benim için dert konusu;çocuk

Arkadaşlar kendiniz hamile kalınca inanılmaz hislere bürünmüş olabilirsiniz ama öyle hissetmeyip kürtaj olanları nasıl açıklayacaksınız? Herkes sevemiyor demek ki. Doğurduktan sonra bile ayak bağı olarak görüp hayatı çocuğa zindan edenler var. Kimse seveceğinden emin olmadan çocuk sahibi olmamalı. Olunca seversin lafı safsata gibi geliyor bana hiç kusura bakmayın.

Konuyu gorunce cocuk sahibi olmak isteyen ama olamayan birinin konusu sandim. Gunumuzde hamile kalmak da o gebeligi sonuna kadar korumak da cok zor cunku... gidalar, teknolojik aletlerin yaydigi radyasyon vs.. fakat konuyu okuyunca bir garip oldum. Kendi ailemin kadinlari zor hamile kalir ve dusuk yaparlar. O kadar korkardim ki kucukken evlatsiz kalmaktan. Ben hic bu noktalari dusunmedim ve hep Allah'im cocuksuzlukla terbiye etme yoklugunu gosterme diye dualar ettim. Kac arkadasim oldu asilama tup bebek deneyen.

demek istemem su ki gunumuzde hamile kalmak zaten cok kolay bir sey degil. Insallah istediginiz bir anda gelir evladiniz Allah aratmasin. Fakat yine de Allahi gucendirmeyin istemiyorum sevmiyorum diyerek evlat atesiyle yanan nice insan var

Daha çok gençsin ve yeni evlisin,tabii düşünmezsin.
Eşinin yaşı senin üzerinde baskı oluşturuyor olabilir.Evet onun zamanı gelmiş ama senin gelmemiş.Onun arkadaşları çoktan baba olmuşlardır.Hiç düşünmüyorsan bunu eşinle açıkça paylaşmalısın.

Canım bende senin dusuncedeydim eşim isterdi ama sonradan hersey tepe takla oldu istemiyorsan yine tedbir amaçlı dr muayene ol derim tahlilleri ni yaptir şimdi çocuk için yanıp tutusuyorum

Çocuk istemek zorunda değilsin, herkes çocuk yapmak zorunda değil.İlerde konu yeniden gündeme geldiğinde kendini hazır hissetmediğini söyle. Buna eşinle karşılıklı konuşarak karar vereceksiniz ama zoraki olmamalı.

herkes sevmek zorunda değil..
istemek zorundada değil..
ilerde düşünceleriniz değişir ise yaparsınız..
çevrenize çok takılmayın sonuçta gelip onlar bakmayacak

Seni cok iyi anliyorum yani dogamda yapimda yoktu anaclik ben dunyaya yiyip icip gezmek icin ask icin gelmistim cocuk sorumlulugu tersti bana baskasinin cocuklarini hic sevemezdim kafam goturmezdi anne olmak icin dogru insan deildim
Sonuc yasim 26 ve 2 kizim var .. cok zorlaniyorum allah saglik versin halimize bin sukur o ayri ama boyle dusunuyosan sakin esine uyup acele etme zorrr yani

Şuan sana çok uzak bir duygu olduğu için sevemiyorsundur daha güzeli biz buna benimseyemiyorsun diyelim, değeri çok itici geliyor. Benim iki tane kuzum var, dünyada hiç ama hiçbirşeye değişmem. Senin yaşlarında bende hiç istemiyordum.

Annem 55 yaşında 2 kızndan 5 torunu var.sizi sevmedim torunlarımı sevdiğim kadar diyor.evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı bile istemediğini fakat şimdi dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyler durur.ömrüme ömür kattı bunlar der.ruh olarak 15 yaş gençleşti torunlardan sonra.hepimiz farkındayız .hayat dolu.belki size bir umut olur anlattıklarım.geleceğinizi düşünün.bir sahil kasabasına yerleşmişsiniz .yaz tatilinde çocuklar torunlar geliyor.bahçede koşuyorlar.siz kızlarınızla balkonda sohbet edip gülüşüyorsunuz .ahh bee yaşlanasım geldi.kendi hayallerimi anlattım farkında olmadan..benimde 2 kızım var.allahonların büyüdüğünü meslek sahibi olup evlendikleri günleri göstersin inş.

