Bi türlü bulunamayan gelinlik..

Balıkesir-Ankara nasıl 20 saatlik bir yol oraya çok takıldım
2005 senesinde gelinliğimi 2000 liraya diktirmiştim. Herkes koyacak yer yok falan demiş ama gelinlik dediğin çok yer kaplamiyorki düğünden sonra temizlettim, kutusuyla birlikte kaldırdım. Anısı yeter. Kiralamaya karşıyım. Nişanlık, abiye, bindalli bunlar zaten bikere giyilir
4500 bence çok değil şimdiki piyasaya göre
En beğenmediğimiz abiyeler bile 1000 den kapıyı açiyorken
Ama bütçeleri ona yetmiyorsa ya yettiği ile yetinceksin yada pamuk eller cebe diceksin kendi ailene.
Eşyaların çoğunu benim ailem yaptı diyorsun, durumları varsa yapsınlar tabii nedir yani. Birtek erkek tarafın evladı evleniyor sanki. Hata neden kendiniz yapmiyorsunuz veya nişanlın neden ailesinin eline bakıyor, nişanlısına istediği gelinliği alamicaksa yarın evi nasıl geçinderecek aceba ozamandamı anne babasından yardım bekleyecek

İstediğiniz gelinliği giyinmek hakkınız da...

İkinci el gelinliğe dul kadınlar mı layık?

Bu söylemden hayatım boyunca nefret ettim. Etrafımda gerçek anlamda dul (eşi ölmüş) akrabalarım var çünkü. Dul kelimesinden hiç rahatsızlık duymadım ama herkestensen dul musun, ne o öyle dul kadın gibi... cümleleri çok duydum.

Kurduğunuz cümle çok aşağılayıcı. Övünülecek bir yanı yok. Dul veya boşanmış insanlar da ilk defa evleniyormuş gibi evlenebilir. Başkasının gelinliğini giyinmekte ayıp değil.

Damatlık ne kadar olabilir ki ? Ne kadar farklı modeli olabilir ? Kıyaslama yaptığınız şeyler çok ayrı iki nokta .
Ben gelinliği almamasına ya da durumu olmamasına söz etmedim ki ? Kayın validesini dinleyen nişanlısına sitem ettim .
Ve evet sevdiği kadının , hayatında ki en özel günün de bana göre kendini biraz da olsun sıkarak (ki konu sahibi sıkacak bir durum olmadığını söylüyor) istediğini alabilmeli .
Bana göre de sizin bakış açınız ters ve tuhaf .

ayni hanedan olan bir dugundekinin gelinliğini giymem yabancı biri olsa tamam ...ayrıca burda herkes kendi fikrini açıklıyor kimse katılmak zorunda değil

Öncelikle bunun provaları var aynı fiyata gelir farklı bir şehire gitmek mantıklı değil . Ayrıca madem çok istediğiniz bı model var ben kendi gelinligimi kendim almıştım ne eşime ne kv para ne hiç yapmadım yapabileceğim her şeyi kendim yaptım . Ayrıca ne yalan söyliyim gelinliğe o kadar para vermek bana da hiç mantıklı gelmiyo bi gün giyicem ve bu daha giyemiyecegim birşeye o kadar para vermeyi ben istememiştim ben gelinligimi düğüne iki hafta kala ayarlayabildim. Benim tabi gelinlik hayalim vs de yoktu

ayni hanedan olan bir dugundekinin gelinliğini giymem yabancı biri olsa tamam ...ayrıca burda herkes kendi fikrini açıklıyor kimse katılmak zorunda değil
Boşanmışım ve şimdi gidip yeni bir gelinlik alacağım. Anlayacağınız dulum :)) bu nasıl cahilce bir söylemdir yahu ? Bu sınıflandırma neden ? Umarım bir gün dul bir kadın olmazsınız. Çünkü siz dul olunca değersiz bir varlık olacağınızı düşünüyorsunuz.
Çok çirkinsiniz.

inspector gadget gibisiniz maşallah Bende sabahtır yorum yazıyorum. Aklıma gelmedi eski konularına bakmak .
Simgee senin sorunun bence gelinlik olmamalı ya.. seni aldatan biri zaten sana hiç değer vermemiş oluyor. Aldığın 3kuruşluk eşya için hayatını heba etmemelisin..

