İstediğiniz gelinliği giyinmek hakkınız da...kaynanama ne oluyor acaba ,o giysin o zaman o düğün yapsın .biz düğün zamanı kafamda gelinlik belliydi eşimle gittim aldım 5 sene önce 2.5 bindi hic çok pahalı demedi ama hic unutmuyorum kaynanamin annesi demişti kendi torunu için onun gelinliği var onu giy demişti eşime bi soylendim ben dul muyum baskasinin gelinliğini giyeyim diye..ama yıllar sonra o gelinliği diğer torunu giydi
Damatlık ne kadar olabilir ki ? Ne kadar farklı modeli olabilir ? Kıyaslama yaptığınız şeyler çok ayrı iki nokta .Sürekli taviz taviz diyorsunuz, eşine, " gelinligi çok begenmissin annem almiyorsa ben alayım ya da üstünü ben tamamlayayim " diyebilen bir adam yoksa ortada kv ile para savaşları yapmanın alemi nedir?
O da olmuyorsa gelinliği kızın ailesi neden almasın? Zaten damatligi kızın ailesi alacakmış öyle veya böyle para çıkacak madem damatlık yerine gelinlik alabilirler. Ama almazlar neden çünkü aldırmak istediği gelinlik damatliktan pahalı.
Hem para bizden çıkmasın kv ödesin, hem de hicbiseye karışmasın nasıl oluyor ki?
Benim gelinligimi kv ödemedi ama istediğim gelinlik oldu.
Parayi ondan beklemediğimiz için bizden bir beklentisi olmadi, birseylere karışma durumu da olmadı, laf söylese de takan olmadı. Kvmin evimin içiyle, evimde esyalarimla hiçbir etkisi olmadı. İçime sönmeyen bişey olmadı dolayısıyla.
Çok ilginç bakış açılarınız var.
ayni hanedan olan bir dugundekinin gelinliğini giymem yabancı biri olsa tamam ...ayrıca burda herkes kendi fikrini açıklıyor kimse katılmak zorunda değilİstediğiniz gelinliği giyinmek hakkınız da...
İkinci el gelinliğe dul kadınlar mı layık?
Bu söylemden hayatım boyunca nefret ettim. Etrafımda gerçek anlamda dul (eşi ölmüş) akrabalarım var çünkü. Dul kelimesinden hiç rahatsızlık duymadım ama herkestensen dul musun, ne o öyle dul kadın gibi... cümleleri çok duydum.
Kurduğunuz cümle çok aşağılayıcı. Övünülecek bir yanı yok. Dul veya boşanmış insanlar da ilk defa evleniyormuş gibi evlenebilir. Başkasının gelinliğini giyinmekte ayıp değil.
Öncelikle bunun provaları var aynı fiyata gelir farklı bir şehire gitmek mantıklı değil . Ayrıca madem çok istediğiniz bı model var ben kendi gelinligimi kendim almıştım ne eşime ne kv para ne hiç yapmadım yapabileceğim her şeyi kendim yaptım . Ayrıca ne yalan söyliyim gelinliğe o kadar para vermek bana da hiç mantıklı gelmiyo bi gün giyicem ve bu daha giyemiyecegim birşeye o kadar para vermeyi ben istememiştim ben gelinligimi düğüne iki hafta kala ayarlayabildim. Benim tabi gelinlik hayalim vs de yoktuAylardir gelinlik bakiyorum deniyorum cikariyorum sadece biri icime cok sindi tam aklimdaki diyebilirim ama 4 bucuk milyar fiyat verdiler..
Kaynanam da ucuzsa cok guzel oldu diyo pahaliysa aaa cok kotu durdu diyo beni benden aliyo. Bu 4 bucuk miyar dedikleri modeli ben baska bi gelinlikciye diktirmeye sordum 3 bucuga dikeriz dedi.. simdi eminim kaynanam ona da pahali dicek ama napim piyasa gercekten bu en az 10 tane denedim hepsi ayni civarda 3 bin altı yok..
Ankarada abim yasiyo orda tanidik gelinlikci var o da bindalli icinde 3000 e veririm ayni modeli dedi simdi kaynanamla nisanlim ankaraya git diyo yaklasik 20 saat.. simdi abim evli cocuklari var yengem zaten butun gun onlarla ugrasiyo onlara yuk olmak istemiyorum gidip benimle gelcekelr gelinlikciye mecbur..
Yani baya kararsiz kaldim bi yandan da cok kiziyorum kaynanama. Surekli zorluyo beni uygununu seceyim diye ben baska hicbisey istemedim sadece gelinligim icime sinsin istiyirum ondan bile kısmaya calsiyo.. ailem de hicbisey istemedi ne icinizden geliyosa o dedi.
Gercekten insanlara yuz verince astarini istiyolar yani. Millet almalara doyamaz benimki utanmasa gekinlik giyme dicek. Neyse sizce baska sehre gitmeliyimiyim ucuza gelsin diye? Kararsiz kaldim tabi baska sehir demek benim icin de ekstra para demek calismiyorum su an..
Kaynanam konusunda yanlis anlamayin beni grcekteb herseye tamam anne diyorum gönlü olsun diye ama abartti artik bi süre sonra bana hicbiseyi sormadan yapmaya basladi. Kendi şöyle yapariz diyip konuyu kapatiyo ve bu da benim zoruma gidiyo.
