- 14 Eylül 2009
- 52
- 1
-
- Konu Sahibi kahkahayim
Aynı benim esiim .ben mı yazmisim diyerek okudum.inanki evli oldugun süre icinde yıllar böyle geçecek.malesef şiddet artacakkonularıma bakarsan görürsün .yipranacaksin ama bu adamlar hiç değişmeyecek.kalp kirmaktan ufacık seyler için evi yangın yerine çevirmemden hiç vazgeçmeyecekler..sen bana göre şanslısında arkanda ailen var.ben de o da yok ben de senin gibiyim millete sakız olmak istemem.bir mucize istiyoruz .eslerimiz değişsin diye...ama ben artık yoruldum tıkandım bıktım.gidecek yerim olsa 1 dk durmam.İnan ki psikolojim bozuldu.
elfride,
haklısın. boşanmak utanılacak bir şey değildir. ama düşünsene bir, bunu duyan herkes "neden?" diye soracak... onlarca acıyan gözü sana bakarken göreceksin... belki içten içe sevinen sahte yandaşlar.... ve cevaplaman gereken onalrca soru hiç bitmeyecek.... sen her şeyi unuttuğunda birileri sana bunu ha tır la ya cak! ben zaten hesap vermekten gocunmasam onun ailesinde anlatmadık adam bırakmam.. en ufak şeyi yetiştirir "oğlunuz da bugün böyle böyle dedi bana" derim.
zaten şu aşamada sabır konumundayım. güzel ve iyi düşünmek istiyorum. sıkıntım olduğunda kendii evimden daha mutlu olduğum bir yer gene göremiyorum. en rahat ettiğim yer gene kendi evim, kendi salonumi kendi odam. yerleştiğim bu düzenimde huzurumu bozan tek şey eşimle sık sık kedi-köpek modumuz.
yaşadıklarına çok üzüldüm canım.. hiçbir kadın böyle muameleyi hak etmez.. ben önce eşinle açıkça konuşmanı öneririm. bazen çok mutlu olduğunu bazense yaşamaktan bıktığını söyle ona. seni ne kadar incittiğini neler hissettiğini bağırmadan tane tane anlat.. ve ona belli bir süre ver. umarım anlar seni ve tavırlarını düzeltir. ama eğer anlamıyorsa bu duruma tahammül etmemelisin. boşanmak utanılacak bişey değil. rabbim herkesin yuvasını korusun ama insanız başımıza herşey gelebilir. hayatın boyunca şiddet görmekten daha iyi olduğunu düşünüyorum..
evet haklısın pearl.....
ama ben biliyorum sinirlenicem beni adam gibi dinlemeyip lafa karışacak, zaten duygularımı zor ifade ediyorum ona.. iyice hallac pamuğuna gönecek. en iyisi yazmak. ve biliyorum. beni anlayacak. bana hak vercek. adım gibi biliyorum bunu. ama sonra...
dırdırı, kaprisi, küsmesi, başkalarının yanında beni rezil etmesi, vs vs. bunlar iyi olur diye bekliyorum... ama elbette bir süre bekleyeceğim. ben de iyi olmaya çalışacağım. önce sakin olmaya calışacağım. onun sözel üzme teşebbbüslerine taş gibi dayanıklı soğuk ve durgun olmalıım. yaa ben sinirlerimi aldırmalıyım haa ((((((
kahkahayım, arkadaşım belki bana düşmez (ki senin iyiligini istedigim için söylüyorum) ama psikolojik olarak sen de kendini kandırıyorsun gibime geliyor.
açıklarsan çok sevinirim. ne manada. yani mutlu olacağıma inanıyorum. pollyannacılık mı oynuyoırum? samimi soruyorum.. dış gözler hap daha tarafsız bakar çünkü...
... Alışamadım huylarına herhalde. atıyorum film seyrediyoruz konuşmaya başladı , ben bi saniye şurayı duyayım dediğimde öfkelenip dırdırlanıp kalkıp gidiyor güzel bir aksamı rezil edebiliyor.
veya evdeyiz kardeşim bize mesela, o an bir şeye aniden öyle bi tepki veriyor ki mesela tvde gördüğü bir sahneye, bağırıyor söyleniyor, kardeşimle ben aval aval bakıyoruz ona, sonra ben müdahale edince " sakin ol ya" falan diyince bana birsürü laf çarpıp ortamı terk ediyor. araba sürüyorum olur olmadık bağırıyor bana.
.
Anlaşamadığınız açık ve net. Kesinlikle iletişim kuramıyorsunuz. O size lafla söz geçiremeyince şiddete başvuruyor. Elbette çok yanlış ve eşinizin kişiliksizliğinden kaynaklanıyor. Anlaşamıyorsunuz işte başka söze gerek var mı.Bir de şu yazdığınız şeyleri bana yapsanız ben de sinirden kudururum Ne demek susturmak , müdahale etmek . Çocuk mu susturuyorsunuz? Hem huyunu bilip hem bu şekilde ona yaklaşıyorsunuz. Yanlış anlamayın şiddet olayına hiç birşey bahane değil o onun karaktersizliği
evlilik zor zanaat... sizin iyi olmanız için ikinizden birinin isteyerek değişmesi lazım, ya o sinirlenince derin nefes alıp yatışacak elinin ve ağzının ayarını bileceek, ya da sen susacaksın, karşısına dikilmeyeceksin yoksa iflah olmazsınız yıpranırken o güzel sevginiz de tükenir, yazık olur, senin kocan severken öldüren tiplerden, zamanla o kadar zor gelir ki, beni sevme lütfen bile diyebilirsin, boşanma işin en son kısmı, önce mücadele etmek lazım, bir süre ayrı kalmanız iyi gelebilir ama bu ayrılığı kimseye söyleme, evden uzaklaş ona da bir mektup yaz ama ailene söylememesi için tenbih et, öyle ortalıklara düşüp seni aramasın, günlüğünü okuyabileceği bir yere koy, bir de kendine senin gözünden baksın
susturmak değil ki yaptıkları gayet normal tepkiler, filme konsantre olmuş duymak istiyor bunda sinirlenip, ortamı terkedecek ne var?
ben konuşurken - ki ortamda başka kişi yoksa onunla konuşuyorumdur- susturulmak istemem. Yani bir film benim onunla konuşmamdan önemli olmamalı diye düşünüyorum, benim için susturulmak kırıcı bir hareket
Diğer durum da başkaların önünde biraz sakin ol falan denmesi, çocuk gibi hareketlerine müdahale etmesi bence hoş değil. Hele erkekler bu konuda daha da hassas klasik bitmek tükenmek bilmeyen erkeklik gururları işte:26:
ben konuşurken - ki ortamda başka kişi yoksa onunla konuşuyorumdur- susturulmak istemem. Yani bir film benim onunla konuşmamdan önemli olmamalı diye düşünüyorum, benim için susturulmak kırıcı bir hareket
Diğer durum da başkaların önünde biraz sakin ol falan denmesi, çocuk gibi hareketlerine müdahale etmesi bence hoş değil. Hele erkekler bu konuda daha da hassas klasik bitmek tükenmek bilmeyen erkeklik gururları işte:26: