Benim derdim takıntı sağlıklı beslenme takıntısı [ortoreksiya nervoza]

Ne yalan söyleyeyim bu hastalık hoşuma gitti
Kötü bir şey değil bence

Ama ekmek ki beyaz ekmekten bahsetmiyorum bağırsaklar için iyi ekmek yemeyenler genelde kabızlık sorunu yaşıyor in vino veritas da hasta olmuş bu yüzden yazmıstı birkaç sayfa önce okudunmu
beyaz tambuğday çavdar farketmez, sıkıntı genetiği değiştirilmiş unda. Tahıl beyin kitabını okuyunca un düşmanlığına geliyor insan:)

Okudum in vino veritas yı, katkılı un iyileştirmez, başka birşey var orada. Sephoracım bence böyle:)

Yemekte hadi yenmez de kahvaltıda yemeden nasıl doyacaksın. Misafirlikte sin mesela doymak için fazla fazla yemen gerekir tabaklar anında bosalir:)Fazla yemezsen de kalori alamazsın çok zayıflarsın. Besinsiz kalırsın. .

Undan bahsetmedim zaten. Ekmek mayasındaki bakterilerden bahsettim farkındaysanız. O bakterileri ya ilaç olarak alacaksınız (piyasadaki bağışıklık güçlendirici olarak satılan ilaçların çoğunun içeriği ekmek mayasıdır) ya da ekmek yiyeceksiniz. Başka yolu yok o işin. Ben ilaç almaktansa ekmek yemeyi tercih ediyorum.

Şu devirde her şey hormonlu, her şeyin genetiği değiştirilmiş. Temizini bulmak imkansıza yakın. O yüzden sadece ekmeği hayatınızdan çıkararak bir yere varamayacağınızı düşünüyorum. Sebzenizi meyvenizi kendiniz yetiştirmiyor, sütünüzü bahçedeki ineğinizden sağıp yoğurt peynir yapmıyorsanız, etinizi kendi yetiştirdiğiniz hayvanı keserek sağlamıyorsanız sağlıklı beslenmenin imkanı yok. Sadece ekmekten kaçmakla olsa keşke.

fetmente mayadaki bakteriler gerekli, o bakterileride ev yoğurdu ev sirkesi tarhana iyi un ile yapılmış uzun fermente ekşi maya ekmek ile alabilirsin. Ki alsan bile yinede yeterli gelmez takviye probiyotik almak gerekir bunun yararına uzun vadede kendini belli eder.

Konu ekmek yedim yemedim değil, kötünün iyisi durumu aslında. Börek yerine ekmek yerim, bol zeytinyağlı salata varsa ekmek yemem. Hormonluda olsa sebze yemek pizza yememek gibi. Yüzde yüz temiz olmak mümkün değil ama günlük omega 3, uygun doz d vitamini, yeterli probiyotik, sebze suyu, zeytinyağlı zerdeçal karabiber vs tüketerek aldığımız kimyasalları yediğimiz proteinin asidini temizleyerek dengelemek mümkün.

Yorumlar acaip ilgi çekici ne değişik beslenme alışkanlıkları var ben ekmek konusunda tereddüte düştüm açıkçası..Sağlıklı beslenme benim için önemli uygulama noktasında sıkıntı var :) bu konuda takıntı kötü ama aşmak gerekir diye düşünüyorum.

Bu konuda yetkin misiniz bilmiyorum. Doktorumun bana söyledikleirni yazıyorum ben. Hastaneye gittiğimde ilk sorusu ekmek yemiyor musun olmuştu ki 12-13 sene önceden bahsediyoruz. O zaman insanlarda ekmek yememek gibi bir takıntı da yoktu. Sanmıyorum ki yoğurttaki bakteriyle ekmek mayasındaki aynı olsun. O zaman neden bağışıklık güçlendirici ilaçlara ekmek mayası yerine yoğurt mayası koymuyorlar? Dediğim gibi bilgim yeterli değil, bu konuda eğitim almadım ama düz mantık ilerleyebiliyorum.

