- 7 Kasım 2015
- 249
- 268
- 33
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
İnsanlar sabırla sınandıklarında gerçek kendilerine dönüyorlar bence.
Önceden anne olunca anlarsın derdiler,
Anne oldum, oğlum çok çok zor bir bebekti.
2 yaşına geldi artık bir kaç kere hafif vur korksun senden diye akıl veren o kadar çok kişi oldu ki.
Hele şimdi kardeşi oldu, 2 yaş sendromu üstüne kardeş kıskançlığı.
Fırlatmalar, bağırmalar, çığlıklar, vurmalar, kendini yerden yere atmalar, normalde kendi yapabildiği şeyleri bile annem yapsın demeler..
Evde savaş var sanki :)
Ama anlıyorum, bende kıskanç bir ablaydım. Kardeşlerimi kıskanırdım.
Bebeği emzirirken kalbinin sıkıştığını ben hissediyorum.
2 buçuk yaşında ama 5 te olsa sanırım bu konuda böyle düşünürdüm.
Çocugun o kalp sıkışıklığı geçmeden gözüme uyku girmezdi.
Çocukların her dediğini yapmak, şımartmak başka,
Çocuga çocuk gibi davranmak başka.
Çocuktan ne bekliyorsak önce onu ona öğrettik mi diye düşünmeliyiz.
Yada nasıl öğrettik?
Doğru yada yanlış mı yapıyorum bilmiyorum, ama vicdanımın kaldırmadığı bir şeyi çocuğuma yapamam.
Hep düşünürüm 30 yaşında kocaman kadınım, kendimden 5 kat büyük birisi bana bagırsa, yada kızsa su halimle korkarım, çocuk ne yapsın?
Her türlü yol denenmiş, doktordan terapiste...
Ben de anneyim sanırım bu kadar sabırlı olamaz su desturu uygulardım;
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir[/QUOTE
Ilerde çocuk da sizi döver valla
Peki şöyle düşünün birde,eşinizle aranızda bir sorun var.Eşiniz sabrı tükenince size vurduğunu,ve bunu şöyle açıkladığını"canını yakmadım ki,acımayacak yerlerine vurdum,bunda ne var?Onun iyiliği için yaptım hem,uyumsuzdu,bunu düzeltmemiz gerekiyordu"Siz daha iyi bilirsiniz ben en son çaresini denerdim ki Zaten kafa göz dayak atın demiyorum sadece korkutmak amaçlı popusuna biraz vurabilirsiniz çünkü yapabileceğiniz en iyisini yapmışsınız böyle giderse sizde ciddi anlamda psikolojinizden olacaksınız kı benim önerdiğim şey sadece göz korkutmak ama tanı siz daha iyi bilirsin
Anlattıklarınıza göre eskiden herkesin psikolojisi normaldi o halde,öyle mi?Bu zamanda küçükten büyüğe herkesin psikolojisi normal değil valla
Ben hatırlıyorum annemiz bizimle gözüyle konuşurdu. Kendi halimizde sessizce oynardık kavga bile etmezdik şimdi hiç anlamıyorum kedi köpek gibi yiyorlar birliklerini. Hep bu teknoloji yüzünde oluyor sakinlik kalmadı. Tablet televizyon çoçukları annenin arasında uzak bir mesafe koyuyor. Çoçukları çevreden etkileniyor. Hatırlıyorum annemle babam kavga ettiklerinde kardeşlerimi odaya kapatırdım görmesinler diye etkilenirler diye. Bende anne olucam birgün ama korkuyorum çok zor çoçuk yetiştirmek gerçekten çok zor bu devirde
Siz daha iyi bilirsinPeki şöyle düşünün birde,eşinizle aranızda bir sorun var.Eşiniz sabrı tükenince size vurduğunu,ve bunu şöyle açıkladığını"canını yakmadım ki,acımayacak yerlerine vurdum,bunda ne var?Onun iyiliği için yaptım hem,uyumsuzdu,bunu düzeltmemiz gerekiyordu"
Canın acımasa da gururun kırılmaz mı?
