Bi türlü bulunamayan gelinlik..

Her şey normal olsa ve tek sorun gerçekten gelinlik alması olsa, fikrim hala aynı. Çünkü gelinlik benim için çok değerli bir şey. Tabi kim karşımdakinin bütçesi çok önemli ama arada bin lira fark varsa da başka şeylerden kısılıp o alınır diye düşünüyorum.
Bu arada yukarıda ki dul kadın sitemine canı gönülden katılıyorum. Burada ki çoğu kadın evliliği bir statü olarak görüyor. Bu durum çok korkunç... Zaten boşanan insan bin tane düşünce yaşıyor, bir de toplumda kadınların böyle bakış açıları olması, söyleyecek söz bulamadım.
Ablan ne kadar tatlı bir kadınmış... Boşandı sanırsam o da... Rabbim en iyisi , en güzeli ile karşılaştırsın. Okurken çok duygulandım...
Konu sahibi kıxlarımız taviz veriyor (gelinlik vs) deyince, siz aldatılmaya taviz vermişsiniz, gelinlik taviz vermek değildir diye belirttim. Sonuna da birçok şeyi yapmışsınız madem gelinliği de onların alması gerekir yazdım zaten. Ben konu sahibinin kv değil nişanlım alacaksa ne anladım ondan, onu da ben ödeyeceğim demesine bozuldum. Evlendikten sonra da mobilya borcu ödeyen insanlar var. Ben detaylara takıldım daha doğrusu. Kına gecesini bile evde yapmıyorum onlara gereksiz masraf çıkmasın diye, demesi mesela. Ee bu kadar gelenekçisiniz madem, kınayı kız tarafı yapar. Erkek tarafı sadece çerez falan getiriyor sanırım (gerçekten garip adetler). Birçok şeyi biz karşıladık, aldık vs diyor konu sahibi ama ne kadarı doğrudur bilemeyeceğim.

Bu arada ablam hiç evlenmedi canım. Dul öyle yapar, dul ikinci el gelinliğe layıktır, dula düğün mü gerek gibi cümlelere itiraz olarak ablamı gösterdim. Hiç evlenmedi ama benim giyindiğim gelinliği beğendiği için kardeşim giyinmişti diye giyinmekten asla gocunmaz. Yoktur öyle tripleri. Etrafında da ikinci kez evlenen arkadaşı çok. Hepsi de muhteşem düğünlerle evlendi. İkinci el gelinlik giyinmek için illa ikinci kez evleniyor olmak gerekir veya dul kadınlar ikinci el giyer diye bir şey yok demek istedim.

Kendi düğün hazırlıklarımızı düşünüyorum eşim herşeyi benimle halletmişti ikimiz beraber almıştık ve aman içine sinsin diye hiç para hesabı yapmamıştı,hep hesap kitap içinde büyüdüğüm için zaten istesem de çok pahalıya alamayan biriyim bu da dip not olsun. Ne kadar da evliliğimizin fragmanı bir dönemmiş şuan evliyiz ev aldık onda bile aldıktan sonra herkesin haberi oldu,o kadar başbaşa karar veririz yani.

Bu dönemde bu kadar karışılırsa o evlilikten zerre hayır gelmez söyliim.
Bizde esimle herseyi tek yaptık, düğünü zaten lendi yaptığı icin ne kaynana ne kp gördüm. Gelinlik secmemiz hic aklimdan cikmiyor ne güzel gunlerdi😍😍😍 Bissuru modeli sevmistim cok iyi birbyerde butun modellerin karmasini yaptirmistik🤗

Bende evlenirken nişan için gecelik falan alınır ya dur bende var bir getireyim dedi.
Bir getirdi 35 sene önceki penye geceliklerden :KK70::KK70::KK70::KK70:
Eşimle şok olduk. :KK53::KK70:
Anne yıl 2018 forewamorrenk bu gecelikleri giyerse karımdan ziyade annem gibi olur bende onunla yatmam dedi :KK70:
Trip attı gitti kv :KK70::KK70:
AYY gerçek mi buuu:KK70:

