• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz ten sevdası nedir ya?

Şimdi esmerler övülür, beyazlar gömülür, klasik :KK53:
Olay esmerlerin güzel veya çirkin olması, beyaz mı esmer mi mevzusu değil.
Bi ara da biri çok kısa boyluyum falan diye konu açmış, diğerleri uzun boyluları gömüyo, işte çok yaşlı duruyolar vs :KK53: Bakalım burda neler olacak 🥲
Boy konusunu hatırladim cidden bayağı gömmüşlerdi uzun boyluları. :olamaz:
Bir tarafi överken doger tarafı gömmeye gerek yok. En Büyük KK

Güzelliğin ten rengiyle ne alakası var ya? Kadın güzelse teni isterse siyah olsun yine güzel oluyor. Yani güzeli güzel yapan ten rengi değil, güzellik her teni müthiş gösteriyor. Estetik de bu noktalarda çok yanılıyor. Millet sanıyor ki dudağı daha iri olunca daha güzel ve seksi olacak, sonra yapıyor baktı bi bok değişmedi başka estetikler ekleniyor. Yani siz güzel bir kadını bronzlaştırın, esmer oldu diye milim oynamaz güzelliği. Saçma sapan algılar 😂

Boy konusunu hatırladim cidden bayağı gömmüşlerdi uzun boyluları. :olamaz:
Bir tarafi överken doger tarafı gömmeye gerek yok. En Büyük KK
Bi de diyolar ki, uzunlar yaşlı durur, kısalar çok genç durur, o sırada uzun boyuyla 33 yaşında olup 25 gösteren ben 🥲 kırıldım :KK53:

Zaten dış görünüş mevzuları öyle boş ki, hunharca kavgasını yapıp savunmaya geçmek aşırı anlamsız.

Benim kızım baya koyu tonlu bir esmer, hele bir böyle bir laf etsinler de o işi bozuyor muyum bozmuyor muyum bir daha kızımı görebiliyorlar mı denesinler.
Benim yeğenim de esmer, 9 yaşında bi çiçek, hep damla çikolatam diye seviyorum, esmer güzelim, çikolata prenses falan diyorum, öyle mutlu oluyo ki 🥲❤️

Şimdi esmerler övülür, beyazlar gömülür, klasik :KK53:
Olay esmerlerin güzel veya çirkin olması, beyaz mı esmer mi mevzusu değil.
Bi ara da biri çok kısa boyluyum falan diye konu açmış, diğerleri uzun boyluları gömüyo, işte çok yaşlı duruyolar vs :KK53: Bakalım burda neler olacak 🥲
Hakaten yorumları okuyorum full beyaz tenliler gömülmüş. Konu sahibini zorbalayanların başka versiyonu bu da. Hayır gömülme nedenleri de aşırı komik. Güneşte kızarıyolar yazılmış hep.

Arkadaşlar güneş kremi diye bir şey icat edildi. Doğru düzgün kullanırsanız kimse kızarmıyor artık. Beyaz tenliyim, güneş kremine rağmen kızarıyorum diyen ya yalan söylüyordur ya da kötü krem kullanıyordur veya kullanmayı bilmiyolardır.

Hakaten yorumları okuyorum full beyaz tenliler gömülmüş. Konu sahibini zorbalayanların başka versiyonu bu da. Hayır gömülme nedenleri de aşırı komik. Güneşte kızarıyolar yazılmış hep.

Arkadaşlar güneş kremi diye bir şey icat edildi. Doğru düzgün kullanırsanız kimse kızarmıyor artık. Beyaz tenliyim, güneş kremine rağmen kızarıyorum diyen ya yalan söylüyordur ya da kötü krem kullanıyordur veya kullanmayı bilmiyolardır.
Aynen öyle, dezavantajları olabilir ama bu kötü ve çirkin olduğu anlamına gelmez ki. Katılıyorum, konuda geçen zorbalığın bi başka türü bu da.

Bende esmerim ve çok mutluyum esmer olduğum için yas 37 tek bir kirisikligim yok nemlendirici dahi kullanmam güneşte kizarmam mis gibi bronzlasirim çok büyük nimet esmerlik bence
Ben beyaz tenliyim, esmer bayanlari daha cok begeniyorum
ANtalyada yasiyorum gunes o kwdar yakiyor ki cildim hassas oldugu icin zorlaniyorum
ANnem esmer bir bayan ben daha cok yakistiriyorum bronzlugu yazin kiyafetler oyle hos duruyor ki o da bana ne guzel bembeyaz bir kizsin guzel kizim benim diyor😇
Sanirim olay farkli olmakta
Farklilik hep goze daha guzel gelir
Acik tenli insanlar esmerler , esmerlere de beyaz ten guzel geliuor
Mesela ulkemizdeki insanlar slawlari onlar ds bizleri ve italyanlari begeniyorlar
Her ten rengi kendine gore guzel herkes guzel ve ozel💙🙏

Beyaz ten sevdalılarının has köylü zihniyetinde olduğunu düşünüyorum, herhalde zamanında beyaz ten yokluğu mu çekmişler valla bilemiyorum ama babaannem filan da birilerinin güzelliğini övecekken illa bu kriteri kullanırdı mesela. Güzelliğin ten rengiyle ne alakası var? Saç rengiyle, göz rengiyle...? Bazen dış görünüşle bile alakası olmuyor, aura deyip duruyoruz örneğin. Hiç takmayın, evleneceğiniz kişi böyle sığ düşünmüyorsa sorun değil. Duyduğunuzu belirtip cevabını da verin. Hadsizler.