Güvenini kaybetmezmisin eşine?
Bazen çocukların şu koca dünyada çok savunmasız olduğunu düşünüyorum.Asıl sınav sabır bitince yaptıklarımızdadır.
Durgun hava da miçolarda kaptandır,gerçek kaptan fırtınalı havada belli olur...
Yooo siz daha da iyi bilirsiniz ama öyle oldu sanırımKonu sahibiyle karistirdiniz beni :)
__________Guncelleme sayfa 27 _________
Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
İnsanlar sabırla sınandıklarında gerçek kendilerine dönüyorlar bence.
Önceden anne olunca anlarsın derdiler,
Anne oldum, oğlum çok çok zor bir bebekti.
2 yaşına geldi artık bir kaç kere hafif vur korksun senden diye akıl veren o kadar çok kişi oldu ki.
Hele şimdi kardeşi oldu, 2 yaş sendromu üstüne kardeş kıskançlığı.
Fırlatmalar, bağırmalar, çığlıklar, vurmalar, kendini yerden yere atmalar, normalde kendi yapabildiği şeyleri bile annem yapsın demeler..
Evde savaş var sanki :)
Ama anlıyorum, bende kıskanç bir ablaydım. Kardeşlerimi kıskanırdım.
Bebeği emzirirken kalbinin sıkıştığını ben hissediyorum.
2 buçuk yaşında ama 5 te olsa sanırım bu konuda böyle düşünürdüm.
Çocugun o kalp sıkışıklığı geçmeden gözüme uyku girmezdi.
Çocukların her dediğini yapmak, şımartmak başka,
Çocuga çocuk gibi davranmak başka.
Çocuktan ne bekliyorsak önce onu ona öğrettik mi diye düşünmeliyiz.
Yada nasıl öğrettik?
Doğru yada yanlış mı yapıyorum bilmiyorum, ama vicdanımın kaldırmadığı bir şeyi çocuğuma yapamam.
Hep düşünürüm 30 yaşında kocaman kadınım, kendimden 5 kat büyük birisi bana bagırsa, yada kızsa su halimle korkarım, çocuk ne yapsın?
Butun bu sorunlar kardesi dogunca basladi basta kiskandi heralde dedik ama cok dikkat ettik dislamadik veya tum ilgiyi kucuge vermedik onunla ozel olarak ilgilendik o sira kardesinin dogumunun ustune birde okula basladi ve okuldada basarisiz oldu kendine zaten guvenmeyen kizim iyice birakti kendini..
Bende cok sabirli saglam psikolojisi olan bi kadin degilim bi ton hastalikla ugrastim yillaridr ama yemin ederim beni bu kadar canimdan bezdiren olmadi
Simariklik ta degil cezalandirdim bagirdim olmadi konustum her istedigi olan bi cocukta degil ama inanilmaz tahrik ediyo bana bagir beni dov diye resmen zorluyo kendimi sikmaktan her yanimda kocaman yaralar cikti zona hastaligi cikti midemde sinere dayali sisme oluyo midem kocaman sisiyo kramlar giriyo ölup gidicem yaa valla denedim her yolu
Obur kizimi kiskaniyo oda var cunku oda bu buyuk kizimin tam zitti okulunda mahalleninde maskotu cok girisken cok dilli cokta ilgi cekici bi cocuk tam bi sevgi pitircigi okulda bile cocuklar kucuk kizimi bekliyolar sevmek icin mahallede diger cocuklarin hic biri buyuk kizimla oynamak istemiyo ama kapiya gelip kucuk kizimi cagtiyolar nokur ininde oynayalim bahcede diye
Yani ikisi cok uc noktada
Biraz ilginizi azaltin onun farkedecefi sekilde.tabi kızınıza xaktırmadan gozunuz ustunde olsun.derslerinide siz birakın zayif alsin .2 sinif birsey olmaz biraz burnu sürtsün . kücük ama sizi cok yormuş. Allah yardımcıniz olsun.__________Guncelleme sayfa 27 _________
Oncelikle sunu belirteyim
Buraya ne zaman konu acsam sonra pisman oldum acimasiz elestiriler ahkam kesmeler suclamalar derken bi daha tovbe dedim ama suan oyle zorda oyle darda hissediyorumki hani tekbi kelimeyle kendimi balkondan bosluga salmaya niyetliyim bu allah rizasi icin yapici yorum yapmayacaklar yazmayiversin baktin okuyunca kiziyosun gicik oluyosun bas hemen geri putonuna kurban oluyum deme bisey ben cok kotuyum cunku..