Konu sahibi kıxlarımız taviz veriyor (gelinlik vs) deyince, siz aldatılmaya taviz vermişsiniz, gelinlik taviz vermek değildir diye belirttim. Sonuna da birçok şeyi yapmışsınız madem gelinliği de onların alması gerekir yazdım zaten. Ben konu sahibinin kv değil nişanlım alacaksa ne anladım ondan, onu da ben ödeyeceğim demesine bozuldum. Evlendikten sonra da mobilya borcu ödeyen insanlar var. Ben detaylara takıldım daha doğrusu. Kına gecesini bile evde yapmıyorum onlara gereksiz masraf çıkmasın diye, demesi mesela. Ee bu kadar gelenekçisiniz madem, kınayı kız tarafı yapar. Erkek tarafı sadece çerez falan getiriyor sanırım (gerçekten garip adetler). Birçok şeyi biz karşıladık, aldık vs diyor konu sahibi ama ne kadarı doğrudur bilemeyeceğim.

Bu arada ablam hiç evlenmedi canım. Dul öyle yapar, dul ikinci el gelinliğe layıktır, dula düğün mü gerek gibi cümlelere itiraz olarak ablamı gösterdim. Hiç evlenmedi ama benim giyindiğim gelinliği beğendiği için kardeşim giyinmişti diye giyinmekten asla gocunmaz. Yoktur öyle tripleri. Etrafında da ikinci kez evlenen arkadaşı çok. Hepsi de muhteşem düğünlerle evlendi. İkinci el gelinlik giyinmek için illa ikinci kez evleniyor olmak gerekir veya dul kadınlar ikinci el giyer diye bir şey yok demek istedim.
Herkes kendi yaşadıklarına göre durumu değerlendiriyor sanırım canım.
Benim ilk evliliğimde hiç bir şey istediğim gibi olmadı. Hep para yok para yok denildi. Düşün istediğim gelinlik ve aldığım arasında 600-650 tl gibi bi fark vardı ve bana ben vermem , alamam fala dedi... Bende o dönem çalışmıyorum. E ailemden istesem hepsini verip alır ama bu seferde gözlerinde küçük düşerim diye düşündüm hep.
İnan ev mobilyam bile istediğim olmadı. Her şeye karıştı. Babasının maddi durumu epey iyi olmasına ve bana defalarca ne istersen o olacak denilmesine rağmen hep en aşağısını kabul ettirdi. İşte o zaman da cahilliğime denk geldi. Ondan sanırım böyle konular olunca kimse üzülmesin istiyorum. Arada ki farkı da çok bulmadığım için öyle bir tepki verdim.

Ablanızın Rabbim hakkında en hayırlı olanı versin inşallah. Ailenizin ellerinden öperim sizi ne güzel yetiştirmiş.

Bende evlenirken nişan için gecelik falan alınır ya dur bende var bir getireyim dedi.
Bir getirdi 35 sene önceki penye geceliklerden :KK70::KK70::KK70::KK70:
Eşimle şok olduk. :KK53::KK70:
Anne yıl 2018 forewamorrenk bu gecelikleri giyerse karımdan ziyade annem gibi olur bende onunla yatmam dedi :KK70:
Trip attı gitti kv :KK70::KK70:

Iğrenç bir sohbet. Umarim gerçek değildir.

