• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynimin içindeki ses

Kendi içimden gelen birşey iç ses gibi yada gerçekten iç ses bilmiyorum
Yani tani koyamam, bu isin uzmani degilim ama bu yasadigini ben de yasadim. Sizofreni degil. Beynin kendini korumak icin, bir sure sonra gecmisi silebilir, olaylar, yasanilanlar perde arkasinda kalabilir. Doktora gitmelisin, bu durum ilerde baska rahatsizliklara ceviriyor. Hayatin boyunca hep hassas ve kolay yipranan biri olacaksin muhtemelen. Ailenden uzaklasma, her zaman sen hakli olamazsin bunu unutma. Ergenlikte takilip kalmana sebep olur icine kapanman. Kendi basina cozemezsin bunu. Devlet hastanesine gidip psikiyatristle gorusebilirsin en azindan.

Kişilik bozukluğu olabilir mi acaba?..
Yani çift kişiliğinizde olabilir mi?
En iyisi hemen bi doktor yardımı alın çook farklı bir şeyde olabilir..
Geçiktirmeden gidin bi doktora..

Yani tani koyamam, bu isin uzmani degilim ama bu yasadigini ben de yasadim. Sizofreni degil. Beynin kendini korumak icin, bir sure sonra gecmisi silebilir, olaylar, yasanilanlar perde arkasinda kalabilir. Doktora gitmelisin, bu durum ilerde baska rahatsizliklara ceviriyor. Hayatin boyunca hep hassas ve kolay yipranan biri olacaksin muhtemelen. Ailenden uzaklasma, her zaman sen hakli olamazsin bunu unutma. Ergenlikte takilip kalmana sebep olur icine kapanman. Kendi basina cozemezsin bunu. Devlet hastanesine gidip psikiyatristle gorusebilirsin en azindan.
Görüşeceğim yardımın için teşekkür ederim

Bende kendi kendime konuşuyorum. Ama senin durumun daha vahim. Doktora gitmelisin canım bence. Ihmal etme sakin uzmana danis derim bir an önce.

2-3 senedir var olan bir problem bu. Beynimin içinden gelen bir ses var ya da ben öyle düşünüyorum. Sürekli bana komut veriyor, yanlışlarımı doğrularımı söylüyor. Sürekli konuşuyoruz her daim benimle. Biriyle konuşurken bile cevap veremiyorum ve beynimdeki o sesle konuşuyorum, benim yerime o cevap veriyor tabii duyduklarını sanmıyorum. Ben onunla konuşmayı seviyorum lakin ailem git gide onlardan uzaklaştığımı, içime kapanık birisi olduğumu söylüyor. Bu benim seçimim oysaki. Ya da kafamın içindeki ses beni yönlendirmişte olabilir, bilemiyorum. Ailemin ve arkadaşlarımın ben yokmuşum gibi davranmasını istiyorum. Onlarla iletişime geçmek istemiyorum. Çünkü konuştuğum zaman veya onlarla birlikte vakit geçirdiğim zaman sürekli tartışıyoruz. Bana sürekli bu tartışmaların benden kaynaklandığını söylüyorlar ama o ses bana sürekli onların haksız olduğunu fısıldıyor. Daha da içime kapanmamı yalnız kalmamı söylüyor. Eğer böyle olursa daha az kırılacağımı ve üzüleceğimi düşünüyor. Hiçbir şeyden emin değilim. Bana doğruyu mu yoksa yanlışı mı söylüyor? Tek bildiğim şey bu sesin bana iyi geldiği. Sizce ne yapmalıyım bir doktora falan görünmeli miyim? Bu bir çeşit rahatsızlık mı?
Ailenle ne konuda tartışıyorsun ,arkadaşlarınla ne konuda mesela? İkinci olarak herkesin iç sesi vardır ama komut emir vermez o iç ses sizin istemediğiniz ve o komut yüzünden yapmak zorunda hissettiğiniz şeyler oluyor mu?

Rahmetli kardesimde vardi ruhsal bozukluk. Vefati bu sebepten olmadi ama kardesimle o kadar hastane, psikolog dolastim ki hakkinda baya bilgiyesahip oldum. Kardesimde psychotic bozukluk vardi, turkcesi psikoz oluyor sanirim. Kendisini hep baskalarinin gozetledigini soylerdi. Gece birinin onu öldürmeye calisacagini dusunurdu. Kardesimle maalesef iletisimimiz bu sebeple kopma noktasindaydi. Kimseye guvenmez bize bile yabanciymisiz gibi bakardi. Icimdeki ses kimseye guvenme der diyordu. Ilaclari vardi ama duzenli iciremiyorduk.

Bu durum sizi cok cok kotu durumlara surukleyebilir. Sizi korkutmak istemem ama bir an once caresine bakmazsaniz iyilesmeniz çok zor olur. Bu kendinize zarar vermeye kadar gider. Hemen yarin bir doktora gorunun.

