bıktım fırtına yaşamaktan

bazen aynı seninn gibi düüşünüyorum. ah gidecek bir yerim olsa.... kimsenin bilmediği kimseyle iletişim kurmayacağım, kimseye hesap vermeyeceğim bir yer.... arkamdan ağlar mı düşer mi kalkar mı güler mi ağlar mı perişan mı olur bilmem. sadece gitmek istiyorum. zaten gidecek yerim olmaadığı için sorunlardan kurtulmak için uyumak istiyorum ya. inan bana bir çeşit kaçış yolu arıyorum kavga ettiğimizde. ölmekten korkuyorum. o yüzden uyusam bir şey beni uyutsa aradan 2 yıl geçse uyansam her şeyi unutmuş olarak, sıfırdasn tertemiz bir zihinle uyansam... bana kimse hatırlatmazsa onu....
şiddet artacak demişsin. ben sakin olsam belki şiddet olmayacak ama ben sakin olamıyorum ki. o delirince ben alttan alamıyorum susamıyorum. gururuma yediremiyorum susup pısmayı. erkek gibi dikiliyorum karşısına
kendisinden korkmadığımı görünce daha çok sinirleniyor ya bana zaten. oh canıma değsin.

korkakça yerlere pısa pısa saklanacağıma erkek gibi dikilirim karşısına ve haykırırım "korkmuyorum senden" diye. bazen öyle de oluyor zaten. zaten beni yıpratan itmesi değil ki umursamaz lafları. sokan, iğneleyen, acıtan lafları... ben karşısına dikilince itiveriyor, kaçsam itemeyecek. beni itip kakmasının sebebi benim hallerim, onun triplerine onun gibi kafa tutumam, yani onu da diyeyim.

sabah yüzüme dalması olayında da, elini avucunun içini suratıma basturarark kafamı itmesi olayıdır. aynısını ben de yaptım peşinden ona. o bi daha yaptı sonra. ben de bacağına tekme attım. sonra ittii beni kapıya geçtim resmen. sonra da sarılıp yerden kaldıracak beni. acıması da var bana. allak bullak kafam. Allahıms en yardım et.

sabredemiyorum arkadaşlar. bana deyin ki sen yanlış yapıyosun. eşin sinirliyken uzak dur ondan deyin banaaaa. ama duramıyorum. kanıma dokunuyor davranışları. tepksiz kalamıyorum.

24 yaşındasın. Bu gencecik yaşta sana dayak atan adamla olmaya devam ediyorsun ve sunduğun sebepler gerçekten çok komik. Kime ne ki senin ayrılığından? Kim sevinirse sevinsin? Hem onca soru sorulacak diyorsun, sorarlarsa bu konuda konuşmak istemiyorum dersin.Geçiştirirsin. Hem herkes acı çeker, arada bi onları bazı şeyler vesilesiyle hatırlar. Bu normal. Ama o acının etkisi geçince hatırlasan nolur ki? Zaten bitmiş gitmiş bir olay olmuş olacak zaman ilerledikçe. Boş boş konuşacağını düşündüğün, "herkes" dediğin o insanlar yemiyor dayağı senin yerine. Genç bir kadın olarak biraz kendini düşünmelisin, başkalarının ne diyeceğini değil.

bak canım benim tekraren diyorum,

adamın ruh hali belli manik depresif psikoz

burdan döver ordan sever, bu hep böyle devam edecek ama, hem sevecek hem dövecek

afedersin ama insan sıpa gelir eşşek gider, yani bi degişimi olmaz

evet haklısın pearl.....
ama ben biliyorum sinirlenicem beni adam gibi dinlemeyip lafa karışacak, zaten duygularımı zor ifade ediyorum ona.. iyice hallac pamuğuna gönecek. en iyisi yazmak. ve biliyorum. beni anlayacak. bana hak vercek. adım gibi biliyorum bunu. ama sonra...
dırdırı, kaprisi, küsmesi, başkalarının yanında beni rezil etmesi, vs vs. bunlar iyi olur diye bekliyorum... ama elbette bir süre bekleyeceğim. ben de iyi olmaya çalışacağım. önce sakin olmaya calışacağım. onun sözel üzme teşebbbüslerine taş gibi dayanıklı soğuk ve durgun olmalıım. yaa ben sinirlerimi aldırmalıyım haa ((((((

kahkahayım, arkadaşım belki bana düşmez (ki senin iyiligini istedigim için söylüyorum) ama psikolojik olarak sen de kendini kandırıyorsun gibime geliyor.

