi sevip sevmediğini sorun..muhtemelen deliler gibi sizi
seviyordur:)eee ozaman neden anlaşamıyoruz biz bu adamlarla???:)
cevap basit...flört ederken,demet demet güllerle karşılanırken aslında beyindeki o kimyasalların etkisiyle insanlar gerçek yüzlerini saklıyorlar...buna bizde dahiliz...fönlü saçlar,hanım hanımcık tavrılarımızla bizde biraz kandırıyoruz erkekleri...
sonra birden bire aynı çatı altına giriyoruz..herkes kendi egemenliğini ilan edecek doğal olarak...bir çöplükte iki horoz misali:)
birbirinizin sınırlarını daha doğrusu tahamüllerinizi bilmediğinizi için,ilk önce birbirinizin sinirkatsayılarını ölçmeye başlarsınız:)buyüzden cicim ayları genelde keçi aylarına dönüşür çünkü daha yeni birbirinizi tanımaya başlamışsınızdır:)
kapı pencere iner,duygusal inişler çıkışlar,efendime söyliyim, bıktım bu hayattan,çekip gidicem ,yaşamak istemiyorum tripleri bir zaman sonra insanı boğmaya başlar... insan ancak bukadar eziyetin ardından anlarki hayattaki en güzel şey YUVANDA BİR PARÇA HUZUR'DUR...
bukadar haralagürelenin size faydalarıda var...
onu artık tanıyorsunuz..oda sizi...
bundan sonra artık birbirinizin sınırlarını zorlamadan konuşmaya uzlaşmaya çalışmalısınız..
boşanma hernekadar uzağınızda olsun diye temenni etsem de
eşinize asla bundan korktuğunuzu sezdirmeyin...
tam tersi..karşılıklı anlaştıktan sonra 1dakikada boşanıp benden kurtulabilirsin bile diyebilirsiniz ama şunuda ekleyin...
ben senden boşanmak istemiyorum...mutlu olmak için evlendik,
ikimizinde hataları var....bunları birlikte ya aşarız yada...
sizi fiziksel incitme olayınada değinmek istiyorum...özürde dilemiş sanırım..ama özür dilemesi eğer tekrarı olmayacaksa bir önem taşırdı..
ne yapın edin size el kaldırma fırsatı vermeyin ona..çok sinirlendiğinizde başka bir odaya geçin...
eğer şiddet hayatınızın bir parçası olursa zaten ortada bir yuvadan bahsedemeyiz...
hayat çok güzel canım arkadaşım...sende güzel bir iş etmiş ve sevdiğinle evlenmişsin...asla PİŞMAN OLMA....
yaşadıkların inan hepimizin başından geçen şeyler...
birde nacizane fikrim...Allahın sana bahşettiği hayatın ile ilgili yazdıkların...biliyorum%de100ü sinir anıyla söylendi ama birdaha asla böyle şeyler düşünme..Allah korusun...Allahın gücüne giderde ...madem yaşamak istemiyosun al sana dermansız dert çek bakalım diyebilir....sakın büyük konuşma...büyük lokma ye ama büyük laf aslaa...karakterini ve kişiliğini daha yukarda tut..
sen onsuzda bir insansın unutma...kendine saygı duy ki başta eşinde sana saygılı davransın..
inşallah en kısa sürede evinize yağmur gibi mutluluk ve huzur yağar...Allahım sizi korusun...
Sizin aklınızdaki 'aaa gül gibi karısını dövüyor terbiyesiz Allah ıslah etsin' vs vs vs gibi sözleri söylemedikleri için herkese çıkışmışsın.
Kusura bakma ama bu dünyada herkes ettiğini çeker.
Otur bir düşün bunca insan ne diyor diye...
Hala boşanamam diyorsun uğraşamam falan filan.
Yok seviyorum diyorsun vs vs vs.
Ailen arkandaymış, eğitim de almışsın, kendi paranı kazanacak pozisyondasın yani.
Kimsenin hakaretini aşk kırıntısını dayağını çekmek zorunda değilsin.