Kore'den kız bakın derdim ben olsam ve direkt atardım kestirip bunları bende buğday tenliyim bu arada esmer ten daha geç yaşlanıyor pürüzsüz duruyor ve parlak. Daha koyu olmak isterdim birde saçım dalgalı daha kıvırcık olmak isterdim valla melez gibi güzel olunuyor. 🤣

bende esmer tenliyim bazen bunu kafama çok takıyorum beyaz teni güzel buluyorlar genelde psikolojik olarak benide etkiliyor bu durum güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmıyorum kollarım yanacak dahada kararacak diye paranoyak oldum beyaz ten güzellik olarak görülüyor bize gelince kara kız diyorlar akrabalarımda öyle diyor birinde takmazsam birinde takıyorum ama bu bizim seçimimiz değil sonradan olan bir şeyde değil üstünlük ya da zayıflık göstergeside değil seven böyle sevsin olduğumuz gibi kabul etsin ne yapalım esmersek yani derimizi mi kazıtalım anlamıyorum bu insanları allaha havale ediyorum kırıp üzdüklerini hiç düşünmüyorlar

bende esmer tenliyim bazen bunu kafama çok takıyorum beyaz teni güzel buluyorlar genelde psikolojik olarak benide etkiliyor bu durum güneş kremi kullanmadan dışarı çıkmıyorum kollarım yanacak dahada kararacak diye paranoyak oldum beyaz ten güzellik olarak görülüyor bize gelince kara kız diyorlar akrabalarımda öyle diyor birinde takmazsam birinde takıyorum ama bu bizim seçimimiz değil sonradan olan bir şeyde değil üstünlük ya da zayıflık göstergeside değil seven böyle sevsin olduğumuz gibi kabul etsin ne yapalım esmersek yani derimizi mi kazıtalım anlamıyorum bu insanları allaha havale ediyorum kırıp üzdüklerini hiç düşünmüyorlar
Hic takmayin ben beyaz tenliyim ama esmerlik cok daha guzel esmer bayanlari daha cok begeniyorum bir zamanlar da sarisinlik modaymis guzellik olcutuymus bir ara da turkan soray gibi goz yapisi ve esmerlik guzellik olcutu olarak belirlenmisti fahriye evcen berguzar korel gibi..ve tuba buyukustun ben cok begeniyorum

Neye gore kime gore bu ten olcutleri boy olcutleri
Sacmalik
Farkli olan her zaman guzeldir
SLavlar esmerleri begenir , o zaman beyaz tenliler cirkin yada kusurlu mu diyelim yads onlar kendini daha az mi guzel bulsun
Uljemizin geneli esmer oldugu icin belki beyaz ten guzel bulunuyor
Ama ten rengi belirleyici degil hersey degil
Hepimiz guzeliz ve ozeliz

Bende esmerim hem de buğday falan değil esmer tenli biriyim. Hiç bir zaman bunu kusur olarak görmedim. Eşim ve tüm ailesi akrabaları hepsi beyaz tenli sarışın güzel kadınlar gerçek sarışın olmayanda tenleri beyaz olduğu için saçlarını sarıya boyatmış onlarda sarışın olmuş. Çokta yakışmış saçları tenlerine. Hep beraber toplanınca bütün herkes beyaz tenli sarışın bir tek ben esmer😂 Bazen bana diyorlar ki saçlarına sarı ışıltı attırsana bende gülerek esmer birine sarı ışıltı hiç yakışmaz ki diyorum geçiyorum belli ki kendileri gibi benimde saçlarımda sarılar olsun istiyorlar. Yakışmaz yahu bana sarı sarı saçlar 😂 Esmer teni bazı kadınlar çok güzel kullanıyor ışıltılı makyajlar yapıyorlar. Ben beceremiyorum bilen varsa bana yazasın yahu neler süreyim yüzüme şöyle ışıl ışıl dursun😁 hangi makyaj malzemelerini alayım ben😁
Bu arada esmer tene de sarı ışıltı cok yakışıyor. Önemli olan doğru sarı tonu bulmak. Koyu sarı tonları, başak sarısı gibi tonlarla çok güzel ışıltılar yakalanabiliyor.

