Bi bana mı hain yıllar

Gangsta sen misin? Çünkü onun birkaç ayda bir açtığı konulara benzettim
Eğer sensen bana kendine çok büyük haksızlık yapıyormuşsun gibi geliyor eminim ki çoğu kadından hatta sana akıl veren kadınlardan çok daha güzelsin
Ayrıca birkaç fotoğrafını görmüştüm karşımda harika bir kadın duruyordu

Güneş koruyucu demişsiniz ama inanın türlü markalardan en sıvı bazlılarını en kalitelilerini vs denedim. Ancak buna rağmen cildimde minik minik pütürler yapmayanı olmadı. Bu nedenle yaz ayları harici kullanamıyorum. Yazın çok güneşe maruz kaldığımdan leke vs olmsın diye kullanmak zorundayım ama kışın kullanamıyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı ?
Canım güneş kremleri yağlı yapıda oluyor genellikle, yine de ince yapılı daha sıvı kremleri kullanabilirsin. Ben kuru ciltli olduğum için ağır güneş kremlerini de kaldırıyor cildim, parlak parlak olmadığı sürece genelde çoğu markayı kullanırım problem olmaz. Heliocare, la roche posay, avene bunlar iyidir, cilt tipine göre birini seçebilirsin. Bir de minik pütürler çoksa salisilik asitli tonikler de iyi gelecektir fakat sabır gerektiriyor sonuç alması.

Bu hatunu tanımıyordum sayende keşfettim.
O nasıl bir cilt ya sinirim bozuldu, gerçek olamayacak kadar düzgün görünüyor videolarda cildi 😔
Epey güzel cildi var ama biraz da genetik olarak mermer beyaz tenli, ben daha çok kırmızıyım mesela en fazla pembe olabilirim :)) çok yardımsever bir kız ama sorduğun sorulara geç de olsa dönüyor instadan.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Trafik kazası galiba..

Ben güzel kadınların böyle operasyonlar sonrasında yüzde kalıcı bir durum ortaya çıksa dahi güzelliklerinin bozulmadığını düşünüyorum. Şahit de oldum. Psikolojik olarak sizi tabiki etkilemiştir ama inanın o güzelliğiniz auranız kaybolmamıştır. Kendinize haksızlık etmeyin lütfen.
Iyi niyetiniz ve dusunceleriniz icin tesekkur ederim. Su anda sadece "hos" oldugumu soyluyorlar, ve eski fotograflarimi gorunce "bu gercekten sen misin? Tas gibiymissin" yorumlari geliyor. Ek is olarak, universitedeyken ufak tefek modellik isleri de yapmistim. Nereden nereye geldigimi siz dusunun.
He artik moralim duzeldi, cunku hicbir kosulda aynaya bakmayarak cozumu buldum 😀
Aynaya baktiginizda mutsuz oluyorsaniz, benim gibi cozumsuz bir sorun yoksa, tibbin tum imkanlarindan faydalanin. Botokssa botoks, tuz germeyse tuz germe.
Ve yuzunde hic engeli olmayanlara diyorum, doya doya makyajinizi yapin

Ben 32 yasindayim
Gozaltlarim oldum olasi mor
Cildimde cok sivilce vs problemim yok ama kisin kupkuru yazin yagli oluyor
Saclarim beyazlamaya basladi 3 4 kere krepeli balyaj attirdim o kdr
Ben oldugu kadar felsefesindeyim hep
Birtek ellerime uzulurum bir donem hic dikkat etmedim en basit el kremini alacak param yoktu hala guzel ama boyle olmayabilirdi kirismaya cabuk basladi.
Ben gozaltlarima 2 yildir nar cekirdegi ve kusburnu cekirdegi yagi kullaniyorum bana ne yaptin diye sordular artik cok cok iyi durumda birde dolgu oldu resmen
Yuzume de freiöl krem denedim istinasiz kullandigim en iyi krem
Simdi el kremi ve yuz yikama jeli de alicam
Cok kimyasal urunler kullanmamaya calisiyorum daha cok yipratiyor bence
Tonik kendimi bildim bileli gulsuyu kullanirim
Kendimce mutlu olmak icin yapiyorum yapamadigim zamanlarda kendimi yormuyorum daha kotu gozukmeme sebep olur
Siz de her turlu degerli oldugunuzu bilin
Gerisi ayrinti

Benim aklim yas 28 olunca basima geldi
Yeni basladim sayilir bakim yapmaya, bakim dediysem de krem sürmeye basladim
Simdi marketten ucuz olan hyaluronik asitli bir krem aldim
Gercekten cildim yumusasik oldu, sabah ve aksam sürüyorum
Sabah kalktigim gibi dis fircalama, gargara, yüzü zeytinyagli sabunla yikama ve krem sürme var rutinimde
disari cikacaksam günes kremi üzerine
Yatarken de sabunla yikayip nemlendiririm
Cildim parladi, temiz oldu
Beni tetikleyen sey dudagimin kenarindaki cizgi
Dedim sen yaslaniyorsun, coluk cocuk bakarken hic kendime bakmamisim
Sporumu yapiyorum, saglikli besleniyorum
Bitti gitti, seneler icinde illa ki cizgiler olusacak
Ama ben yaslanmayi kabul etmek istiyorum
Daha bir hafta önce estetik yaptiririm diyordum ama sonra neden, ne icin
Güzel gözükmek icin mi? Kime göre
Cünkü ben 45 yasinda 28 yasinda gösteren bir kadin olmaktansa 45 yasinda ve bu 45 yasin tüm güzelliklerini almis bir kadin olarak yasamak istiyorum
Bakalim simdilik düsüncem bu
Saclarimda beyazlar cogaldi, boyamiyorum
Yine de cok kücük gösterdigimi söylüyorlar, daha gecen yine kasiyer kadin iki cocugun var cok gencsin dedi, simardim
Ama ben aynaya baktigimda 28 yasimi görüyorum
Insanlar beni genc görebilir ama buna güvenemiyorum
Bakimimi yaparim gerisini de birakirim
Esimle beraber yaslanacagiz nihayetinde, e toru torbaya da karisacagim ilerde
45 göstermek sorun olmamali
Mutlu ve cilveli bir kadin olduktan sonra yüzümdeki cizgileri kim ne yapsin

Herkes doğal estetik istiyor ama paradan haber ver :110:

Para konusu da şöyle; eşim kesinlikle istemiyor, karşı çıkıyor; "Hiçbir şekilde destek çıkmam, kendin yaptırabiliyorsan yaptır" diyor çekiliyor. E benim zaten gelen para, olduğu gibi yeni işime gidiyor şu ara, nasipse kendi işimi kuruyorum (Sonunda). Benim elime ekstra harcama yapabileceğim güzel para geçmesi için bu işin biraz daha oturması lazım. Ondan sonrasında cozuturum gibime geliyor. :) Hayırlısı.

Ne tatlı anlatmışsınız 😍
Ben çok severim bakımı ama istikrarlı mısın dersen aynı üşengeçlik bende de var 😒
Halbuki gerçekten insanın enerjisini yükselten şeyler. Rutin haline getirmeli.

Teşekkür ederim. Ya o istikrar olaydı zaten şu hallere düşmeyecektim.
Aylar önce de selülitlerimi fark ettim mesela; hadi dedim onlar yine bacağımda, yazdan yaza bozarım milletin göz zevkini en fazla, kışları yine güzel hissederim dedim ama yüz olunca saklanmıyor da. :/

Yeni sen'e alışamadım, bir an afalladım:) estetik dokunuşlar istiyorsan ve bu sana iyi gelecekse yaptırabilirsin, sitede çok iyi sonuçlar almış üyeler var, eşin iltifat etmiş ya o kadınlar arasında da oluyor, benim yaş 50'ye doğru gidiyor, haliyle yüz vücut elastikiyetini kaybediyor, bir de cildine hiç dikkat etmeyen, mizacı gereği de çatık kaşla gezen biri olduğum hesaba katılırsa yüzüm dünya haritasına dönmeye başladı, kaşların arasına Fırat'la Dicle yerleşti :))) göz kenarları kazlarla doldu, sizin yüzünüzden:))) göz altlarına salıncak kurdum ama geçen gün alışveriş yaptığım yerdeki kadın yaşımı duyup aaaa 37-38 gibi duruyorsunuz deyince iltifatın en abartılısını aldım, yahu yüzüm 47 diye bağırıyor işte ama ben seviyorum bu halini de, sonuçta ne yaparsak yapalım kalıcı olmayacak sürekli bir yenileme gerekecek, o yüzden ben saldım gitti :)

Ben de alışamayayım biraz uzak durayım buralardan, tembellik etmeyeyim diye yaptım Mune. :)

Yaptıracağım ya, iyi gelir kesin. Çünkü sevemedim bir türlü bu yaş alma işini ben.
Kimi güzel kalmaya devam ediyor Mune, hani kırışsa da yer çekimine yenilmeye başlasa da yüzü zaten güzel bir oranda oluyor, tolere edebiliyor, minyon-kibar oluyor, seninki muhtemelen öyledir, ondan olduğundan daha genç duruyorsundur.

Benim ise yüzüm hiç yaş almaya müsait değil günümüz estetik algısınca; gözler küçük, göz kapaklarım görünmez mesela çekik olduğu için, içeri gömük gibi, gözümün yapısı bu; e 10-15 sene sonrası ne olacak? Zaten yapısal olarak göz kapaklarım bu haldeyken, bir de üzerine ekstradan seneler binecek... Altı biraz şişse-çökse uykusuz kaldığımda, acayip dikkat çekiyor çünkü gözler çok geri planda kalıyor benim, küçük ve gömük olduğu için.

Sonra yanaklarım dolgun misal, bir başkası alsa 5 kilo, ancak yanağı böyle dolacakken, ben 5 kilo alsam iyice servis tabağına dönecek surat... Yani yapısal olarak benim yüzümün oranları, değişime çok açık değil maalesef ve hemen belli ediyor kendini. :/
Bi de çok hoyrat davranıyorum, işte sonra da böyle yakınıyorum.
Sevemedim gitti ya bu hallerimi..

42 yaşındayım; şanslı bir genetiğim ve spordan kalma bir diriliğim var ancak ne yaparsak yapalım yerçekimine karşı koymak imkansız. Akranım bir arkadaşım var durmadan oynar yüzüyle yok kaş dolgusu, yok altın iğneler, yok gıdısını toplatma falan derken şu an benden on yaş yaşlı duruyor. Demem o ki bu tür operasyonların bir sonrası var ya sürekli düzelttireceksiniz ya da doğal haliyle bırakacaksınız. Bu kadar dert etmeyin kendinize düzenli bakımda yapsanız estetikte yaptırsanız yaşlanma hepimizin göreceği bir süreç, Allah hastalıktan korusun mühim olan bu

Süreklilik gerekiyor evet. Yine de yaptırıp kendimi öyle görmeyi istiyorum, alışamadığım yorgun bir ifade var suratımda. Çevremdeki hemen hemen herkesin maşallahı var ya.

Amin, tabi sağlık en büyük nimet.

Yaş geçip o sarkıklık ve kırışıklık yüze oturduktan sonra yapılacak işlemlerin faydası da az oluyor. O yüzden gençlikte iyi bakmak lazım cilde. Gerekiyorsa botox vitamin ya da başka bir şey. Yaptırın içinizde kalmasın. Kendinize bakmanın verdiği keyif için bile yeter

Yasınız kaç ?

Üzüntü sıkıntı vs yasadıysanız onlarda insanın erken yasta çökmesine sebep olabiliyor.

Bol sı içmek
Dengeli ve doğru beslenmek
Düzenli uyku ve spor
Ama en önemlisi mutlu olmak
Bunlar güzelliğin en temel Şartları

Doğru bir yüz yıkana jeli Güneş kremi ve Nemlendirici ile yüzünüz daha parlak Görünür.

Sacınıza Kebdi doğal tonlarınızda boya kullanıp kaslarınıza da güzel bir sekil verdirirseniz daha genç görünürsünüz.
Öncelikle yaşınız kaç merak ettim, ben 31 yaşındayım; ama 25 yaşındaki fotoğraflarıma bakıyorum mesela aynı sizin durumunuzu yaşıyorum. Gerçi oldum olası kendine ve cildine de bakan bir kadın oldum, hala daha bakarım cildime. İçkim sigaram vs de yoktur... ama mesela ilk olarak gözlerden başlar ya belirtiler; ince ince göz çizgileri oluşmaya başladı sanki. Eşime Aileme soruyorum ‘yok birşey yahu Onlar herkesde var’ diyor geçiştiriyorlar. Ama cilt aynı kalmıyor maalesef.
Sizi en çok cildinizde ne rahatsız ediyor bilmiyorum ama ben göz çevreme taktığım için sırf içim rahat etsin diye iyi bir merkezde bir doktora danıştım. Göz için herhangi bir estetiğe ihtiyaç varmı diye... normalde bu tür yerler sırf para almak için var yapalım derler diye düşündüğümden kesin birşey diyecekler diye düşündüm ama, doktorun hiçbirşey yok, ihtiyacınız yok şuan , 35 yaşınızdan sonra gene bakalım cevabıyla karşılaştım.
Ben Kesin birşey diyecek diye beklerken şok oldum tabi.
Benim de yanaklarım belirgindir bu arada, eşim sever ama mesela kilo verdim aman ha sakın gitmesin o yanaklar der :) insanlar artık o kadar estetikli ki bizler kendimizde herhangi bir yerlerimizin anormal olduğunu düşünmeye başladık bence durum bu. Sürekli aynada hergün aynı yüzle karşılaştığımız için kusur görmeye başlıyoruz ya da bir süre sonra, olmayan şeyleri var zannediyoruz.
neyse çok uzun oldu😁 demem o ki ben taktığım için doktora gittim içim rahat etti, siz de gidin gerçekten ihtiyaç varsa yaparlar zaten benim gittiğim yer gibi dürüst doktorlarsa eğer doğruyu söyleyeceklerini düşünüyorum.

33üm.

47 yasindayim. 41 yasina kadar cildimle ilgili problemim yoktu. Nemlendirici kullaniyordum sadece. Yine de ne lekelerim ne de kırısıklarim vardi. Buyuk bir uzuntu yasadiktan sonra bir anda coktum. O donem kendime de bakamadim. Zaten yasayan bir ölü gibiydim. Toparlaninca da cildimin coktugunu fark ettim. Eskisi gibi olamaz artik cildim. Estetik de yaptirmak nereye kadar... Yine de dert etmiyorum. Ne yaparsak yapalim DNA larimizdaki telomerlerimizin boyu yaş aldikca kisaliyor ve yaslaniyoruz. Kremler de kullansak, estetik de yaptirsak telomerlerin kisalmasini onleyemeyiz. Hepsi gecici cozum..Yaslanmayi kabul etmek zorundayiz. Ben artik bunu sorun etmiyorum. Her yaşın bir guzelligi var. Yaslaniyorum ama olgunlasiyorum da. Kabul etmek ve her "an" ı, bize sunulan her seyi yasamak gerek sanirim. Hayat denilen sey de bu olmali.

Estetiğe karşı değilim hatta güzelleştirecekse çok da destekliyorum. Ajda pekkan olmaktan bahsetmiyorum tabi. Artık botox estetikten sayılmıyor, hortlak gibi değil de çok doğal yapanlar var yalnız o doğallık çok küçük dozlarla uygulamayla mümkün. Küçük doz demek sık uygulama demek sık uygulama da daha çok maliyet demek. 6 ayda bir mesela 1000 TL verebilecek misin?

Kokoş bir tip de değilim ama cilt bakımıma çok özen gösteririm, cildimin ve mevsimin ihtiyacına göre karışımlarımı yaparım evde kimyager olup çıkacam yakında. Şimdiye kadarki tecrübelerim bana şunu gösterdi, iyi cilt süreç gerektiriyor. Minimal takılmak iyidir, en önemli şey güneş koruyucu. Cildine uyan bir temizleyici ve nemlendirici de eklersin yanına. Öyle falanca ekstresi filanca özü kolajenlisi falan hikaye pahalı kremlere gerek yok çünkü krem kırışık açmaz sadece yumuşatır. İnce kırışıklıklar için retinoik asit (şu ergenlik sivilceleri için doktorların yazdığı acnelyse mesela) kullanabilirsin ama çok dikkatli olman lazım nasıl kullanacağın süslü sözlükte falan yazar.

İşlerim oturursa olur, düzenli devam edebilirim.

Güneş koruyucular, her türlüsü bende sivilcelenme yapıyor maalesef. Alerjik/Hassas ciltler için olanları da dahil çeşitli markaları denedim, kar etmiyor, mutlaka güneş koruyucusu sürdüğüm günün akşamına en az bir sivilce çıkarırım; bu yüzden kullanasım gelmiyor, ben de güneşte çok gezmemeye çalışıyorum. Tabi çoluk çocuk d vitaminine doysun diye mecburen çıkıyoruz.

Tavsiye çok asit adı geçiyor ama peeling oluyor yani bunlar mantıken, değil mi? Hep ölü deriyi arındırmak için?

Gangsta sen misin? Çünkü onun birkaç ayda bir açtığı konulara benzettim
Eğer sensen bana kendine çok büyük haksızlık yapıyormuşsun gibi geliyor eminim ki çoğu kadından hatta sana akıl veren kadınlardan çok daha güzelsin
Ayrıca birkaç fotoğrafını görmüştüm karşımda harika bir kadın duruyordu

Belli oluyo di mi ben olduğum? :KK70:
Ama birkaç ayda bir açmıyorum ya; 2017 temmuzunda açmışım göz altlarım ve yeni oluşmaya başlayan kırışıklıklarım için, aralık 2018de selülitlerimi fark etmişim (O da annemin lafıyla) onun için açmışım bir konu, temmuz 2019da devamı gelemeyen spor salonu maceralarımıza bozulmuş içlenmişim tembelliğime sövmüşüm bir miktar, konu açmışım, hah şimdi de estetiğe merak salmışım.
Bir 6 ay sonra daha açarım herhalde çöken yeni bir yerimi daha fark edip. Senede iki kere açıyom. :KK70:

Yazık ya bak 2017de başlamış gözüme batmaya ve ben 2 senede buna can sıkmaktan ve ara ara spor vb. deneyip bırakmaktan başka hiçbir şey yapmamışım. Üzüldüm ya kendime... Ya bi alışsam şu bakım rutinlerine... Kendimi hoyrat kullanmaya o kadar alışmışım ki...

Teşekkür ederim kuzum, senin güzel bakışından o, bana duyduğun sempatiden güzel görünmüşümdür gözüne, ben biliyorum kendimi yani. Bi de o fotoğraflar kim bilir kaç sene önce çekilmiştir. Şu 5-6 ay bile suratıma çentik atıp geçiyor :/

Tavsiye çok asit adı geçiyor ama peeling oluyor yani bunlar mantıken, değil mi? Hep ölü deriyi arındırmak için?
Aynen peeling için, asitlerin fiziksel peelingden farkı şu, belli süreç içinde minik minik kimyasal olarak üst deriyi soyuyor. Bir de yağlı ciltlerde sebumu dengeliyor daha duru yapıyor siyah noktaları zamanla azaltıyor. Güneş kremini de daha rahat kullanabilirsin bu şekilde. Herkesin cilt yapısı farklı farklı , ben kuru ciltli olduğumdan uzun süre asitli ürün kullanmam mesela. Haftada iki kez falan banyoda elimle yüzümü ovarım, anam babam eski yöntem kese yani, bir çeşit fiziksel peeling. Parmakla tabi :)

Not: retinoik asit (a vitamini) daha ciddi bir olay ama, peeling amaçlı değil kolajen üretimini tetikleyici ve cilt yenilenmesini hızlandırıcı olarak kullanılır. Cildi de çöl gibi kurutur ama alışana kadar. Çok dikkatli kullanmak lazım. Peeling için dediğimiz asitler salisilik asit, glikolik asit, laktik asit falan. Toniklerin çoğuna katıyolar zaten bunları. Retinoik asit ise tıbbi bir ürün ilaç yani.

