Bi türlü bulunamayan gelinlik..

ayni hanedan olan bir dugundekinin gelinliğini giymem yabancı biri olsa tamam ...ayrıca burda herkes kendi fikrini açıklıyor kimse katılmak zorunda değil
Fikir açıklamak ile insanları aşağılayan ve hor gören kavramlar hakkında, destekleyici fikirleri belirtmek aynı şeyler değildir. Dul; eşi vefat etmiş veya boşanmış kadın/erkeğe denir. Ben boşanmış insanlara dul dememeyi tercih ediyorum ama kelime anlamı itibari ile böyle.

"Ben dul kadın mıyım," cümlesi, ben ikinci el miyim ki ikinci el giyineyim/düğün yapayım vs demektir. Yani denmek istiyor ki burada sıfır kilometreyim, dolayısı ile sıfır şeyler isterim. Tabii yorum yazan arkadaşın bu gaye ile söyleyip söylemediğini bilemeyiz ama bu tür cümleler bu kapıya çıkıyor. İnsanın fikri neyse zikri de o'dur, derler.

Eşi ölsün, boşanmış olsun, hiç evlenmemiş olsun, bakire olsun/olmasın fark etmez, herkes her şeyin iyisine layıktır. Kaç defa duydum, dul kadın gibi evlendi, cümlesini 24 yıllık hayatımda sayısını hatırlamıyorum. Hepimizin bir gün eşi ölebilir veya boşanabiliriz. Eşinizin vefat ettiğini veya boşandığınızı düşünün ve insanların yanınızda, sizi incitebileceklerini düşünmeden birine, "Ne o öyle sen dul musun ki başkasının gelinliğini giyineceksin," dediğini düşünün. Ne kadar onur kırıcı, aşağılayıcı değil mi? Ben bu cümlelere tepki koydum.

Son olarak ablam gelinliğimi çok beğendi ve ben gelinliğimi diktirirken, benden izin aldı. "Hayat, ben de evlenirsem bir gün bu gelinliği giyinmek istiyorum tam hayalimdeki gelinlik. İçine pay ekletsek sorun eder misin," dedi. Ablamla zevklerimiz aynıdır ve bir açıdan bir gün evlenirse ablamın benim gelinliğimi giyinmesi hoşuma gider. Hala bana geldiği zaman çıkartırız gelinliği bakar. Elbette bu benim ablam, siz tercih etmeyebilirsiniz gayet normal. Ben ikinci el gelinlik giyilmemesine değil, dul benzetmesi yapılmasına kızdım.

Aldatıldığını okuduktan sonra isterse 100bine bir gelinlik alsın, hiç bir değeri yok ki ...
Kajmery yukarılarda daha ilk yorumlarda yazdım, o sıra ciddi yorumlar akıyordu. Dedim kajmery benim yorumu görmedi galiba yoksa böyle gaz vermez.

damat adayı ne yapıyor tum bunlar olurken
oleg cassiniye baktınız mı ?
ınternet sıtesınden bakıp randevu alabılırsınız

neeey aldatıldınız mı
derdınız gelınlık mı gercekten

Haftasonu düğünü olan biri olarak ben de yorum yapmak istedim. Benim eşim aileyle çok önceden konuşmuşlar, benim süsüm püsüm düğün kıyafetlerim için 10 bin bütçe demişler. Bunun yanında düğünde takılacak ziynetler, evin kaba tüm mobilya ve beyaz eşyaları ise eşimin sorumluluğunda olcak şekilde anlaşmışlar. Ailelerde işte düğün yeri, organizasyon, kıyafetler , perdeler gibi geride kalan şeyleri üstlendiler. Bana bütçe önden söylendiği için, kendim de 3-3,4 bin üstü rakamlara sıcak bakmıyordum . Gelinlik denemeye gittiğim gün şans ya, ilk denediğim gelinliği beğendim daha fiyatını bilmeden. Sonra bi sürü moda evinse bi sürü model denedim ama içime sinmedi, ilkinden sonra. Ve ilk gelinlik denediğim diğer modeller ve yerler arasında en pahalısıydı 5900 dediler satın alma kiralama 5600 . Ben dedim böyle böyle bunu beğendim, ama sen bi konuş bütçelerini aşıyorsa mecbur değiştircez. Allah var ya yukarda şu fiyat aralığında başka gelinlik bak deseler, bakardım. Kendim zıt bi insan değilim , gönülleri hoş olsun isterim. Lakin kayınvalide çok ters bi tavır takındı, kendi kızıda evleniyor düğün aralarımız yakın. Onun eş tarafı masrafları karşılamadığı için(normalde durumları olan insanlar, baba yurtdısında fabrika yöneticisi, dubleks evleri var, lüks yaşam stilindeler) gelinliğide eşimin ailesi alcaktı, uyguna gelsin diye de en az fiyat çeken yere yaptırcaklardı. Benimde neden öyle yaptırmadığım konu oldu, biz gelinlikçiyle görüştük konuştuk aynısını dikcekler, çokta güzel vs dedi benim gelinlik konusu baştan savmaya ve orda yaptır sende demeye çalışıldı. Dedikleri yerde benim bildiğim bi yer, prova yapabileceği modeli dahi çok azdı. Zaten manken üstünde beğendiğim bende aynı durcak olsaydı, internetten beğenir alır geçerdim. Bu durumda eşim ona söylenen bütçeyi aşmayacağı halde annesinin bu tavrına tepki koydu ve istiyorsa alıncak dedi ve alındı. Ama özet olarak muhtemelen bana çok para harcattı gözüyle bakıyorlardır. 5200 e aldık gelinliği sıkı bir pazarlıkla, kiralamadık.

