M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
Konu sahibi kıxlarımız taviz veriyor (gelinlik vs) deyince, siz aldatılmaya taviz vermişsiniz, gelinlik taviz vermek değildir diye belirttim. Sonuna da birçok şeyi yapmışsınız madem gelinliği de onların alması gerekir yazdım zaten. Ben konu sahibinin kv değil nişanlım alacaksa ne anladım ondan, onu da ben ödeyeceğim demesine bozuldum. Evlendikten sonra da mobilya borcu ödeyen insanlar var. Ben detaylara takıldım daha doğrusu. Kına gecesini bile evde yapmıyorum onlara gereksiz masraf çıkmasın diye, demesi mesela. Ee bu kadar gelenekçisiniz madem, kınayı kız tarafı yapar. Erkek tarafı sadece çerez falan getiriyor sanırım (gerçekten garip adetler). Birçok şeyi biz karşıladık, aldık vs diyor konu sahibi ama ne kadarı doğrudur bilemeyeceğim.Her şey normal olsa ve tek sorun gerçekten gelinlik alması olsa, fikrim hala aynı. Çünkü gelinlik benim için çok değerli bir şey. Tabi kim karşımdakinin bütçesi çok önemli ama arada bin lira fark varsa da başka şeylerden kısılıp o alınır diye düşünüyorum.
Bu arada yukarıda ki dul kadın sitemine canı gönülden katılıyorum. Burada ki çoğu kadın evliliği bir statü olarak görüyor. Bu durum çok korkunç... Zaten boşanan insan bin tane düşünce yaşıyor, bir de toplumda kadınların böyle bakış açıları olması, söyleyecek söz bulamadım.
Ablan ne kadar tatlı bir kadınmış... Boşandı sanırsam o da... Rabbim en iyisi , en güzeli ile karşılaştırsın. Okurken çok duygulandım...
Bu arada ablam hiç evlenmedi canım. Dul öyle yapar, dul ikinci el gelinliğe layıktır, dula düğün mü gerek gibi cümlelere itiraz olarak ablamı gösterdim. Hiç evlenmedi ama benim giyindiğim gelinliği beğendiği için kardeşim giyinmişti diye giyinmekten asla gocunmaz. Yoktur öyle tripleri. Etrafında da ikinci kez evlenen arkadaşı çok. Hepsi de muhteşem düğünlerle evlendi. İkinci el gelinlik giyinmek için illa ikinci kez evleniyor olmak gerekir veya dul kadınlar ikinci el giyer diye bir şey yok demek istedim.