Ben hanımefendiye sirdum biz onu hallettik dedi... Bu yuzden bize mutluluk dilemek düşer

Gelinlik elbet içine sinmeli ama banada pahalı geldi ben 2.el gelinlik kiralamıştım sadece 1 defa giyilmiş ama hiçbir eksiği yoktu taşları herşeyi üstündeydi olmasa bile zaten tadilata sokuyolar ben sadece 100 liraya yıkatmaya verdim gıcır gıcır yepyeni bir gelinlik oldu üstelik üstünde istersen oynama yapabiliyolar ilk denediğim gelinliği kiraladım benim gibi kararsız insan nasıl olduysa fiyat gayet uyguna gelmişti
Bence yüksek fiyatlara hiç gerek yok
Eğer yok illa onu istiyorum dersen o zaman yarı yarıya ödemeyi düşünün istersen

Hem diğer konusu yeni hemde ikisi de ilk sayfadaydı. Biri zaten oraya yorum yapmış da öne gelmiş. Öyle gördüm.
Konu sahibi bir de ilk mesajını silmiş konuda. Galiba evlenmezse ölecek hastalığına tutulmuş bütün tavizleri vermeye dünden razı.

Arkadaşım, gelinliğin parasi nişanlısından cikmiyor annesinden çıkıyor, annesini dinleyecek elbette. Hem annesine gelinliği aldırıp hem de ben seni sallanıyorum durumu yapamaz adam bu nasıl bir mantık?

Sen istediğimiz miktarda parayı vermek zorundasın ve susacaksin hicbiseye karismayacaksin demek ne oluyor? Ne biçim bir düşüncedir bu?
Kimseyi karistirtmayacak olan parasını kendi verecek annesinden şundan bundan beklemeyecek. Böyle zorla mecbur ederek aldirsa bile kıymeti olmayacak. Hoş zaten daha evlenmeden aldatılmış gelinliği aldirsa ne olacak.

Ayy ben ben ...cok merak ettim, o mu diye

Hiç dikkat etmemişim. O zaman kendi düşen ağlamaz demekten başka çare yok. Sorun keşke bu gelinlik olsaydı...
Evlenmenin şu an çok öenmli olduğunu , aldığı eşyaları vs düşünüyor sanırım. Halbuki hiç birinin bir değeri yok. Yaşayıp öğrenecek...

Aldatıldığını okuduktan sonra isterse 100bine bir gelinlik alsın, hiç bir değeri yok ki ...

(aaaaa ayip olur elaleme olmaz asla....) düğününü yada nikahını elalam içinmi yapıyorsun yoksa bir yuva kurup mutlu olmak içinmi...bakış açını gözden geçir lütfen...

Boyle saçmalık mı olur Allah aşkına?
Buldugun fiyatlar gayet normal.
Zaten suanda piyasa kötü yani. Bende konu başlığını görünce kilo problemin var falan,ondan bulamiyorsun zannettim.
Taaa 20 saatlik mesafe diyorsun nerede oturuyorsun ki canim? Doğuda mısın?
Ay sinir oldum kaynanaya. Sanki her Allah'ın günü düğün yapılıyor.
Sen baskente gitsen yol masrafi bilmemne olmayacak mi? Ayrica provaya nasil gidip geliceksin?
Yerinde olsam diktirmem. Hayal kırıklığı yaşanabiliyor çünkü .
Bak ben bir gelinlik giydim,kaynanamin işyerindeki insanlara kadar(düğünüme gelmediler de fotoda gormusler) konusuldu.
Ama ben neler neler cektim. Kac kez provaya gittim.
Zayif olduğum icin,göğüs yok kalca yok. Önden biri,arkadan birisi tutturuyor kadinda ölçü alıp igne tutturuyordu. Ay ne fenalik gecirmistim. Tutmuyor ki
Kiraladım,uzerine de biseler eklettim.Dantelden kol,inci düğmeler,gögüsünü dantelle kapattim tamamini degil ama. Uzun kollu yaptirdim. Taki takmaya gelen harika gelinligin vs diyip gittiler Kısın evlendim çünkü. Istersen ozelden atabilirim foto . Ama 2 gelinlik arasinda kalıp tercih etmistim..Begendigin gelinligi alman daha iyi olur. Bazen acaba keske satin mi alsaydim diyorum da bidaha nerde giyicem ki?
Esimin odedigi fiyat,3.500 tl mis. Bence yalan söylüyor. O gelinlik 7,7500 arasi biseydir. 2017 aralik ayında fiyat buydu. Bence canım fiyati normal. O kaynanan fazla konusmasa keske.

Madem orta yol bulunamıyor o halde satın almak yerine kiralasaniz. Tamam istediğiniz modeli diktiğin ilk giyen de siz olun ama satın almayın. Ben oyle yapmıştım çok istediğim modeli diktirerek ama satin almayarak çok uygun hallettim. Tuh keske satın alsaydım demedim hicbir zaman. Nisan kıyafetimi satın aldim oyle evde duruyor biseye yaradığı da yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…