Benim hayatımda bu

gulsum50

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
1.088
2
0
Kayseri
Merhabalar benimde evliliğimde olsun aileler arasında çok sıkıntılarım oldu kaynanmla altlı üstlü oturuyoruz benim hiç hayllerimde böle yaşamka yoktu kendi evimde yemek yapmak yaşamak yanlız kalmak vardı ama olmadı bekar yaşı baya lerlemiş görümce de vardı herşeye karışan bi tipti ve inanılmaz kıskanç aldığım giydiğim herşeye laf sokardı mobilyalarıma bile sadece o beğendinmedi sadece pazar günü izinliyim ve ben anneme babama gitmek isterken o bile buna karışıyordu kocam ailesinin etkisinde kalan bişeydi en sonunda hamileyim ve kontrole gidecem eşim diyorki oda gelsin hayır dedim gelmesdi istemiyorum biz zaten kocamla bu olay olmadan önce boşanmanın eşiğinden dönmüştük yine eşimin ailesinin yüzünden bir de beni işimden çıkarmak istediler tabiki ikisndede başarı olamadılar istemiyorum gelmesi dedim bu bizim hayatımız bizim bebeğimiz one yapacak orda dedim indi kardeşine dedi gelme başka zaman gelirsin hayır demiş gelecem aşağı indim bi bakıyorumki hazırlanıyor bahçeye çıktık diyortumki gelmesin niye geliyor gelme diyemedim dedim dedi meğersen oda bizi dinliyormuş onun huyu bu 2 kere aynı hatayı yaptı dinlemek gibi gelecem dedi iyi ozaman siz gidin dedim olmayan bebeğini de gösterirsin eşime diyorki babam hasta biliyosun demi siz yapıyosunuz dedi alakası yok babası zaten kalp hastası olan benden 2 sene önce kriz geçiren biri karını da boşuyosun bebeğide aldırorsunuz dedi sanamı soracam dedim kavga dövüz gittik (tabiki tüm mahhalle duydu bizi rezil olduk) sonra seni annene götürecem dedi hayır dedim eve akşamda baban eve getirsin dedi sen gelip alacan dedim sat gece 1 yok 2 oldu yok aradım kayjım babamı gel beni al dedim geldi beni sever kayınpederim anlattım herşeyi dinliyor dedim yapmaz dedi 2 kez yaakaladım dedi olmaz dedi yine demeseydin gelme diye dedi her yeremi gelecek dedim sonra kaynanam bende izin alacan gidecem dedi giderken sölerim dedim kocam değilsin almam izin dedim annemlerle araları açıldı annem evime gelemez oldu bebeğim oldu ve rörümcecim evlendi şimdimi kocam yine ailesine bişi demiyor beni halan savunmuyor savunmadığı iin ablasıyla ve ya annesiyle ne yaşıyosam eğer beni savunmadıysa yine ben ağzıma geleni söylüyorum çünkü kendimi savunmayı öğr. çünkü bende artık bir anneniyim beni savunmayan kocama gelince ertesi günü yüzüne bile bakmayıp arayıp gününü zehir ediyorum çünkü onun ailesi benim hayatımız zehir ediyor öğrenmesi lazım artık 3 maymunu oynamaması lazım ama bilmiyorki benim artık onu eskisi kadar sevmediğimi bilmiyorki o evde meleğim için yaşadığımı bu anlattıklarımda sadece yaşadığım bir kızmı ben 22 yaşında 2 yıllık evli 14 aylık bi kzı olan bi oakdarda çok iyi bi işi olan biriyim inş sevigli kocacım benim sevgimi kazanmayı başaırır sevgili kaynanacığama gelince bebeişim oldukdan sonra bi melek gelinmin der durur görümcemlede ne gider im ne görürüm ama acıyorumda çünkü yaşda evlendikten sonra maddi yönden sıkıntı çekiyor bebeğide olacak ama babası zengin ona elbbette bi ev alınacak ama bilniyşyorki bu hayyat sadece bi ev almakla kolay olmuyacağını kocam ise o evine bağlı biri ama beni seviyor ama ailesine siz hatalısınız diyemiyor buda beni üzüyor ve kzıdırıyor bide ben kendi evimde yaşamak istiyorum çalışıyorum akşam geldiğimde yemeği onlarla yiyp sadece yatmadan yatmaya evime gitmek istemiyorum kocam beni anlamıyor nasıl alıştıracam buna onu nasıl kabul edecek bunları bu konuda yardıma ihtiyacım var
benim hayatımın bi bölümüde bu yorumlarınız bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

bu sorunu siz çözemezsiniz kii bu sorunu eşinizin çözmesi lazım
eşinizin ailesine anlatması lazım
artık evinizde yemek istediğinizi
bu en doğal hakkınız olduğunu,sizinde bir aile olduğunuzu,
siz ne yaprsanız yapın sorun çözülmez
ayrıca bu eşleri hiiç anlamıyorum,madem ailene bukadar bağlıydın onlarla
yiyip içecektin ne diye evledin be adam

