- 29 Nisan 2015
- 161
- 30
-
- Konu Sahibi mntahamm33
Çok teşekkür ederim bu konuda bilgi verdiginiz için dediklerinizı dikkate alicamÇok yanlış besleniyorsun sadece su ve çorba tüketilir mi hiç üstelik 20 gün olmuş doğum yapalı,eğer düzgün beslenmezsen çocuğunda gelişemez ve sütün azalır sen düzgün beslen ki sütün artsın sütün artınca çocuğunda beslenecek sabahları düzgün bir şekilde kahvaltını yap yumurta,bal,reçel vs bunları tüket,doktorlar kahvaltınız güne başlamayın diyorlar herseyden eşit bir şekilde tüket kırmızı et,tavuk,bakliyat,balık,sebze yeşillik özellikle semizotu semizotu sütü çoğaltır,ekmekte tüket ama fazla değil.
Böyle yaprak kilo vermezsin aksine daha kötü olursun,
Sız hayatınızda hiç kilo almadiniz sanırım biraz empati kurmaya çalışın
Her hamilede spor yapamıyor ama hamileklerini çok riskli geçiren insanlar tanıyorum ve yatmak zorunda kalıyorlar hamile oldukları sürece.Ben abartıldığıni düşünüyorum. Spor yapmayi ihmal etmesen hamilelikte, yediklerni de yakarsin mesela sorun olmaz. Hamileyim diye de o kadar kilo alcak kadar yemek cok sacma sonucta bebegin alip alabilcegi belli. Sizin bunye atmis herkes sizin gibi sansli degil ki orta yasli kadinlar balon gibi geziyor bu ülkede. Sonra vay efendim niye yabancilar begeniliyor.
Almadım gerçekten dogru bildiniz. Kasitli alirim alirsam kas kütlesini artirmak icin o da. Hamilelik bir hastalik degil elinde olmayan bir sey degil. Ben soyleyim de herkes salmasin kendini. Sonra versen de catlaklar deformasyonlar baki kaliyor ne yazik ki.
Rica ederim,mersin de yaşıyormuşsun profilinde gördüm mersin tam meyve ve sebzenin bol olduğu bir şehir ve ucuzda,sen bügünden itibaren bol bol semizotunu tüketmeye başla hem ucuz hem vitaminli.Çok teşekkür ederim bu konuda bilgi verdiginiz için dediklerinizı dikkate alicam
Her hamilede spor yapamıyor ama hamileklerini çok riskli geçiren insanlar tanıyorum ve yatmak zorunda kalıyorlar hamile oldukları sürece.
Rica ederim,mersin de yaşıyormuşsun profilinde gördüm mersin tam meyve ve sebzenin bol olduğu bir şehir ve ucuzda,sen bügünden itibaren bol bol semizotunu tüketmeye başla hem ucuz hem vitaminli.
Canım çatlaklar 3 yılını doldurduğunda biraz daha kalıcı hale gelirmiş. Tıbben çatlakları tamamen yok etmek çoğunlukla mümkün olmuyor ama yeni oluşmuş çatlaklar böyle yağlarla falan inceltiliyor, ben çok faydalarını gördüm, hala kullanıyorum. Masaj da yapmış oluyosun ya kan dolaşımı artıyo vücut da toparlanıyo. Özellikle banyodan sonra yapıyorum. İlk zamanlar hergün yapıyordum.Ben doğum yapalı 9 ay oldu.bunları kullansam yinede fayda görür müyüm acaba. Biraz toparlandı gibi ama çatlaklar var tabi.bide ikizler di
Hamileyken sorun olmuyordu hamileyim sonuçta falan diyordum ama şimdi çocuk çıkınca aynada nefret ediyorum kendimden tabi hemen verilmez ama ne bileyim verememek çok korkunç ve bende ya veremezsem kafasındayim :KKNeden işkence ediyorsun kendine yazık yani, daha 20 gün olmuş bebeğin olalı bırak kiloyu şunu bunu bebeğine odaklan. Doğumda 10 kilo gittiyse hepsi gidr merak etme 9 ayda aldın 1ayda hepsin gitsin istiyorsun!!
