• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz ten sevdası nedir ya?

Bunlara kafanızı takmayın gerçekten. Beyaz tenli olsanız başka bişey çıkardı. İnsanlar kafalarında beğenilecek birşey belirliyor, o belirlediğin dışında herşey kötü. Üstelik de gelin adayı olman o olumsuzlukların tamamına bir sebep zaten...

Ben de beyaz tenliyim, yazın ne zaman köye gitsek esmer kuzenimle karşılaştırılıp renksiz bu, az güneşe çıksın da renk olsun derlerdi bana :D

Ben beyaz tenliyim bi avantajı yok ama dezavantajları var giydiğim hey şey cildimde kızarıklık yapıyor, güneş hassasiyeti vs saymakla bitmez. Esmer olmanın böyle konu olması utanmanız filan çok ilginç geldi bana.

Ben de beyaz tenliyim ama yazın kızarmamak için önce solaryuma girip para döküyorum bir nebze bronzlaşmak için. Gerçekten bize her şey ızdırap.

Beyaz tenliler o sıra bronzlaşmaya çalışıyordur... Örneğin ben. Esmer tenlilerin güneşe ve yaşlanmaya toleransını kıskanıyorum açıkçası. Hiç kafanıza takmayın bence, kendi halinizin en çekicisi olmaya bakın.

Deli gibi çalışıyorum hem de :D esmer olmak isterdim mis gibi çikolata renk ne güzel.

Söylenen şeyleri aklıma geldikçe moralim bozuluyor kafaya takmamaya çalışıyorum ama sinir oluyor moralim bozuluyor

Nişanlım ablası arkamdan şey demiş annemin yüzüne söylemiş biz kardeşimize beyaz tenli güzel kız bakıyorduk ama annem isteyince bir şey demedik dedi
Kendi kızını da yaptığını şahit oldum geçen gün
Onun kızlarından biri diğer kızlarına göre esmer diye herkesin önünde bu bir esmer zaten dedi

Artık kendi tenimden utanıyorum sinir oluyorum sadece keşke ondan duysam sadece
Bana söylenen bu söz aynı zaman da başka biri şey demiş
Sahi esmer ama ilgi çekiciliği var demiş
Yani koyu olsam ilgi çekiciğilm olmayacak
Benim tenim beyaz değil aşırı derece de koyu değil buğday gibi bir ten
Sarısının adı esmerin tadı :59:

Kendini kötü hissetme bunun için.
Söylenen şeyleri aklıma geldikçe moralim bozuluyor kafaya takmamaya çalışıyorum ama sinir oluyor moralim bozuluyor

Nişanlım ablası arkamdan şey demiş annemin yüzüne söylemiş biz kardeşimize beyaz tenli güzel kız bakıyorduk ama annem isteyince bir şey demedik dedi
Kendi kızını da yaptığını şahit oldum geçen gün
Onun kızlarından biri diğer kızlarına göre esmer diye herkesin önünde bu bir esmer zaten dedi

Artık kendi tenimden utanıyorum sinir oluyorum sadece keşke ondan duysam sadece
Bana söylenen bu söz aynı zaman da başka biri şey demiş
Sahi esmer ama ilgi çekiciliği var demiş
Yani koyu olsam ilgi çekiciğilm olmayacak
Benim tenim beyaz değil aşırı derece de koyu değil buğday gibi bir ten
Türkiyenin en güzel kadınlarından Hande Erçel, Dilan çiçek deniz, Esra Bilgiç; Dünyanın en güzel kadınlarından Sofia Vergara, Sandra Bullock ve bunlara benzer bir cok isim esmer. Onların güzel olduğunu inkar etmek çok mümkün değildir diye düşünüyorum. Kayınvalideniz iğrenç ve toksik bir insan ten rengine takmaya başka bir şeye takardı zaten. Mesafe koy.

Ben beyaz tenliyim bi avantajı yok ama dezavantajları var giydiğim hey şey cildimde kızarıklık yapıyor, güneş hassasiyeti vs saymakla bitmez. Esmer olmanın böyle konu olması utanmanız filan çok ilginç geldi bana.
Beyaz tenli olmak güzel ama dediğin gibi çok zor. Güneşin ismi anılsa kızarmaya veya kararmaya başlıyorum :KK53: Deniz ve güneş aynı anda temas ettiğinde isilik oluyor ellerim kollarım, yüzümde kaşıntı gırla zaten.

Konu sahibi, beyaz tenli olup gram güzel olmayan da var, esmer olup çok çekici olan kadınlar da. Yine söylüyorum, bu bi kusurmuş gibi "çok koyu değil de buğday tenliyim" diye açıklamalar yapmak yerine bunu konuşanların edepsiz olduğunu farket, duruşun ona göre olsun. Umarım nişanlın da ailesi gibi varoş bi zihniyete sahip değildir.