konuşunca sinirleniyorsunuz madem yazmak gerçekten mantıklı canım.. böylesini dene bakalım bi.. inşş düzelir ve mutluluğa kavuşursun..

kahkahayım, arkadaşım belki bana düşmez (ki senin iyiligini istedigim için söylüyorum) ama psikolojik olarak sen de kendini kandırıyorsun gibime geliyor.

açıklarsan çok sevinirim. ne manada. yani mutlu olacağıma inanıyorum. pollyannacılık mı oynuyoırum? samimi soruyorum.. dış gözler hap daha tarafsız bakar çünkü...

evlilik zor zanaat... sizin iyi olmanız için ikinizden birinin isteyerek değişmesi lazım, ya o sinirlenince derin nefes alıp yatışacak elinin ve ağzının ayarını bileceek, ya da sen susacaksın, karşısına dikilmeyeceksin yoksa iflah olmazsınız yıpranırken o güzel sevginiz de tükenir, yazık olur, senin kocan severken öldüren tiplerden, zamanla o kadar zor gelir ki, beni sevme lütfen bile diyebilirsin, boşanma işin en son kısmı, önce mücadele etmek lazım, bir süre ayrı kalmanız iyi gelebilir ama bu ayrılığı kimseye söyleme, evden uzaklaş ona da bir mektup yaz ama ailene söylememesi için tenbih et, öyle ortalıklara düşüp seni aramasın, günlüğünü okuyabileceği bir yere koy, bir de kendine senin gözünden baksın

açıklarsan çok sevinirim. ne manada. yani mutlu olacağıma inanıyorum. pollyannacılık mı oynuyoırum? samimi soruyorum.. dış gözler hap daha tarafsız bakar çünkü...

bitanem, seni üzmek istemem, bu sitede bir birimize destek için varız, ama kocan sorunlu bir psikolojide ve degişecek bir durum olmayacak.

ilk yazımı okudun büyük ihtimalle, sen bilmiyorsun ama beynin sana sinsice tuzak kuruyor, kendini kandırımaya itiyor seni,

tabi herşey senin iradene baglı, Allah büyüktür deyip devam edecegin sürece böyle devam eder

Tanrı bize mantık akıl vermiş, evlilik sürecini film şeridi gibi gözünün önünden geçir, görüyorsun degilmi aynı hataları terkrar tekrar yapıyor,

iradeli ve güçlü bir kadınsın, böyle bir insana çocuk dogurmak, aynı evde yaşamak , evli kalmak mantıksızca, belki duygularına kualk asıyorsun ama duygular zamanla körelecek bu gidişle

biliyorum düzenini rahatını da bozmak istemiyorsun, ama azacık aşım agrımaz başım de kararını ver, sen dogru kararlar verdikce Allahın sana verdigi bu cana hürmet edip onu korudukca tanrı da senin karşına güzel kısmetler çıkaracak eminim buna.

öptüm

Anlaşamadığınız açık ve net. Kesinlikle iletişim kuramıyorsunuz. O size lafla söz geçiremeyince şiddete başvuruyor. Elbette çok yanlış ve eşinizin kişiliksizliğinden kaynaklanıyor. Anlaşamıyorsunuz işte başka söze gerek var mı.Bir de şu yazdığınız şeyleri bana yapsanız ben de sinirden kudururum Ne demek susturmak , müdahale etmek . Çocuk mu susturuyorsunuz? Hem huyunu bilip hem bu şekilde ona yaklaşıyorsunuz. Yanlış anlamayın şiddet olayına hiç birşey bahane değil o onun karaktersizliği

susturmak değil ki yaptıkları gayet normal tepkiler, filme konsantre olmuş duymak istiyor bunda sinirlenip, ortamı terkedecek ne var?