Gerçekten çok teşekkür ederim allah razı olsun bu kadar uzun yazmışsinız ssiz bana faydalı olsun diye söz veriyorum dediklerinizi uygulamaya alicam ama benim kahvalti yapmaya vaktim olmuyor ki onu nasıl halledebilirim ?Ben hicbir zaman diyetten yana olmadim. Saglikli yasam bicimini butun bir hayatina yaymayi basarinca ki buna hamilelikte dahil, zaten diyete gerek kalmiyor. Siz hamileligi atlatmissiniz ama bundan sonra en azindan saglikli yasamaya ozen gosterin. Hayatinizdan asitli icecekleri, kolayi, fantayi artik baska ne varsa hepsini cikarin. Illa meyve suyu icecekseniz de 100% dogal meyve sularini, seker katkisiz olanlarini icin. Beyaz ekmekten, hamur isinden kesinlikle uzak durun. Hic ekmek yememek bence yanlis. Pekala esmer ekmek tuketebilirsiniz fakat cok tuzlu olanlarini tercih etmeyin. Tuz demisken yemeklerinizdeki tuz miktarini da azaltin. Kahvaltiyi asla es gecmeyin. Mutlaka kahvalti yapin. Kahvalti da herseyden az olmak kaydiyla istediginizi yiyebilirsiniz. Cayinizda sekeri azaltin veya hic kullanmayin. Sabah kahvalti da mesela hic sekersiz cay icemem diyorsaniz, seker miktari dusuk recellerle agzinizi tatlandirabilirsiniz. Boylece azar azar alismis olursunuz. Babaniz manavmis ne guzel bence meyvelerden kendiniz pekala recellerinizi yapabilirsiniz boylece seker miktarini da ayarlarsiniz ya da diyet receller var. Cocukla zor olacaktir ama belirli saatlerde yemek yemeye ozen gosterin. Yemeklerinizde de degisiklige gidin. Mesela beyaz pirinc yerine bulguru tercih edin. Sebzeli bulgur pilavi cok daha saglikli. Misal oldu da boyle karniniz cok acikti, kendinize iki esmer ekmek dilimiyle saglikli bir sandivic yapabilirsiniz. Arasina yagsiz beyaz peynir ya da dilim peynir, marul, domates, salatalik koyabilirsiniz. Bu sekilde abur cubur yememis olursunuz. Ha abur cuburdan zaten uzak durmalisiniz. Internette cok saglikli tarifler var aslinda ama size ve sizin metabolizmaniza uygun olanlarini secin. Yemeklerinizi kucuk porsiyonlarda yiyin.
Sizin su an enerjiye de ihtiyaciniz var unutmayin. Kahvalti yapmazsaniz, ogunleri atlarsaniz, oyle corbayla sadece suyla olacak isler degil bunlar. Aksama hic enerjiniz kalmaz, cocugunuzun da size ihtiyaci var. Aklinizdan su an diyet yapayim da hemen zayiflayayim dusuncesini cikartin. Saglikli bir yasam hedefleyin, saglik herseyden once gelir :)
İnşallah öyle olurŞekerim ben normal doğum yaptım Hamilelikte 25 kilo almıştım doğumda 10 kilosu gitti üstelik bebeğim emmedi emziremiyorum da ama alkali diyetine başladım 1 haftada 3 kilo verdim doğum yapalı 3 ay oldu çatlaklar bendede berbat durumda zamanla geçer diye düşünüyorum yani görünümü azalır boşver zamanla gorunusunede alisiyorsun tabi kilo vermek senin elinde onu halledersin
Teşekkür ederim amaKarın derisi germe operasyonları var, aynı operasyonda memeler de küçültülebiliyor. Yani buna sıra gelir mi bilmem, öyle aklınızda bulunsun. Çatlaklarınız içn kremler ve egzersizler var. Bebeğinizle mutluluklar :)