Yil olmus bilmem kac esmer diye insan mi dislanir ya. Esmer cekiciligi diye bisi var. Ne farki var beyaz tenli ya da esmer insan kendi secmiyo ki bunu

Ten rengiyle, göz rengiyle sorunu olan bir kısım insan var gerçekten. Bazi sosyal medyada görüyorum açık ten için kremler, maskeler yapıyorlar. Açık renk fondöten, saçlarını açık renk yapmak, renkli lens... Neden kendi gerçek olanı kabul etmiyorlar diye düşünüyordum.

Bizim ailede buyuk çoğumuz beyaziz ama kimsenin o güzel bu çirkin diye ten muhabbeti yaptığını görmedim ya. 🙄
Nedense sosyal seviyesi düşük, varoş kafadaki ailelerde bu beyaz ten takıntısı var. Bi kadından bahsederken "beyaz tenli, çok güzel" diyolar mesela, bakıyosun, kadın asla güzel değil:KK53: Renkli göze de böyle bi takıntıları var. Beyaz tenli, renkli gözlü çok güzel kadınlar da var elbette ama bunlar tek başına yeterli değil ki. Güzellik bir bütün, bambaşka bi aura.
Ayrıca :KK53: :
images (3).jpeg

Annemde çok esmer babannem senelerdir beyaz gelin istediydik haruna( babam. ) Kendin gibi kaç kez dedim akça pakca kız bul dedm dinlemedi diye senelerdir söyler can yakar amann bitmez bu ayrim

Nedense sosyal seviyesi düşük, varoş kafadaki ailelerde bu beyaz ten takıntısı var. Bi kadından bahsederken "beyaz tenli, çok güzel" diyolar mesela, bakıyosun, kadın asla güzel değil:KK53: Renkli göze de böyle bi takıntıları var. Beyaz tenli, renkli gözlü çok güzel kadınlar da var elbette ama bunlar tek başına yeterli değil ki. Güzellik bir bütün, bambaşka bi aura.
Ayrıca :KK53: :
Eki Görüntüle 3268289
Ama bence gerçekten yeşil mavi göz ayrıcalık yaş 🤣 insanın baktıkça bakasi geliyor 😍

Ben de beyaz tenliyim
Bana da “ ne kadar beyazsın, solaryuma falan git , sen beyaz giyme “ falan diyorlardı.
Bence o kadar da beyaz değilim buğdayım aslında ama renk önemli değil
Bunla moralinizi bozmayın.
Herkes ayrı ayrı çeşit çeşit güzel

Bende esmerim hem de buğday falan değil esmer tenli biriyim. Hiç bir zaman bunu kusur olarak görmedim. Eşim ve tüm ailesi akrabaları hepsi beyaz tenli sarışın güzel kadınlar gerçek sarışın olmayanda tenleri beyaz olduğu için saçlarını sarıya boyatmış onlarda sarışın olmuş. Çokta yakışmış saçları tenlerine. Hep beraber toplanınca bütün herkes beyaz tenli sarışın bir tek ben esmer😂 Bazen bana diyorlar ki saçlarına sarı ışıltı attırsana bende gülerek esmer birine sarı ışıltı hiç yakışmaz ki diyorum geçiyorum belli ki kendileri gibi benimde saçlarımda sarılar olsun istiyorlar. Yakışmaz yahu bana sarı sarı saçlar 😂 Esmer teni bazı kadınlar çok güzel kullanıyor ışıltılı makyajlar yapıyorlar. Ben beceremiyorum bilen varsa bana yazasın yahu neler süreyim yüzüme şöyle ışıl ışıl dursun😁 hangi makyaj malzemelerini alayım ben😁

Evlenme kac kurtar kendini kendini begenmis kibirli bir ailesi var benim kayinpederde derdi kaynanama bulasik makinasi bizim icin terbiyesizler kizim kiymetini bil sen degersiz degilsin sinirlerim bozuldu

Bence nişanlınizin ailesinden çok sizin beyaz takintiniz var düğünüm var vücudumu beyaz göstermek için ne yapabilirim diye konunun var bu arada surekli nişanlım söyle dedi böyle dedi yani bu kadar sikayetciyseniz ayrılın.

Beyaz tenli olmak güzel ama dediğin gibi çok zor. Güneşin ismi anılsa kızarmaya veya kararmaya başlıyorum :KK53: Deniz ve güneş aynı anda temas ettiğinde isilik oluyor ellerim kollarım, yüzümde kaşıntı gırla zaten.

Konu sahibi, beyaz tenli olup gram güzel olmayan da var, esmer olup çok çekici olan kadınlar da. Yine söylüyorum, bu bi kusurmuş gibi "çok koyu değil de buğday tenliyim" diye açıklamalar yapmak yerine bunu konuşanların edepsiz olduğunu farket, duruşun ona göre olsun. Umarım nişanlın da ailesi gibi varoş bi zihniyete sahip değildir.
Ya evet insan bi de hep kendinde olmayana hayranlık duyar ya ben simsiyah olan kadınların o parlayan ciltlerini aşırı beğeniyorum 😌

Back