E evde durman için tek geçerli sebep söyle.
Bırak bu seviyorum laflarını.
Neyini seviyorsun kocanın?
Otur bir kağıt kalem al eline iyi ve kötü yönlerini yaz.
Acaba neleri seviyorsun kendini sorgula...
Senin sorunun tek başına tabiri yerindeyse kocasız(!) kalmak, insanlara kendini ispatlama çabası bakın ben tek değilim evliyim mutluyum oyunu oynamak.
Sonra sahne kapanıp tek kalınca da ağlamak...
Sen bu hayatı kendin seçmişsin.
Ne diyelim ki?
MUTLULUKLAR!!!
tüm bunlar aşağılayıcı yorumlar ya bırakın arkadaşlar allahınız aşkına..... siz de kendi depresif hayatlarınızın öfkesinin burda bana çıkışarak çıkarmayın lütfen.
canım benim ya;
Benim hödükten bir tane daha varmış..
Ama darp olayı var seninkinde;
Eşinin burnu iyice sürtülsün,
Seni kaybedeceğini anlasın
Seviyorum deyip buna sığınma,
Sevgi her zaman bağlayıcı olmuyor çünkü işin içine şiddet giriyor yavaş yavaş..
Bu tarafı çok kötü...
Bizde zaman zaman zor günler geçiriyoruz,eşim çok asabi...
O zamanlar onunla tartışmıyorum ama ben bunun başka sebebleri olduğuna inanıyorum
zevkten değil yani..
Normalde iyidir çünkü
sana sürekli böyle davranması doğru değil
kendini çaresiz hissediyorsun buda seni bunalıma sürüklüyor
ama çare var bak baban yanında sana sahip çıkıyor
kendini çıkmazda görme her zaman açılır bir kapı vardır
Lütfen kendine olan inancını kaybetme
Bu kendine verdiğin en büyük zarar olur..
sağol kardeşim, kendimi çıkmazda görmemek için kendime başka yollar açmaya çalışıyorum inşallah.
kendi eklemek istediklerim var.
sevginin tek başına ilişkiyi yürütmeyeceği çok aşikar, bazen yalnızlık ve moralsizlik beni ucurumun diplerine cekmese ben kendime daha çok inanıcam, güçlüyüm diyeceğim, ama güçlü olmak ayda bilmem nr kadar maaş almakla da olmuyor, babanın anneninsnein arkanda olmasından da olmuyor ki, güçlü olmak içten, yürekten gelecek..... tüm dünya arkamda olsa da ben içime kapanmış olsam neye yarar di mi...
evet hakkaten hakaret boyutunu ve terbiye sınırlarını aşanlar var...
Oralı olma...
ne güzel yazmışsın önemli olan senin güçlü olman;
kahkahayım;
Öyle anlar yaşadım ki evliliğimde anlatsam şaşırırsın;
Ancak hayatımın ilkiydi bu yaşadıklarım
Bazı şeyler bizim elimizde olmuyor yaşanıyor malesef
Kendimi çok çaresiz hissettiğim dönemler oldu
Burda bile paylaşmadım
Ancak tek başıma kendime olan inancımı kaybetmeden yaşadıklarımı atlattım
Kendime inanmayı bıraksaydım hayat zordu benim için
Şimdi bakıyorumda bu yaşadıklarım bana tecrübe ve güç olarak geri dönmüş...
Neden bunları yaşıyorum diye üzülme
Herkezin başına gelebilir hayat bu
Sen içindeki seni sağlam tut...
ama çözümünüde sen yarat...
işte ben de senin gibi güçlü olmak istiyorum, tek başına dimdik durmuşsun işte... beni etkilesin olanlar ( bu gayet normal) ama sırf bunlara taılıp kalıp kendimi aciz görmeyeyim, yaşananlar beni güçlendirsin, öldürmesin istiyorum. bunu nasıl başardın bilmiyorum ama kardeşim, bu işin içinde olmazsa olmaz "sabrın" olduğuna eminim.
kimbilir sen de ne zor zamanlar geçirdin, ama kazandın değil mi? Allah senin dirayetini vermiş, senin için sevinçliyim.
