Benim hayatımda bu

arkadas bize saygi duyup dogru duzgun Türkce kullanmamis ki cogu kelimeleride noktalamayla kisaltmis

yorum yapabilmem icin arkadasimizin yazdigini duzeltmesi gerek

benim gibi cogu kiside anlamadigi icin olayi farkli farkli yorumlayip aralarinda dogrulugunun muhasebesini yapmislar

Lütfen dilinize geldigi gibi degil kisinin anlayacagi sekilde yorumlarinizi dile getiriniz a.s.

kapı dinleme olayıda muamma.açıkçası görümcesi doktora gelmek istedi diye cıngar çıkaran gelinin görümcem kapıyı dinledi diye yalan söylemediğinede pek inanmıyorum.yada işine geldiği gibi anlamadığına...
görümcesi ile sorunu varmı yokmu bilemem ama tüm mahalleye rezil olacak şekilde kavga çıkarınca çokmu huzuru oldu acaba
bunlar çocukça tepkiler.

bir kaç paragraf önce veya sonra tam hatırlamıyorumkayınpedrimi severim diyor arkadaş.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
burda cadı olan gelin bence.
tarzından tavrından belli.
bu benim fikrim...

Son düzenleme:
Keşke daha okunaklı yazsaydınız da sizi anlayıp yardımcı olabilseydik.En azından derdinize ortak olabilirdik.Eşinin anlamadığından bahsediyorsun sanırım.Eğer ona da bizlere anlattığın gibi anlatıyorsan anlamaması cok normal.Ya çok panikliyorsunuz sanırım.Ya da planla değil de o an aklınıza gelen kelimelerle anlatmaya çalışmışsınız.Söyle anlaşılır bir şekilde yazın.Mesela,madem eşiniz ailesine normalden fazla düşkün sizde onunla bu konuyu konuşurken ailesi hakkında negatif yorumlar yaparak değilde,hatalarını uygun bir dille anlatmayı deneyerek başlayın?

Son düzenleme:

Hakikaten daha anlaşılır bir dille yazmış olsanız biz de anlardık

Lütfen yorum yaparken yaptığımız eleştiriye biz de düşüyor muyuz diye kontrol edelim. olmaz mı.?

Aynı şekilde sizin yazınızda tek bir nokta bile göremiyorum, yorumumuzu yaparken iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına mı batırmışız yoksa ? a.s.

Aynı şekilde sizin yazınızda tek bir nokta bile göremiyorum, yorumumuzu yaparken iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına mı batırmışız yoksa ? a.s.

en azindan anlasilabilir yazmisim

ve de beni anlayabilmissiniz ya yerimseniben

ben noktalama kurallarindan dolayi degil anlatim bozuklugundan dolayi arkadasi uyardim

siz rahatsiz olmuyorsaniz olmuyorsunuzdur ama ben okumakta zorluk cekiyorum ve bir

cok kiside benimle ayni kanida sengözlerimebaksanab

ve bu arada sizinde noktalama kurallarina uymadiginiz eski mesajlarinizda apacik ortada

ortami germenin anlami yok iyi geceler hanfendi

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla şunu yazabilirim ki,öncelikle kendinizden başlayarak eşinizi ve ailesini düzeltebilirsiniz.

Düzeltmekten kastım herşeyi sizin açınızdan mükemmel hale getirmek değil tabi,zıtlaşmaları halletmek,sorunlara çözüm bulmak.

Bunun için biraz sabır biraz da anlayış gerekiyor bence.Hem eşinizden hem sizden.

Kolay gelsin.

Evet bazen iş ailede böyle sorunlara yol açıyor.Oysa bıraksalar da çiftler istedikleri gibi yaşayabilseler keşke!!!!

Simdi bu kiz burda bana yapilanlara susuyorum birsey söylemiyorum deseydi...arkadasim niye ezdiriyorsunki kendini...yeri geldimi konus derdik....fakat kendimi ezdirmiyorum görümceme kaynanama diyen bir arkadasada sende az degilsin diyoruz....

Peki nasil olucak bu is?? Hangisini yaparsa dogrusunu yapiyor olucak arkadasimiz?

Bunun dogrusu yanlisi yok bence...herkesin hayati farkli oldugu gibi herkesinde dogrusu yanlisi kendinedir...

Benim ne mecburiyetim varki Kadin doktoru gibi özel bir yere görümcemle gitmeye...neden aliyormusum onu yanima...istemedikten sonra hangi hakla beni mecbur tutabilir?? Hemde emirvaki yaparak?

Tadimiz kacmasin diye susmak bir yere kadar arkadaslar..ondan sonra patlar insan...biriktirir biriktirir kücücük bir tartismada büyük bir kavga cikarir....hakli iken haksiz duruma düser...ve yine zarari kendine dokanir..

