Bi türlü bulunamayan gelinlik..

Bir zahmet o da nikah yapalim annecim maddi durumumuzu dusunelim dedigimde aaaaa ayip olur elaleme olmaz asla demeseymis o zaman. Kina gecesini bile evimde yapiyorum emin olun ben hicbi masraf cikarmiyorum onlara. Yani cok yanlis kisiye atarlaniyosunuz :)
Kına gecesini kız tarafı yapar zaten.

Herkes de şimdi ki alkım olsa diyor ama öyle olmuyor o işler bağyanlar :deli: olsaydı kimse birkaç saat giyecek gelinliğe o paraları bayılmazdı bide ankaraya gideceğinize izmire gelin gelinlik cenneti

Gelinlik seçmeye nıye kvdeniz geliyor. Eşinizle konuşun bütçe belirleyin şu miktarın üzerine çıkmayalım gibi. Sonra da birlikte alın. Ben gelinlik almaya gittiğimde 2. denediğim gelinliği almıştım. Aylarca bir türlü gelinlik bulamamanız da garip olmuş.

Herkes de şimdi ki alkım olsa diyor ama öyle olmuyor o işler bağyanlar :deli: olsaydı kimse birkaç saat giyecek gelinliğe o paraları bayılmazdı bide ankaraya gideceğinize izmire gelin gelinlik cenneti
Evet insallah gelicem zaten en basta bu fikir aklimdaydi da kaynnam gelinlik icin izmiremi gitceksiniz dedi nisanlima moralim bozuldu ustelemedim bende gucum yok ne savuncak ne kendimi anlatcak.. ama gitcem nisanlmla.

Gelinlik seçmeye nıye kvdeniz geliyor. Eşinizle konuşun bütçe belirleyin şu miktarın üzerine çıkmayalım gibi. Sonra da birlikte alın. Ben gelinlik almaya gittiğimde 2. denediğim gelinliği almıştım. Aylarca bir türlü gelinlik bulamamanız da garip olmuş.
Biraz galiba tesetturden de kaynakli canm az oluyo genelde az oldugu icin de pahali oluyo digerlerine nazaran.. bide istanbuk ankara gibi bi sehirde degilim oralarda daha kolay olurdu da

Biraz galiba tesetturden de kaynakli canm az oluyo genelde az oldugu icin de pahali oluyo digerlerine nazaran.. bide istanbuk ankara gibi bi sehirde degilim oralarda daha kolay olurdu da
Aynen oralarsa seçenek ve fiyat aralığı daha çok oluyo. Bende küçük yerleşim yerinde yaşıyorum başka yere gitme şansım olmadı bulunduğum yerde secenek az olunca fiyatlar ateş pahasıydi. Elinde imkan varsa git gör

Aldatılmışsınız affedip evlenmekte hala kararlı gözüküyorsunuz. Böyle büyük bir şeyi yutmuşsunuz (ki bence ileride çok yüzünüze vurulacak) her şeyi alttan alıp maddi zorluk çıkartmayıp evlenmeye dünden razı gibi koşturmuşsunuz bari en azından istediğiniz gelinlikte taviz vermeyin diyeceğim ama siz en büyük tavizi zaten başta vermişsiniz.

Aldatılmışsınız affedip evlenmekte hala kararlı gözüküyorsunuz. Böyle büyük bir şeyi yutmuşsunuz (ki bence ileride çok yüzünüze vurulacak) her şeyi alttan alıp maddi zorluk çıkartmayıp evlenmeye dünden razı gibi koşturmuşsunuz bari en azından istediğiniz gelinlikte taviz vermeyin diyeceğim ama siz en büyük tavizi zaten başta vermişsiniz.
Aldatılmış mı :KK57::KK57:

