Benim yerimde olsanız ne yapardınız

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhabalar ben 7 yıllık evliyim eşim antep ben ankaralıyım 2 tane öocuğum var. biri henüz 8 aylık ben çalışıyorum önce benim aileme yakın oturutyorduk sonra eşim antepe tayin istemeye kalktı ama ben kesinlkikle istemedim. çünkü çalışıyorum çalışan bayanın halişnden anlamıyorlar...orda yapamayacağımı anladım ve gitmek istemedim o zaman antepe yakın bir yere gidelim dedi mecburen kabul ettim yani kanseri gösterdi önce sonra vereme razı olduk. bu arada annemlerle eşim tartıştı çünkü eşim mecbur değildi gitmeye esli işinden istifa ederek yeniden sınava girdi ve yeni bir kuruma yerleşti memleketine yakın bie yere 2 saatlik uzakta...şimdi buraya geleli 5 ay falan oldu..kayınvalidem çocuğuma bakıyor...burdan ev aldık site ve bahçesinde havuz var... olmaz olaydı..görümcemin 3 tane çocuğu var.. havuz derdinden ölecekler. görümcem geldi 2 hafta kaldılar tatillerini yaptılar...sonra annemler geldi biraz da onlar baktı çocuğa..onlar gidince tetkrar kaynanam geldi.. 1 hafta sonra da kayınbabam geldi ama görümcemin çocuğunun b.rini de yanında getirmiş 1 hafta o kalacakmış sonra ada öbür çocuk kalacakmıi niye havuza girmek için ...hiç bana soran yok eşim de razı olmadı ama bizi takan yok.. daha ben suçlu oldum istemiyormuşum ...ben zaten kendi çocukalrıma zor bakıyorum .tamam kayınbabam gelsin sonuçta karısı bizim yanımızda kalıyor. süerkli kalsa bile normal..ama niye görümcemin oğlunu getiriyor ben zaten çalışan biriyi ramazan ayı üstelik..
hafta sonu da görümcem geldi bekar kaynımla beraber..sonra gittiler ..eşim anasız babasız çocuğun ne işi var burda dedi ve diğer çocuğu bırakmadılar..ama bşe trip bir trip ..kaynanamda ..şte onların evleri uok mu da size mi muhtaçlar da surat asıyorsun da.. onların yüzünden eşimle aram bozuldu..görümceme gidin bir daha gelmeyin aman diyor..ve görümcemle kocası beni istememişlerdi evlenirken şimdi de bizden çıkmak istemiyorlar niye çünkü havuz var...bedava tatil...
benim de zoruma gidiyor görümcemin çocuklarıyla uğraşmak açıkcası kim kabul eder allah aşkına annesi ve babasıyla gelyorlarsa gelsinler.. sizce haksız mıyım

ya tabii bakmak zorunda değilsin ama kaynanan ve eşin bakacaksa boşver kalsınlar hem senin büyük çocuğada arkadaşlık etmiş olurlar, anlaşıyolarsa tabii
konunun en başında, ben çocuklar için her anlamda daha donanımlı olan bi şehir neden bırakılır onu anlamadım, mantıksız geldi

Son düzenleme:

ah canım benim ben de anlamadım ama huzurum yoktu mecburen geldim ama yine bişey değişmedi ..orka kafam daha rahattı

valla emanet çocuk çok tehlikeli....
eşinde madem tepkisini gösterdi iyi olmuş....
sen fazla takılma buna yinede olur arada böyle şeyler...

Allah yardımcın olsun sınır bzucu bır durum evde sızın harıcınızde herkes mutlu..Su mubarek aydada hıc cekılmez gercekten ınsan kendıne zor katlanıyor bırde baskaları.

Görümcenizin cocugunu yaninda kendisi olmadan, biryere yollamasini ( bu yer kardesinin evi olsada) cok tasvip etmesem de;
Bu olay da sizi kizdiran, cocugun havuza heves ettigi icin sizde kalmasimi? Yoksa cocugun coook yaramaz olup size huzur vermemesimi?
Yani zamaninda sizin evliliginize olumlu bakmayan görümceniz vecocuklarindan havuzu mu kiskaniyorsunuz?
Ayrica birde ilgimi ceken birsey var, ailenizde gelmis kalmis ama onu laf arasina SIKISTIRMISSINIZ ve sanki sizin ailenizin gelip kalmaya hakki varda esinizin ailesinin böyl bir hakki yok gibi bahsetmissiniz.
7 yildir ailenize yakinken, eminim ki sizin aileniz istedigi kadar gelip kalmistir evinize ve esiniz agzini acip tek laf etmemistir.
Simdi onun ailesi geliyor diye neden bu kadar sorun ediyorsunuz?