çok karman çorman yazmışsınız,doğru dürüst bişey anlamadım ama sizde görümcenizden veya kaynanaızdan geri değilmişsiniz caddılık konusunda.
sizinle doktora gelse görümceniz ne olur?oda hala olacak,heyecanlanmış bebeği görmek istemiş belkide.
bunu mahalleye rezil olacak bir olay haline getirmenize gerek yokmuş.
belki onlarda dağına göre kar diyip,bu dilden anladığınızı düşünüp o yüzden öyle davranıyorlardır.
dediğim gibi anladığım kısım burası.gerisi hakkında yorum yapamıycam

Canım senin derdinde olan burda birçok arkadaşımız var.
Eşinde bitiyor çoğu şey ama değişirmi dersen bu çok zor....
Allah kolaylık versin diyecek bişey bulamadım şu anda

yanlız bişeyi gözden kaçırmışsınız görümcesinin kapı dinleme olayı
çok yanlış bir davranış,ne diye dinler anlamadım saten
ayrıca görümcesi ile sorunlar varmış anladığım kadarıyla
demekki o yüzden istemedi ordada huzurnu kaçıracağı için belkide

canım biraz zor anladığım yazdıklarını ama kocanın tavrı çok yalnış. altlı üstlü oturuyorsunuz diye kayınvaldenin görümcenin sana karışmaya hiç hakkı yok. görümcenin kuyruk gibi peşine takılmasıda çok sinir bozucu durum. eşin hergün onarı gördüğü için etkisinden kurtulamıyor bence. erkek tarafının çoğu böyle (istisnalarda var tabi) herşeye karışsınlar onların dediği olsun. böyle haliniz var oğlunuzu evlendirmeyin. karışmak yerine büyük olarak fikir verebilir tavsiyede bulunabilir. sadece bu kadar. imkanınız varsa taşının uzak bir yere. çünkü ne kadar yakın oturursan o kadar sorun oluyor. ne yaptığına karışıyorlar. benimkiler 5 saat uzakta allahtan ve ben küsüm. bu yüzden rahatım. birde aynı şehirde otursak yanmıştım. çünkü bunun sinyalini nişanlıyken almıştım. kendisi terziymiş (sözde) nişan kıyafeti istedim. modelini anlattım. tamam dedi sonra kızım istanbuldan sana beğenir resim yollar bakarsın dedi. ben zaten beğenmişim. ve bir daha ses çıkmamıştı.fisfisfis

canım, hem o kadar uzun yazmışsın hem de noktalama işaretleri kullanmamışsın ama sabırla okumaya çalıştım...arkadaşında dediği gibi senin halletmen gereken öncelikle eşinle senin arandaki ilişki..daha sonra da eşin ailesiyle kendi arasındaki ilişkiyi oturtmalı...ayrıca sen akrabalarına yüklenmeden önce onları olduğu gibi kabul etmelisin bence...yapılarını biliyorsun, inatlaşma, akıllı ol ve oyunu kurallarına göre oyna..yine kendini üzüyorsun ki hamiş hamiş...

babası zaten kalp hastası olan benden 2 sene önce kriz geçiren biri karını da boşuyosun bebeğide aldırorsunuz dedi sanamı soracam dedim kavga dövüz gittik (tabiki tüm mahhalle duydu bizi rezil olduk)

adam resmen oğlunu hiç sebep yoktan ayırmaya kalkımış. ne demek bebği aldır karını da boşa. buna onlar mı karar verecek? hala olarak tabiki gelebilir ama kapı dinle herşeye karış. bu çekilecek birşey değil.

bir nokta virgül koysaydın be arkadaşım hiçbişey anlamadım !!anladığım birşey var oda senin çok agresif ve biraz cazgır olduğun..sengözlerimebaksanab

erkek annesine ne kadar yakın olursa (altlı üstü oturmak gibi) annesinin etkisinden çıkamıyor. benim eşimde evlenmeden annesinin yanında onlara laf geçiremiyordu. evlendik şimdi uzaktalar eskisi gibi davranmıyor.

yazdıklarından pek birşey anlamadım belli ki çok şeyler anlatmak istemişsin ama okunmuyorrrrrrrrr:1no2:

hehe ben zar zor okudum.bazı blümlerini bende yaşadığım için anlamkta zorluk çekmedim ama dişli gelinsin vesselam şakkıdı
bende eşimin ailesine çok yakın oturuyodum eşime ve ailesine bişi demiyodum ama çok geç gidiyodum sabah 1 de kalkıyodum 3,4 de gidiyodum naniknanik akşam 7,8 de geliyoduk ama buda benim sinirmi bozmaya yetiyodu klava:
ama şimdi eşimin tayini çıktı başka bi ilçede oturuyoruz kaydirigubbakcemile3
ailemden ayrıyım ama olsun evimdeyim ohbeee sırnaşık şey
şimdi benim evimi eltime verdiler heryeri gıcır gıcır yeni yapılmış bide.ki o evin içinede birsürü para harcadı eşim nişanlıyken cebinde bi çay parası bile yoktu:çok üzgünüm:
memlekete gittiğimizde yine çok yakında eski bi evde oturacakmışız öle diyolar ben şimdilik bişi demiyorum onlara ama eşime alttan alttan lafı sokuyorum yeni ev istiyorum büyük yatak odalı kaydirigubbakcemile2 die büyük mutfaklı felan
para yok nasıl alacaz dio bende o evi satsınlar birazda kredi çekelim diyorum kaşı gözü oynuyo ama ben kirada oturma apahasına o eve taşınmayacam memlekete döndüğümüzde büyük çıngar çıkaracam-tatlicadiarzu-
kardeşim sende öle yap sende o cadılığı sezdim :))))))) yeni ev aldır uzakta otur bu herkes için daha ii olur kesin çözüm bencesengözlerimebaksanab