Neler yaşadın? nasıl baş ettin? ve nasıl kendini yetiştirdin bu evlilik okulunda? bunu senden dinlemeyi gerçekten isterdim. henüz birbuçuk yıllık evliyim iki bile olmadı.... ve tökezleyip duruyorum. bana engellerini aşmış senin gibi birilerinin deneyimleri lazım.
bazen aynı seninn gibi düüşünüyorum. ah gidecek bir yerim olsa.... kimsenin bilmediği kimseyle iletişim kurmayacağım, kimseye hesap vermeyeceğim bir yer.... arkamdan ağlar mı düşer mi kalkar mı güler mi ağlar mı perişan mı olur bilmem. sadece gitmek istiyorum. zaten gidecek yerim olmaadığı için sorunlardan kurtulmak için uyumak istiyorum ya. inan bana bir çeşit kaçış yolu arıyorum kavga ettiğimizde. ölmekten korkuyorum. o yüzden uyusam bir şey beni uyutsa aradan 2 yıl geçse uyansam her şeyi unutmuş olarak, sıfırdasn tertemiz bir zihinle uyansam... bana kimse hatırlatmazsa onu....
şiddet artacak demişsin. ben sakin olsam belki şiddet olmayacak ama ben sakin olamıyorum ki. o delirince ben alttan alamıyorum susamıyorum. gururuma yediremiyorum susup pısmayı. erkek gibi dikiliyorum karşısına
kendisinden korkmadığımı görünce daha çok sinirleniyor ya bana zaten. oh canıma değsin.
korkakça yerlere pısa pısa saklanacağıma erkek gibi dikilirim karşısına ve haykırırım "korkmuyorum senden" diye. bazen öyle de oluyor zaten. zaten beni yıpratan itmesi değil ki umursamaz lafları. sokan, iğneleyen, acıtan lafları... ben karşısına dikilince itiveriyor, kaçsam itemeyecek. beni itip kakmasının sebebi benim hallerim, onun triplerine onun gibi kafa tutumam, yani onu da diyeyim.
sabah yüzüme dalması olayında da, elini avucunun içini suratıma basturarark kafamı itmesi olayıdır. aynısını ben de yaptım peşinden ona. o bi daha yaptı sonra. ben de bacağına tekme attım. sonra ittii beni kapıya geçtim resmen. sonra da sarılıp yerden kaldıracak beni. acıması da var bana. allak bullak kafam. Allahıms en yardım et.
sabredemiyorum arkadaşlar. bana deyin ki sen yanlış yapıyosun. eşin sinirliyken uzak dur ondan deyin banaaaa. ama duramıyorum. kanıma dokunuyor davranışları. tepksiz kalamıyorum.
konunu okudum ve gerçekten üzüldüm senin adına...TÜRK TOPLUMUNDA YAŞAYAN ERKEKLERİN GENELDE YAPTIĞI ŞEYDİR BU NEDENSE....KADINLARIN ÜZERİNDE EGEMNLİK KURMAK İSTERLER..bu onların ne işine yarayacaksa..yada içlerindeki hangi boşluğu dolduracak hangi zayıf taraflarını şişirecekse...Ama onların görmediği ve bilmediği birşey varki kadınlar her nekadar bir kelebek gibi zarif narin ve zayıf görünselerde gerçekten çok güçlü varlıklardır..iş başa düştüğü zaman yapamayacakları çözemeyecekleri hiçbirşey yoktur..ama bunu erkekler nezaman görür...kaşınmak istediklerinde onları kaşıdığımız zaman...
senin yaşadıkların arkadaşım, aslında okurken çok şaşırmadığım şeyler..biz şunca sene geçmesine rağmen hala dediler gibi aşığız ve birbirimizi kırmıyoruz çokta saygılı ve seveceniz birbirimize karşı deseydin inanki çok şaşırmış olurdum..çünkü biz toplum olarak alışık değiliz böyle şeyler yaşamaya ve duymaya...