Hicbiseyi erkek tarafina yuklemedik esyalari ortak aldik. Hersey ortak bi gelinlik istiyorum altın bile istemedik annem ne isterseniz onu takarsiniz ona biz karismayiz istemeyiz de dedi biz daha ne yapalim kiz tarafi? olarak
Anlattıklarına göre kesinlikle hakılısın .. yani istediğini giymelisin ya , senin yanında fiyat konuşulması bile saçma hem farklı ilde provaya basıl gideceksin ben 4 kere gittim provaya ki çok az değişiklik olduğu halde sen fiyat olayına en başta girmeseydin keşke ben gelinlik seçmeye eşim ve annesi ile gittim 5 6 tane denedim biri içime sindi malum gelinlikçiler gelinlik üzerindeyken fiyat söylemiyor aşağı inelim konuşalım falan oldu .. indiler fiyat konuşurken eşim biz kayın validem ile duak taç falan baktık fiyatını bana söylemediler o zaman ve o gelinliği aldık sonra öğrendim ki 3000den 2500inmiş adam bindallı dahil değildi onu da başka yerden sıfır kiraladık 700 gibi fiyatı vardı .. ayrıca damatlık vs bizde 2000tl vermiştik öyle ucuz şeyler değil yani , erkek tarafına fazla yükleniliyor falan diyorlar da alakası yok kız annesi kızının herşeyi güzel olsun diye o daha çok yoruluyor artık.. erkek evine göre bişey yokki gelinlik bindallık salon bitti .. kız evi detaylar ile boğuşuyor ... birde bizim düğün yemekli olsun istemiştik onlar salonu tuttu babam da yemek kısmını karşıladı ki boş salon daha uygundu yemekten ... eğer bir şeyler yapılacaksa elbette karşılıklı şimdi damat bey istediği damatlık olmasa zoruna gitmez mi yanı

bak sonra borç borç kv sorunları oluyor..kırala temızınden.boşa yer kaplayacak.3+1 evlerin kırası çok pahalı.ufak ev tutmak zorunda kalırsın.çocuk olunca oyuncak,bebek kıyafeti aydan aya alınıyor zaten.montu kışlığı yazlığı.,kılo alınca kıyafet vs vs artış olacak ve sen diğer eşyalarını yerınde gelınlıği gordukçe keşke almasaydım şunu diceksın. sonra çek yükle msj at let... ile kolay satamayacaksan çünkü ilk defa giyecem ömrümdeciler çok. satın alma kırala.(satın almayıp kıralayacaksan yorumumu dıkkate alma)

Aylardir gelinlik bakiyorum deniyorum cikariyorum sadece biri icime cok sindi tam aklimdaki diyebilirim ama 4 bucuk milyar fiyat verdiler..
Kaynanam da ucuzsa cok guzel oldu diyo pahaliysa aaa cok kotu durdu diyo beni benden aliyo. Bu 4 bucuk miyar dedikleri modeli ben baska bi gelinlikciye diktirmeye sordum 3 bucuga dikeriz dedi.. simdi eminim kaynanam ona da pahali dicek ama napim piyasa gercekten bu en az 10 tane denedim hepsi ayni civarda 3 bin altı yok..
Ankarada abim yasiyo orda tanidik gelinlikci var o da bindalli icinde 3000 e veririm ayni modeli dedi simdi kaynanamla nisanlim ankaraya git diyo yaklasik 20 saat.. simdi abim evli cocuklari var yengem zaten butun gun onlarla ugrasiyo onlara yuk olmak istemiyorum gidip benimle gelcekelr gelinlikciye mecbur..
Yani baya kararsiz kaldim bi yandan da cok kiziyorum kaynanama. Surekli zorluyo beni uygununu seceyim diye ben baska hicbisey istemedim sadece gelinligim icime sinsin istiyirum ondan bile kısmaya calsiyo.. ailem de hicbisey istemedi ne icinizden geliyosa o dedi.
Gercekten insanlara yuz verince astarini istiyolar yani. Millet almalara doyamaz benimki utanmasa gekinlik giyme dicek. Neyse sizce baska sehre gitmeliyimiyim ucuza gelsin diye? Kararsiz kaldim tabi baska sehir demek benim icin de ekstra para demek calismiyorum su an..
Kaynanam konusunda yanlis anlamayin beni grcekteb herseye tamam anne diyorum gönlü olsun diye ama abartti artik bi süre sonra bana hicbiseyi sormadan yapmaya basladi. Kendi şöyle yapariz diyip konuyu kapatiyo ve bu da benim zoruma gidiyo.