Ben de alışamayayım biraz uzak durayım buralardan, tembellik etmeyeyim diye yaptım Mune. :)

Yaptıracağım ya, iyi gelir kesin. Çünkü sevemedim bir türlü bu yaş alma işini ben.
Kimi güzel kalmaya devam ediyor Mune, hani kırışsa da yer çekimine yenilmeye başlasa da yüzü zaten güzel bir oranda oluyor, tolere edebiliyor, minyon-kibar oluyor, seninki muhtemelen öyledir, ondan olduğundan daha genç duruyorsundur.

Benim ise yüzüm hiç yaş almaya müsait değil günümüz estetik algısınca; gözler küçük, göz kapaklarım görünmez mesela çekik olduğu için, içeri gömük gibi, gözümün yapısı bu; e 10-15 sene sonrası ne olacak? Zaten yapısal olarak göz kapaklarım bu haldeyken, bir de üzerine ekstradan seneler binecek... Altı biraz şişse-çökse uykusuz kaldığımda, acayip dikkat çekiyor çünkü gözler çok geri planda kalıyor benim, küçük ve gömük olduğu için.

Sonra yanaklarım dolgun misal, bir başkası alsa 5 kilo, ancak yanağı böyle dolacakken, ben 5 kilo alsam iyice servis tabağına dönecek surat... Yani yapısal olarak benim yüzümün oranları, değişime çok açık değil maalesef ve hemen belli ediyor kendini. :/
Bi de çok hoyrat davranıyorum, işte sonra da böyle yakınıyorum.
Sevemedim gitti ya bu hallerimi..
Yüzüm yuvarlak ve 5 kilo alsam aboooo kadın 100 kilo olmuş dersiniz sadece yüzüme değerlendirince, ağzım burnum küçük ama gözlerim seninki gibi çekik olmadığındandır belki orantılı duruyor olabilir ama o altın oran dedikleri mükemmel yüz hatlarına sahip değilim, galiba benim daha çok vücut olarak ufak tefek olmam yaşımdan küçükmüşüm algısı yaratıyor ya da insanlar iltifat olsun diye aaaa hiç göstermiyorsunuz ben sizi 37-38 sanıyordum diyor çünkü ben aynada 38 yaşı göremiyorum :))))

Senn kendini tarif edince tonton büyükanneannem geldi gözümün önüne, pamuk gibi bir ten rengi, çekik mavi gözleri, minicik bir yüzü vardı, 90'larında olduğundan o minik gözlerinin üzerine inmişti göz kapakları, gözleri daha bir küçülmüştü, çok tatlı gülerdi mahçup mahçup.

İyi hissedeceksen estetik yaptır ama kendine haksızlık da etme, hoyratlık diyorsun da ben de bakmam dikkat etmem, kendime bakıma gelince çok haksızlık yapıyorum keşke dikkat etsem ama bazı insanlar var genlerden kesin ben başka izahat bulamıyorum çünkü, kadın hayatı boyunca kırışık önleyici kremi bir kenara bırak arko krem görmemiş, yüzüne suyla sabun dışında bir şey sürmemiş ama o nasıl bir cilttir kırışık yok leke yok, yanaklar desen allık sürmüş gibi al al, cildi parlıyor resmen, velhasıl bakıp dikkat etsende yüz bozulacaksa bozuluyor.

Güneş koruyucu demişsiniz ama inanın türlü markalardan en sıvı bazlılarını en kalitelilerini vs denedim. Ancak buna rağmen cildimde minik minik pütürler yapmayanı olmadı. Bu nedenle yaz ayları harici kullanamıyorum. Yazın çok güneşe maruz kaldığımdan leke vs olmsın diye kullanmak zorundayım ama kışın kullanamıyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı ?

Fiziksel filtreli güneş kremi denemediyseniz öneririm. Kimyasal filtreli olduğu zaman cilt emiyor ve bu şekilde koruma sağlıyor. Bu da bahsettiğiniz pütürlere sebep oluyor. Fiziksel olanlar ciltte tabaka oluşturup koruyor, sık yenilemek gerekiyor ve beyazlık kalabiliyor sürdükten sonra ama ben de bu çeşidini kullanıyorum güneş koruyucunun çünkü ne kadar yağla vs. temizlesem de cildim bozuluyor. Kış aylarında ben de kullanmıyorum.

X