Bazen "içimden bir ses şöyle yapmamı söyledi" deriz,bu bizim içgüdümüzdür.O şeyin iyi olacağını hissettiğimizi ifade etmek için kullanırız.
Senin durumun çok farklı.Sen bariz ses duyuyorsun hatta erkek sesi ve bu sesle diyaloğa giriyorsun.Mutlaka psikiyatriste gitmelisin.Allah korusun o sesler bazen çok kötü komutlar verebiliyor.

Bizim burdan teşhis koymamız doğru olmaz, lütfen ailenle paylaş ve en yakın zamanda psikiyatri bölümüne git

Küçüklüğümden beri vardı fakat şu son birkaç senedir bayağı kötü şeyler atlattım ailevi sorunlar tavsiyen için teşekkür ederim :)
Buraya yazarken ne diyor içinizdeki ses.Herkes kendisiyle konusur fakat sizinki anormal bir doktora danismalisiniz.

İcinizdeki ses size kötü şeyler söylemeden evvel lütfen hemen doktora gidin. Ses sizi gitme diye iknaya çalıştıkça onu dinlemeyip kendinizi oyalayin. Kuran dinleyin bol bol sesli meal dinleyin. El sanatlarından sevdiğiniz birseylerle uğraşın.

Tabiki kötü birşey de olmayabilir. Ama önlem için muhakkak yarın hemen randevunuzu alın. Yarına kadar içinizden konuşmayın kararlı olun.

2-3 senedir var olan bir problem bu. Beynimin içinden gelen bir ses var ya da ben öyle düşünüyorum. Sürekli bana komut veriyor, yanlışlarımı doğrularımı söylüyor. Sürekli konuşuyoruz her daim benimle. Biriyle konuşurken bile cevap veremiyorum ve beynimdeki o sesle konuşuyorum, benim yerime o cevap veriyor tabii duyduklarını sanmıyorum. Ben onunla konuşmayı seviyorum lakin ailem git gide onlardan uzaklaştığımı, içime kapanık birisi olduğumu söylüyor. Bu benim seçimim oysaki. Ya da kafamın içindeki ses beni yönlendirmişte olabilir, bilemiyorum. Ailemin ve arkadaşlarımın ben yokmuşum gibi davranmasını istiyorum. Onlarla iletişime geçmek istemiyorum. Çünkü konuştuğum zaman veya onlarla birlikte vakit geçirdiğim zaman sürekli tartışıyoruz. Bana sürekli bu tartışmaların benden kaynaklandığını söylüyorlar ama o ses bana sürekli onların haksız olduğunu fısıldıyor. Daha da içime kapanmamı yalnız kalmamı söylüyor. Eğer böyle olursa daha az kırılacağımı ve üzüleceğimi düşünüyor. Hiçbir şeyden emin değilim. Bana doğruyu mu yoksa yanlışı mı söylüyor? Tek bildiğim şey bu sesin bana iyi geldiği. Sizce ne yapmalıyım bir doktora falan görünmeli miyim? Bu bir çeşit rahatsızlık mı?
aynı şeyleri kız kardeşim yaşadı,psikoz tehisiyle tedavi görüyor, acilen psikiyatra gidin

Arkadaşlar korkutmayalım konu sahibini. Şizofrenide kişi duyduğu sesleri gerçekten ayırd edemez. Konu sahibi anormal bir durum olduğunun farkında olduğuna göre büyük ihtimal şizofreni değil. Bu arada size mesaj atıyorum öZelden birkaç şey sorabilir miyim tecrübe sahibiyim B baharkunter
kardeşimgerçekle hayali ayırt edebiliyordu, beyninden temizlik yap sesiniz geldiğini,şununlakonuşma vs duyduğunu söylüyordu, bayan sesiydi, normalhayatına devam ediyordu hayal görme vs yoktu, psikoz başlangıcı böyle oluyormuş,ilaçlarlaşimdi daha iyi amaçok kilo aldı

kardeşimgerçekle hayali ayırt edebiliyordu, beyninden temizlik yap sesiniz geldiğini,şununlakonuşma vs duyduğunu söylüyordu, bayan sesiydi, normalhayatına devam ediyordu hayal görme vs yoktu, psikoz başlangıcı böyle oluyormuş,ilaçlarlaşimdi daha iyi amaçok kilo aldı
Ben konu sahşbinin durumunu başka bir hastalık olarak gördüm. Burda söylemek istemiyorum ama belirtiler şizofreni psikozdan çok ona uyuyor. Biz bilemeyiz tabi. Allah şifa versin kardeşinize

Konu sahibini görmeden teşhisler koyulmuş ne güzel. Yapmayın arkadaşlar hassas konu bunlar. Konu sahibini korkutmayın.

Konu sahibi okuyor musunuz? Üniversitedeyseniz üniversitenizin psikoloğuna gidebilirsiniz ilk olarak. Değilseniz de bir doktor bulup gidin acilen.

Back