Abov yeni bir gaygana sorunu bomba gibi geliyor.
Allah yardımcınız olsun kardeşim.

böyle konuları gördükçe kendi hayatıma şükrediyorum. bi hafta sonu gittim nişanlımla, gelinliği aldım. daha annemlere söylemedim laf açılmadığı için. o gün akşam da kayınvalideme fotoğrafını gösterdim bunu aldım diye. güzel olmuş dedi, beğendi. bu kadar yani fiyatını dahi sormadı. nişanlım ödedikten sonra kayınvalideye ne oluyor diyeceğim ama beyaz eşyamızı kayınvalidem aldı. yine de bizimle gelmedi mağazaya. biz gittik beğendik. ne bileyim hiç böyle kayınvalide ile gelinlik parası yüzünden kavga edecebileceğimi düşünmüyorum. anlaşamıyorsam kendim alır öderim daha iyi. çok değişik hayatlar bunlar ya.

Aylardir gelinlik bakiyorum deniyorum cikariyorum sadece biri icime cok sindi tam aklimdaki diyebilirim ama 4 bucuk milyar fiyat verdiler..
Kaynanam da ucuzsa cok guzel oldu diyo pahaliysa aaa cok kotu durdu diyo beni benden aliyo. Bu 4 bucuk miyar dedikleri modeli ben baska bi gelinlikciye diktirmeye sordum 3 bucuga dikeriz dedi.. simdi eminim kaynanam ona da pahali dicek ama napim piyasa gercekten bu en az 10 tane denedim hepsi ayni civarda 3 bin altı yok..
Ankarada abim yasiyo orda tanidik gelinlikci var o da bindalli icinde 3000 e veririm ayni modeli dedi simdi kaynanamla nisanlim ankaraya git diyo yaklasik 20 saat.. simdi abim evli cocuklari var yengem zaten butun gun onlarla ugrasiyo onlara yuk olmak istemiyorum gidip benimle gelcekelr gelinlikciye mecbur..
Yani baya kararsiz kaldim bi yandan da cok kiziyorum kaynanama. Surekli zorluyo beni uygununu seceyim diye ben baska hicbisey istemedim sadece gelinligim icime sinsin istiyirum ondan bile kısmaya calsiyo.. ailem de hicbisey istemedi ne icinizden geliyosa o dedi.
Gercekten insanlara yuz verince astarini istiyolar yani. Millet almalara doyamaz benimki utanmasa gekinlik giyme dicek. Neyse sizce baska sehre gitmeliyimiyim ucuza gelsin diye? Kararsiz kaldim tabi baska sehir demek benim icin de ekstra para demek calismiyorum su an..
Kaynanam konusunda yanlis anlamayin beni grcekteb herseye tamam anne diyorum gönlü olsun diye ama abartti artik bi süre sonra bana hicbiseyi sormadan yapmaya basladi. Kendi şöyle yapariz diyip konuyu kapatiyo ve bu da benim zoruma gidiyo.

Siz neden kayın validenizle gidiyorsunuz? Alın nişanlınızı yanınıza beğenin çok fazla aşırıya kaçmıyorsa fiyatı bu olacak deyip bitirin. İlk baş aslında başlığı okuyunca biraz negatif düşündüm sizin için ama haklısınız.

O yüzden demek ki kendimizi ağırdan satmamız lazım. Bu devirde iyi niyetli insanların kıymeti bilinmiyor. Öyle aman sizi zorlamayalım, aman ucuz olsun dedikçe aslında sizin değerniniz de düşüyor.

Ben olsam ankaraya felan gitmezdim. Beğendiğinizi alın olduğunuz şehirde. 3,500 de çok deil bir gelinlik için . Bir zahmet alıversinler. Bence bu para konusunun sizi rahatsız ettiğini ve sizin zaten onları zorlamadığını, para muhabbeti yapmak istemediğinizi açıkça belirtin nişanlınıza.

Bir de kızlar öyle gelinliğe, eşya almaya kv, görümce vb. yanınıza takıp gitmeyin. Bir yolunu bulun ve sadece eşiniz ve siz gidin. Onlar sizin eşyalarınız ve siz seçmelisiniz.

X