- 29 Eylül 2014
- 9.016
- 17.018
- 498
- Konu Sahibi baharkunter
-
Yani tani koyamam, bu isin uzmani degilim ama bu yasadigini ben de yasadim. Sizofreni degil. Beynin kendini korumak icin, bir sure sonra gecmisi silebilir, olaylar, yasanilanlar perde arkasinda kalabilir. Doktora gitmelisin, bu durum ilerde baska rahatsizliklara ceviriyor. Hayatin boyunca hep hassas ve kolay yipranan biri olacaksin muhtemelen. Ailenden uzaklasma, her zaman sen hakli olamazsin bunu unutma. Ergenlikte takilip kalmana sebep olur icine kapanman. Kendi basina cozemezsin bunu. Devlet hastanesine gidip psikiyatristle gorusebilirsin en azindan.Kendi içimden gelen birşey iç ses gibi yada gerçekten iç ses bilmiyorum
Görüşeceğim yardımın için teşekkür ederimYani tani koyamam, bu isin uzmani degilim ama bu yasadigini ben de yasadim. Sizofreni degil. Beynin kendini korumak icin, bir sure sonra gecmisi silebilir, olaylar, yasanilanlar perde arkasinda kalabilir. Doktora gitmelisin, bu durum ilerde baska rahatsizliklara ceviriyor. Hayatin boyunca hep hassas ve kolay yipranan biri olacaksin muhtemelen. Ailenden uzaklasma, her zaman sen hakli olamazsin bunu unutma. Ergenlikte takilip kalmana sebep olur icine kapanman. Kendi basina cozemezsin bunu. Devlet hastanesine gidip psikiyatristle gorusebilirsin en azindan.
Bu kendi kendine konusmaya hic benzemiyoo.. Yasin kac senin?? Yani konu sahibinin...Kendi kendine konusmak gibi biseyse herkes yapiyo onu...durumu iyi analiz et...
18Bu kendi kendine konusmaya hic benzemiyoo.. Yasin kac senin?? Yani konu sahibinin...
Ailenle ne konuda tartışıyorsun ,arkadaşlarınla ne konuda mesela? İkinci olarak herkesin iç sesi vardır ama komut emir vermez o iç ses sizin istemediğiniz ve o komut yüzünden yapmak zorunda hissettiğiniz şeyler oluyor mu?2-3 senedir var olan bir problem bu. Beynimin içinden gelen bir ses var ya da ben öyle düşünüyorum. Sürekli bana komut veriyor, yanlışlarımı doğrularımı söylüyor. Sürekli konuşuyoruz her daim benimle. Biriyle konuşurken bile cevap veremiyorum ve beynimdeki o sesle konuşuyorum, benim yerime o cevap veriyor tabii duyduklarını sanmıyorum. Ben onunla konuşmayı seviyorum lakin ailem git gide onlardan uzaklaştığımı, içime kapanık birisi olduğumu söylüyor. Bu benim seçimim oysaki. Ya da kafamın içindeki ses beni yönlendirmişte olabilir, bilemiyorum. Ailemin ve arkadaşlarımın ben yokmuşum gibi davranmasını istiyorum. Onlarla iletişime geçmek istemiyorum. Çünkü konuştuğum zaman veya onlarla birlikte vakit geçirdiğim zaman sürekli tartışıyoruz. Bana sürekli bu tartışmaların benden kaynaklandığını söylüyorlar ama o ses bana sürekli onların haksız olduğunu fısıldıyor. Daha da içime kapanmamı yalnız kalmamı söylüyor. Eğer böyle olursa daha az kırılacağımı ve üzüleceğimi düşünüyor. Hiçbir şeyden emin değilim. Bana doğruyu mu yoksa yanlışı mı söylüyor? Tek bildiğim şey bu sesin bana iyi geldiği. Sizce ne yapmalıyım bir doktora falan görünmeli miyim? Bu bir çeşit rahatsızlık mı?
Buraya yazarken ne diyor içinizdeki ses.Herkes kendisiyle konusur fakat sizinki anormal bir doktora danismalisiniz.Küçüklüğümden beri vardı fakat şu son birkaç senedir bayağı kötü şeyler atlattım ailevi sorunlar tavsiyen için teşekkür ederim :)
aynı şeyleri kız kardeşim yaşadı,psikoz tehisiyle tedavi görüyor, acilen psikiyatra gidin2-3 senedir var olan bir problem bu. Beynimin içinden gelen bir ses var ya da ben öyle düşünüyorum. Sürekli bana komut veriyor, yanlışlarımı doğrularımı söylüyor. Sürekli konuşuyoruz her daim benimle. Biriyle konuşurken bile cevap veremiyorum ve beynimdeki o sesle konuşuyorum, benim yerime o cevap veriyor tabii duyduklarını sanmıyorum. Ben onunla konuşmayı seviyorum lakin ailem git gide onlardan uzaklaştığımı, içime kapanık birisi olduğumu söylüyor. Bu benim seçimim oysaki. Ya da kafamın içindeki ses beni yönlendirmişte olabilir, bilemiyorum. Ailemin ve arkadaşlarımın ben yokmuşum gibi davranmasını istiyorum. Onlarla iletişime geçmek istemiyorum. Çünkü konuştuğum zaman veya onlarla birlikte vakit geçirdiğim zaman sürekli tartışıyoruz. Bana sürekli bu tartışmaların benden kaynaklandığını söylüyorlar ama o ses bana sürekli onların haksız olduğunu fısıldıyor. Daha da içime kapanmamı yalnız kalmamı söylüyor. Eğer böyle olursa daha az kırılacağımı ve üzüleceğimi düşünüyor. Hiçbir şeyden emin değilim. Bana doğruyu mu yoksa yanlışı mı söylüyor? Tek bildiğim şey bu sesin bana iyi geldiği. Sizce ne yapmalıyım bir doktora falan görünmeli miyim? Bu bir çeşit rahatsızlık mı?
kardeşimgerçekle hayali ayırt edebiliyordu, beyninden temizlik yap sesiniz geldiğini,şununlakonuşma vs duyduğunu söylüyordu, bayan sesiydi, normalhayatına devam ediyordu hayal görme vs yoktu, psikoz başlangıcı böyle oluyormuş,ilaçlarlaşimdi daha iyi amaçok kilo aldıArkadaşlar korkutmayalım konu sahibini. Şizofrenide kişi duyduğu sesleri gerçekten ayırd edemez. Konu sahibi anormal bir durum olduğunun farkında olduğuna göre büyük ihtimal şizofreni değil. Bu arada size mesaj atıyorum öZelden birkaç şey sorabilir miyim tecrübe sahibiyim B baharkunter
Ben konu sahşbinin durumunu başka bir hastalık olarak gördüm. Burda söylemek istemiyorum ama belirtiler şizofreni psikozdan çok ona uyuyor. Biz bilemeyiz tabi. Allah şifa versin kardeşinizekardeşimgerçekle hayali ayırt edebiliyordu, beyninden temizlik yap sesiniz geldiğini,şununlakonuşma vs duyduğunu söylüyordu, bayan sesiydi, normalhayatına devam ediyordu hayal görme vs yoktu, psikoz başlangıcı böyle oluyormuş,ilaçlarlaşimdi daha iyi amaçok kilo aldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?