Yasadiklarini sen bilirsin sürekli hayatina müdahale eden birileri ile ugrasmak zordur mutlaka...keske esin biraz daha delikanli olabilseydi...yeri geldimi seninle ..yeri geldimide ailesinle olabilseydi ...Allah yardimcin olsun.:Saruboceq:

Son düzenleme:
biz işin içinde değiliz bilemeyiz.
bir evin içinde neler dönüyor
kim haklı kim değil tek taraflı anlatmayla karar veremeyiz.
ben evli de değilim tam anlamıyla anlayamam.
davulun sesi uzaktan hoş gelir..ama burada yazılanları okudukça içim kararıyor.
herkes mi kaynanasıyla görümcesiyle kötü olur?her altlı üstlü oturan kavga etmek zorunda mı?
kaynana görümce kıskanıyor diyoruz ama bence gelinlerinde az kalır yanı yok.
burada okuyorum nişanlı insanlara aman mesafe koy deniyor.ama daha önyargıyla insan niye mesafe koysun ki..evet elbet cadı kaynanalar var hayatta ama bunların iyi olanı hiç mi yok?
bütün kayananalar mı kötü?yani ben çevremde annemde yengelerimde hiç böyle gelin-kaynana çatışması görmedim.bilmezdim burada öğrendim.hergün ağzım açık okuyorum.
bence her iki taraftada suç var.
mesafeyi koymaya kalkan gelin de suçlu mesafeyi ayarlayamayan kayınvalide de suçlu.

gülsümcüm çok haklısın
gelin kendini savunsa suç savunmasa suç.dediğin gibi biriktirip patlamakda genelde kötü sonuç doğuruyo
allah bu arkadaşın yardımcısı olsun

bencede sen cok fenasin. cogu kelimeler eksik kalmis, okurken sanki bulmaca cozuyormusum gibi zorlandim, konunu sabitlemeden once bi goz atsaydin keske....

Canim simdi senin soylediklerini dar bir pencereden bakinca haklisin diye biliniz ama genis bakilmasi genis dusunulmesi mantiklidir bence , burda kimseyi yanlis yonlendirmeye calismamaliyiz, biz simdi kimseye cirkef ol aninda uzerlerine atla da senden korksunlar ve sana bulasmasinlar diyemeyiz, hakkini savun ama hanimligindan ve terbiyenden taviz vermeden !! guzelikle , tavrinla , tarzinla !!
haklisin gorumcenin onlarla doktora gelmesine gerek yoktu ama mahallenin ortasinda sikandal cikaripda konuya komsuya seyir olmalarida gerek yoktu , gorumcenin yaptigindan asagi bir davranis degil insanlar kendini koruyacagim diye hakliyken haksiz duruma dusebilir buna cok dikat etmeliyiz !!
Zaten arkadasimizin yazilarini anlayamadim sadece anlamaya calistim ama uslubu hosuma gitmedi sahsen ben sevgiyle ve guzelikle seni seven bir erkege hersey yaptirilabilinecegini dusunuyorum ,
tencere yuvarlanmis kapagini bulmus bence ..

Vallaha hangi pencereden bakarsam bakayim...sürekli hayatima karsimak isteyen insanlarla ugrasmak belli bir noktadan sonra bu raddeye getiriyor insani demekki...getirmemesi lazim haklisin fakat insaniz zayif noktalarimiz var..

Yorumuda yazmistim..insan biriktiriyor biriktiriyor bir yerde patliyor iste...lakin zarari yine kendine dokaniyor..hakli iken haksiz duruma düsüyor gördügmüz gibi...arkadasimizin yaptigin dogru oldugnu demedim...fakat bir yerde anlayis gösterebildim kendisine...

Edebi edepsizden ögren dememisler bosu bosuna karsindaki edepsiz görgüsüz ise sen istedigin kadar edepli görgülü ol ne yazar?? Yeri geldimi kendi dilinden degil karsindakinin dilinden konusacaksinki anlasin...

Burdaki en büyük sorun her zamanki gibi erkeklerin passivligi...tavirlarini koyamiyorlar bir türlü...esleri ve ailelerinin yerini belirleyemiyorlar....bu sefer ne oluyor herkes birbirinle yüz göz olmak zorunda kaliyor...