Ben hem sizin içinize sinecek hem de eşinizi maddi anlamda fazla sarsmayacak bir gelinlik almanızı tavsiye ederim.Fakat kesinlikle ikinci el,ucuz olsun falan diye uğraşmayın,kıymet bilinmeyecek ve siz ileride ben bunca fedakarlık ettim diye söylenince yapmasaydın,alsaydın diyecekler.
Kesinlikle içinize sinsin.
Bende küçük bir şehirde tesettür gelinliğimi özel diktirdim,hatta üzerine özel pelerin aldım dışarı çıkarken üstüme attım, bindallıyı kiraladım toplam 2000 tutmuştu 3 sene önce.Güzel oldu içime sindi ama kendimi o zamanlar eşimi çok fazla düşünerek strese sokup, kısıtladım hep.Mesela bindallı almadım şimdi bir yandan iyi ki almadım koyacak yerim yok diyorum,bir yandan keşke alsaydım diyorum çünkü benim eşime yük olmasın diye kıstığım paralar kv ve görüncemin özel dikim kıyafet,uçak bileti masraflarına gitti :işsiz:
Ben o zaman farkında değildim,ailem ve ben o kadar mülayim insanmışız ki eşimin damatlığından tut yaptığımız bohçalara kadar erkek tarafından fazla düğün borcu ödeyen kız ailesi olarak tarihe geçmiş olabiliriz :)
Tavsiyem önce sen bir arkadaşınla şehrindeki tüm gelinlik mağazalarını gez,fiyat araştır.
Beğen karar ver.En son nişanlını al git ona göster,çok içime sindi,alalım de.
Parayi eşin veriyorsa kv haber vermeyin bile zaten bence.
Ailende gerçekten iyi niyetli olsa bile daha dik,sert dursunlar.İnan bana Allah korkusu var dediğimiz insanlara,Allah rızası için attığımız her adıma karşılık nankörlük gördük.Karşılığı elbet Rabbimden..
Fakat ben evliliğe adım attığım ilk günden beri şuna inanıyorum artık,bir işi severek,içime sinerek yaparsam bu iyilik olur, hizmet olur;bir işi istemeyerek,zorla hatır için yaparsam o bana eziyet ve hezimet olur.
Kendi mutluluğundan taviz vermeden başka insanları mutlu etmeli insan.
O yüzden içinize sinen olsun,ömür boyu içinde kalacağına borç olsun,öyle böyle ödenir gider.

Aldatılmış mı :KK57::KK57:
Önceki konusunda öyle yazmış

gelinliği bilmem de bu kaynanayla işin ilerdede çok zor olacak iyi düşün demeye geldim ya ipleri eline al yada bir kez daha düşün

Aylardir gelinlik bakiyorum deniyorum cikariyorum sadece biri icime cok sindi tam aklimdaki diyebilirim ama 4 bucuk milyar fiyat verdiler..
Kaynanam da ucuzsa cok guzel oldu diyo pahaliysa aaa cok kotu durdu diyo beni benden aliyo. Bu 4 bucuk miyar dedikleri modeli ben baska bi gelinlikciye diktirmeye sordum 3 bucuga dikeriz dedi.. simdi eminim kaynanam ona da pahali dicek ama napim piyasa gercekten bu en az 10 tane denedim hepsi ayni civarda 3 bin altı yok..
Ankarada abim yasiyo orda tanidik gelinlikci var o da bindalli icinde 3000 e veririm ayni modeli dedi simdi kaynanamla nisanlim ankaraya git diyo yaklasik 20 saat.. simdi abim evli cocuklari var yengem zaten butun gun onlarla ugrasiyo onlara yuk olmak istemiyorum gidip benimle gelcekelr gelinlikciye mecbur..
Yani baya kararsiz kaldim bi yandan da cok kiziyorum kaynanama. Surekli zorluyo beni uygununu seceyim diye ben baska hicbisey istemedim sadece gelinligim icime sinsin istiyirum ondan bile kısmaya calsiyo.. ailem de hicbisey istemedi ne icinizden geliyosa o dedi.
Gercekten insanlara yuz verince astarini istiyolar yani. Millet almalara doyamaz benimki utanmasa gekinlik giyme dicek. Neyse sizce baska sehre gitmeliyimiyim ucuza gelsin diye? Kararsiz kaldim tabi baska sehir demek benim icin de ekstra para demek calismiyorum su an..
Kaynanam konusunda yanlis anlamayin beni grcekteb herseye tamam anne diyorum gönlü olsun diye ama abartti artik bi süre sonra bana hicbiseyi sormadan yapmaya basladi. Kendi şöyle yapariz diyip konuyu kapatiyo ve bu da benim zoruma gidiyo.
kaynanama ne oluyor acaba ,o giysin o zaman o düğün yapsın .biz düğün zamanı kafamda gelinlik belliydi eşimle gittim aldım 5 sene önce 2.5 bindi hic çok pahalı demedi ama hic unutmuyorum kaynanamin annesi demişti kendi torunu için onun gelinliği var onu giy demişti eşime bi soylendim ben dul muyum baskasinin gelinliğini giyeyim diye..ama yıllar sonra o gelinliği diğer torunu giydi😁

