hadi havayı gecelim.. rüzgarı gecelim.. ben abartıyor olym cnam hatalı olym tamam eyvalah.Rus bebeler bebe değil zannedersem
Bakınız efendim bir çok doktor artık hemfikir
Soğukta dondurma yenmez
Yok soğukta çocuk dışarı çıkmaz....
Bunların devri bitti artık
Pekala da dondurma verirsin çocuğuna ama usturuplu yedirirsin elma yer gibi değil
Ve mümkün olduğunca böyle havalarda çıkın dışarı sağlam giyinsin çocuk
Mikroplar soğukta değil sıcak ortamda yayılıyor
Ayrıca kreş ya da bakıcı başka seçenek göremiyorum
Kreşte de hasta olur ama
bakıcı evet.. en azndna laf söylerdin yapma derdin yapmazdı cıkma derdin cıkmazdı..
ben haklımıyım eşm haklımı yoksa abartıyormuym ya allahaşkına
cıkılacak hava var cıkılmck hava napacam nolur yol gösterin bana sinirden kendimi yiyorm su anda
sizde mi yaşadınız aynı durumubakıcı bakmaya başla kafan rahat eder tecrübeyle sabittir.
eşim böyle benm oda hemen sinirlenr ve eşimin sinirlendiği bu konu değil aslında annemn dik başlı oluşu ve laftan sözden anlamamsı bu durum bozuyor sinirlerini.
bebek arabamızın koruyucusunu kaybettk canm
birde konya gercekten cok soguk i şyernde bnakaya gttm geldm esinti artmış.
bende isterm evladmn gezmesini dolaşmasını o bütün gün evde die çok üzlyrm zatn sklyr die ama cok endişelenyrm hastalacak die.. hava güzelken heep cıksnlar sorun değil hiç evde durmasnlar hatta.
bundan ziyade annemn böyle başına buyruk kendi bilidğini okuması sinirlerimi bozuyor her taraftan köşeye sıkışmş gibiym sanki
Evet böyle sinirli bir eşe sahip olduğun için de bence daha çok stres yapıyorsun sen kendine bence...eşim böyle benm oda hemen sinirlenr ve eşimin sinirlendiği bu konu değil aslında annemn dik başlı oluşu ve laftan sözden anlamamsı bu durum bozuyor sinirlerini.
bebek arabamızın koruyucusunu kaybettk canm
birde konya gercekten cok soguk i şyernde bnakaya gttm geldm esinti artmış.
bende isterm evladmn gezmesini dolaşmasını o bütün gün evde die çok üzlyrm zatn sklyr die ama cok endişelenyrm hastalacak die.. hava güzelken heep cıksnlar sorun değil hiç evde durmasnlar hatta.
bundan ziyade annemn böyle başına buyruk kendi bilidğini okuması sinirlerimi bozuyor her taraftan köşeye sıkışmş gibiym sanki
sizde mi yaşadınız aynı durumu
evet ikisinin de elbette vardır zorlukları ama laf söyleyememk laftan anlamaaması daha zor yaofis arkadaşımında bebeği var annesi bakıyor ve aynı sizin yaşadığınız anlaşmazlıkları yaşıyor annesiyle sürekli tartışma halindeler..benimkilerede bakıcı baktı benimde aklım kalıyordu ne yapıyor nasıl vakit geçiriyorlar diye ..her ikisininde avantaj ve dezavantajları var ..
biraz daha kararlı bir şekilde söylesen anne hava soğuk bugün çıkarma istemiyorum diye işe yaramazmı acaba..
benim kızım anaokuluna başlayasıya kadar apartman komşum baktı..ilk zamanlar nereye gidiyorsa kızımıda götürmeye kalkmıştı hemen tavrımızı koyduk evden başka bir yer olmaz diye..bakıcıda daha rahat bir şekilde yönlendiriyorsun ama annede araya kırgınlıklar vs giriyor..
3 yaşından sonra kreşe verirsin zaten çünkü 3 yaşından sonra evde çok sıkılıyorlar ve ister istemez ev karşısına saplanıp kalıyor çocuklar..