Seni daha fazla ateşlemek istemem ama sen iyi sabretmişsin valla...
Kimse kusura bakmasın bedava tatil yapıcam diye hem benim evime yerleş oh ne ala herşey beleş...
İsterse öz kardeşim olsun herşeyin bir sınırı var hemde bu ramazan gününde..ben kendime zor yetiyorum...
Allah kolaylık versin sana...
Eşin iyi demiş...
Birdaha da yüzleri varsa çoluğunu çocuğunu göndermez ne ala memleket yaa...

tuhaf bi durum... bende evınızı degıstırın.. havuz yok problem yok :)))

hem masrafı da cok oluyor dersınız olur bıter :)

ben eşimin ailesinin gelmesini problem etmiyorum..görümcemin çocuklarını bize göndermesine kızıyorum .ailece geleceklerse gelsinler...kendi çocuğuyla kendisi ilgilensin ben kendi yeğenimin bile tek başına gelmesini istemem kimsenin çocuğuyla ilgilenecek halim yok kendime bile yetemiyorum zaten...

hiç olmazsa çalışıyormuşsunuz..evet emanet çocuktan bende korkarım ama aslında çocukların gelip kalmaları değilde sizin huzur bulamadığınız yerde yaşama mecburiyetinde kalmanızdan kaynaklı tahammülsüzlüğüz.eşinizin ailesini anlatırken kalma sürelerini ifşa ettiğiniz halde,kendi ailenizi üstün körü anlatmışsınız;bu da oraya taşınmanızda ailesinin payı olduğunu düşünmenizden kaynaklanıyor..eğer orada yaşamak zorundaysanız yaşadığınız yeri sevmeye çalışın,huzur bulacağınız yerleri bulmaya çalışın ki kendinizle eşinizle içinizdeki savaşı bitirin..Allah yardımmcınız olsun,biran önce adapte olmanızı,huzur bulmanızı nasip etsin..

Tamam ama o sorun hallolmus zaten.
Esiniz tepkisini vermis ve cocugu birakmamislar.
Sorun yokki zaten.
Ben anlamadim acikcasi, suan sorun ne?

''Misafir misafiri istemez, ev sahibi hiç birini istemez''

Sizinki de o hesap olmuş. :)

Kayınvalidenize zaten söylemişsiniz,
o da sinirlenmiş görümcenize gidin, bir daha da gelmeyin demiş

Soru çözülmüş, amacınıza ulaşmışsınız.

Şimdi sorun olan ne?

Bazen akrabalar sınırları bilemiyor malesef, ve bunu anlamakta zorlanıyor. Akrabayız diye vıcık vıcık bir samimiyeti gereksiz buluyorum. Ben size çok hak veriyorum.
Ayrıca ne ben görümcemin evinde uzun süre kalmak isterim ne de o.. Ne gerek var. Bizde uzaktayız ama zırt pırt gitmek istemekte çok saçma geliyor bana...

Sorun çözülmüş diyenler var ama kayınvalideniz gelmeyin deyince kırgınlık olmuş pekte çözülmüş gibi durmuyor benim kanaatimce...
Fakat konuyu hiç açmayın bence...Olduğu gibi bırakın...Eskisi kadar gelemezler belki de..

Son düzenleme:

Kırıcı da olsa çözülmüş,
Sonuçta gelinin söyleyemediğini kayınvalide söylemiş...