Canım hani susamıyorum diyorsun ya daha susamayacaksin yıllar geçtikçe.limitin sınırın her gecengun dolacak.onun da çenesi daha çok düşecek .yani en azından bizde böyle oldu.benide esım ilk yıllarda itince falan kaldırırdi.şimdi nerde (( yası ilerledikçe olgunlaşır diye dusunurdum.malesef o da olmadı.eskiden küserdim.şimdi eskisi gibi küsmüyorum, ama oda bu sefer nasıl olsa her şarta konuşuyor diye daha beter oldu.eskiden masada falan tartışırken garson gelince susardim.bu sefer o 10 kat konuşurdu .purplem utanıyor milletin icinde cevap vermez diye.şimdi ben de lokanta falan susmuyorum cevap veriyorum.en azından lafı yiyip oturmuyorum.ömür torpusu.( senin evliliğin çok yeni cocuk yok baban arkanda ...bence iyi duşun .

senin dediğini yapmayı o kadar çok istiyorum ki.... inşallah. hele şu mektup işini bi yapayım ....

susturmak değil ki yaptıkları gayet normal tepkiler, filme konsantre olmuş duymak istiyor bunda sinirlenip, ortamı terkedecek ne var?

ben konuşurken - ki ortamda başka kişi yoksa onunla konuşuyorumdur- susturulmak istemem. Yani bir film benim onunla konuşmamdan önemli olmamalı diye düşünüyorum, benim için susturulmak kırıcı bir hareket
Diğer durum da başkaların önünde biraz sakin ol falan denmesi, çocuk gibi hareketlerine müdahale etmesi bence hoş değil. Hele erkekler bu konuda daha da hassas klasik bitmek tükenmek bilmeyen erkeklik gururları işte:26:

ferege, güüldürdün beni akşam akşam ( valla bak kardeşim yanlış anlama dalga geçmiyordum ciddi güldüm... ( ama işte sen de yanlış anlamışsı bak, hadi sen beni tanımıyosun, o benim eşim ve yanımızda kardeşim var. çocuğun yanında höykürmesi gururuma dokundu, ne var ne oldu sakin olur musun biraz dedim diye dünya başına yıkıldı adamın (

ve tetemi,
teşekkür ederim düşünüyorum söylediklerini.
manik depresif konusunu da araştırmaktayım.

evet insan kırılabilir ama ben yine de tepkisinin fazla olduğunu düşünüyorum.

hakikaten mi ferege...
ama o tepkiler normal mi.... hadi ben hata yaptım... y ada ben eşiyim yaaa ne olacak ki yabancısı mıyım.....

hakkaten yorumunla şaşırttın beni ve farklı bi açıdan baktım
bitmek bilmeyen erkeklik gururu ha.
benden gururulu mu acaba....

Son düzenleme:

ben de arkadaşla aynı fikirdeyim canım. bu şekilde muamele görmekten ben de nefret ederim
ama hiçbir şey şiddet kullanmayı haklı gösteremez!
anlayabilmek ve anlaşabilmek dileğiyle...

canım elbette eşinin tepkileri abartılı ve bu hareketlerine bu kadar tepki vermesine gerek yok ama çoğu kişi bu duruma sinir olabilir. Bi de klasik erkek işte çocuk gibiler maalesef
bak canım mavivesiyah arkadaşım da sinir oluyormuş.
Belli ki aşıksın ve ayrılmak istemiyorsun. Erkekleri çok kafaya takmadan ve onlarla çok uğraşmadan yaşamak bir kadının akıl sağlığı için önemli. Yani sana bu bardak neden burada mı dedi içinden gül geç umursama gül gitsin. Kendini asla ezdirme ama idare et işte bir şekilde .Çok tepki verdiği şeyleri yapmamaya çalış. Ve rahatsız olduğun konuları sakin ve mutluyken ve gülerek aç. Evlilik gerçekten demirden leblebi

Erkekleri çok kafaya takmadan ve onlarla çok uğraşmadan yaşamak bir kadının akıl sağlığı için önemli

sıyırdım

zaten böyle kendimi kafaya alma huyum olmasa gömleği tersten giydiydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…