Herkes kayınvalideye laf söylemiş ama belli ki parasini damadın ailesi ödeyecek, o zaman belirledikleri bütçeyi geçmesi çok mantıksız yok illa ben bunu istiyorum diyorsa konu sahibi kendisi almalı.

Aylardir gelinlik bakiyorum deniyorum cikariyorum sadece biri icime cok sindi tam aklimdaki diyebilirim ama 4 bucuk milyar fiyat verdiler..
Kaynanam da ucuzsa cok guzel oldu diyo pahaliysa aaa cok kotu durdu diyo beni benden aliyo. Bu 4 bucuk miyar dedikleri modeli ben baska bi gelinlikciye diktirmeye sordum 3 bucuga dikeriz dedi.. simdi eminim kaynanam ona da pahali dicek ama napim piyasa gercekten bu en az 10 tane denedim hepsi ayni civarda 3 bin altı yok..
Ankarada abim yasiyo orda tanidik gelinlikci var o da bindalli icinde 3000 e veririm ayni modeli dedi simdi kaynanamla nisanlim ankaraya git diyo yaklasik 20 saat.. simdi abim evli cocuklari var yengem zaten butun gun onlarla ugrasiyo onlara yuk olmak istemiyorum gidip benimle gelcekelr gelinlikciye mecbur..
Yani baya kararsiz kaldim bi yandan da cok kiziyorum kaynanama. Surekli zorluyo beni uygununu seceyim diye ben baska hicbisey istemedim sadece gelinligim icime sinsin istiyirum ondan bile kısmaya calsiyo.. ailem de hicbisey istemedi ne icinizden geliyosa o dedi.
Gercekten insanlara yuz verince astarini istiyolar yani. Millet almalara doyamaz benimki utanmasa gekinlik giyme dicek. Neyse sizce baska sehre gitmeliyimiyim ucuza gelsin diye? Kararsiz kaldim tabi baska sehir demek benim icin de ekstra para demek calismiyorum su an..
Kaynanam konusunda yanlis anlamayin beni grcekteb herseye tamam anne diyorum gönlü olsun diye ama abartti artik bi süre sonra bana hicbiseyi sormadan yapmaya basladi. Kendi şöyle yapariz diyip konuyu kapatiyo ve bu da benim zoruma gidiyo.
Herşeyi anladım da Balıkesirden ankara nasıl 20 saat tutuyor onu anlamadım. Bir de gelinliklerin hepsi birbirine benziyor ya. O kadar da abartmamak lazım. Üstüne oturması ve rahat etmen önemli. Açıkçası benimkinin evde kapladığı yer sinirimi bozuyor ama kvler ve eşim o kadar para verdikten sonra(ki benimki nispeten ucuzdu) atarsam veya verirsem bozulurlar diye saklıyorum.

Gelinlikci kiraya vermiyo :KK43: yoksa ben zaten kiralik ariyorum alip dolapta bekletmek hic istemiyorum
bacim ne dicemi bilemedim o zaman ama ankaraya gitmekte pek mantkli diil ya hem de kulfetli yani gelinlikte bi yerde onemli sonucta yillar sonra bile resmine bakinca insan keşke istedigimi giyseydim diyo hayir yani bu zamanda ne ucuz ki ben bile 2016 yilinda 2400 e kiraladim kayinvalideyi bosver en azindan diktir istediğini

Evet aldatılmışsınız siz hala gelinlik derdindesiniz neyse insan seçimlerini yaşar :KK66: boşuna konunuzu silmişsiniz alıntılayanlar olmuş neyseki

Ille evlenip çoçuk yapilmasi lazim. Sonra "benim çoçugum babasini çok seviyor, bosanamam hele o pis yelloz için hiiç bosanmam" denilsin. Cocuk mutsuz yuvada büyüsün.

Hepside bir gelinlik için, insta'da hava atmak için.

X