o yüzden çokta takma kafana..yorma kendini üzme kendini..
herkesin evinde olmuştur tatsız tutsuz günleri..yalnız sana şunu söyliyim benim hayatımda hiçbir şeyin ortası yoktur..ya siyahtır ya beyazdır herşey..ya ortalığı yıkar dökerim hiç acımam..yada oldukça sakin ve naifimdir..koca benden ne istiyorsa AL SANA diyip onu veririm..esirgemem lafımı ..kaybettim mi birşey..hayır..aslında sessiz kaldığım zamanlar alttan aldığım zamanlar kaybetmişim...
sana tecrübelerimden esinlenerek şunu söylüyorum..her lafına karşılık verme ağır suçlamalar içermediği sürece..bazen susup hiç tenezzül etmemek en büyük cezadır..lafını verdiğin zamanda 2 laf söyle otursun içine ciğerine..ağır taşı kimse oynatamaz yerinden...başta tepki gösterir bu hallerine ama zamanla alışır ve saygı duymayıda öğrenir...insan zamanla herşeye alışıyor..bırakta alışan o olsun sen değil..bırakta ağırlığının altında ezilsin..asaletine esir olsun...göreceksin ki uzun vadede sen kazanacaksın..Allah yardımcın olsun arkadaşım..
konunu okudum ve gerçekten üzüldüm senin adına...TÜRK TOPLUMUNDA YAŞAYAN ERKEKLERİN GENELDE YAPTIĞI ŞEYDİR BU NEDENSE....KADINLARIN ÜZERİNDE EGEMNLİK KURMAK İSTERLER..bu onların ne işine yarayacaksa..yada içlerindeki hangi boşluğu dolduracak hangi zayıf taraflarını şişirecekse...Ama onların görmediği ve bilmediği birşey varki kadınlar her nekadar bir kelebek gibi zarif narin ve zayıf görünselerde gerçekten çok güçlü varlıklardır..iş başa düştüğü zaman yapamayacakları çözemeyecekleri hiçbirşey yoktur..ama bunu erkekler nezaman görür...kaşınmak istediklerinde onları kaşıdığımız zaman...
senin yaşadıkların arkadaşım, aslında okurken çok şaşırmadığım şeyler..biz şunca sene geçmesine rağmen hala dediler gibi aşığız ve birbirimizi kırmıyoruz çokta saygılı ve seveceniz birbirimize karşı deseydin inanki çok şaşırmış olurdum..çünkü biz toplum olarak alışık değiliz böyle şeyler yaşamaya ve duymaya...
o yüzden çokta takma kafana..yorma kendini üzme kendini..
herkesin evinde olmuştur tatsız tutsuz günleri..yalnız sana şunu söyliyim benim hayatımda hiçbir şeyin ortası yoktur..ya siyahtır ya beyazdır herşey..ya ortalığı yıkar dökerim hiç acımam..yada oldukça sakin ve naifimdir..koca benden ne istiyorsa AL SANA diyip onu veririm..esirgemem lafımı ..kaybettim mi birşey..hayır..aslında sessiz kaldığım zamanlar alttan aldığım zamanlar kaybetmişim...
sana tecrübelerimden esinlenerek şunu söylüyorum..her lafına karşılık verme ağır suçlamalar içermediği sürece..bazen susup hiç tenezzül etmemek en büyük cezadır..lafını verdiğin zamanda 2 laf söyle otursun içine ciğerine..ağır taşı kimse oynatamaz yerinden...başta tepki gösterir bu hallerine ama zamanla alışır ve saygı duymayıda öğrenir...insan zamanla herşeye alışıyor..bırakta alışan o olsun sen değil..bırakta ağırlığının altında ezilsin..asaletine esir olsun...göreceksin ki uzun vadede sen kazanacaksın..Allah yardımcın olsun arkadaşım..