Ben hem sizin içinize sinecek hem de eşinizi maddi anlamda fazla sarsmayacak bir gelinlik almanızı tavsiye ederim.Fakat kesinlikle ikinci el,ucuz olsun falan diye uğraşmayın,kıymet bilinmeyecek ve siz ileride ben bunca fedakarlık ettim diye söylenince yapmasaydın,alsaydın diyecekler.
Kesinlikle içinize sinsin.
Bende küçük bir şehirde tesettür gelinliğimi özel diktirdim,hatta üzerine özel pelerin aldım dışarı çıkarken üstüme attım, bindallıyı kiraladım toplam 2000 tutmuştu 3 sene önce.Güzel oldu içime sindi ama kendimi o zamanlar eşimi çok fazla düşünerek strese sokup, kısıtladım hep.Mesela bindallı almadım şimdi bir yandan iyi ki almadım koyacak yerim yok diyorum,bir yandan keşke alsaydım diyorum çünkü benim eşime yük olmasın diye kıstığım paralar kv ve görüncemin özel dikim kıyafet,uçak bileti masraflarına gitti
Ben o zaman farkında değildim,ailem ve ben o kadar mülayim insanmışız ki eşimin damatlığından tut yaptığımız bohçalara kadar erkek tarafından fazla düğün borcu ödeyen kız ailesi olarak tarihe geçmiş olabiliriz :)
Tavsiyem önce sen bir arkadaşınla şehrindeki tüm gelinlik mağazalarını gez,fiyat araştır.
Beğen karar ver.En son nişanlını al git ona göster,çok içime sindi,alalım de.
Parayi eşin veriyorsa kv haber vermeyin bile zaten bence.
Ailende gerçekten iyi niyetli olsa bile daha dik,sert dursunlar.İnan bana Allah korkusu var dediğimiz insanlara,Allah rızası için attığımız her adıma karşılık nankörlük gördük.Karşılığı elbet Rabbimden..
Fakat ben evliliğe adım attığım ilk günden beri şuna inanıyorum artık,bir işi severek,içime sinerek yaparsam bu iyilik olur, hizmet olur;bir işi istemeyerek,zorla hatır için yaparsam o bana eziyet ve hezimet olur.
Kendi mutluluğundan taviz vermeden başka insanları mutlu etmeli insan.
O yüzden içinize sinen olsun,ömür boyu içinde kalacağına borç olsun,öyle böyle ödenir gider.