bence haklısın canım sonuna kadar haklısın.kimsenin hayatına karışmaya hakkı yok.eşinde bitiyor herşey.bu erkekler zaten hiç büyümüyor.evleniyorlar yuva kuruyorlar baba oluyorlar ama kendi evini yönetmesini evinde huzuru bulmayı bilmiyorlar.ananın babanın ağzıyla eşlerine sayıyorlar.aslında aradaki dengeyi kurabilseler bunların hiçbiri olmayacak evliliğeve hayata müdahaleye çok karşıyım ben

canim esini karsina alip konusmalisin. bu sekilde zehir bir hayata devam etmek istemiyorsa en azindan artik ayri bir evi oldugunu bilmeli. yemekleri ayri yeyin hic olmazsa. buna da ufaktan baslamalisin. guzel bir sofra hazirla. ozel bir gune denk gelsin. guzle seyler giyin. guzel bir gece yasayin. hatta begeini de kayinvalidene birak ve acikca soyle. esimle basbasa yemek yiyecegiz zahmet olmazsa bebege bakar misiniz diye. bugun evlilik yildonumumuz tanisma yildonumumuz diye.

eve gelirken sebze et tavuk vs al. onlari bir gun onceden pisir esinin sevdigi sekilde. bu aksam evde yiyelim bozulmasin de ama iki kisilik yap. cok olmasin. alip onlara inelim demesin.
bunu siklastir. eve yemek soyle madem calisiyorsun. canim cok istedi param da bu kadar nakit vardi yanimda ikimize aldim, ayip olmasin gormeden yiyelim de.

ya da ye sen tok git oraya. esin yesin. bir iki hafta boyle devam et. canim istemiyor ya da cok ac degilim istahim yok vs dersin.

canim bir gun cok hastayim de, bir gun bebegini bahane et. uyut. ne bileyim hergunden bu sekilde 3-4 gun evde yemeye baslayin. kayinvalidenle de arayi iyi tut. dertlesmek gibi anne yanlis anlamazsan ben arada sirada esimle evimde yemek istiyorum, benim de orasi evim olsun, otel gibi olmasin, yuvamizi bilmiyoruz vs desen anlayisli olmaz mi? madem gelinim gelinim diyormus.

gorumcene gelince. o da yaptigini ceker ama farkeder mi acab ben bunu yaptim boyle oldu diye.

Bende ayni seyleri yazacaktim canim sen yazmisin eline saglik

bizde soyle soylerler dinsizin hakkindan imansiz gelirmis ,

al birini vur otekine :roflol::roflol:

ama problemin büyük kısmı hallolmuş---görümcen evleniş üstelik maddi sııntıda seninle artık uğraşmaz...ya o yaşına rağmen evde kalsaydı bir de böyle düşün..burada daha acı çekenler de var..kocana ısın bence.soğudum diyorsun ama okuduğum kadarı ile onlara uymaktan başka kötü huyu yok..

Görümceden kurtulmana sevindim...artık yapılacak tek şey işten birazcık erken cıkıp veya bir gece önceden güzel güzel çeşit çeşit yemekler yapman ve eşine canım cok hastayım eve gel bi deyip sofraya alıştırman alıştırabilirsin bence..tatlı dil kullan derim eşine karşı evde huzur yarat keyfi alsın eşin evden..

Canim kaynata karini bosa cocuguda aldir demiyor , benim anladigim arkadas ve esi ayrilmak istiyorlar ve cocugu aldirmak , kaynatada hem ayrliyorlar hemde cocuk aldiracaklar diye hastalaniyor uzuntusunden, arkadasimizda kaynatasina sanami soracagim ayrilacagimi yada cocuk aldiracagimi diyor ben bu sekil anladim yanlis anladiysam beni uyarsin lutfen!!

oooff iyi ki işiniz vaarr

iş okdr önemli ki okurken gözlerim faltaşı gibi açıldı, kocanızın kız kardeş i de degıl ablası, ablalar ıyı olur dıye bılıyordum ben yazık yanıldım, cok kötu

direk deyın kı ben senı sevıyoruym ama baska eve cıkalım barısalım de, aıle yakınlııkları eşit olsun benım aılem ne kdr yakınsa senınkı de okdr yakın olsun de

oyle kabul et ıyııı kı işini bırakmamısssınnnnnnnnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…