Boşanmışım ve şimdi gidip yeni bir gelinlik alacağım. Anlayacağınız dulum :)) bu nasıl cahilce bir söylemdir yahu ? Bu sınıflandırma neden ? Umarım bir gün dul bir kadın olmazsınız. Çünkü siz dul olunca değersiz bir varlık olacağınızı düşünüyorsunuz.ayni hanedan olan bir dugundekinin gelinliğini giymem yabancı biri olsa tamam ...ayrıca burda herkes kendi fikrini açıklıyor kimse katılmak zorunda değil
inspector gadget gibisiniz maşallahAldatılmışsınız affedip evlenmekte hala kararlı gözüküyorsunuz. Böyle büyük bir şeyi yutmuşsunuz (ki bence ileride çok yüzünüze vurulacak) her şeyi alttan alıp maddi zorluk çıkartmayıp evlenmeye dünden razı gibi koşturmuşsunuz bari en azından istediğiniz gelinlikte taviz vermeyin diyeceğim ama siz en büyük tavizi zaten başta vermişsiniz.
Ben hanımefendiye sirdum biz onu hallettik dedi... Bu yuzden bize mutluluk dilemek düşerinspector gadget gibisiniz maşallahBende sabahtır yorum yazıyorum. Aklıma gelmedi eski konularına bakmak .
Simgee senin sorunun bence gelinlik olmamalı ya.. seni aldatan biri zaten sana hiç değer vermemiş oluyor. Aldığın 3kuruşluk eşya için hayatını heba etmemelisin..
Hem diğer konusu yeni hemde ikisi de ilk sayfadaydı. Biri zaten oraya yorum yapmış da öne gelmiş. Öyle gördüm.inspector gadget gibisiniz maşallahBende sabahtır yorum yazıyorum. Aklıma gelmedi eski konularına bakmak .
Simgee senin sorunun bence gelinlik olmamalı ya.. seni aldatan biri zaten sana hiç değer vermemiş oluyor. Aldığın 3kuruşluk eşya için hayatını heba etmemelisin..
Damatlık ne kadar olabilir ki ? Ne kadar farklı modeli olabilir ? Kıyaslama yaptığınız şeyler çok ayrı iki nokta .
Ben gelinliği almamasına ya da durumu olmamasına söz etmedim ki ? Kayın validesini dinleyen nişanlısına sitem ettim .
Ve evet sevdiği kadının , hayatında ki en özel günün de bana göre kendini biraz da olsun sıkarak (ki konu sahibi sıkacak bir durum olmadığını söylüyor) istediğini alabilmeli .
Bana göre de sizin bakış açınız ters ve tuhaf .
Ayy ben ben ...cok merak ettim, o mu diyeHem diğer konusu yeni hemde ikisi de ilk sayfadaydı. Biri zaten oraya yorum yapmış da öne gelmiş. Öyle gördüm.
Konu sahibi bir de ilk mesajını silmiş konuda. Galiba evlenmezse ölecek hastalığına tutulmuş bütün tavizleri vermeye dünden razı.
Hiç dikkat etmemişim. O zaman kendi düşen ağlamaz demekten başka çare yok. Sorun keşke bu gelinlik olsaydı...Hem diğer konusu yeni hemde ikisi de ilk sayfadaydı. Biri zaten oraya yorum yapmış da öne gelmiş. Öyle gördüm.
Konu sahibi bir de ilk mesajını silmiş konuda. Galiba evlenmezse ölecek hastalığına tutulmuş bütün tavizleri vermeye dünden razı.
Aldatıldığını okuduktan sonra isterse 100bine bir gelinlik alsın, hiç bir değeri yok ki ...Arkadaşım, gelinliğin parasi nişanlısından cikmiyor annesinden çıkıyor, annesini dinleyecek elbette. Hem annesine gelinliği aldırıp hem de ben seni sallanıyorum durumu yapamaz adam bu nasıl bir mantık?
Sen istediğimiz miktarda parayı vermek zorundasın ve susacaksin hicbiseye karismayacaksin demek ne oluyor? Ne biçim bir düşüncedir bu?
Kimseyi karistirtmayacak olan parasını kendi verecek annesinden şundan bundan beklemeyecek. Böyle zorla mecbur ederek aldirsa bile kıymeti olmayacak. Hoş zaten daha evlenmeden aldatılmış gelinliği aldirsa ne olacak.
(aaaaa ayip olur elaleme olmaz asla....) düğününü yada nikahını elalam içinmi yapıyorsun yoksa bir yuva kurup mutlu olmak içinmi...bakış açını gözden geçir lütfen...Bir zahmet o da nikah yapalim annecim maddi durumumuzu dusunelim dedigimde aaaaa ayip olur elaleme olmaz asla demeseymis o zaman. Kina gecesini bile evimde yapiyorum emin olun ben hicbi masraf cikarmiyorum onlara. Yani cok yanlis kisiye atarlaniyosunuz :)
Bunu kaynana demiş ama(aaaaa ayip olur elaleme olmaz asla....) düğününü yada nikahını elalam içinmi yapıyorsun yoksa bir yuva kurup mutlu olmak içinmi...bakış açını gözden geçir lütfen...
kaynanalar hep hatalıdır zaten:)Bunu kaynana demiş ama
Onu bilmemde bi değişikler onda netimkaynanalar hep hatalıdır zaten:)