Bu ne rahatlik! Gorumcene diyecek laf bulamiyorum. Siz ve esiniz calisiyorsunuz. Kayinvalide ve kayinpederin havuza girmedigini varsayarsak bu cocugu neye guvenerek havuza yolluyor? Yanlis anlamadiysam sizin cocuklara da onlar bakiyor. Birsey olsa o yasli insanlar müdahele edene kadar is isten gecer. Hangi birine baksinlar? Adı ustunde cocuk. Eve yollamasi hadi bir derece ama havuz tehlikeli. Ben iki cocugumu esimle ayni anda tek sokmuyorum suya. Mutlaka kendim de giriyorum ya da tek tek giriyor cocuklarla. Bazen arkadas 5 dk yiyecek birsey almaya geciyor arkaya ve cocugunu birakirken gozun ustunde olsun lutfen diyor. Benim gozler dort donuyor. Valla cok stress oluyorum, kendi cocuklarimdan cok onun cocuga bakiyorum.

Sakasi yok bu isin. Esiniz bir de bu guvenlik konusunu konussun gorumcenizle. Allah korusun cocuga birsey oldu mu herkes birbirine atar sucu. Kollukla falan giriyor diye mi bu kadar guveniyorlar? Kac yasinda bu cocuk? Gerci farketmiyor birkac sene önce gazetede okumustum. 8-9 yaslarinda kiz cocugu kolluklari ayaklarina gecirmis ve yüzme hocasinin oldugu yerde bogulmustu. Hem de yüzme ögrenilen sığ suda. Cok cocuk var diye kalabalikta farketmemisler yavruyu.

Bu ne rahatlik! Gorumcene diyecek laf bulamiyorum. Siz ve esiniz calisiyorsunuz. Kayinvalide ve kayinpederin havuza girmedigini varsayarsak bu cocugu neye guvenerek havuza yolluyor? Yanlis anlamadiysam sizin cocuklara da onlar bakiyor. Birsey olsa o yasli insanlar müdahele edene kadar is isten gecer. Hangi birine baksinlar? Adı ustunde cocuk. Eve yollamasi hadi bir derece ama havuz tehlikeli. Ben iki cocugumu esimle ayni anda tek sokmuyorum suya. Mutlaka kendim de giriyorum ya da tek tek giriyor cocuklarla. Bazen arkadas 5 dk yiyecek birsey almaya geciyor arkaya ve cocugunu birakirken gozun ustunde olsun lutfen diyor. Benim gozler dort donuyor. Valla cok stress oluyorum, kendi cocuklarimdan cok onun cocuga bakiyorum.

Sakasi yok bu isin. Esiniz bir de bu guvenlik konusunu konussun gorumcenizle. Allah korusun cocuga birsey oldu mu herkes birbirine atar sucu. Kollukla falan giriyor diye mi bu kadar guveniyorlar? Kac yasinda bu cocuk? Gerci farketmiyor birkac sene önce gazetede okumustum. 8-9 yaslarinda kiz cocugu kolluklari ayaklarina gecirmis ve yüzme hocasinin oldugu yerde bogulmustu. Hem de yüzme ögrenilen sığ suda. Cok cocuk var diye kalabalikta farketmemisler yavruyu.

allah yardımcın olsun en basta.ben cocugumu kımseyle bıyere yollayamam kalsın dıye gozume guvenemem bırakkı yaslı ınsanlara.nasıl yetısecekler bısey olsa.benım kızım 2.5 yasında kosmaya baslayınca ben zor yetısıyorum jet gıbı masallah.mısafır dedıgın tabıkı gelır gıder ama ev sahıbını bogmamak huzursuz etmemek lazım.havuz varsa gel bır hafta her neyse kalsın aılesıyle gıtsın ne bu boyle o gelsın bu gıtsın rahat bıraksınlar cnm bırazda.herkes evı gorumcesı yaz boyu tatıl yapsın dıye almaz tamam esınızın kardesı ama abartmıs.bırde sız gorumcenıze gıdın kalın bakım ne dıcek.

çocuk emanet, oynadıkları yer havuz.. Allah korusun aklıma çok kötü şeyler geldi..
dikkatli olun.

Doğrusu iyi dayanmışsın. Neredeyse bütün yaz evinden misafir eksik olmamış. Hele bu misafirlerin bazıları emanet çocuk. Birinin parmağına kıymık batsa senden bilirler. Seni böyle tedirgin etmeye ne hakları var.

Doğrusu iyi dayanmışsın. Neredeyse bütün yaz evinden misafir eksik olmamış. Hele bu misafirlerin bazıları emanet çocuk. Birinin parmağına kıymık batsa senden bilirler. Seni böyle tedirgin etmeye ne hakları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…