Canim ben 39 yasimdayim 15 yasinda evlendim hayatim boyunca insanlarla ugrasmaktan cok yoruldum cok iyi anliyorum bu durumdaki arkadaslarimi ama hayat bu her birimizi bir sekilde sinavdan geciriyor , insallah sinavini gecen insanlardan oluruz aksi takdirde bu dunya ruyadan uyanma kadar kisa gercek dunyamiza gitdigimizde uykudan uyanmisgibi acaba biz o hayati yasadikmi yasamadikmi diyecek kadar yalan bir dunyadayiz ! :1shok: , maglesef bir sekilde yorula ,yorula ,ugrasa ,ugrasa bitirecegiz bu hayati ,:a015: , simdi ben kendimi unutdum cocukarimin derdine dustum onlar iyise bende iyim onlar kotuyse bende kotuyum sanki ben toz pembe bir hayat surmusum gibi ,:1no2: yani demek istedigimsey hayatimizin her kesiminde bir sekilde sorunlar oluyor ve olacak yeterki bu sorunlari sinavimizi gecebilecek sekilde haledip gercek dunyamiza gidebilelim....

Erkeklere gelince aslinda biz kadinlar olarak bu erkek miletini tam bir insan olarak degilde yarim bir insan olarak algilasak dusunsek belki beklentimizde yariya iner yerimseniben heheheheh, keske oyle bir ilac felan bulunsada erkekleri kafamiza takmasak :jeyyar:

Öyle bir ilac bulursan aninda haberdar edesin bizi ablacim...

Dogru diyorsun hic kimse o toz pembe hayati sürdürmüyor...dört duvar arasinda olani biteni nerden bilebilriz degilmi?

Bende her zaman ilimli yaklasmaktan yanayim gerek insanlara gerek olaylara önce her ne olursa olsun yapici olmaktir niyetim...önce kesinlikle öyle denerim lakin baktim gördüm olacak gibi degil bana yapilanlara kaderimdir cekerim demem diyemem bu benim prensiplerime aykiridir...

Bence hicbir normal insan özünde kötü degildir aslinda insanlari bu delirme raddesine getiren sebebler var...Söyleyene degil söyletene bak diye bir laf vardir...

Konu sahibi arkadasimiz istemezmi yuvasinda mutlu huzurlu olsun esinle esinin ailesinle iyi gecinsin.?? Oda mutlu degildirki sokak ortasinda rezilik cikartmaktan..Surat yapmaktan...Esi ile kavga etmekten....Allah kimseyi kötüye catirmasin...herkesi yuvasinda mutlu etsin insallah:Saruboceq:

aminn canim :Saruboceq:

ama inan bana ozunde cirkef insanlar da maglesefki pek cok :çok üzgünüm:

Arkadaşın yazdıklarının ancak % 10 nunu anlayabildim. Ama arkadaşında cazgırlıktı eşinin ailesinden kalır yanı yok.
Gülsüm'cüğüm, sana bir konuda katılmıyorum, sabır sabır nereye kadar diyorsun, 19 yıllık evliyim 20 yılıma girdim, neler neler geçirdim ama hakkımı aramak uğruna hem eşimin hemde kendi ailemin büyüklerine çataçat bağırıp çağırmadım. Slinn arkadaşımın dediği gibi güzellikle ama kendimi ezdirmeden yaptım herşeyi, çocuklarım olduktan sonra kayınvalidemin davranışlarını daha bir hoşgörür oldum.
Hırsla kalkan zararla otururmuş, her zaman söylüyorum bu durumlarda kızacağımız kişiler eşimizin ailesi değil eşlerimizin bizzat kendileridir. Bütün iş malesef eşlerimizde bitiyor.

Bende öyle olmaktan yanayim her zaman burbuk can...ve bu zamana kadar sükür öyle olarak hallettim sorunlarimi....lakin dedimya insaniz zayif noktalarimiz var...bir yerde insan tikaniyor ....sabir tasi catliyor...hirsla kalkiyor ve zararla oturuyor seninde yazdigin gibi...arkadasimiz bence cok hakli fakat haksiz duruma düsüyor...neden öfkesini sinirini kontrol edemedigi icin....

Tasvip etmesemde anlayabiliyorum bunu demek istedim...

bir hikaye vardir bilirsin sen...

Adamin birinin evine hirsiz girmis...hemen kolu komsu toplanmis adamin basina ne oldu diye...sonra herkes...ama efendi sende kapini kitlemeden ciktin...ehh evde hic para saklanirmi....bu devirde cam acik birakilirmi? vs. vs. diye adama yüklenmisler...
Adam saskin saskin kolu komsunun laflarini dinlemis durmus demiski....
Tamam arkadaslar hadi ben böyle böyle yaptim ...ama bu hirsizin hicmi sucu yok?benneyaptımki

Biliyorum insanlari degistiremeyiz sadece kendi bakis acimizi degistirmek elimizde....lakin bu öyle kolay olmuyor her zaman be güzelim ....allah kimseyi kötüge cattirmasin...:Saruboceq:

hiç bir şey anlamadım.
ne nokta ne virgül var
lütfen imla kurallarına dikkat edelim.yoksa nasıl yorum yapabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…