Bunun tam tersi yönde konu açanlar da oldu sitede:))) uzun boyluyum beyaz tenliyim sarışınım diye övünülen topikler açıldı, hatta çoook eski senelerde x şehrin kadınları güzeldir y şehrinden güzel kadın çıkmaz konuları bile açılmıştı😂

Dediğiniz gibi mesele aura meselesi aslında, bacak kadar boyunuz sıradan bir tipiniz vardır ama yaydığınız pozitif enerji ilgi görür, kendinizi olduğunuz gibi seviyorsanız başkalarının dış görünüşünüzle ilgili söylediği sözleri de umursamıyorsunuz, ağız bu herkes bir şey söyler önemli olan aynaya bakınca sizin hissettiklerinizdir.
Acaba auramizi nasil guclendirebiliriz bence asil onemli olan bu

Balkan kökenli olabilirler mi acaba ? Benim anne tarafı Arnavut baba tarafı güneyli ben buğday tenliyim ve anne tarafım esmer olmadığım halde bana resmen Afrikalı muamelesi yapar. Kendileri süt beyaz çünkü 😏

Bu arada esmer tene de sarı ışıltı cok yakışıyor. Önemli olan doğru sarı tonu bulmak. Koyu sarı tonları, başak sarısı gibi tonlarla çok güzel ışıltılar yakalanabiliyo
Hiç cesaret edemiyorum sarı ton ışıltılara bazen görüyorum bende esmer kadınlarda koyu sarı ışıltılar çok hoşuma gidiyor. Fakat bana onlara yakışmış bana olmaz diyorum koyu kızıl saçlarla devam diyorum 😊

Söylenen şeyleri aklıma geldikçe moralim bozuluyor kafaya takmamaya çalışıyorum ama sinir oluyor moralim bozuluyor

Nişanlım ablası arkamdan şey demiş annemin yüzüne söylemiş biz kardeşimize beyaz tenli güzel kız bakıyorduk ama annem isteyince bir şey demedik dedi
Kendi kızını da yaptığını şahit oldum geçen gün
Onun kızlarından biri diğer kızlarına göre esmer diye herkesin önünde bu bir esmer zaten dedi

Artık kendi tenimden utanıyorum sinir oluyorum sadece keşke ondan duysam sadece
Bana söylenen bu söz aynı zaman da başka biri şey demiş
Sahi esmer ama ilgi çekiciliği var demiş
Yani koyu olsam ilgi çekiciğilm olmayacak
Benim tenim beyaz değil aşırı derece de koyu değil buğday gibi bir ten
evet var boyle bir saçmalık. ben boyle insanlarda zeka düşüklüğü oldugunu düşünüyorum, güzellik ve ten rengi farklı seyler çünkü ama ayırd edemiyorlar. benim oğullarım bayağı beyaz, kizim da esmer tenli. akrabalardan laf söyleyenler oluyor. ben de kizim esmer güzeli, beyaz da olsa güzel kara da olsa güzel, dünyanın en güzel kizi benim icin diyorum, susuyorlar. siz kendinize güvenirseniz kimse bir şey diyemez. muhabbeti geçerse de, kendinize ovun, havalı seyler soyleyin. siz ezik olursanız daha çok uzerler. mesela biz beyaz istiyorduk vs derlerse, walla kusura bakma görümce oğlanı kaptım artık geç kaldınız vs de gec.

Beyaz ten sevdalılarının has köylü zihniyetinde olduğunu düşünüyorum, herhalde zamanında beyaz ten yokluğu mu çekmişler valla bilemiyorum ama babaannem filan da birilerinin güzelliğini övecekken illa bu kriteri kullanırdı mesela. Güzelliğin ten rengiyle ne alakası var? Saç rengiyle, göz rengiyle...? Bazen dış görünüşle bile alakası olmuyor, aura deyip duruyoruz örneğin. Hiç takmayın, evleneceğiniz kişi böyle sığ düşünmüyorsa sorun değil. Duyduğunuzu belirtip cevabını da verin. Hadsizler.
köylerde beyaz ten ve kilo güzellik ölçütlerinin başında geliyor. köyde ki kadınlar " bembeyaz tenli, bir bacakları var belim kadar" diyerek överler genellikle güzel bulduklarını.

Söylenen şeyleri aklıma geldikçe moralim bozuluyor kafaya takmamaya çalışıyorum ama sinir oluyor moralim bozuluyor

Nişanlım ablası arkamdan şey demiş annemin yüzüne söylemiş biz kardeşimize beyaz tenli güzel kız bakıyorduk ama annem isteyince bir şey demedik dedi
Onun kızlarından biri diğer kızlarına göre esmer diye herkesin önünde bu bir esmer zaten dedi

Benim tenim beyaz değil aşırı derece de koyu değil buğday gibi bir ten
Nisanlinizin ablasiyla mi evleneceksiniz? Size ne onun zevkinden.
Nisanliniz bu hikayenin neresinde? Pazardan karpuz secer gibi ailesi gelin mi seciyor ona? Sayet oyle degilse nisanliniz sizi kendi begendiyse size ne milletin zevkinden?

Benim tenim beyaz değil aşırı

Back