Sorun buyuk kizim yasi 8
Daha oncede cok dert yandim sikayet ettim sizin deyiminizle ama sorunlar oyle buyuduki hayat bana cekilmez oldu artik kizim benim imtihanim diyorum insan olmek istermi olup kurtuluyum oda rahatlasin bende diyorum simdi gunluk rutinimizi anlatayim
Sabah operek uyandirir hergun kendime sozler veririm sabirli olucam diye uyandirdigimda tersler ne var yaa kalkmicam filan diye 3 senedir sabahciyiz ve kizim zaten 7 de kendi uyaniyo yani uykusuzluktan degil sonra soylenerek yuzunu yikar her sabah evet tam 3 yildir her sabah aglayarak bagris cagris corap giyer neymis corap giyince parmaklari aciyomus nefret ediyomus 20 cesit her turlu corap aldim yok arkadas ne hikmetse her corap acitiyo bunun ayagini sonra beslenmesine ne istiyosa onu yapar koyarim ugrasirim ama yok hic yemez koymayip cezalandirirncada baskasindan ister
Surekli beni tersleyerek tartisma icinde hazirlaniriz okula
3 yasinda bi kizim daha var
Babannemle ayni binadayiz buyugu okula o goturuyodu cunku kucuk o saate yatiyo diye ama bize cok rahat oluyodu ama buyuk kizim onuda sorun etti kadini tersliyo elinden firtip kendi basina gidiyo arti hep mizliyo soyleniyo diye her sabah kucuk kizimi uyandirip saat 7 de hep birlikte okula gidiyoruz sirf azcik yuzu guler belki biseyle mutlu olur diye ama yok
Okulda arkadasi yok
Herkesle hemen tartisir
Acayip laf sokak
Okulu sevmez
Ders sevmez
Spor veya faliyete yonlendirdim sevmez istemez
Evde iletisimimiz kotu diye dersleri de berbat diye hoca tuttuk istemedi sorun cikardi etud denedik gitmedi hergun agladi sorun cikardi annem cocuk psikolojisinden iyi anlayan bi egitimci ve emekli oldu ben calistiriyim dedi ve cok sabirlidir onu bile delirtti biktirdi esim deseniz sinirleri alinmis bi adamdir hayatta sesini bile yukseltmez onu bile cileden cikariyo
Sorun sadece ders degil mesela oyun parkina gotur mutsuz sinemaya gotur kisur bulur evi ister piknege gotur yoruldum diye aglar ve insanlari tahrik edip cildirmak icin proglanmis olsa yemin ederim bu kadar olur yasam enerjim tukendi yaa gun icinde hersey her animiz ayri problem
Okul alisverisi yaptik gitti suluk begendi aldik kaliteli guzel normal suluk bundan rahat icemiyorum petsise koy diyo kullanmiyo ayakkabi aldim deneyrek bu rahat degil diyo yani kasitli yapiyo
Okula baslayali 3 sene oldu ve pedagog psikolog aile terapisi neler denedim ama bende sorunlu bi kadinim okey ama farkli yollar denedim elimden gelenin en iyisini yapmaya calistim ilaclsr kullandik onerileri dikkat aldik ama yok caresizim artik bi yol gosterin ama lutfen anneligimden benim sorunlu olusjmdan vurmayin valla canim burnumda allah askina yapici yorum yapin yol gosteren oneri veren yorumlar yapin
Iyi degilim zaten lutfen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?