Ben sağlıklı beslenme takıntısı olan bir insan değilim. Hatta kötü besleniyorum bile denebilir. O an canım pizza istediyse pizza yerim, pizzadan daha az zararlı diye sebze yemem. Canım sebze istiyorsa da oturur sebze yemeği yerim. Salatanın yağına ekmek banarım. Uzun yaşamaktansa keyif alarak yaşamayı tercih ediyorum sanırım.

Benimde öyle katı asla dediğim kuralı Bi yaşantım yok, künefede yerim yaşpastada tostta. O Zaman'da saatine dikkat etmeye çalışırım yada ertesi gün temizlesin diye omega3 ü arttırırım filan. 10 sene evvelki doğru sanılan bilgiler çoktan güncellendi de hekimlerde kendini güncellese keşke de bizde İğne ile doğruyu aramasak. Sizede tahıl beyin kitabını tavsiye ederim, bakış açınızı başka yöne çevrilcek sorularınıza yanıtta bulursunuz

ne yiyeceğim diye bile stese giriyorsunuz. bu kadar stres bünyeye zarar.sağlıklı beslenseniz bile stres yaşıyosunuz.

bir gün sağlıksız beslendiysem ertesi gün sağlıklı tercihler yapıyorum. bu kadar kasacak ne var. dengeli beslenin yeter.

O ne yahu? Adını bile sizden duyuyorum.
Maalesef durum o kadar basit değil.
fazla abarttığını düşünüyorum durumun hiçte vahim değil ben ve eşim hatta bi sürü tanıdığım sizin gibi besleniyoruz bizde avm lerde yiyecek bulamıyoruz ama yanımızda götürüyoruz götüremediysek kuruyemiş ve kahve vs illaki bulunuyor istenirse sağlıklı yiyecekler kendine kuruntu yapma mutluysan devam et zorla kötü beslenecek değilsin ya sağlıklıysan devam et bence

Hahaha bana iyi şeyler yapmıyorsun diyene bakar mısınız lütfen.
Cips, kola, jelibon bu muhteşem üçlüden haftada 7'şer paket öyle mi ?

Tek diyebileceğim; biri sizi durdursun!!

Anlaşamamak değil aslında herkes aynı tercihleri yapacak diye birşey yok.

İkimizde kendimize uygun yiyeceği seçerdik olur biterdi.

yalniz bişey dıkkatımı cekti hatunlar...

neruda yazısırken kelımelerıne de cok dıkkat edıyor..secerek ozenlı konusuyor...bayıldımm

Teşekkür ederim. Dikkatinizden kaçmamış.
Benden bir paket jelibon kazandınız.

Herkes kendi fikrini kabullendirmek istemis komik olmus :)
Orta ayari bulmak lazim bence.Neruda , birkac arkadasin tavsiye ettigi gibi psikolojik olarak bir uzmandan destek alabilirsin bu konuda cunku artik saglikli beslenme istegi bir obsesyona donusmus gibime geldi.Ilerleyen zamanda artip ruhsal ve fiziksel acidan zarar verme ihtimali olabilir ve gec kalinmis olabilir.

Ay ne güzel örnekler. Yalnız değilmişim demek. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Yanımızda her daim birşeyler bulundurmak en iyisi zaten.

Neden garip olsun ki? Kibarca geri çevirebilirsiniz bence.

Yani şimdi o ev sahipleri sağlıklı ikramlar hazırlıyor da biz mi yemiyoruz?
Valla ben hiç ayıp falan diye bakmıyorum.

Ay ne güzel örnekler. Yalnız değilmişim demek. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Yanımızda her daim birşeyler bulundurmak en iyisi zaten.

.
kesinlikle ceviz bitter çikolata kuru erik azıcık hindistan cevizi yağıyla bir çikolata tarifim var gerçeğinden güzel bence işyerindekiler gözüme bakıyor yapimde yesinler diye

kilo ne durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…