şimdiki aklm olsa bende direk bakıcı olayına girerdim en azndan lafn sözün dinlenirdi.bu ve bunun gibi örnekler ,
benım kızımda 2 yaşına kadar annemde kv kaldı sonrada kreşte kaldı kızım 4 yıl kreşe gitti çok şükür şimdi 9 yaşında ,
şimdi dogursam gene bakıcı ve kreş olayına girerdim
Baştan kadının düzenini bozmuşlar, işten çıkartıp parasını biz vericez torununa bak demişler. Kendi usüllerince bakıyor belli ki rahat birisi. Şimdi de rüzgar esti, yemeğini yedi yemedi, üşüdü terledi, her sorun annanenin başına patlayacak. Konu sahibi de az değil yani. Bir de ben nerden bileyim böyle olacağını diyor. 2 kere 2 4 kadar belli birşey. her aile içinde bu çocuk bakma işi problemli. madem kadının işi gücü vardıysa, annane çalışıyor işinden etmeyelim denilip başka çare bakılırdı. ha paraya ihtiyacı olduğunu bile bile anne sen git bakma biz memnun değiliz diyebiliyorsa (burada hangi kadın bunu annesine söyleyebilir merak ettim) buyursun söylesin bence. Dönülmez noktaya getirmiş kendi kendini. Eşine telefonda hemen durumu bildirmesi de hiç hoş değil. Kendin laf geçiremeyip kocana mı şikayet ediyorsun anneni dimi? 2 gün sonra da, kocam annemi evde istemiyor ne yapmalıyım diye konu açar konu sahibibakıcı bakmaya başla kafan rahat eder tecrübeyle sabittir.
Baştan kadının düzenini bozmuşlar, işten çıkartıp parasını biz vericez torununa bak demişler. Kendi usüllerince bakıyor belli ki rahat birisi. Şimdi de rüzgar esti, yemeğini yedi yemedi, üşüdü terledi, her sorun annanenin başına patlayacak. Konu sahibi de az değil yani. Bir de ben nerden bileyim böyle olacağını diyor. 2 kere 2 4 kadar belli birşey. her aile içinde bu çocuk bakma işi problemli.madem kadının işi gücü vardıysa, annane çalışıyor işinden etmeyelim denilip başka çare bakılırdı. ha paraya ihtiyacı olduğunu bile bile anne sen git bakma biz memnun değiliz diyebiliyorsa (burada hangi kadın bunu annesine söyleyebilir merak ettim) buyursun söylesin bence. Dönülmez noktaya getirmiş kendi kendini. Eşine telefonda hemen durumu bildirmesi de hiç hoş değil. Kendin laf geçiremeyip kocana mı şikayet ediyorsun anneni dimi? 2 gün sonra da, kocam annemi evde istemiyor ne yapmalıyım diye konu açar konu sahibi
O da kendi annesi canım, biz bilemeyiz ki kendisi bilecek çocuğa nasıl bakar sorun olur mu laf söz dinler mi kendisi hesaplayacaktı. bunlar ciddi işler bence. biraz derinlikli düşünmek gerekiyor. Allah tüm bebekli çalışan kadınların yardımcısı olsun. Kimbilir hergün daha ne dertler çıkıp duruyordur.evet aslında dedikleriniz dogru ama annesi biraz sıkıntılı sanırım
evet aslnda sorun havada değil cıkmalarıda değil hastalıkda değil benm sözümünn dinlenmemesi.. kafasına göre hareket etmesi ve herşeyi ben bilirim havalarına grmesi böyle nereye kadar gider inanın bilmiyorum bende hiçNet olun x hanım ile çalışırken Nasıl teyzeme gidemiyorsan şimdi ben çıkarma deyince de çıkarma anne diyeceksiniz
Sorun çocuğun bu havada çıkıp çıkmaması değil sizin kararınıza saygı duyulmaması
hesaplayamadm basından cok hata etmişim şimdi anlyrm ama inanın eger böyle olacanı bilse idim bakıcı tutardm direk. kafam bundan rahat olurdu.O da kendi annesi canım, biz bilemeyiz ki kendisi bilecek çocuğa nasıl bakar sorun olur mu laf söz dinler mi kendisi hesaplayacaktı. bunlar ciddi işler bence. biraz derinlikli düşünmek gerekiyor. Allah tüm bebekli çalışan kadınların yardımcısı olsun. Kimbilir hergün daha ne dertler çıkıp duruyordur.
annem biraz değiil baya sıkıntı sıkıntı olmayua da devam edecek napacam blmyrm biz bakıcı bulacaz desek olmaz.. laf nalatsak anlamıyor böyle nasıl olacak blmyrm nasıl hesap edemedm bunları cok kızıyorum kendimeevet aslında dedikleriniz dogru ama annesi biraz sıkıntılı sanırım
Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum ..
ama şimid annemede diyemez ki canm biz bakıcı bulacagız yada bakıcı baksn..Bence abartmıyosun ve haklısın. Bende anneyim ve benimde senin gibi telaşlarım var. Bu çok normal.
Annenize kadın bunalmıştır diyipte hak veremiyorum. Torununa değilde başka birinin çocuğuna bakıyo olsa bunaldım diyipte kafasına göre dışarı çıkarma lüksü yok. Üstelik bu çocuk yeni bi hastalık atlatmış. Anneniz dediğim dedik görünüyor.
Güvenilir bi bakıcı bulup işi tatlıya bağlamanız. Sizin anneniz olduğu için yarın bigün annenizin bu davranışları yüzünden eşinizle aranız açılır.
Bi çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz. Keşke imkanınız olsa ve siz evladınızın başında olsanız.