Niye sikiyorsun ki kwndini tamam de rahat birak adami , zaman ver kendine de sevmiuorum dedikce milletin cocugundan da tiksinirsin itici olursin toplumda sonra yapma boyle bence, hic dusunmene de grrek yok zamani gelince kendiliginden olur o his, bi tanidigim oyleydi simdi 2. Yi isteyerek yapti iklini istemedigi icin aldirmis hemde ne yuk kalkti ustumden diye anlatirdi hep bana ters ben cock asigiym evladm olmasina ragmen Ama gercegi de deistirmez tabi ters olmasi bence beyninden coocuk kavramini cikart olumlu olumsuz dusunme djnlen

Bide bu dusunce var iste sen Istemiyorsun ya bi denesen hemen Olur.ben 3 aydir deniyorum ki kisa bi zaman ama olmuyor. Millet doktor doktor dolasiyor cocuk yapmak icin tedavi pesinde.sende cocuktun bebektin.seni annen istedi anneni ne.kadae sevdin bide boyle dusun kendini yavasca hazirla annelige zaten bi hamile kalsan eminim biran once kucagina almak istersin. Sahsen be. oyle dusunuyorum.

Çocuk yapmak istemek zorunda değilsin. Çocuk sevmek zorunda da değilsin. Ama kocana karşı dürüst olmak zorundasın.
Öncesinde söylemiştim, tahmin ediyordur vs. gibi kaçamak tavırlardan uzak durmak lazım.
Laf ikiniz arasında çocuğa geldiğinde diyeceksin ki, yaw kocam, sen borçlar bitince inşallah diyorsun ama ben daha çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum diye giriş yapıp sonra da çocuk sahibi olmakla ilgili hislerini ve fikirlerini açık açık söylemen lazım.

33 yaşındayım. Geçen sene evlendim. 3 senedir beraberiz. Sevgilime ilk günden beri diyorum ki, bir gün belki çocuk sahibi olabilirim ama o gün bugün değil. Ne zaman olur bilmiyorum. Hatta olur mu onu bile bilmiyorum. Hiç olmayabilir bile dediğimde bana cevap olarak dedi ki;
Bir gün çocuğumuz olursa mucizemiz olur aşkla büyütürüz ama olmazsa da ben "seninle" mutluyum. Benim için önemli olan bizim aşkımız.
Biliyorum o baba olmak istiyor. Hatta geçenlerde ilk defa laf da soktu konuyla ilgili. :)
Ama benim yine tavrım net oldu. Uygun anı bekleyip hala çocuk istemiyor olduğumu söyledim.

Evet onun büyük bir isteğini gerçekleştiremiyor olmasına üzülüyorum ama ben de istemediğim bir şeyi yapacak değilim.
Bakma çok duygusuz gibi geliyor olabilir yazdıklarım ama kendi içimde çalkantısını çok yaşadım.

Daha önce açık ve net olarak söylemediysen çocuk konusuyla ilgili hislerini, daha fazla geciktirmeden en açık haliyle soru işareti bırakmayacak şekilde kendini ifade etmen lazım. Sen bile emin değilsen ne istediğinden, bunu da ona söylemen lazım. Bu durumda önemli olan açıklık ve dürüstlük...

ben bu diken diken durumunu 4 ay yaşadım ve istemedim.hiç çocuk sevmişliğimde yoktu sadece yegenimi sever öper annesine hemen geri veriridim.
kuzenimle aynı ayda evlenmiştik.onun hamile oldugunu duyunca içimde bişeyler kıpırdadı.o duygu birr anda geldi.
eşimin baba olmasını benm anne olmamı hayal etmiştim ve o gun hemen istemiştim.çok şükür ki ilk denemede oldu.şimdi diyorum ki keşke 4 ay beklemeseydim şimdi daha büyük olurdu bebegim:KK60::KK60:

valla bende senin yaşında öyleydim hatta geçen sene temmuza kadar öyleydim sonra nolduysa sevmeye başladım ve hatta acaip istemeye de başladım şimdi bi an önce olsun yavruma kavuşayım derdindeyim. kadınların biyolojik saati akıl almaz bir şekilde işliyor o saat vurdu mu isteyip istememek diye düşünmüyorsun zaten =) zorlama kendini sevcem sevcem sevmem lazım diye kendi kendine gelişiyo o duygu

biri daha vardı eşiyle beraber çocuk istemiyorlardı burda çok şaşırmıştım ama saygı duymuştum :) oda sevmiyordu çocuk ... sizin fikrinizede saygı duyuyorum ama kendi adıma hayatımda kesinlikle pişman olmayacağım tek şey evladım :) onun kıpırtılarıyla dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorum :)

Valla hersey vakti saati geldiginde guzeldir diyorum keyif sizin hayat sizin onur boyu da cocuk sahibi olmayabilirsiniz neticede kisisel tercih ama esiniz buna saygi duyar mi bilemedim

X