Ben sezon olarak kış sezonunda gelinliğimi seçmeye gittiğim için seçeneğim az , birbirinin takliti model çok vardı. Gelinlik hayali olmayan biriydim, ama o gelinliği giyince çok içime sindi. Anne üslup konusunda zekice davransaydı, gelinliği alamazdım belki de ama yapamadı. Başka gelinlik alsaydım da kendimi biliyorum o beğendiğim aklımın bir köşesinde hep kalırdı.

Şimdi bazıları “erkek evlendiriyorlar alcaklar tabi, hazırlansalarmış” diyebilir. Bazılarıda evlencek iki kişi bunun hazırlığını yapmalılardı, paraları yoksa ailelere diretmeye hakları yok diyebilirler. İki düşünce yapısıda kendince haklı, çevremizde binlercesini görüyoruz zaten.

Bizde ailelere minimum yük bindiği için, onlara düşen kısımda hele ki konuşulam bütçe dışına çıkılmadığı sürece istenilen olsun dedik ikimiz.

Ben isterdim ki iki ailede eş para harcasın, gelinlik mi alıncak ortak, düğün yeri mi tutulcak ortak olsun. Kuaför mü ödencek bölüşülsün, ama Türk aile yapısı, en azından kendi ailem ve çevrem malesef buna hazır değil. En sağlıklısının eğer aileler harcama yapıyorlarsa iki tarafa da eş yük binmesi taraftarıyım. he bi taraf ekstra varlıklıdır, kendi harcamak ister orasıda anlaşılır.

Ben içine sinen gelinliği almanı tavsiye ederim. 1000-1500₺ rakamlar evet günümüz kriz döneminde güzel paralar ama ödenemeyecek tutarlar değiller. Verdikleri bütçe üstüne bi 1000-1500 ekleme yapıp kendin istediğini alabilirsin.

mesela gelinlik, erkek tarafının harcayacağı para olunca taviz tavizi doğrusu diye prensip parçalamayı biliyorsunuz ama elin kadını nereye gidip gidemeyeceğinize karışıyor onu gayet normal görüyorsunuz.

Gelınlık onemlı bence.Ne kadar olursa olsun.Hem kaynana ne karışıyor.Evlenıncede karısacak gelınlıkten once bunları dusun bence.Dındıden bunu yapan ılerde neler yapar.

Cok pahali olmayan ama guzel bir gelinlik illa ki vardir. Bu kadar zor degil bu. Nedir yani alt tarafi bir gelinlik. Ben ikinci denedigimi almistim mesela.
Sizin sorununuz gelinlik degil bu yuzden de iciniz rahat degil

Gelinliğe cok fazla bence. Bir kere giyip atıyosun kenara.bnm kaynana gelınlıkcı o dıktı benımkını ama bende cok begenmedım

Gelinliği diktirmeyin. Aynı yer dikmeyecekse güzel olmayacak. Kesin bilgi.

Kadınlar yüzyıllardır kötü polis olmaktan bıkmadı. Damat bey , k.p dünden razı gelinliği almaya... Pis k.v almıyor. Geçiniz.

Kendi düğün hazırlıklarımızı düşünüyorum eşim herşeyi benimle halletmişti ikimiz beraber almıştık ve aman içine sinsin diye hiç para hesabı yapmamıştı,hep hesap kitap içinde büyüdüğüm için zaten istesem de çok pahalıya alamayan biriyim bu da dip not olsun. Ne kadar da evliliğimizin fragmanı bir dönemmiş şuan evliyiz ev aldık onda bile aldıktan sonra herkesin haberi oldu,o kadar başbaşa karar veririz yani.

Bu dönemde bu kadar karışılırsa o evlilikten zerre hayır gelmez söyliim.

Kajmery yukarılarda daha ilk yorumlarda yazdım, o sıra ciddi yorumlar akıyordu. Dedim kajmery benim yorumu görmedi galiba yoksa böyle gaz vermez.
Her şey normal olsa ve tek sorun gerçekten gelinlik alması olsa, fikrim hala aynı. Çünkü gelinlik benim için çok değerli bir şey. Tabi kim karşımdakinin bütçesi çok önemli ama arada bin lira fark varsa da başka şeylerden kısılıp o alınır diye düşünüyorum.
Bu arada yukarıda ki dul kadın sitemine canı gönülden katılıyorum. Burada ki çoğu kadın evliliği bir statü olarak görüyor. Bu durum çok korkunç... Zaten boşanan insan bin tane düşünce yaşıyor, bir de toplumda kadınların böyle bakış açıları olması, söyleyecek söz bulamadım.
Ablan ne kadar tatlı bir kadınmış... Boşandı sanırsam o da... Rabbim en iyisi , en güzeli ile karşılaştırsın. Okurken çok duygulandım...

Kv denizle neden gelinliğe gidiyorsunuz, hadi sessiz sakin olsa neyse, benim kv düğünde gördü esimde , ben istediğim gelinlikciye gittim diktirdim o kadar. Hatta yurt dışından geldim 2 ay vsrdi sadece 2 kere prova oldu o kadar .

7.5 senedır evlıyım , 2800 tl gelinliğimi kiralamıştım.Fiyatlar bana ucuz geldı, ta bı kumas kalıtesını goz onunde bulundurarak yazıyorum bunu

4500 lira iyi bir gelinlik çok da uçuk bir fiyat değil. İki sene önce ben evlenirken de ona yakın hatta fazla olan fiyatları çok duydum.

Ayrıca kaynanayla gelinlik bakmak nedir ya?

ya biz her şeye ama her şeye nişanlımla ikimiz gittik kimsede gelmedi sorun çıkmadı aileleri karıştırmayınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…